Göran Hägglund och Eliten.

Jag tycker att det är lite roligt att Göran Hägglund (kd) går till storms likt en korsfarare mot det som han anser vara "den nya tidens elit" eller hur han nu formulerade det.

Han menar i alla fall "kultureliten" eller vad han kallar det. Radikala var de i alla fall. Vänster också de jävlarna, som inte kan se skönheten i en Fiskargubbe, Zigenarflicka, eller Gråtande Barn. Eller varför inte Tjädertuppar i solnedgång, eller vad för slags tavlor som med stor säkerhet hänger på väggen i det Hägglundska hemmet. Säkert en broderad "Egen härd är guld värd" som han ärvt av sin mormors mormors mor som han såklart träffade efter som de föder barn så tidigt i släkta´.

Jaja, lite raljant, men jag är från samma län som Hägglund och vet hur valserna går där. Värmland är ett jävligt värdekonservativt landskap, och det blir värre ju längre söderut man kommer.

Göran Hägglund är inte så lite skrattretande när han skriver det här. Det är lite som om Christer Björkman i egenskap av chef för melodifestivalen skulle skriva en ilsken, men ändå vinklad mot lite sårad, mobbad, undankrypande artikel om eliten på TV4 och deras elitistiska musiktävling "Idol". För Göran Hägglund själv tillhör ju den högsta eliten i landet: den politiska, statsförsörjda klassen, proffsen. Den Politiska Klassen. De som är satta på mer eller mindre livstid att styra över oss medborgare till löjeväckande summor av våra skattepengar via antingen statsrådslön eller partistöd, i lön. Summor som vi bara kan drömma om.

Vi går på våra
jobb och trälar, hotade av uppsägningar, outsorcing, downsizing, slimmande av verksamheten och "fokusering på kärnverksamheten". Eller också är vi arbetslösa och förnedras av Arbetsförmedlingen, med den Politiska Klassens jobbcoacher som lär oss att skriva käcka CV:n, de också avlönade antingen av skattepengar eller av pengar vi avstått i löneutrymmet, när problemet är att det inte finns några arbeten att söka, ett löfte som regeringen Rundfunk gick till val på. Eller också är vi sjukskrivna och förnedras av vår tids största skitstövlar, Försäkringskassan. Allesammans allt mer och mer alienerade för oss själva, varandra och inför samhället. Fast i ett rejält Utanförskap, också det ett vallöfte från Rundfunken att ta bort. Eller var det att öka det? Jag minns inte.

Den Politiska Klassen glider där uppe och har egentligen inga riktiga bekymmer alls. Göran Hägglunds enda bekymmer är väl vad han ska göra om hans (kd) trillar ur riksdagen, för då inträder den enda begränsningen för den Politiska Klassen. Det finns nämligen inget riktigt företag som vill anställa en gammal politruk som honom. De kan nämligen ingenting. Deras CV är fyllt av fantastiska saker, men de kan inget på riktigt. Varför tror ni att saker som Landshövdingar, Palmecentret, LO-TCO Biståndsnämnd, JDL, Timbro, Tornet och annan skit som PR-byråer och dylikt finns? För att fånga upp fallna grevar, baroner och annat före detta frälse hos den Politiska Klassen förstås.

För till och med i fallet slipper de att oroa sig för något verkligt, det som vi vanliga behöver. Så låt oss storma bastiljen, låt oss marschera in i Rosenbad! Låt oss inta Vinterpalatsen runt om i residensstäderna, kasta Frälsestyret över ända och begrava den representativa demokratins diktatur för evigt, bli herrar över våra egna öden... Ämen, det låter lite jobbigt och jag har ostbågar hemma. Dessutom börjar ju Elitserien snart.

Skicka en folkis while your´e at it va? Zzzzz.....Kommentarer
Postat av: Andreas

Hägglund måste vara den största pajasen bland partiledarna."Verklighetens folk"? Jag skulle vilja säga att jag som bor i en kärnfamilj tillhör just den gruppen men i min omgivning så finns det människor som lyssnar på olika musik, har olika kläder, olika religioner, olika sexuella läggningar, olika ursprung, olika intressen så vilka av dem är det som är verklighetens folk?Verklighetens folk finns inte i verkligheten, Hägglund, din jävla SD-wannabee.

2009-09-17 @ 23:34:08
Postat av: anomie

Vill faktiskt påpeka att Timbro främst är ett sätt att fånga upp folk som läst några hyllmeter Ayn Rand. Den typen utav människor kan man inte ha springande löst på stan och stoppar därför in dem i lämplig dagverksamhet där de får leka att de faktiskt gör saker på riktigt.

2009-09-18 @ 09:57:34
Postat av: Nicklas Eriksson

anomie: förmodligen där dåren Federley kommer att ha sitt nästa arbete då. Han kan ju försöka bli invald på personröster en gång till...

2009-09-18 @ 12:31:33
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Eva-Marie

hej

Det är väl inte så konstigt att Hägglund pratar i nattmössan, han tror ju på jungfrufödslar gud, jesus och andar.

vänligen, eva-Marie

2009-09-18 @ 14:14:49
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja. Jesus tror jag också på, fast bara som motståndsledare mot den romerska ockupationen. Jag är även agnostiker, vilket innebär att jag tror att det finns en gud eller liknande, men att denne inte bryr sig om vad som händer med oss, eller att det ens går att påverka den. Inte heller tror jag att den har "skapat" oss.Göran Hägglund tror nog mest på själva kyrkan som institution har jag en känsla av.

2009-09-18 @ 14:25:26
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0