Tillbaka till det förflutna!

När jag hör Moderaternas nya slogan "föregångslandet Sverige" och läser Anna König Jerlmyr (varför ska alla moderatkvinnor ha dubbla efternamn?) så kommer jag att tänka på hur Sovjetunionen efter revolutionen stegrades från att vara ett efterblivet feodalt land på medeltidsnivå där de enda framstegen gjordes genom krig och där man bökade i jorden efter rötter till att bli en av jordens största producenter av excellenta jordbruksprodukter i världsklass på ett par årtionden. Fast tvärtom om ni förstår.

Våra produkter
i världsklass blir färre och färre, vi är i krig igen genom deras försorg och de vill binda oss ännu närmare till alla möjliga krigiska allianser. Folk tvingas arbeta fast de inte kan och de som vill ha arbete får inget.

Det enda område som Sverige är ett föregångsland inom just nu är hur man sätter klockan tillbaka med åtskilliga årtionden. Och det är Anna König Jerlmyrs parti som är ansvariga för det, av ideologiska skäl, inga andra. De kan inte ta åt sig äran för någon utveckling (jo, av ett antal få aktieportföljer kanske, det är det de kallar för frihet) utan kan bara anklagas för avveckling.

Kommentarer
Postat av: Rommedahl

"Våra produkter i världsklass blir färre och färre"

Där håller jag helt och fult med. Men högre skatter och misstänkliggörande av entreprenörer ökar inte sannolikheten för att nya uppkommer.

2009-09-02 @ 01:18:24
Postat av: livelev

Det stora problemet är inte de nya produkterna, utan att vi inte tar vara på de resurser vi redan har. Vi har t.ex. en modern och väl utbyggd industristruktur i det här landet, med en fantastisk infrastruktur att smörja denna med, och ett folk med en internationellt sett extremt hög utbildningsnivå.Att bara skita i att använda dessa resurser är ingenting annat än vansinne.Vad nyliberala människor måste lära sig är att efterfrågan på en produkt inte är det samma som behovet av denna produkt. Det handlar mer om resursfördelning. Vikande priser på bostadsmarknaden betyder inte att antalet människor i behov av bostad minskar, utan att fler har blivit fattigare. Så länge produktionen inte har som mål att täcka behoven, utan att generera vinst till producenten, så kommer det alltid att vara brist på det nödvändiga. Om alla skulle ha tillgång till en bostad skulle det inte bli så mycket sålt på bostadsmarknaden, eller hur?

2009-09-02 @ 08:31:23
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

"Vad nyliberala människor måste lära sig är att efterfrågan på en produkt inte är det samma som behovet av denna produkt."Jag bugar mig! Vilken formulering, livelev!

2009-09-02 @ 09:53:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0