Lord give me a job of WORK to do!Lite av min självbild?


Jag är en person
som, tvärtemot vad unghögern ger uttryck för att tro att vi socialister gör, fullkomligt älskar att arbeta. Varje morgon går jag upp förväntansfull när klockan ringer. Det har jag gjort i många år. Jag har nog någonstans en mental bild av mig själv som en av de gamla stalinistiska statyerna från det gamla Sovjetunionen, haha!

Hela min identitet är arbetarens, hela min önskan är att arbeta. Gärna smutsigt, tungt och svettigt jobb, jag har haft dem alla.

Och jag har arbete. Är heltidsanställd på en firma. Det är dock en grej som stör the beegeezus ur mig: jag har inga arbetsuppgifter! Sedan i somras har jag fått finna mig i att bli hemskickad efter halva dagen av en chef som inte heller han har så mycket att göra. Det är hål i huvudet helt enkelt.

Jag vill ha jobb på arbetet! Okej, det är vanligt sketet lönearbete. Jag berikar någon annan som tar största vinsten av min arbetsinsats, och det är såklart inte okej att göra det, men jag har inte möjligheten att slita på mitt eget land för min egen stuga så det är lönearbete som står mig till buds. Också får jag inte ens lönearbeta!

Det låter väl som
det som de i början nämnda ungborgarna (och de flesta äldre också) tror är alla rödingars dröm: att sitta på röven och få full lön för det. Men det är det inte. Och jag är jävligt trött på skiten!

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Väldigt snygg bild, kommunismens stilism har nog alltid varite dess bästa drag.

2010-10-08 @ 13:03:18
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

...i likhet med nationalismens.

2010-10-08 @ 18:53:46
Postat av: martin

Det är känslan av att åstadkomma något som är det som motiverar en. Inte en lönecheck, därför är jag ofta mer motiverad när jag diskar eller städar här hemma, än jag är med mitt jobb.Tittar man på den här så ser man att många av jobben med hög personalomsättning är enbart pengabärare och åstadkommer inget som känns verkligt.

http://www.e24.se/entreprenor/yrkena-dar-man-stannar-kortast-och-langst_2347137.e24?service=slideshow

2010-10-09 @ 09:58:32
Postat av: Jimmy Windeskog

Hehehe, ja rent konstmässigt står vi förmodligen rätt nära varandra.

2010-10-09 @ 09:59:33
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja jag såg den där, martin. Jag är fullständigt galen i att åstadkomma något, oavsett om den handlar om att hamla en lönn, riva en hiss eller byta fläktfilter.Vet inte det Jimmy, det finns väl någon skärningspunkt. Men du hade förmodligen dömt ut Amelin som dekadent klotter.

2010-10-09 @ 21:10:14
Postat av: Jimmy Windeskog

Ja givetvis, men rena monument är ju en annan sak. Även om kommunisterna gjorde statyer av massmördare så var de i alla fall snygg. I Sverige har vi på tok för få statyer för de som betytt mest för nationen.

2010-10-10 @ 14:24:19
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Du kan väl göra några då? Säker på att de skulle uppskatta lite statyer av kung Erik Läspe-och-halte på Tjärna.

2010-10-10 @ 16:52:43
Postat av: Jimmy Windeskog

Ja en staty på Tjärna Ängar av någon som bär skuld till detta getto hade kunnat ses som passande, fram till att repatrieringen börjar i alla fall. Men vi behöver inte riva statyn som man gjorde i Ryssland när de befriades utan den kan de få ta med sig hem (porto och frakt ingår inte).

2010-10-14 @ 13:48:35
URL: http://bssborlange.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Vadå repatriering? Det kan du ju ändå inte tro på. Hur ska du "repatriera" folk som levt hela sina liv här? Hur tänker du i den frågan egentligen?Gömmer det sig lite brännugnar bakom er repatriering precis som det gömde sig brännugnar bakom judelägren i Kaukasus?

2010-10-20 @ 19:39:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0