Goa brukspatron i Älvängen!

På ICA i Älvängen har en äkta brukspatron etablerat sig. Han heter Stefan Wennberg och tycker att det är helt okej att skälla ut och förnedra betalande kunder inför öppen ridå "för att de tömmer hans grötlager". Man kan ju tro att den gode Wennberg har jultomtar på loftet efter ett sånt uttalande, men skälen är mer djupgående än så.

Kunderna heter Yasna och Carlos Riveros och de driver ett café som serverar grötfrukost. Till den behöver de såklart gröt och den har de köpt på ICA i Älvängen. Tills i våras. För i maj blev Yasna stoppad när hon packade ner gröten som hon hade betalat för, i sin kasse. Då kommer goe patron Stefan Wennberg och börjar packa upp hennes gröt igen. Han talade också om för henne att hon skulle "sluta vara kund".

Till saken hör att grosshandlaren öppnade ett eget café i anslutning till butiken i februari. Ska vi sätta en tia på att de också serverar grötfrukost...?

Stefan Wennberg är med i Rotary i Ale, därmed garanterat moderat. Det här tycker jag bryter rätt fett med såväl moderaternas egen arbetslinje som Allians för Sveriges policy vad gäller småföretagande, säg till om jag är fel ute. Nu är i alla fall högdjuret Wennberg DO-anmäld. Det känns väl tyvärr inte som om rotarymedlemmar så ofta fälls för såna här saker, men hoppas kan man ju alltid.

Åh, och åker ni förbi Älvängen så glöm inte att fika hos Yasna och Carlos Riveros!

PS: googla bara "Stefan Wennberg" + ICA så hittar ni hans mail och telefonnumer omgående. Om Rotary, makthavarföreningen som han är medlem i skrivs på wikipedia: "Rotarianer ägnar sig gärna åt att höja den humanitära och etiska standarden i samhället - "verka för tjänandets ideal som grundval för all rättskaffens gärning" - en förutsättning för fred i världen." Undrar på vilket sätt man kan säga att goe grosshandlarn i Älvängen gjorde det när han skällde ut Yasna offentligt? DS

Kommentarer
Postat av: Roy Andersson

Butiker vill väl sälja? Då skall man normalt inte klaga för att folk köper, men om storkök eller liknande skall ha större partier så är det NORMALT att anmäla detta i förväg. Och så detta med DO. Det får väl snart vara nog med att så fort något går emot vissa grupper så är det en fråga om diskriminering? Alla motgångar skylls rutinmässigt på detta. De fördärvar de verkliga fallen av diskriminering. En storköpande värmlänning, dalslänning skulle också uppmanas att meddela stora köp i förväg. Helt normalt. Hur blir det om ett stort sällskap svenskar kommer till grötfiket och vill ha mat direkt utan att ha beställt i förväg? Blir det DO då också?

2009-09-14 @ 08:07:35
Postat av: men hallå

Vad han gjorde var ju att be henne att i FÖRVÄG försöka tala om HUR MYCKET hon kommer att behöva handla så han slipper stå men tomma hyllor och vanliga kundet blir utan (sådana som inte handlar på ICA för att sedan sälja det i sin verksamhet). Har hon sånt enormt behov av gröt så borde det ju vara i hennes intresse också att ringa t:ex Dagab och få dom att lasta av en halvpall i månaden eller vad hon nu gör av med.

2009-09-14 @ 08:08:00
Postat av: Kurt Andersson.

Det här var droppen. Har länge varit missnöjd med "servicen" på ICA - Älvängen. Nu flyttar jag mina inköp till annat håll.

2009-09-14 @ 08:19:16
Postat av: ÄLVÄNGEN- Ica

Det var det sjukaste jag hört. Så om jag går in och köper 20paket Gröt. blir jag ifrågasatt vad ´jag ska ha dom till?, Eller Får jag inte köpa så många för hon / han i kassan?? Kanske jag tar den sista och nästa kund blir sur för att han / hon inte fått sin gröt? Nej man ska inte behöva boka sina grejer på Ica. Står det max 2 per hushåll. Då e det en grej men står det inte så Ta så många du har råd med. Vem ska Säga något?

