And so it has begun...We regret to infrom you that your sons were killed...

Så har det börjat.

Till beklaganden
som inget hjälper från ÖB och Sten "Tomhylsan" Tolgfors har så två svenska soldater dödats i Afghanistan. Ytterligare två krigsoffer i Sveriges krig.

Jag skrev om det
här. Och här, vad hjälper nu Carl Bildts vackra ord de dödades familjer?. Här skrev jag också om den svenska kontingenten i Afghanistan. Det lär inte bli färre dödade i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Så har du alltså hittat en fråga där du hamnar bredvid oss nationalister i....

2010-02-08 @ 10:32:14
Postat av: Martin F

Med en helt olik motivation.

Guilt by association är ett ganska fult debattknep.

2010-02-08 @ 15:34:39
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin säger det så bra så jag har inget att tillägga.

2010-02-08 @ 20:37:29
Postat av: Jimmy Windeskog

Jo men det blir ju intressant ändå. Skulle tex SP byta hållning (om man kom i någon form av makt) för att stödja ett nationalistiskt förslag i en omröstning?

2010-02-09 @ 13:24:06
Postat av: Martin F

Det enda som är intressant är att det skulle givetvis bara handla om populism från de nationellas sida. Precis som deras kampanj mot våldtäkter. Utan någon form av analys är det lika givande som en kämpa mot ondska, gatuvåld eller nån annan floskel.

2010-02-09 @ 17:40:20
Postat av: Jimmy Windeskog

@Martin F

Påstår du på fullt allvar att nationalister skulle värna nationellt oberoende av "populistiska" skäl? Det torde väl snarare vara förklaringen bakom att internationalister som alltid försvarat sina egna invansionskrig nu helt byter fot?

2010-02-09 @ 18:17:44
Postat av: Jimmy Windeskog

På samma sätt är ju socialister i Sverige bevisligen mer ansvariga för vår våldstäcktsepedemi än någon annan.

2010-02-09 @ 18:19:14
Postat av: Martin

Ja, nationalister pratar hellre om nationellt självbestämmande än om att köra ut invandrarna. Fast ni har väl lärt er att det inte är så poppis att vara öppen nazi i Sverige utan att ni hellre kallar er nationella.Jojo, socialister är mer ansvariga. När vi vill ha bevis brukar det bara hävdas "att det är så".Det roliga är att varje gång man ser någon som kommenterar en blogg som "sanningssägaren" så brukar det ALLTID vara en högermupp. Det går liksom att slänga ur sig all möjlig sörja utan någon form av empirisk bevisning för att man har en hunch om nåt.

2010-02-09 @ 19:02:13
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja givetvis använder sig "nationalister" av en hejdlös populism. Kanske inte så mycket ND som jag uppfattar som mer ideologiskt renlärigt än SD, men de hade knappast blivit så stora utan en massa fett populistiskt valfläsk som inte ens är konkret.

2010-02-09 @ 19:43:30
Postat av: Jimmy Windeskog

@Martin

Vad skulle "öppna nazis" och "högermuppar" ha med denna debatt att göra?@Niklas

Vad är det för frågor (främst) SD skulle driva utan att egentliga ha de åsikterna?

2010-02-10 @ 09:38:20
Postat av: Martin F

Det var ju du som började prata om nationalister, inte jag.Jag skulle jättegärna vilja ha svar på hur socialister är ansvariga för någon "våldstäcktsepedemi"

2010-02-10 @ 09:47:39
Postat av: Jimmy Windeskog

@Martin

Och att du inte tar upp ämnet ger dig rätt att ljuga tycker du? Strålande vänsterlogik antar jag!Sedan är det ju välkänt om vilka stora problem grupper som AFA har med våldtäkter inom sin egen grupp. Och då har vi inte ens gått in på vänsterns ansvar för massinvandringen och dess konsekvenser.

