Dick Erixon i sagornas värld.

Dick Erixon, den koleriske liberalen, har det inte lätt i dessa dagar, stackarn. Han har ju alltid varit en man med sinne för de mest halsbrytande överdrifter åt alla möjliga håll. Oavsett hur löjlig han har gjort sig själv med dessa överdrifter har han likt en Don Quijote, talandes i ansträngda oktaver och vilt sporrande en trög och ovillig borgerlighet som han rider på likt märren i sagan. Riddaren av den sorgliga skepnaden (självpåtagen titel) hade inte alltid heller så lätt att sporra Rosinante alla gånger.

Men lågädlingen från La Mancha red i alla fall till storms mot något verkligt. Värdekvarnarna som i hans förvirrade hjärna såg ut som väldiga jättar gick att ta på. Nu vete tusan om inte Dicken och señor Quijote skiljs åt här. Som Dick är vän av Israel och deras folkrättsvidriga krig, anser han naturligtvis att alla ändamål helgar medlen, och som han även är en av Sveriges absolut största politiska extremtister och fanatiker bryr han sig heller inte om att han och alla andra liberala figurer just nu utgör de allra största nyttiga idioterna för de verkliga antisemiterna.

Dicken och alla hans Sancho Panzas kan nämligen relateras till ännu en saga, nämligen den tyska Peter och vargen. Den handlar om en ung vallpojke som roar sig med att skrika att vargen kommer, vargen kommer. Han lär göra det för att han har tråkigt, står att läsa i sagan, men jag tror att Dicken tror att vargen kommer på riktigt.

Givetvis kommer byns män springande beväpnade med armborst och hötjugor, men där finns ju ingen varg, bara en skrattande Peter som roar sig på deras bekostnad. Detta upprepas ett antal gånger, och till slut tröttnar såklart männen, och när vargen verkligen kommer så tror ingen på Peter när han sätter igång att skrika. Hans får blir rivna av vargen.

Dick Erixon skriker inte varg, han vrålar varg.  Byns män har gång på gång ryckt ut för att jaga bort vargen, men när nu den arge lille mannen går ännu en oktav upp i registret och når ännu en höjd av politiskt löje så är det frågan hur många som kommer springande. För Dick och hans vänner har gjort oss så förbannade med sin patologiska alarmism att vi knappt orkar bry oss mer. Och när han dessutom kopplar ihop den sorgesamma vardagen i Israel, ett land i ett tragiskt inbördeskrig vilket använder sig av illegala stridsmedel, anfaller civila bostäder och utövar raslagar med hur det ser ut i svenska förorter är frågan om vi ändå inte gör en sista rusch, för att lägga Peter över knäet för att lära honom att inte hitta på såna dumheter?

Miguel Cervantes låter Spaniens Riddare av den sorgliga skepnaden dö i slutet av romanen, men får för sinnesfridens skull inse att han haft fel, att alltihop har varit inbillning. Sveriges Don Quijote lär knappast göra samma insikt.

Kommentarer
Postat av: Gustav

Jag tyckte att Dick Erixon var kul att läsa i början och underhållande när han var med i TV med sin fluga och sin lite maniska stil. Men allt vad tiden går begriper man att han inte klarar av frågor om vare sig brott och straff eller krig, internationella relationer och säkerhet utan att degenerera totalt. Särskilt inte när det handlar om Israel.



När det gäller annat kan det han skriver vara helt okej och ibland riktigt intressant, men på de här områdena blir det bara tröttsamt och kass.

2009-09-10 @ 12:22:39
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, han är på inget vis en dålig skribent. Det är väl mest det att han är så ruggigt extrem, han skrämmer mig mer än vilka livetsordare som helst. Och mitt parti brukar ändå räknas till extremvänster. Ha!



"Lite" maniska stil? Han var med i P1 för någon vecka sedan och debatterade mot nån från LO eller vad det var (hans motdebattör försvann helt!) och jag fick intrycket att han nästan fick ett anfall.



Men som sagt, han är skicklig på sitt hantverk. Lärde han sig bara att kontrollera sig skulle han vinna på det. Men det tror jag inte att han kan.

