Nästa religion in för samkönade äktenskap!

Jag tycker att det är dags för judendomen och islam att öppna upp för samkönade äktenskap nu, det är så det måste bli i konsekvensens namn. Samt de ortodoxa och katolska kyrkorna.


Kommentarer
Postat av: Eva-Marie

Hej

Ja drömma kan man alltid. Varför överhuvudtaget gifta sig? Partaja kan man ändå.

vänligen, Eva-Marie

2009-09-23 @ 14:04:37
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, jag har valt att gifta mig två gånger i mitt liv. Det är en stor ekonomisk trygghet, och ett sätt att visa alla att man hör ihop. Det behöver inte vara större än så.

2009-09-23 @ 15:46:26
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Eva-Marie

Hej

Jag för min del flyttade ihop med min partner skaffade barn och delade lika i allt både ansvar för familj och den ekonomiska tryggheten behöver man inte gifta sig för att få. Man är väl inte en Anka.

vänligen, Eva-Marie

2009-09-23 @ 21:44:38
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, men det behöver man väl inte vara ändå för att gifta sig?Sambolagen är faktiskt rätt mycket sämre när det kommer till arv och sådant.

2009-09-23 @ 22:42:46
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Bahlool

Varför tvinga religiösa samfund acceptera något de inte vill eller får eller kan? Då påtvingar du och andra ateister ju sin syn på religonen och jag tror inte det är hälosamt. Vill folk gifta sig, går det att göra det borgerligt. Man behöver inte ha ett godkännande av en imam eller präst..Ser det här mera som en slags provokation mot de religiösa samfunden, att man tvingar dem acceptera något de vägrar göra.

2009-10-01 @ 18:50:51
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Bahlool, du får uppfatta det som det om du vill. Det är min åsikt att man inte ska få skapa sig själv särskilda förbehåll, rättigheter eller annat som särskiljer en på ett sätt som diskriminerar minoriteter bara genom att hänvisa till att man tror på en gud.Villkoren ska vara samma för alla samfund, och så kommer det att bli också, så det är nog bara att börja vänja sig vid tanken. Vissa kyrkors gamla dogmer är fan vidriga. En syriansk tjej i min gamla komvuxklass är präst i Svenska Kyrkan, men kräket som är präst i hennes gamla ortodoxa kyrka vägrar att ens prata med henne, än mindre erkänna henne som präst, och sånt bort!Att frivilligt hålla sig kvar i antiken får bara ske om det inte drabbar andra.

2009-10-02 @ 12:09:15
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Bahlool

Men i det här fallet så drabbar det ju oss som inte är för homosexualitet. Så vi som ser det som brottsligt, fel eller omoraliskt måste anpassa oss efter den moral som dessa homosexuella föredrar? Varför inte låta folk leva som de vill leva och inte packa på varandra respektive värderingar?

2009-10-03 @ 12:16:10
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag är rädd för att ni med tiden måste det ja. Det kallas för acceptans och tolerans. Därför att folk "som lever som de vill leva" ofta är den feta majoriteten och deras värderingar trycker ofta ner den enskilde i minoriteten något alldeles vansinnigt.Jag måste säga att jag inte kan förstå hur du å ena sidan kan föra en hur vettig debatt som helst för din rätt att vara muslim och de rättigheter som ni anser att ni ska ha, också å andra sidan vara mot homosexuellas?Det finns mängder med bögar som är muslimer vet du.

2009-10-03 @ 12:37:27
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Bahlool

Debatten handlar om vår syn på homosexualitet. Vi anser att själva handlingen är en brottslig handling. Jag är inte homofob och äcklas inte av homosexuella men det är ingen tvekan om vad islam och Koranen anser om homosexualitet. Finns många muslimer som våldtar, mördar, m isshandlar, stjäl, men det de gör är en brottslig handling och inget kan ändra på det.

Homosexualitet i sig är inte problemet men handlingen är (enligt islam)

2009-10-08 @ 11:47:01
URL: http://www.bahlool.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0