Balladen om Sofia Mutkolv och de skyddande friarna.


I borgarnas värld
finns inget som heter mutbrott, bestickning eller liknande, det märker jag när jag surfar hos ärkenörden Edvin Alam (M), den galne greven Carl B Hamilton (FP) eller Magnus "jag klär mig precis som Café säger åt mig" Johansson (C). Plus flera borgare såklart.

Men allihopa försvarar
de Arkelstenens mutbrott. Carl Bildt erkänner gladeligen att han själv begått en mängd liknande förbrytelser, utan att skämmas det minsta. Gratis är för gott för att politrukerna ens ska skämmas, det står ju helt klart. Det är så patetiskt att Sofia Arkelsten försöker så tvivel om att hon har tagit emot en muta! Vem tror att hon kommer att rösta emot när Shell vill prospektera efter gas i skyddsvärda områden i Skåne till exempel? Nej, Shell har köpt en ung framtida topp i M för skit och ingenting.

En av snickargubbarna
på bygget där jag är och bygger hiss nu, som aldrig röstat, inte är ett skit intresserad av politik och inte har en aning om vem Sofia Arkelsten sa igår innan jag åkte hem till Göteborg efter att ha läst om Sofia Mutkolv i Metro: "Fan va löjlig hon är, den dära Arkelsten. Det fattar ju vem som att det är en muta hon tagit, tydligare kan man ju inte få det".Bjudresa eller muta, det är två ord för samma sak.

Kommentarer
Postat av: Gustav

Alltså, det är ju faktiskt inte på långa vägar så att deltagande i sådana här bjud-/mutresor är någon garanti för att man blir övertygad anhängare av en organisation. När man pluggar teknik är det t ex inte ovanligt att man får möjlighet att gå på en massa företagsmiddagar, men inte tusan blir man alltid supervälvilligt inställd till bolagen av det. Risken finns ju såklart, dock.Det var ju inte direkt höjden av lyx och vräkighet med resa, kost och logi på Shells event i Frankrike och att få låna en bil i någon vecka är inte heller så särskilt extremt, i fallet Arkelsten. Det viktiga är ju att man håller koll på vem som bjuder och när, så att det hela är offentligt.Förresten bör man även minnas att precis varje grupp som är aktiv i politiken de facto är en lobbygrupp. Det gäller lika mycket för fackföreningar och folkrörelser som det gäller för företag och andra länders intresseorganisationer. De behandlas dock högst olika...

2010-10-29 @ 11:01:06
Postat av: Johannes

Högerns moral och omdöme har alltid varit lite mer, ska vi säga "tillåtande" än alla andras ("vanliga" människors)omdöme. Det har märkts under alliansens år vid makten kan man ju lugnt säga.. Men betänk om de skulle varit en sosse istället eller rentav en vänsterpartist istället. Skulle dessa gnyende liberaler varit lika försvarande då? Givetvis inte. Det är ju stor skillnad mellan vem som gör det också.Äckligt!

2010-10-29 @ 14:10:41
URL: http://johannesc.wordpress.com
Postat av: Nicklas Eriksson

"Alltså, det är ju faktiskt inte på långa vägar så att deltagande i sådana här bjud-/mutresor är någon garanti för att man blir övertygad anhängare av en organisation. "Spelar väl ingen som helst roll om man blir övertygad eller inte. Det ska bara inte förekomma. Men det är klart, gratis är så jävla göttigt att det bara inte går att låta bli antar jag.

2010-10-29 @ 14:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0