2009-09-10 @ 12:52:57
Postat av: Andreas

Problemet med Dick Erixon är ju att han faktiskt verkar tro på allvar att människor får jobb bara för att man tar ifrån dem deras sociala skyddsnät.



Läser man hans underhållande skrift "Svaghetens moral" som finns att ladda ned på Timbros hemsida så kan man inte annat än skratta ät naiviteten. Han verkar helt övertygad om att människor bara myglar och att det egentligen finns massor av arbeten som de bara inte vill ha.

2009-09-10 @ 13:03:19
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja det är sorgligt. Jag tror att han skulle må jättebra av ett par års arbetslöshet, precis som Totto Littorin, Anders Borg, PJ Anders Linder och andra borgare som bor i sina elfenbenstorn...

2009-09-10 @ 15:40:43
Postat av: Johan

Det som på bloggen Arbetarperspektiv kallas folkrättsvidrigt krig är folkrättsenligt självförsvar mot palestinskt och arabiskt terrorkrig sedan före förra sekelskiftet.



Intressant är dock att ni som fd. (?)Sovjetsympatisörer stödde världens största olagliga ockupationsmakt: Sovjetunionen.



2009-09-10 @ 19:02:00
Postat av: McCarhty

Det gick ju ett tåg till Sovjetunionen nån gång på -70 talet...varför åkte ni inte med? Vissa fick åka till lyxiga ställen som Gulag och andra fick massor med bly som tack för stödet :)

2009-09-10 @ 20:00:51
Postat av: Nicklas Eriksson

Johan har inte fattat något. Inte McCarthy heller.



Jag och Socialistiska Partiet, är trotskister, vilket innebär att Stalin, stalinismen och statskapitalismen i hur Sovjetunionen utvecklade sig efter Lenin är något vi bestämt avvisar.



Ni får läsa på lite, grabbar. Åh, och Johan, det ÄR folkrättsvidrigt när man häller vit fosfor på barn och skjuter automateld på civila med vita flaggor...

2009-09-10 @ 22:31:06
Postat av: Johan

Eventuella övertramp och fel av enskilda soldater utreds om det finns skäl till det. Så fungerar en rättsstat om det blir fel när den utövar sin rätt att försvara sin civilbefolkning mot åratal av terroranfall och 10 000 missiler under 8 år mot dagis, skolor och bostäder.



Något som inte Hamas gör, trots att allt de gjort sedan de skapades är folkrättsvidrigt (terror). Ibland låter er kritik mot Israel som att ni försvarade terroristernas avsiktliga folkrättsbrott.

2009-09-10 @ 23:28:57
Postat av: Hugo

Johan >>> Vit fosfor som regnade över Gaza är alltså ett misstag av en enskild soldat? De var en jävel till att vara driftig och skaffa det alldeles själv och att sen också lyckas få iväg det i sådana mängder över Gaza...



Fan gör dig inte dummare än vad du redan är.

2009-09-11 @ 00:29:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Hugo har rätt. Inte fan kan du på allvar tro på att det var ett "misstag av en enskild soldat". Det krävs en hel pluton för den typen av operation, det inser vem som helst.



Kalla inte Israel för "rättsstat". Ett land med raslagar förtjänar inte det epitetet. Dessutom är det förbjudet i israelisk lag att lämna ut misstänkta krigsförbrytare till domstolen i Haag, så var lite försiktig med vad för slags skurkstater du smickrar.



Hamas är ett religiöst fanatiskt pack som kan dra pocker i vold i min bok. Det förändrar dock inte det faktum att de är i laga ordning folkvalda i ett val som observatörerna sa hade ungefär lika många oegentligheter som ett val i Finland. Det borde väl "Mellanösterns enda demokrati" (som vill få andra regeringar att gå in och strypa pressfriheten inte ha några problem med?



Du förlorar här Johan!



Ska han dra antisemitkortet..? Spänningen är olidlig!

2009-09-11 @ 07:53:15
Postat av: Lenin var en mördare och Marx hans hallick

hah hah haa... vilka fån... när argumenten inte räcker så går man till personangrepp?

Dick Erixon ÄR sveriges bästa och förnuftigaste bloggare....