2009-09-14 @ 09:33:12
Postat av: m.g

Ha, "skälla ut"? Var du med kanske? Vill hon ha gröt kan hon som sagt gott beställa hem en pall och sluta småsnatta direkt ifrån ICAs hyllor.

2009-09-14 @ 09:46:33
Postat av: Helena Hermansson

Håller med Roy Andersson. Självklart skall man beställa innan, om man kommer att köpa mycket mer än brukligt. Det är egoistiskt av Yasna att inte säga till i förväg. Jag kanske också vill köpa gröt att äta hemma och då är den alltid slut på ICA. Sedan kunde man kanske ha hanterat henne annorlunda i affären men alla är väl männsikor och kan bli frustrerade när vissa inte lyssnar. Och du som skrivit inlägget "ÄLVÄNGEN-Ica" du har ju inte fattat alls - detta är inte en engångföreteelse utan Ica har upprepade gånger bett Yasna att säga till innan när hon skall handla mycket gröt.

2009-09-14 @ 09:49:46
Postat av: Freedom fighter

Hon tror själv att det handlar om affärer att han bad henne inte köpa upp hans hela lager, utan att informera honom innan hon gör stor köp. Ändå anmäler hon honom för diskriminering, vad är det för fel på människan? Hon tror ju uppenbarligen själv att det handlar om en konkurrens situation varför försöker hon då stämpla honom som rasist, hon kanske hoppas på en 40´000kr snyft peng. Minsta motgång och alla i Sverige är rasister, blir trött på såna människor skulle vilja se hur hon själv hade reagerat om situationen var omvänd.

2009-09-14 @ 09:58:31
Postat av: Erik

Yasna verkar inte ha någon respekt för andra och förtjänar då inte det heller!

Om hon blivit tillsagd vid ett flertal tillfällen att i förväg säga till om sina stora innköp och inte respekterar detta så borde hon inte heller få köpa upp deras lager!Jag åker ofta förbi Älvängen på 45 men tänker aldrig sätta min fot på Yasna och Carlos Riveros café!!!

2009-09-14 @ 10:04:48
Postat av: Anders S

"Allting går att sälja med mördande reklam

Kom och köp konserverad gröt!"Varför kokar inte Yasna och Carlos gröt själva istället för att servera konserverad gröt?99,9 % av ICA:s sortiment är industriprodukter som ingen vettig människa borde äta. En stor ICA-butik har ett sortiment på 30.000 produkter liggandes på hyllorna, fyllda med tillsatser och konserveringsmedel. Av de anser jag att ett trettiotal är ätbara = en promille!2009-09-14 @ 10:10:35
Postat av: tack o lov ej bosatt i Alvangen

Tur att man inte bor i en sa trangsynt liten hala som Alvangen, att doma av inlaggen ovan. Och att blanda in DO i detta fallet ar att underminera riktiga diskrimineringsfall. Grattis Yasna. Det finns inga vinnare i sadana har fall men det har du sake

2009-09-14 @ 10:10:41
Postat av: Nisse

Det handlar ju om ömsesidig respekt företagare emellan, om hon ska driva sitt café med varor från ica så är det ju sunt förnuft att säga till nån dag innan så att varorna beställs hem, istället för att komma in och tömma lagret så att andra kunder blir lidande, rent egoistiskt beteende.

Sen att cafét har gått stadigt utför sedan 2006, http://www.allabolag.se/5566966064, är ju en annan historia, och hon har försökt sälja sen i våras, _konditorimedcafe21401841.htm?ca=16&w=1&last=1" rel="nofollow">http://www.blocket.se/alvsborg/Bageri_konditorimedcafe21401841.htm?ca=16&w=1&last=1

2009-09-14 @ 10:11:22
Postat av: Kennet

Varför köper hon färdig gröt på rulle? Ett seriöst kafe med grötfrukost kokar väl sin egen?