2010-02-10 @ 10:04:30
Postat av: Martin F

Jag fattar helt ärligt inte vad du menar. Och jag har inte ljugit om någonting, thank you very much.Det är väldigt roligt att du tror att alla socialister skulle ha något med AFA att göra. Och problemen de har vågar jag påstå finns i alla grupper. Tror du inte våldtäkter existerar inom nationella grupper?Att AFA har en handlingsplan visar ju på att de faktiskt vågar ta tag i problemet.OM nu invandrare är överrepresentade i våldtäktsstatistiken är det ganska intressant att titta på varför; http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=91&module_instance=15

http://www.bra.se/extra/pod/?module_instance=12&action=pod_show&id=29

2010-02-10 @ 10:20:35
Postat av: Nicklas Eriksson

Det skrev jag inte. Jag skrev att valfläsket inte är konkret. Jag följer Dragan Klarics blogg (dock låter han mig inte skriva där) och det var en kille som frågade vad SD hade för förslag på pensionsålder. Klarics svar: "Ja inte att man ska jobba ihjäl sig i alla fall".

2010-02-11 @ 18:22:13
Postat av: Jimmy Windeskog

@Martin:

Det är klart att du medvetet ljuger när du sammanblandar demokratisk nationalism med "nazis" och "högermuppar".Jag har aldrig hört talats om interna våldtäckter ino0m några nationalistiska grupper, och i AFA är det ju ett så stort problem att man måste ha interna grupper med just uppgiften att få våldtäktsmännen att läsa "feministisk litteratur" (man vill inte att offren skall gå till polisen utan att det räcker med en sagostund för gärningsmännen). Det visar ju lite vad det hadlar om för4 människor-.Sedan har ju BRÅ flera gånger förklarat att de utomeuropeiska invandrarnas stora överrepresentation i grova våldsbrott, som våldtäkter, inte har med sociala skillnader att göra. Nu vet jag ju dock att människor som du inte tar intryck av seriös forskning...

2010-02-12 @ 14:25:55
Postat av: Martin F

JimmyJag ljuger inte alls. Jag utgick från att du kallade dig nationalsocialist. Om du inte gör det, så har väl den stora majoriteten av medlemmarna i den marginella partiet du är med i en bakgrund i sådana kretsar.Jag däremot har vid flertal ggr läst både i dagspress och i expo om ganska många våldtäkter i den nationella rörelsen. Men sen kanske all media bara ljuger ihop allt, vad vet jag.Jag tror inte du fattade vad jag menade, att det finns grupper inom nätverket som jobbar med det behöver inte betyda att problemet är större där än samhället i övrigt. Det enda det visar är att gruppen jobbar med det.På samma sätt som att om antalet anmälda våldtäkter går upp behöver det inte betyda att det är fler våldtäkter. Förstår du?Nej, de har inte pratat om nån stor överrepresentation mig veterligen. Det är roligt att du förklarar för mig att jag inte tar intryck av seriös forskning när det är jag som lämnar källor när du bara slänger ur dig påståenden.

2010-02-12 @ 18:24:26
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag har hört talas om flera stycken våldtäkter inom den nazionella rörelsen varav flera har varit mot flickor under arton år. Hustrumisshandel är väl ett känt begrepp inom just ditt parti också Jimmy. Er förre ledare Thor Paulsson fick väl ett par år för det eller har jag fel nu?

2010-02-12 @ 23:11:07
Postat av: Jimmy Windeskog

@Martin:

"Jag ljuger inte alls. Jag utgick från att du kallade dig nationalsocialist. Om du inte gör det, så har väl den stora majoriteten av medlemmarna i den marginella partiet du är med i en bakgrund i sådana kretsar."När du tillskiver mig åsikter som jag inte har så ljuger du givetvis - stå för det!"Jag däremot har vid flertal ggr läst både i dagspress och i expo om ganska många våldtäkter i den nationella rörelsen. Men sen kanske all media bara ljuger ihop allt, vad vet jag."Aldrig hört talats om, däremot är ju AFA:s våldtäktsproblem väldokumenterade."Jag tror inte du fattade vad jag menade, att det finns grupper inom nätverket som jobbar med det behöver inte betyda att problemet är större där än samhället i övrigt. Det enda det visar är att gruppen jobbar med det. "De har ju dessa grupper för att de har så stora problem med våldtäkter, ingen annan grupp jag känner till har samma problem - men jag kan ju givetvis ha missat någon annan kvinnohatande vänstergrupp."På samma sätt som att om antalet anmälda våldtäkter går upp behöver det inte betyda att det är fler våldtäkter. Förstår du?"Bespara mig dina konspirationsteorier tack."Nej, de har inte pratat om nån stor överrepresentation mig veterligen. Det är roligt att du förklarar för mig att jag inte tar intryck av seriös forskning när det är jag som lämnar källor när du bara slänger ur dig påståenden."Hehehe, BRÅ har ju talat om denna överrepresenation sedan myndigheten kom till.2010-02-13 @ 17:52:08
Postat av: Jimmy Windeskog