Karl Marx tokiga ideer som vidareutvecklades av Lenin till ett monster är utan tvekan 1900-talets grymmaste ideologi... och ni hyllar skiten?

Nä ni tokstollar... läs lite matematik och Aristoteles, så kanske era hjärnor klarnar från hasch-dimman och alla vänster-floskler....

2009-09-12 @ 10:58:53
Postat av: Andreas

Lenin var en mördare och Marx hans hallick:



Kapitalismen av idag utnyttjar brutalt befolkningarna i tredje världen, kapitalismen av idag har drivit in världen i en ond cirkel av global uppvärmning och miljöförstöring som kommer att slå hårdast mot de som gjort minst för att orsaka den. Kapitalismen av idag har drivit in västvärlden i en mycket svår finanskris. Kapitalismen av idag varslar sina anställda i miljontal men ger sitt prästerskap i form av direktörer miljonbelopp i bonusar... och du hyllar skiten?



Vad gäller Lenin så är det nog få som förespråkar det förtryck som han låg bakom i Ryssland men du måste se det i dess historiska sammanhang. Jämfört med århundraden av förtryck ifrån tsaren så var det knappast så att Lenin tog ifrån ryssarna deras frihet för de hade aldrig haft den tidigare. Inte ens den provisoriska regeringen mellan februarirevolutionen och oktoberrevolutionen var särskilt frihetlig av sig.

2009-09-12 @ 15:27:23
Postat av: Marx var en hora

Andreas: hah hah haaa.... är du på riktigt?

Kapitalismen har gett 3:e världen ökad välfärd och ett bättre liv.

Kapitalistiska länder har minst miljöproblem (det var ju kommunistiska länder som dumpade all skit i naturen och förgiftade sjöar och vattendrag)

Att det är kapitalismen som har drivit fram finanskrisen är ju bara löjligt. Den är ju skapad politiskt av vänsterpolitiker som har reglerat och med lag tvingat banker låna ut pengar till folk som inte har råd att betala tillbaka...

Det är kapitalisterna som har gett folk arbete från första stund. Detta har lett till att arbetarna har kunat köpa villor, bilar, utlandsresor och bra levnadsstandard.

jaha, Lenins förtryck är okey, eftersom tsaren förtryckte? Lenin var en mördare.Punkt.

Stackars Andreas, inte ett enda rätt... Du borde komma ut ur din bubbla till det som kallas för verkligheten.... eller varför inte flytta till nordkorea? där kan du i ständiga hungerskatastrofer äta gräs och hylla Lenin bland dina likar... men, det är klart... du vill ju ha allt det som har blivit möjligt tack vare kapitalismen och istället för att hylla kapitalismen, så hatar du den. Är det så att du hatar dig själv?



$ - the symbol of freedom.....

2009-09-12 @ 16:22:33
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja herregud, ibland saknar man allt institutionsvården. Det blir så pinsamt uppenbart att den behövdes när man läser sånt som den här sjuka människan har skrivit.



Marx är en av världens största filosofer, vars teorier inverkar på i stort sett varje humanteoretiskt ämne och lärs ut på varje universitet över hela världen. Men du kanske fastnade i antikens Grekland och har inte rört dig så mycket sedan dess..? Det verkar så i alla fall.



"Den är ju skapad politiskt av vänsterpolitiker som har reglerat och med lag tvingat banker låna ut pengar till folk som inte har råd att betala tillbaka..."



Den här tycker jag är roligast av all den koprolaliska tirad du lyckades prestera. Undrar om USA:s bankväsende med Alan Greenspan i täten, ekonomiska teoretiker som Milton Friedman och presidenten George Walker Bush hade uppskattat att bli kallade "vänsterpolitiker" av en sketunge med för mycket fritid?

2009-09-12 @ 18:25:12
Postat av: Nicklas Eriksson

För övrigt - när jag inte har någon $, var är min frihet då?



"Det är kapitalisterna som har gett folk arbete från första stund. Detta har lett till att arbetarna har kunat köpa villor, bilar, utlandsresor och bra levnadsstandard."



Och sett till så att jordens resurser är så orättvist fördelade att 25000 barn dör av svält. Varje dag världen över.