2009-09-14 @ 10:17:40
Postat av: Glad busschaufför!

Kör buss och behöver ett ställe där vi kan stoppa för att äta frukost. Hos Yasna behöver vi uppenbarligen inte boka i förväg, vilket vi normalt måste när vi kommer med 50 personer. Perfekt!

2009-09-14 @ 10:33:55
Postat av: Bor i Älvängen

Jag bor i Älvängen och kan säga att till Yasnas konditori går man så lite som möjligt, en surare och otrevligare kvinna får man leta efter, hon verkar inte vilja ha kunder, man känner sig bara till besvär.

Glad busschaufför: Tar ni med frukosten? Finns ju bara 15-20 sittplatser.

2009-09-14 @ 10:38:04
Postat av: Johan Grönlund

Jag håller med butikshandlaren i det här fallet. Är oerhört frustrerande om man får slut på en vara. Tänk om 10 kunder frågar efter just det och han inte kan ge dem den produkten på grund av en person. Sen så är väl inte så att produkter man gör gröt med har väldigt kort hållbarhet. Så man skulle juy kunna köpa upp ett litet lager i alla fall så man inte behöver göra "spontan" köp en gång per kvart. Tyder bara på dålig planering.Sen denna DO. Snart blir det väl diskriminerande att killar bär kalsonger och inte tjejer gör det. Eller att vi rakar oss men vissa andra som är religösa inte gör det. Vart ska gränsen gå?

2009-09-14 @ 10:45:33
URL: http://greenisbio.wordpress.com
Postat av: Karin

ICA-handlaren har rätt i det han har påpekat om att hon måste föravisera om hon skall köpa stora kvantiteter.Caféägaren gör fel i att inte följa det som hon blivit informerad.

Dock tycker jag att ICA-ägaren gör ett grovt fel i att agera som han gjorde vid sista tillfället.

Det är lågt att förnedra kunder inför andra. Om han hade visat lite heder hade han sökt upp henne per telefon, besökt henne alternativt bett att få tala med henne i enrum.

2009-09-14 @ 11:10:15
Postat av: Micke

Johan Grönlund: Gröten ifråga är färdig gröt på rulle av märket euroshopper.

2009-09-14 @ 11:13:03
Postat av: Fred

Kan intyga att Yasnas café är bland det sunkigaste jag sett på länge. Och maken till otrevlig attityd mot gäster får man leta efter. Så det förvånar inte att hon nu ryker ihop med ICA´handlarn. OK, det är inte ens fel att två träter, kanske borde han tagit grötförmaningen på kontoret, två företagare emellan, och inte offentligt.

2009-09-14 @ 11:23:22
Postat av: MA Svensson

Oj vad det händer saker i Älvängen!

Det har gått inflation i ordet diskriminera - inte hjälper denna gröthistoria dom som VERKLIGEN blir diskriminerade av MYCKET allvarligare skäl - Superbarnslig anmälan av en caféägare som tydligen inte kan koka egen gröt till sin berömda frukost! Att i förväg be ICA-handlarn beställa extra mycket gröt - Hur svårt kan det va?

Hade jag, en Svensson, fått samma snyftuppmärksamhet i grötartikel? - undrar Kvinna,59 år å arbetslös -

"känner" mig f ö "Diskriminerad" på arbetsmarknaden pga ålder och kön - så Gröt...

2009-09-14 @ 11:48:57
Postat av: Coffe

Gud vad larvigt, hur kan folk på allvar ta Yasnas parti i den här frågan? Läs GP-artikeln en gång till, utan PK-glasögonen på.Sen när har invandrare rätt att strunta i regler och föreskrifter som vi andra ska följa? Och sen när blev det "diskriminering" att tillrättavisa den som trotsar reglerna?Vi behöver knappast vänta länge förrän polisen anmäls för diskriminering när de ingriper mot stenkastande invandr... oj vänta det har redan inträffat! Vart är vi på väg?

2009-09-14 @ 12:03:56
Postat av: peter

Skulle aldrig vilja äta grötfrukost som är industritillverkad.

