Leo Trotskij om Wikileaks?Julian Assange?
"Hemlig diplomati är ett nödvändigt vapen i händerna på en besutten minoritet som tvingas bedra majoriteten i syfte att få de senare att lyda dess intressen. Imperialism, med dess världsomfattande planer på annektering, har utvecklat den hemliga diplomatin som system till dess högsta nivå... Europas folk har genom sina otaliga offer och den allmänna ekonomiska ödeläggelsen förtjänat rätten att få veta sanningen om dessa ting."

Leo Trotskij när han som sovjetisk utrikeskommisarie släppte tsarens brevkommunikation fri.
Leo Trotskij?


Tack till Fjärde Internationalen för inspirationen;)

Kommentarer
Postat av: Vänsterhavet

Tack! Detta är det vackraste och mest slående citatet jag har snubblat över. Och visst, jag håller med. Men, vad vore hemlighetsmakeriet utan hot och påtryckningar? Vi ser nu företag efter företag som på inrådan från politiskt håll tystar ner ideella organisationer som avslöjar en korrumperad makt. Amazon, Bank Of America, Master Card...

2010-12-23 @ 01:00:25
URL: http://vansterhavet.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag vet, det är fan sorgligt. Men det kommer inte att hålla länge. Sånt gick för sig fram tills internet blev "var mans egendom". Nu kommer sanningen fram oavsett. Om det leder till något är upp till oss som vill vara medborgare, och inte nöjer oss med att vara kunder.

2010-12-23 @ 13:40:40
Postat av: Amanda

Bra exempel, och ja det har tydligen inte förbättrats i våra dagar.

2010-12-23 @ 15:57:05
URL: http://sv.foliactive.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0