@Niklas

"Jag har hört talas om flera stycken våldtäkter inom den nazionella rörelsen varav flera har varit mot flickor under arton år. Hustrumisshandel är väl ett känt begrepp inom just ditt parti också Jimmy. Er förre ledare Thor Paulsson fick väl ett par år för det eller har jag fel nu?"Jag har aldrig talat om nazism, det är en helt annan politisk grupp som saknar koppling till mig. Dåren Tor Paulsson har jag tagit avstånd ifrån sedan första gången jag träffade honom 1997, det har ju tom Expo uppmärksammat. Jag skulle aldrig gå med i ett parti med honom på en hög post.

2010-02-13 @ 17:55:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Åh, inte saknas kopplingar mellan äkta nazister och er... sossenationella eller vad man ska säga;) ni korsar ju över från och till med ojämna mellanrum, sjunger nazistiska kampsånger på färjor (då räknar jag er och SD till sossarna båda två), går i gemensamma marscher med mera.Men det är ju väldigt bra att du tar avstånd från Paulsson. Vad säger du om Klas Lund då?

2010-02-13 @ 18:02:06
Postat av: Michael Märrkel

Vi vanliga människor som INTE är vare sig "nationella" eller tillhör religionen Socialism, är EXTREMT glada att dessa två ytterlighetsrörelser finns, kanske kan de ta kål på varandra?Vi andra Svenskar (gamla som nya) vill leva ifred med våra grannar.Vi vill betala en rimlig skatt som täcker välfärden utan att göda politiker.Vi kan mycket väl ha Abdulah från Palestina som granne, han är trevlig och han försöker inte "Islamisera"Vi vill kunna ha homosexuella som kompisar utan att bli nedsparkade. Vi vill inte se de vi älskar bli missshandlade pga vem de älskar.Vi tycker det är o.k att våra barn gifter sig med någon med en annan hudfärg, vi blir förbannade när våra barn kallas för "rasförädare" för det.Vi vill kunna gå i kyrkan ett par gånger per 10:de år utan att bli kallad "förvirrade" eller att det vi håller för fint är ett "opium".Kort sagt: vi SKITER i eran "kamp" och eran utopi, för den är just endast eran. För oss skulle det vara en mardröm!Sd, Afa, Smr, Klmpr Rvs, är alla förkortningar som betyder en sak: förtryck.

2010-02-13 @ 18:17:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Du Märrkel är ju ett utmärkt exempel på varför den socialistiska kampen behövs. Alla människor som tillhör de producerande klasserna för en kamp mot den tärande, det är bara det att man oftast inte vet om det.När du tar lite för lång rast på kneget, när du snor en penna med dig hem, när du inte gör som chefen har sagt åt dig är det små, men ändå exempel på det inbyggda motstånd som finns mot övermakt i alla människor (större exempel är hamnarbetarnas, sopåkarnas och Lagena-arbetarnas kamp på sina arbetsplatser).Vi i Socialistiska Partiet ser det här tydligt och inser att det är vår plikt som klassmedvetna att försöka förändra den omedvetna kampen till en medveten kamp. Eftersom vi är trotskister och frihetliga socialister så har vi dragit lärdom av historien och vet att stalinism, statskapitalism och partielitism inte är en framkomlig väg att gå. De första svenska trotskisterna var kommunistiska sjömän som i tjänsten besökte staterna i det forna östblocket och såg hur illa det var ställt med såväl demokrati som levnadsstandard där.Du kan ju alltid välja att tro, i sann liberal anda, att det inte gäller dig, men det gör det antingen du vill det eller inte. Och det kommer alltid en dag när man inte kan ljuga för sina klassintressen längre.Jag avslutar med ett citat av Bob Dylan: "They keep you doped with religion, sex and TV. You think you´re so clever and classless and free. But you´re still fucking pesants as far as I see".PS: vad betyder Rvs för något?

