Ännu en svensk soldat på väg hem i zinkkista då.

Jahapp, så har ytterligare en svensk man gått och blivit dödad i Afghanistan. Det verkar som om de flesta tycker att det var något man fick räkna med, i alla fall i bloggosfären. Han dog ju för en så förbannat ädel sak.

Jag tycker inte
att han gjorde det. Amerikas ockupation av Afghanistan har inget stöd i folkrätten, och Sverige har blivit värvat på USA:s väg dit, ungefär som när mobbarna drar ihop en lång svans när de ska iväg och spöa den de anser som underlägsen. Skam att Sverige lät sig dras in i mobbardansen.

Känner nog att jag
orkar inte skriva så jävla mycket mer om saken, mer än att ni som försvarar den svenska insatsen (både på höger och vänster sida) försvarar en lögn. Landet Afghanistan är lika fattigt fortfarande och kvinnorna är fortfarande lika ofria och kommer inte att bli friare av marionettregeringen som sitter i Kabul.

Ronny Åkerberg skriver bra om det.

Kommentarer
Postat av: martin

Propagandaknepet som gäller nu är att det är ofint att säga att en soldat dött för något meningslöst. Man ser det som att man dissar den döde soldaten. Sådan propaganda har visat sig vara effektivt i USA trots den väldigt uppenbara sanningen: Det är att skicka en soldat i döden för något meningslöst som är skymfen, inte att påtala det meningslösa i kriget.

2010-10-17 @ 10:52:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Precis martin. Det är så jäkla tragiskt att det är så. Krig är fred liksom... Bedrövligt hur mycket av 1984 som har blivit sanning i Sverige idag.Men jag struntar i om folk tror att jag dissar den döde soldaten (såvida han inte gjort sig skyldig till krigsbrott för att berika sig eller något sånt). Det gör jag inte, har aldrig dissat den enskilde soldaten utan militarismen och tron på att fred växer ur en automatkanon.

2010-10-17 @ 11:30:35
Postat av: Gustav

Rekommenderar artikelnhttp://www.theatlantic.com/magazine/archive/2010/11/the-last-patrol/8266/1/för en inblick i hur det är därnere, för de som ligger lite längre fram i skottlinjen än svenskarna. Inte verkar det vara vare sig meningsfullt eller särskilt framgångsrikt. Kan rekommendera Armadillo också, man inser hur meningslöst arbetet och åtminstone de nuvarande strategierna är.

2010-10-17 @ 12:31:16
Postat av: Nicklas Eriksson

Bara inledningen säger något om hur jävligt det verkar vara: "In September 2009, the second platoon of Charlie Company arrived in Afghanistan with 42 men. Ten months later, nearly half had been killed or wounded, mostly in the Arghandab Valley—a key to controlling southern Afghanistan. "

2010-10-17 @ 13:14:21
Postat av: Lasse Strömberg

Tag hem grabbarna därifrån, de inser varken sitt eget eller Afghanernas bästa.

Nu får vi också höra att två killar blivit allvarligt skadade på jobb under en attackhelikopter från USA.Informatören Roger Magnergård på försvarsstaben som yttrade sig i SR-P1 om saken har fått sitt jobb som tack för de artiklar han skrev i moderattidningen Svenska Dagbladet när Bildt och militären jagade sovjetiska ubåtar som värst i skärgårdarna.

Han hade fel då och han har fel nu.

Lita för fan inte på Roger Magnergård!

2010-10-18 @ 18:41:04
URL: http://fotolasse.se
Postat av: martin

Lasse,

jo, jag såg det att det är fler som skadas idag.Sen vad gäller propaganda:

http://svtdebatt.se/2010/09/kvinnlig-soldat-jag-ska-inte-behova-skammas-for-min-insats-i-afghanistan/Det artikeln var en månad gammal, men lades upp på på SVTdebatts första sida igår. Rubriken försöker känslomässigt krossa all kritik av insatsen i Afghanistan. Ett billigt men ack så vanligt propagandaknep, i texten fanns en del andra knep, så som att man skall göra klart det man påbörjat och annat dravel.

2010-10-18 @ 19:10:30
Postat av: Jimmy Windeskog

Hoppas verkligen inte att SD sviker i denna fråga nu...

2010-10-19 @ 11:31:08
URL: http://bssborlange.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0