Det finns en lag som säger att, man inte får lov att bryta en kylkedja, om man skall servera den på resturang/cafe, har hon kylväska med sig ???

Hon bryter mot lagen. och skall således försvaras hmmm, HACCP(hazard, analasys, critical, checkpiont)

2009-09-14 @ 12:20:43
Postat av: Nicklas Eriksson

"Sen när har invandrare rätt att strunta i regler och föreskrifter som vi andra ska följa? "Oj! Ja, den så allmänt kända grötregeln ja... Hur fan kan blattepacket komma här och strunta i den?Ärligt talat, skärp dig! Kan du varenda regel i samhället då? Nej det kan du inte. Och de du kan följer du inte heller.

2009-09-14 @ 12:26:41
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

@ Bor i Älvängen: folk som du är lustiga. Ni hatar när invandrare går arbetslösa (har du jobb själv?) och ni hatar när de arbetar. Då jävlar i havet ska ska de tryckas ner. När blir det nog för er gnällkärringar egentligen?2009-09-14 @ 12:33:24
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: lars

Att hon går till DO är skrattretande, hon vill bara ha gratis skattepengar, hon är formodligen nära KK.Att det är ett problem får vanliga livsmedelshandlare att just cafe ägare kommer och tömmer lagret på tex mjölk o annat är utbrett, har själv jobbat i butik och de vill inte beställa i förväg, de vill inte att det finns papper på detta, att tex köpa varor på en bensinstation är inte ekonomiskt lönsamt egentligen, att man ändå köper ungefär hälften så här är för att det är till den svarta delen, hälften köper man från grossist och hälften på ica etc. När skatten kommer och gör revision så kollar man på inköpen och beräknar om försäljningen är rimlig, köpte man allt från grossisten skulle det inte stämma när skatten räknar på råvaror kontra försäljning.Så nicklas som är så upprörd kanske ska tänka en gång till han älskar ju höga skatter och här har vi en trolig skattesmitare som han försvarar enbart pga hennes härkomst.

2009-09-14 @ 12:34:22
Postat av: LArs

Oj det fanns en Lars precis innan, nåväl.Håller med ovan Lars. Momsfiffel ska motverkas även om vi givetvis inte vet hur det ligger till i detta fallet.

Dock borde det inte vara rocket science att -efter påtalat önskemål- ange hur mycket man vill köpa i förväg. Det är inte roligt som handlare att ta den bad will som blir av tomma hyllor även om man sålt hyllans innehåll.

2009-09-14 @ 12:46:28
Postat av: Bor i Älvängen

@Nicklas Eriksson: Räkna till 10, andas djupt och ta på läsglasögonen! Exakt var i mitt inlägg skrev jag att jag hatar när invandrare går arbetslösa? Jag har inte nämnt någonting om invandrare eller arbetslösa. Det jag skrev var att Yasna är en sur och otrevlig kvinna.Och vad menar du med folk som du? Vet du ens vem jag är? Jag kanske är en arbetslös invandrare?Den största gnällkäringen här är du, som spyr galla över allt och alla utan att ens bry dig om att ta reda på fakta.

2009-09-14 @ 13:16:44
Postat av: Johanna

Oj här var det liv i stugan.

Jag anser att det är underligt att ICA-handlaren inte skötte det hela proffsigare. Genom att ta Yasna åt sidan, för att diskutera saken i lugn och ro.

Jag anser även att Yasna bör säga till iförväg, då det verkar som om detta stora gröt-inköp inte är första gången, så butiken kan ladda upp med varor. Eller så bör hon helt enkelt lära sigg att beräkna hur mycket varor som går åt, och handla hos grossist.

Men, men skaer oh ting har redan skett. Det stora frågan är vad DO har i fallet att göra??? Yasna var väl ändå konsument då hon handlade, eller?

