Första maj!

Idag är det Första maj, arbetarnas dag. Och jag läser under huvudskakningar att "Det nya arbetarpartiet" ska demonstrera med sina hang aorunds i Västervik. Här i Göteborg ska Piratpartiet ha en "demonstration".

Försök inte göra arbetarnas dag till något slags allmän tyckardag, det kan sluta på ett tråkigt sätt. Ni har 364 andra dagar om året på er att fjanta er och taskspela på. Första maj är vår dag, inte er. Ni har ingen historia knuten till dagen som gör den positiiv för er. Den firas till minnet av slaktade arbetare på Haymarket som avrättades av amerikansk polis, och den rörelse som växte sig stark efter morden. Brottet de begick var hunger, och det var "Det nya arbetarpartiets" ideologi som låg bakom hungern. Vi glömmer aldrig och vi förlåter inte heller. Idag är fanorna röda och svarta, inte blå, lila eller något annat jämmerligt.

Jag går som vanligt med SAC, det av tågen som passar mig bäst och som snart är störst i stan. Det var nästan jämnt med sossarna förra året, och i år hoppas jag såklart på att vi blir störst.

Klockan elva börjar vi med manifestationen för Spanienfrivilliga på Masthuggstorget.

No pasaran...

Kommentarer
Postat av: Patrik

Haha, trodde du syftade på Socialisterna i västervik först (nyttarbetarparti.se). Undrade lite var den dissen kom ifrån.RS första majsamling i Uddevalla gick i antifascismens tecken då medlemmar hotats och attackerats av nazister både dagen innan och under själva samlingen. No pasaran!

2010-05-01 @ 15:01:05
URL: http://rsuddevalla.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Ha ha, nej nej. Vi tycker trots allt rätt bra om dem, men det vore skönt om dessa fraktioner slutade bildas hela tiden.Härligt med antifascistisk Första maj. Vi hade parollen "Ge nazisterna gatan tillbaka - sten för sten" och överhuvudtaget mycket gick i antifascistiskt tecken. Vi hade ett väldigt lyckat torgmöte på Järntorget innan. Det var lite ballsy av dina partikamrater i Göteborg att sno KP:s vanliga plats på Järntorget, ha ha!

2010-05-01 @ 19:18:36
Postat av: Johanna Drott

Sharing is caring, eller vad är det de däringa piraterna brukar säga?Solidaritet, eller vad är det de däringa socialisterna brukar säga? ;)

2010-05-01 @ 22:57:29
URL: http://magnihasa.blogspot.com/
Postat av: Jonathan

1 Maj är redan en allmän tyckardag och har så varit ett bra tag nu.

2010-05-01 @ 23:12:35
URL: http://jrl5.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Så fan heller.

2010-05-02 @ 08:52:21
Postat av: Jimmy Windeskog

"Er dag"??? Seriöst! Innan ni talar om sådana saker borde ni börja respektera mötesfriheten. Inte undra på att folk ser er som extrema sekterister.""Ge nazisterna gatan tillbaka - sten för sten" och överhuvudtaget mycket gick i antifascistiskt tecken."

Snyggt med sådana våldshyllningar, du som blir sur när jag konstaterar att du är en antidemokrat.

2010-05-02 @ 12:26:20
Postat av: Nicklas Eriksson

""Er dag"???"Japp. Seriöst. Vad har ni för skäl att fira just den dagen? Minnet av alla fascister som fått på skallen eller? Ha ni era 30:e november och alla möjliga dagar ni finner det för gott att fira folkförtryckare.Lite får du väl tåla? Du har ju tagit ställning mot oss. Och nej, jag blir inte "sur" för det. VI har för länge sen rett ut våra respektive uppfattningar om demokrati, så jag bryr mig inte mer.

2010-05-02 @ 12:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0