Hur rädd är du för din nästa?Ni för medmänniskor, jag för era åsikter.

Gud vad jag blir ledsen när jag ser att 90% av de som röstat i Aftonbladets enkät vill att tiggeri ska förbjudas i Sverige!

Jag antar att de flesta inte menar det (hoppas i alla fall), för i så fall har borgarna kommit längre i sitt jävla systemskifte än vi anar. Att förbjuda en fattig människa att tigga, en människa som redan sjunkit så djupt som en människa tyvärr tillåts göra i vårt så kallade välfärdssamhälle, det innebär att vi bara är ett andetag från att sätta upp instängslade läger att sätta dem i. Känner ni något alls för era medmänniskor eller är de bara statister i er egen tillvaro? Hur tror ni att ni själva kommer att klara er när djungelns lag slår till mot er med den kalla kapitalismens fulla kraft? Har ni 50000 undanstoppade till en enkel operation elelr måste ni sälja bilen? Flytta? Vad tror ni?

Fattar folk vad de röstar för i såna här enkäter, tänker de överhuvudtaget? Jävlar vad sketrädda och navelskådande ni måste vara!!!

Kommentarer
Postat av: Magnus

Jag är inte för förbud av tiggeri men finner vissa fördelar med förbud av "aktivt" tiggeri som man har på en del ställen. Dvs. att man inte får be om pengar utan passivt tigga med en skylt.

2010-05-21 @ 20:46:57
Postat av: Nicklas Eriksson

Vadå för fördelar? Tror du att en utblottad eller hotad människa kommer att bry sig? Vad ska staten göra, döma dem till böter?

2010-05-22 @ 00:14:49
Postat av: Hellboy

Vad gör man mot det organiserade tiggeriet som är en affärsidé och inte något såsom Nicklas beskriver det? SD:s förbud slår mot dessa grupper.

2010-05-22 @ 12:12:40
Postat av: Nicklas Eriksson

Europagemensamt polisarbete och riktiga satsningar på att slå mot dessa grupper och sätta deras ledare och vakter i fängelse där de hör hemma. Det är vad jag skulle föreslå. De som tvingas tigga skulle inte bry sig ett skit om ett förbud.Hellboy, jag är lite impad över den seriösa vinklingen på ditt inlägg (ej ironi!).

2010-05-22 @ 12:37:33
Postat av: Nettan

Jag hoppas att det inte är människors människosyn detta speglar... jag hoppas att de inte tänker bara. Annars vet jag inte vart världen är påväg.

2010-06-14 @ 19:35:42
URL: http://www.left.se
Postat av: Johan Hedlund

Redogör gärna för mig vad det är för "borgerligt systemskifte" som försiggår i Sverige. "Kapitalismens fulla kraft" står långt utanför Sveriges gränser, Sverige - en av de mest socialistiska staterna i världen. Nog för att kapitalism inte innehåller enbart fördelar, och ett enbart ekonomiskt samhälle som USA tror jag inte någon vill ha. Däremot måste jag slå ett slag för marknadsekonomin och rätten till eget ägande utan en orättvis, ojämlik, slavdrivare till stat vi har nu.

2010-06-18 @ 22:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0