2009-09-14 @ 14:45:41
Postat av: Martin F

Det är roligt att alla helt plötsligt blivit experter på hur företag ska handla i affär. Roligare är att folk är minsann säkra på att caféet inte är legit. Jag är ledsen men jag har svårt att se en vara då och då blir slutsåld är så stort problem att man måste förnedra någon offentligt.Det är däremot inte så roligt att se alla rasistiska kommentarer. Men det är skönt att veta att det är anonymiteten på nätet som lockar rövhål och att det inte är representativt för samhället i stort.

2009-09-14 @ 16:10:25
Postat av: lars

Martin,Måste missat alla rasistiska kommentarer kan du peka ut dem åt oss? Eller menar du att om man har synpunkter på en person som inte är helsvensk så är man rasist?Att denna person är totalt respektlös mot andra har ju hon själv bevisat. De flesta som vill göra lite sidoinköp utanför grossisten brukar sköta det snyggt och meddela att dessa dagar kommer man och köper ungefär så här mycket. Vissa skiter fullständigt i andra som denna person.Om hon som cafe ägare kör 100% vitt vet vi inte, konstaterar bara att det är princip standard i denna typ av biz att hälften är svart. Hade det varit en helsvensk person så hade vänstern här skrikit sig hesa med borgare, skattefifflare, utsugare etc etc. Men när det handlar om icke svenska personer så vet vänstern inte vad man ska göra för man kan ju aldrig aldrig kritisera en invandrare som gör fel.

2009-09-14 @ 16:47:56
Postat av: ÄLVÄNGEBO

Jaha, det här var då en trevlig liten press. Och många kommentarer till hur man ska behandla andra och hur folk tycker om andra. Oavsett om det var fel av Yasna eller fel av Stefan, så finns det sätt att säga till och behandla folk. Vad jag har fått höra är dock att han ALDRIG har sagt till henne att hon måste beställa i förväg. Och att det har vart helt okej att handla det som har funnits på hyllorna. Eftersom hon har haft konditoriet i 4 år så måste hon ju ha handlat där väldigt länge. Det här med att komma ut med den kommentaren nu är bara för att dölja sitt eget fel. Att avreagera sig som han gjorde för 4 ynkliga grötkorvar är löjligt.

Sedan så har konditoriet börjat med gröten för att folk runt omkring bad om det, annars hade dom ALDRIG startat det. Strunt samma om det är färdig gröt eller från ICA eller NETTO eller var dom handlar det. Gröt som gröt. Och alla gillar vi olika. Dom som gillar det är säkert välkomna att äta sin grötfrukost där och dom som inte gör det hittar nog sin eget lilla konditori eller restaurang. Om dom nu har så tjurig och otrevlig personal, varför inte säga det istället än att snacka skit bakom ryggen. Då hade ni kanske fått det så mkt bättre och trevligare när ni väl kommer dit och handlar. Kommunikation kallas det för....... THE END

2009-09-14 @ 17:11:35
Postat av: Camilla

Har aldrig hört talas om en handlare som inte vill sälja förut, intressant. Vad sjutton gör det om gröthyllan är tom ett par dagar, det finns annat att äta och Älvängens invånare kanske kan koka egen gröt i brist på annat, eller handla någon annanstans!? Var glad att någon köper skiten innan den blir dålig.

2009-09-14 @ 17:42:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Bor i Älvängen: Jag vet att du är en gnällkärring som heter Maj, är född 1957 och surfar via en server i Holland.Bråka aldrig med bloggägaren.

2009-09-14 @ 18:30:21
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

lars: rasismen finns lika tydlig som ett fönsterkuvert från Kronofogden, i det folk skriver. I små konservativa helveteshålor som Älvängen och resten av skitställena norrut längs älven gillar de flesta inte förändringar och vill att allt ska vara som det alltid har varit. Det inkluderar inga invandrare, de kommer aldrig att kunna tillfredsställa den infödda intelligentian vare sig de arbetar eller ej.Nu får det räcka med off topic.

