Folkslag förföljs åter i Europa.

Jobbiksympatisörer

 

Vedero på träningsläger


I norra Ungern har flera hundra romer blivit tvingade att lämna sin hemby. De har varit livrädda för ett medborgargarde som kallas Vedero. De har förlagt ett träningsläger till närheten av byn Gyongyospata, där romerna bodde.

 

Vedero är ett bra exempel på första klassens brunskjortor. De är (inte så värst löst) knutna till fascistpartiet Jobbik (blindtarm till regeringspartier Fides) som är ett av landets största partier, och uppträder alltid uniformerade med röda baskrar, och det har lett till att ungersk polis har gripit fem (5!) av dem för att uniformerna kan uppfattas som ett hot!

 

Romernas människorättsorganisations ledare, Aladar Horvath berättar att man har bett Röda Korset om hjälp med att evakuera byborna.

 

-          De är rädda, säger Horvath.


Så sent som i fredags evekuerade 276 kvinnor och barn från byn. Man får förmoda att männen stannar, stridsberedda.

 

Ungerns regering förnekar att det rör sig om en evakuering. De lögnhalsarna försöker med en klassisk dimridå. Dock framstår den som närmast löjeväckande: en talesman för den ungerska regeringen säger att det rör sig om en ”semester”, arrangerad av Röda Korset. Så nu vet ni det, att skulle det dra i semestertarmen är det bara att ringa till organisationen och boka två veckor på Kreta

 

Men Röda Korset springer tyvärr regeringens ärenden och mumlar om ”en utflykt”.

 

Mer än ett dussin romer har dödats i Ungern sedan 2008 i en serie riktade attacker mot minoriteten. En grupp män, oklart om de hör till Verdero eller Jobbik, har ställts inför rätta, men romerna i Ungern upplever att regeringen inte gör tillräckligt för att skydda dem. Jobbik, å sin sida, anser att regeringen inte gör tillräckligt för att garantera ”allmänhetens säkerhet”. Därför organiserar, och understödjer, Jobbik flera medborgargarden.

 

Tar Jobbik ansvaret för vad dessa män tar sig för också månntro? Sannolikt inte.


Källa: TT


Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Jadu Attila, två fel gör verkligen ett rätt eller hur? Det är du som ska skämmas. Över att du är en idiot, och över att du hjälper till att sprida fascismen i Europa återigen. Förstår verkligen varför du gillar apartheidstaten Israel.

2011-06-28 @ 07:59:50
Postat av: Smsa Låna

Jag måste säga att jag till 100% diggar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-07-18 @ 23:42:02
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0