Bra system, killen, bra system.

2009-09-12 @ 18:27:09
Postat av: Andreas

Marx var en hora:



Har kapitalismen gett tredje världen ökad välfärd och bättre liv? Varför är det i sådana fall länder som Sverige med starka fackföreningar som har den högsta levnadsstandarden i världen? Varför är det inte länder där kapitalistiska bolag slipper fackföreningar och lagstiftade rättigheter för arbetarna som har den högsta levnadsstandarden?



Nej, de kapitalistiska länderna började elda med fossila bränslen. Det är historiskt fakta. Enligt den brittiske forskaren Davis King som var regeringens rådgivare i miljöfrågor så är det USA, Kanada, Japan och Australien och andra västländer som har störst utsläpp per person.



I Sverige så har arbetarna genom fackföreningarna hela tiden fått kämpa för att få högre löner och säkrare arbetsmiljö. Innan fackföreningarnas tid när kapitalisterna var betydligt friare än idag så var det lägre löner, sämre arbetstrygghet och längre arbetsdagar. I dagsläget så är det dessutom kapitalisterna som vill ta bort anställningstryggheten och låta utländska arbetare arbeta i Sverige med sina hemländers löner. Inget av det gynnar arbetare utan det skapar endast en underklass som tvingas kräla i gruset framför arbetsgivarna.



Givetvis var Lenin en mördare. Du gör extremt fria tolkningar av det andra skriver. Jag är inte leninist.



När har jag sagt att jag vill ha allt det som kapitalismen gett oss? Majoriteten av alla tekniska landvinningar utförs idag av arbetstagare på olika företag och universitet och inte av företagsägare eller aktieägare. De jobbar alltså mot en regelbunden månadslön. Det är alltså inte kapitalisterna som gett mig moderna bekvämligheter.



Klimathotet gör dessutom att det kapitalistiska komsumtionssamhället är ohållbart i längden så varför är det positivt?



Kapitalismen har utan tvekan haft sin plats i historien och haft en viktig roll. Det är dock inte en nödvändig roll.



Det här blir dock mitt sista inlägg. Det är i längden ohållbart att argumentera med en person som sysslar med personangrepp och extremt fria tolkningar av det man skriver. Istället för en ömsesidig debatt så har det här blivit en ensidig pajkastning.



PS. Om du gillar avreglerad kapitalism så mycket så kan väl du flytta till USA och bosätta dig i en trailor park eller varför inte flytta till Västafrika och bosätta dig vid någon av de bondbyar som Sandviks samarbetsbolag Ashanti jämnat med marken i jakt på nya ställen för gruvdrift. Du kan väl berätta för invånarna där att alla får det bättre av att storeföretagen får leka fritt? DS.



2009-09-12 @ 18:30:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Andreas: slösa inte god retorik på en liten unge som är ful i munnen och uppenbarligen borde tillbringa mer tid i skolan med tanke på hur han skriver.



Han vet inte ens att det knappast är Lenin som hyllas i Nordkorea. Sorgligt, när man ger sig på något med så tung kritik borde man ju åtminstone kunna NÅGOT själv och inte bara gå på med pappas middagsbordsargument.

2009-09-12 @ 18:39:33
Postat av: Johannes

Oj då, de kändes som Andreas vann den här debatten väldigt, väldigt överlägset. Det är de jag har att tilläga faktiskt. Klockrent retoriskt, Andreas! Nu lär väl personangrepp komma från motståndaren eller vad tror ni? Vad är oddsen, liksom?

2009-09-12 @ 19:15:03
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Andreas

Nicklas Eriksson: Du har rätt i att det egentligen är ett slöseri på tid att försöka argumentera mot en 15-åring som läst ett utdrag ur någon Ayn Randbok på nätet och därefter tror sig förstå sig på de mekanismer som driver utvecklingen.



Jag blir dock bara så irriterad när liberaler hela tiden ska släta över det lidande kapitalismen bevisligen medför med Gulag och Nordkorea som exempel.



Johannes: Jag tackar så mycket! Vi får se om motståndaren ens svarar. Han sitter väl antagligen och febrilt letar igenom Dick Erixons bloggarkiv i jakt på motargument just nu.