2009-09-14 @ 18:34:14
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Anneli

Det är konstigt hur folk kan förvränga en text och göra den till sin egna lilla paroll. Artikeln handlar om att hon känner sig diskriminerad för att hon inte fick handla på Ica. Inget om att hon är sur och grinig, inte betalar skatt eller för att hon inte har ett svenskt namn. Det inskränkta samhället speglar av sig i era kommentarer även om ni "tror" på eran sak. Tycka får man göra men man bör hålla sig till vad saken handlar om.

2009-09-14 @ 19:18:27
URL: http://dreamsandfears-anneli.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Håller med dig, Anneli.2009-09-14 @ 19:50:47
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Erik

Anneli!!!Du gör ju likadant!!!Lär dig vad diskriminering handlar om!!!

2009-09-14 @ 19:59:22
Postat av: Anneli

To Erik "Diskriminering är, i sin bredaste definition, när en person eller grupp av personer gör åtskillnad mellan olika människor, inte på grund av meriter eller kvalitéer utan på grund av mer grundläggande egenskaper, delar av den diskriminerades identitet. I begreppet är underförstått att åtskillnaden innebär något negativt, inte positivt, för den diskriminerade"

Jo Erik jag vet vad det är och förstår inte varför du anser att jag skulle behöva läsa på. Skulle du kommentera inlägget om vad artikeln handlar om, eller kommenterar du inläggs skrivarna? Ha en bra kväll!! :)

2009-09-14 @ 20:13:31
Postat av: Anonym

en stor mängd är när man handlar 10-20-30st av samma sort...

i vilken mängd hamnar då dom 4 st som "älvängebo" pratar om? jag var där... det var inte mer än 4

2009-09-14 @ 20:20:04
Postat av: Bor i Älvängen

@Nicklas: Fantastiskt detektivarbete. På riktigt.

Men du valde tydligen inte att läsa hela mitt inlägg, men det verkar ju stämma med min bild av dig, läs det du vill, det som inte passar bryr du dig inte om, det blir ju lättare att generalisera då. Jobbar du ens som städare? Eller passar det bättre in i bilden av en samhällskritiker som står på den lilles sida, som du vill ge sken av.

2009-09-14 @ 20:24:35
Postat av: Per

Sådan är kapitalismen... Ni kan sången va?

Marknaden funkar så här och jag gissar på att bägge företagarna vill ha det så, för Just-in-time är ju det som gäller, ingen vill ju bli sittande på ett stort lager i onödan, speciellt inte på en produkt med bäst-före märkning(hm, är det inte så att en massa högerdårar vill ha bort det också?)

Ni vet väl vad som händer med planerade ekonomi? Då kan det ju bli som i Sovjet, planekonomi.

Endera ska vi ha fri företagsamhet och kapitalism på lika villkor eller inte alls, men konstigt nog så är det alltid företagare och högerfolk som vill ha en massa regleringar och förståelse för allt dumt de gör.

2009-09-14 @ 20:59:38
Postat av: begränsad köp

tror ärligt talat att yasna inte ens bryr sig om de 40000 som komenteras ovan. hon vill nog bara att alla skall veta att det är principen som gäller , det som hände var att hon handlade de 4 gröt korvarna, och ngt mer.det är ju ändå en matbutik , och dessa butiker lever på spontanköp. och alla gör vi spontanköp när vi handlar.och vid detta spontana köp så blev hon avvisad från affären . vad är problemet om man nu får dagligen färskvaru leveranser , som det står i artikeln. det är ju bara att beställa mer till nästa dag det är ju därför som man har daglig leverans.dom som beställer sina varor i ica är faktisk skolorna i älvängen, dagis etc, för dom tar varor dagligen , och yasna handlar där då och då . och om jag skulle ha en stor fest kan jag inte komma och köpa en massa mat för då tar ju varorna slut.

får nog ta och söka mig en annan butik där mina köp inte begränsas.

2009-09-14 @ 21:00:05
Postat av: Nicklas Eriksson

Du kan ju se om du kan göra lite detektivarbete på mig?Annars går det ju bra att gissa. Men ja, det gör jag och har gjort sedan jag var 16 år gammal. Fast inte på heltid hela tiden, bara de senaste tolv åren. Vad nu det spelar för roll.