2010-02-13 @ 18:50:19
Postat av: Michael Märrkel

Nu bor jag i ett land (Kina) som tagit det värsta från Socialismen och det värsta från kaptalismen...Men vi, jag och min Kinesiska fru, ska snart flytta till Sverige. Vi är långt ifrån rika, men jämfört med de flesta Kineser är jag rik. Jag har ett hus i Norrland, visserligen värt mindre än en skrubb i Stockholm, en bil, volvo 960, platt-tv och därmed är jag RIK jämfört med de flesta i världen. Jag tillhör t om det översta klasskiktet i världen. Jag har i stort sett aldrig svultit.Det finns en hel del intresanta jämförelser mellan Sverige och Kina.

Naturligtvis är jag inte så dum att jag tror att Kina är en kommunistsik stat, det är en hyper socialdemokratisk stat som är mera fascistisk är kommunistsik, Klassklyftorna här är ljusår större än de i Sverige, som i stort sett inga har om man jämför.En vanlig Svensk arbetare kan köpa sig ett hus, villa. En vanlig Kinesisk arbetare kanske ev. en dag kan HYRA en liten lägenhet i 1:a hand. EN smårik i Sverige har kanske 2 bilar, hans motsvarighet här ÄGER för böfelen människor i stort sett... det är klyftor det.... OCh då vill jag naturligtvis inte ignorera de som har det svårt i Sverige, men de har det bättre än de som har det svårt på riktigt i andra länder.De som är riktigt rika är dock medlemmar i partiet. Min frus far, som r troende kommunist, berättar ofta om revolutionen, om Mao, om de hopp som de hade för framtiden. Mellan raderna kan man se besvikelsen över det som blev.Huset över gatan revs, för det skulle byggas bostäder för pensionärer sas det... istället gick lägenheterna till lokala partipampars barn.....Besvikelsen och ilskan han visar när han pratar om detta är tydlig.Lärdomen jag drar är att oavsett hur idealistiska man är, oavsett vilka vackra mål man än ha, så korrumperar makt tillslut.Den socialistiska ideologin eller religionen om man så vill, må vara fin, speciellt om man jämför med dum-liberaler och ny-gammel-moddar, men jag är lite rädd för vad som skulle kunna hända vid ett socialistiskt maktövertagande.....Ideologin är fin men....Tillslut blir du en slav till det som du tror på...Som Dylan ochså sa:"You may be a construction worker working on a home,

You may be living in a mansion or you might live in a dome,

You might own guns and you might even own tanks,

You might be somebody's landlord, you might even own banksBut you're gonna have to serve somebody, yes indeed

You're gonna have to serve somebody,

Well, it may be the devil or it may be the Lord

But you're gonna have to serve somebody."Rvs trodde jag betydde rättvisepartiet socialisterna....2010-02-14 @ 00:18:13
Postat av: Michael Märrkel

Ps. Skulle njuta av att se en debatt mellan denna kille:http://basun.poluha.se/2010/02/14/om-skatter-och-solidaritet/och dig.... han är liiiie till höger om Dick Erixon, men han tillåter kommentarer.... en dröm för dig?Men avstå från personangrepp annars godkänner han inte kommentaren och han bannar dig... jag blev tyvärr bannad....