2009-09-12 @ 20:10:37
Postat av: Nicklas Eriksson

Ungefär samma som att killen inte hittar på ett nytt nick name. Det behöver han i och för sig inte i och med att han skriver på samma vis hela tiden vad han än kallar sig, men han kanske inte vet att man ser IP-nummer i verktyget, och det är samma på alla.

2009-09-12 @ 20:10:46
Postat av: marx var en idiot

Det är bara att kolla på e-post adressen istället för ip numret....



Marx var en idiot. Ja, han har stort inflytande på svenska universitet, men likt förbannat har han fel...och svenska universitet ligger lågt ner på listorna över bra skolor (troligtvis på all skit som lärs ut... givetvis finns det undantag. En del skolor/institutioner har ju skippat Marx och lyckats rätt så bra, speciellt inom FoU.

(det finns även tokiga marxister i USA)



hah hah haa haaa... ni har ju noll koll på vad som har skapat dagens finanskris... ni lär skylla på kapitalismen sen när kreditbubblan spricker... vilka fån, förblindade av klasskamp och rödvin/hasch... allt är alltid någon annans fel...



Utan kapitalismen skulle ännu fler barn dö av svält... 3e världen är inte fattig pga kapitalismen, utan pga bristen på kapitalism....

Men, det är klart. Om man har hjärnan full med Marx, så skyller man på annat. Först var det koloniala arvet och när det motbevisades, så vart Nord/syd konflikt och när även detta marx-flum motbevisades, så började man yra om centrum/periferi och när detta flum motbevisades (trots det fortsätter många svenska universitet sprida detta skit) så har man gått över till miljö/hållbar utveckling... hah hah haa.. ni är fåntrattar... marx var och förblir en hora....



När du inte har $, så beror det på att du har betalat alla dina pengar i skatt (hög skatt-> socialism -> du är inte fri)



Jag bor redan i USA, är dock på besök i sverige för tillfället (har semester). Det som slår mig är hur efterblivet sverige är jämfört med usa... det är som att komma till ett u-land (speciellt mentalt... eller som Ebba grön sjöng.. Mental istid)



Sverige har blivit rikt på frihandel och stark äganderätt, samt tillgång till råvaror och billig energi. Sverige var väldigt liberalt från mitten av 1800 talet och framåt. Till och med sossarna gick ut på val med slogans som "Max 10% skatt" i början av 1900-talet. Men, på 60-talet så började sossarna utvidga statens omfång i god socialistisk anda, vilket tog död företagandet och genom Keyniansk vänster ekonomisk politik, så slog man sönder den ekonomiska tillväxten med ständiga devalveringar under 70 talet. Tack och lov stoppades löntagarfonderna på 80 talet, men skadan var redan skedd och 90-tals krisen var ett faktum... Bildt regeringen avreglera och satte om kursen (och som Persson någorlunda fortsatte med) så har sveriges ekonomi återigen vänt uppåt, men LAS och höga skatter är fortfarande problem för att kunna skapa ökad välfärd. Äganderätten har dock varit stark under hela perioden (men den hotades av bland annat av löntagarfoderna) och tack vare stark äganderätt så har sverige gått från ett fattigt land till ett någorlunda rikt..

Du har även noll koll på ekonomisk tillväxt och dess mekanismer.... Utländska arbetare som tvingas kräla i gruset... hah hah haa.... Dessa utländska arbetare i sverige kommer oftast från länder som har bedrivit socialistisk politik och ser nu chansen att tjäna fett med cash jämfört med vad de annars skulle ha tjänat. Att se dem som offer är SÅ JÄVLA TYPISKT MARXISTISK att det gör mig spysjuk. Då skulle även jag vara ett offer, eftersom jag har flyttat från sverige till USA och tjänar fett med pengar (men mindre än min chef, så jag är ett offer som exploateras av min arbetsgivare...jag borde ha stannat i sverige med låg lön istället för att bli utnyttjad av de giriga kapitalisterna som överöser mig med pengar hah hah haa)



Kapitalism skapar möjligheter och frihet, inte Gulag....