2009-09-14 @ 21:54:48
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Oops!

Peter!

Bryter alla kunder då lagen när vi handlar kylprodukter?

Dom flesta har då ingen kylväska med sig när dom handlar, utan allt hamnar i kylskåpet när man väl kommer hem.

Äter du upp det sedan eller slänger du det?

Fasiken, då borde hela befolkningen blivit anmälda.

2009-09-14 @ 22:51:53
Postat av: vice versa

Vem är otrevlig på Yasnas konditori, Fred?

Det är många som jobbar där.

Själv handlar jag mitt bröd där dagligen och tycker då inte alls att det är sunkigt.

Personen som hjälper mig har alltid ett glatt leende. Dessutom har vi alla våra upp och ner dagar.Och varför pratas det om hur hon är eller hur hennes konditori ser ut när det egentligen handlar om hur hon behandlades när hon köpte sin gröt?Jag stödjer inte henne, men jag stödjer inte ICA heller. Slutade handla där för ett år sedan efter dåligt bemötande av personal.. så man undrar. vem har rätt här egentligen?2009-09-14 @ 23:01:47
Postat av: Nicklas Eriksson

"Och varför pratas det om hur hon är eller hur hennes konditori ser ut när det egentligen handlar om hur hon behandlades när hon köpte sin gröt?"vice versa: därför att småstadsfolk är småstadsfolk och de tål inte att någon gör något som DE inte gör. SPECIELLT inte om de nu råkar vara blattar, då jävlar i älva! Jag vet, jag är uppvuxen i hålan Filipstad i Värmland och därför flyttade jag så fort jag bara kunde.

2009-09-15 @ 07:49:07
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: varorna tillbaks

till allas info så verkar ni tro att yasna köpte upp "hans lager " typ en 20 -30 st gröt korvar 1 kg . hans lager denna dag var fyra st 1 kg gröt. yasna var inne på ica i maj månad köpte 4 st gröt och lite grönsaker, endast för att hennes gröt var slut på cafet. och efter stefans bemötande så var hon till och med tillbaks med varoron. hon återfick sina pengar och stefan sin gröt så att han skulle sälja vidare till andra. kassörskan denna dag, tog emot återköpet. ingen snack om saken .så varför skall hon behöva beställa om hon inte köper mer än någon anna utav kunderna gör. löjligt. och detta handlar ju inte om något rasistisk, det e ju en konsument fråga , hade han sagt till dig om DU tagit hans sista vara,???

2009-09-15 @ 17:16:16
Postat av: jon

Bor själv i Älvängen och känner en tant som var i butiken när detta hände .Det var max 3 grötkorvar som Yasna eller vad hon nu hette hade handlat.Gubben var arg och tydligen haft en dålig dag, och då passade han på att ta ut sin ilska över Yasna.Det måste ändå finnas lite respekt för kunden speciellt då det inte fanns nåt skrivet om att man får max köpa typ. 2 korvar eller 1 korv.Man vågar inte gå in i den butiken och handla ett 6 pack öl till helgen kanske gubben kommer och talar om att man bara får köpa 5 !!!Fan sånt förekom tidigare i Sovjet att man ransonerade maten .Jon

2009-09-15 @ 17:43:30
Postat av: Anonym

Det är ju inte klokt hur man kan börja gnälla om hur många grötkorvar man köper! Jag har en stor familj och vi köper ibland just 4 enkilos grötkorvar till frukost hemma, det är tur att jag aldrig handlat i Älvängen på ica, för då hade väl jag blivit utskälld! Förresten så vill jag att alla ska veta att Nya Älvbrinkens alltid ställer upp och skänker "bröd" till olika ideella föreningar i kommunen, utan att någonsin få något tillbaks. Yasna och Carlos har ett stort hjärta

2009-09-15 @ 19:41:59
Postat av: Nicklas Eriksson

"och detta handlar ju inte om något rasistisk, det e ju en konsument fråga , hade han sagt till dig om DU tagit hans sista vara,???"'Antagligen inte, men så är inte jag någon liten kvinna av sydamerikansk börd heller. Ser mer ut som den traditionella bilden av en nittiotalsnazist faktiskt. Det är många som har tagit mig för det. Their mistake.