2010-02-14 @ 00:21:05
Postat av: Nicklas Eriksson

Michael: du är ju mer inne på KPML(r):s tankar än vad du själv anar. Det var ju de som i Sverige myntade tanken på sossarna som socialfascister. Den tankegången ställer väl inte jag, som har stått emot äkta fascister i främsta ledet, upp på, men jag ser ju hur de tänker. Stark korporativism, en stark statsbildning som ändå tillåter ett stort och mäktigt privatägande av produktionsmedlen och så vidare. Statskyrka, våldsmonopol, oligopol med mera.Det du skriver om fattigdom är ju den klassiska nationalekonomiska idén om relativ versus absolut fattigdom. Jag tillhör enligt samma definition samma toppskikt i världen, vilket gör hela teorin fullkomligt absurd, eftersom jag endast (förutom lite lösöre och IKEA-möbler) äger skulder och inte har en enda krona i inkomst av kapital eller egendom, endast från lönearbete. Och visst, med hjälp av min frus mycket större inkomst kan vi få lån till en villa om ett antal år när vi har sparat ihop till en kontantinsats (om ingen av oss blir uppsagd), och det är väl jättebra? Den svenska arbetarrörelsen har sedan rösträtten var avklarad slagits för att arbetare ska kunna äga sin egen bostad, och det är en suverän tanke som jag ställer upp på till hundra procent. I statarlängor har jag en stor del av min bakgrund, och det är inget jag vill se i Sverige igen.Däremot ställer jag inte upp på att man ska kunna skapa sig ett stort kapital på grund av spekulation med något så fundamentalt som bostaden.Tråkigt att höra om din svärfar, men att han blir ilsken när han hör om orättvisorna som det så kallade kommunistpartiet utsätter arbetarklassen för så förstår jag att det finns hopp för honom. Hade han bara resignerat... ja du förstår.Men du måste förstå att för oss trotskister är Mao, Stalin, Kina, Warsavapakten, Nordkorea och Sovjetunionen efter Lenin ett rött skynke (touché...). Vi står för en annan slags socialism än de gjorde, eller rättare sagt: vi står för socialismen enligt Karl Marx, Lenins och Trotskijs filosofi. Ett klasslöst, statslöst samhälle där produktionsmedlen tillhör dem som hanterar dem och utfallet av dem fördelas enligt samma princip. Revolutionen slutar heller aldrig, som maoister och stalinister tror, utan måste erövras åter och åter så att inte tjocka byråkratier tar över. Den kan bara vara arbetarklassens verk, ingen annans, och det är bara i arbetarklassens händer hur postrevolutionen kommer att arta sig.Ja, alla former av makt korrumperar, det är därför ägandet måste spridas ut på så många människor som möjligt eftersom det är i ägandet som den sanna makten ligger. Det är därför vi socialister anser den form av demokrati vi har i västvärlden är en falsk demokrati. Politikerna har i princip ingen reell makt alls eftersom de bara kan påverka små förutsättningar och inget verkligt. Vi har heller med vår tvåtredjedelsdemokrati (social och politisk, men inte ekonomisk demokrati) skapat ett samhälle där vi får välja vilka som ska hjälpa kapitalismen att göra livet surt för oss, men själva kapitalismen kommer vi inte åt eftersom den inte går att rösta bort. Ergo: revolution nödvändig.Och visst har du rätt, det är klart att man blir en "slav" till det man tror på. Människan är en biologisk varelse som har förutsättningen till tro på något högre inbyggd i genomet.Just därför är det så viktigt att ingen politbyrå dikterar det vi ska göra och indoktrinerar oss så att vår fria vilja försvinner. Socialistiska Partiet (och alla andra partiet i Fjärde Internationalen) är ett parti som tillåter full tendensfrihet inom partiet och har en extremt stor interndebatt. Partiet är och ska vara ett läromedel och en cirkel där vi tar del av kollektiva erfarenheter som arbetarklassen har rönt genom åren, ingen styrande elit. Det fick jag nog av när jag var medlem i sossarna, där jag var ordförande i en arbetarkommun men inte kunde påverka ett skapandes grand trots det.Och tack för länken, men jag har bloggat sedan tidigt 2000-tal och har tröskat alla typer av politiskt motstånd, stött och blött fram och tillbaka, och i ärlighetens namn är jag lite trött på ändlös internetbataljer på det sättet. Han kan inte påverka mig det minsta och med största sannolikhet kan inte jag påverka honom heller, så det verkar ganska futilt.Okej, vi brukar kalla Rättvisepartiet för endast RS. Det var därför jag inte hängde med på vad du menade.

2010-02-14 @ 09:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0