15 årig Ayn Rand fantast? ja, Ayn Rand har sina poänger och har rätt i sak (men hennes filosofi, objektivismen har jag lite svårt för)...

Jag har dubbla examen, i nationalekonomi och matematik från sverige och i USA har jag examen i statsvetenskap och företagsekonomi (jag har även studerat fysik, statistik etc)...



Min svenska är väldigt rostig, så ni kan ju hacka på det. Era argument i sak är dock helt felaktiga. Marx var en hora....



idag flyger jag hem och tillbaks till jobbet som utnyttjad invandrad arbetskraft och ska kräla i gruset framför chefen... hah hah haa.... tokiga 68-flummare och vänstergalningar.... väx upp.....



2009-09-13 @ 10:01:46
Postat av: marx var din mamma

ni tror väl på jultomten också? och på att kvinnor är lönediskriminerade? och på att människan har skapat den globala uppvärmningen? hah hah haa... stop global whining.........



http://www.youtube.com/watch?v=uDSK98Y2FNg



http://www.youtube.com/watch?v=o-z2D9lo9-8

2009-09-13 @ 10:10:49
Postat av: Marx var din mamma

För att socialism ska fungera MÅSTE alla människor tänka, tycka, vara, ha samma preferenser etc. Alltså, en 100%ig homogen grupp... Det får man bara genom att människor ersätts med robotar eller att med tvång tvinga folk till samma fålla och alla avvikande skickas till Gulag.....

2009-09-13 @ 10:17:41
Postat av: Nicklas Eriksson

Lustigt att alla som du alltid har 43 examina i allt möjligt men ändå inte fattar vad ni pratar om... Hmm.



Jag har bara läst nationalekonomi grund på gymnasiet, men begriper mig ändå på de mekanismer som du inte förstår eller väljer att totalt bortse ifrån.



Det är nog bara på amerikanska universitet som Marx teorier inte implementeras i tvärvetenskapen då, för alla jag känner från andra länder har alltid läst sina ämnen ur ett marxistiskt, såväl som hegelianskt, perspektiv.



Att du är femton år begriper vi på dina löjliga val av nicknames och din obefintliga debatteknik.



Och sluta läsa kassa sciencefictionförfattare. Nästa du läser och tror på kan bli L Ron Hubbard, och då är det verkligen kört för dig:)

2009-09-13 @ 11:26:46
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Åh, och på den tiden du skriver att Sverige var "liberalt"... kära nån! Folk med dina åsikter hade blivit slängda i samma cell som en arbetaragitator då.



Då rådde nämligen en järnhård feodalism i Sverige.

2009-09-13 @ 11:28:17
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Andreas

marx var en idiot:



Jag måste bara skriva ett inlägg till och fråga en sak. Du hävdar alltså på fullaste allvar att du har dubbla svenska examen i nationalekonomi och matematik? Hur i hela fridens namn har du tagit dig igenom sådana svåra kurser med en sådan bristfällig svenska som du uppvisar?



Vi har synat bluffen, har du inte fattat det än?



För övrigt så innebar den del av Sveriges historia som du hyllar, 1800-talet, att Sverige räknades som ett av Europas fattigaste länder.



För övrigt så ägde den sista stora svälten i Sverige rum i slutet av 1860-talet. Trots att Sverige tydligen var så rikt då.



Men efter det så har vi aldrig upplevt att vi inte kunnat förse vår befolkning med mat. Trots att sossarna styrt landet större delen av 1900-talet.



Vad lär vi oss av det? Nyliberalism och kapitalism är säkerligen jättebra för ett mindre antal personers möjligheter att nå himmelska höjder av rikedom men för den stora majoriteten av världens befolkning så är dem pest och pina.



Och att du tror att människan inte skulle vara ansvarig för den globala uppvärmning vi ser idag? Snälla, har du en utbildning i fysik så borde du känna till sedan länge kända fysikaliska fakta som att koldioxid hindrar solljuset ifrån att reflekteras tillbaka ut i rymden och därmed värmer upp Jorden.



Med andra ord så pekar allt mot att du inte har någon utbildning i något ämne alls.

2009-09-13 @ 13:36:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0