ReflektionerEn revolutionär fackförening är en bra början.


I dessa dagar
ser vi på det mest ömkansvärda sätt hur meninglös svensk politik har blivit. Vi har två block, vars politik innehåller blott marginella skillnader, kämpa som galningar för att ett parti vars rikdsdagsledamöter består av politiska amatörer, rättshaverister och slagskämpar ska få så lite inflytande som möjligt.

Det spelar väl ingen större roll om Sverigedemokraterna får vara vågmästare på den förda politiken, den har en skillnad blott i teorin blocken emellan. Svensk politik har blivit som samhållet den förs i: utslätad, tunn och innehållslös. Sverigedemokraterna är i sin självhyllande, självpåstådda radikalitet ett lika bra exempel på det som Vänsterpartiet. Sverigedemokraterna sträcker också rygg för EU-lagarna, för budgetdisciplinen och för utgiftstaken.

Jag tycker faktiskt
synd om figurer som Hellboy och Jimmy Windeskog vars liv antagligen fick lite mening på valnatten. Jävlar vad de kommer att bli besvikna under kommande mandatperiod. De tjugo nyblivna sverigedemokraterna kommer att vara så översköljda av bara läsningen de måste göra nu de kommande veckorna. Mötena kommer att vara utan slut, det de kommer att begripa och orka ta till sig under dessa kommer att vara lite. Jag undrar om exemplevis William Petzäll från Borås vars största glädje med riksdagsplatsen var lönen och övernattninglägenheten, kommer att orka ett år ens.

Jag har för länge
sedan givit upp om svensk parlamentarisk "demokrati" och de partier som säger att de vill representera svenska folket. Därifrån har vi arbetare inget att hämta eftersom alla partier bara förväntar oss vara röstboskap i valen och däremellan Boxer i Djurfarmen.

Men allt har inte
bara varit uppgivenhet på det sista. Det har varit stilla road häpnad också. Socialdemokraterna fick bara lite över 30% i valet. Det förutspådde jag som LO-ungbloggare för kanske sju år sedan. Om 2014 sa jag att S kommer att hamna på 28% och det ser väl ut som om jag kommer att bli sannspååd på det också. Särskilt om Mona Sahlin vägrar fatta att det inte finns något annat alternativ för henne än att avgå som partiledare. Under de senaste partiledarna har sossarna konsekvent liberaliserats. Det är inget de är ensamma om, jag hörde lillebror Milliband i Labour säga idag att han vill se till att engelska fackföreningar ska vara fortsatt "ansvarsfulla".

Det vill säga, stillatigande gå med på alla försämringar som regeringarna vill ge oss, inte strejka eller vara olydiga på andra sätt. Undrar när sossarna kommer att vara så ärliga att de säger det som deras engelska systerparti säger rätt ut? Jag tror inte att det kommer att dröja.

Organisera er revolutionärt.

Kommentarer
Postat av: Martin

Liberaler skäller på allt och alla som kommer med vad de kallar "merkantilistiskt skitsnack". Men bakom globaliseringen och sådant fint, så finns merkantilismen stenhårt kvar. Vänsterregeringar håller tillbaka facken för de vet att om kraven på kapitalet stärks så flyr kapitalet, något de varit med att underlätta. De kräver att sitt lands fackföreningar skall vara "ansvarsfullast" för att säkra jobb och därmed politisk makt åt den egna eliten. Då de inte kan ställa krav på kapitalisterna, så ägnar de sig åt fernissan, det finns bara möjlighet att trixa med bidrag och indirekta metoder.Det är så det går när vänstern tillåter nationella intressen slå split mellan arbetare internationellt. Vi skall inte tävla i att bjuda under varandra, tvärt om var det ju.Invers-socialism suger.

2010-09-29 @ 14:15:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Kunde inte ha sagt det bättre själv, Martin. Fackens band till det borgerliga arbetarepartiet gör att det blir extra svårt att slita det här, men det ska gå! Det måste gå.

2010-09-29 @ 17:07:29
Postat av: HellBoy

Tack för omtanken, Nicke!

Visst var vi nöjda på valnatten;),så nöjd att jag tänker dra ner på mitt engagemang och låta andra ta över. Skönt att det var värt mödan, 4% spärren är översprungen och om 4 år hamnar vi på 10+ whatever vad som händer i riksdagen eller i diverse kommunfullmäktige. See you!

2010-09-29 @ 22:44:05
Postat av: martin

Hellboy,

det tycker jag du gör helt rätt i!

2010-09-30 @ 12:02:29
Postat av: Nicklas Eriksson

"Låta andra ta över"Har du blivit utrensad?

2010-09-30 @ 18:54:12
Postat av: HellBoy

Lugn o fin! Tar en paus,semester på Mallis och sedan kör vi hårt för nyval;) Utrensad, moi?

No,no, har familj och firma att sköta i 1:a hand.

2010-09-30 @ 21:07:28
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja. Trotjänaren Dragan Klaric har ju fått det åkessonska damoklessvärd som hänger över alla Sverigedemokrater i skallen. Men det är klart, han bedömdes väl vara ett hot och det gör nog inte du. Så revolutionerande idéer har du knappast.

2010-09-30 @ 21:22:54
Postat av: Putte Torild

Håller med om mycket. Undan för undan har samhället korrumperats. Detta gäller även riksdagen som dräller av SN-drängar, villiga att strö tusenlappar. Vi måste delvis börja från början igen!

Postat av: HellBoy

Lille nicke!

Du tror men du vet inte allt, believe me;)

2010-10-08 @ 15:09:04
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag vet bara vad min relativt korkade kontakt inne i SD i Göteborg säger. Dumskallen har inte fattat att jag inte är en meningsfrände på flera är nu. Roande och givande.

2010-10-08 @ 19:48:29
Postat av: HellBoy

Roande kanske men knappast givande. Det kanske är du som är dumskallen? Din kontakt vet troligtvis nada om hur andra distrikt sköts.

2010-10-09 @ 19:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0