2009-09-15 @ 20:35:54
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: m.g

Det är bara att acceptera. Man är Rasist alltså, enligt nån konfunderlig orsak från Martin F.Bloggägaren är väl inte bättre själv. Dom enda som gnällt om blattar hit och dit är du och dom andra självgoda som säkerligen är av samma skrot och korn som de i DO som antagligen dömer till yasnas favör.Hade butiksägaren varit utis och yasna svenne hade du väl tagit ICAs sida.

2009-09-15 @ 20:40:48
Postat av: HellBoy

Det är säkert den så omtalade (typiskt svenska?) strukturella rasismen som visat sitt fula tryne, eller Nicke? hur funkar detta ihop med rasism, får nämligen inte ihop pusslet riktigt, hilfe bitte, hilfe!Ps.Dina inlägg börjar bli bleka, har du tappat stinget?

2009-09-15 @ 21:18:42
Postat av: Nicklas Eriksson

m.g: ja vilken överraskning va? Visst är du rasse. Det förvånar mig alltid med din sort hur ni alla tror att ni är den förste en man har haft att göra med! När man har lyssnat på ett hundratal av er känner man sina löss på gången (eller ska jag säga skriften?).HellBoy: Jag är inte förvånad. Ring Maud. Hon kanske kan hjälpa dig med pusslet.

2009-09-15 @ 21:23:52
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: m.g

Att påstå att jag vill rangordna yasna och hennes man(som antagligen är kaukasoider precis som jag) beroende på deras härkomst(vilket rasism är) och behandla dom därefter är en rätt grov ankagelse.Men du kanske bara körde på det gamla vanligt inkörda spåret och kallar mig rasist för att jag inte tycker hon har rätt o gnälla till DO bara för hon inte är svensk? Så är det antagligen.

2009-09-15 @ 22:01:14
Postat av: HellBoy

Maud? Moi? Pusslet kan nog tyvärr bara du lägga, Nicke.

Ditt resonemang låter lite som en "rasist" som tycker att alla ex. kosovoalbaner är kriminella och har det i blodet/generna.... lite som Friggebod uttalade sig just om kosovoalbaner. Hajar du? Känner du en känner du alla.

2009-09-15 @ 22:21:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Du tror inte de är människor precis som du?Vad är "kaukasoider"?

2009-09-15 @ 23:28:21
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

"Att påstå att jag vill rangordna yasna och hennes man(som antagligen är kaukasoider precis som jag) beroende på deras härkomst(vilket rasism är) och behandla dom därefter är en rätt grov ankagelse."Stäm mig. Ska med glädje erkänna i tingsrätten.

2009-09-15 @ 23:30:10
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: m.g

Din vilja att inte ta till dig nya perspektiv hör tätt ihop med din åsikt att kasta felaktiga rasistepitet omkring dig. Inskränkte lilla du.2009-09-16 @ 01:35:09
Postat av: Peter Lindström

Detta är så förkastligt beteende av denne butiksdiktator så hälften vore nog. Men var lugna han kommer åka dit utan prut. Han kan kalla det vad han vill men köpta varor är personlig ägodel vilket gör hans grävande i hennes påsar efter att hon betalt mycket allvarligt. Hans uttalanden är det bara vittnen som kan intyga tex kassören som tog betalt men det kan vi inte räkna med. För då får den stackars människan sparken omedelbart garanterat.

2009-09-16 @ 11:22:36
Postat av: Nicklas Eriksson

Peter, det är nog inte helt otroligt att det är så med tanke på den härsklystnad han uppvisat hittills.Han har ju gjort sig skyldig i alla fall till ofredande och eventuellt även kvinnofridsbrott.

2009-09-16 @ 12:27:15
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0