Förklara det den som kan!

Ständigt nya rapporter om sossarnas sjunkande popularitet, ständigt nya rapporter om Mona Sahlins obefintliga popularitet (utom hos ja-sägarna i LO-ledningen och politruk-wannabesen) ständiga rapporter om att kappvändarna Miljöpartiet växer och växer. Förklara det den som kan.

När fattar sossarna att nog är nog? När begriper den förste sossen (med makt att göra något åt skiten i alla fall) det som så många har fattat för åratal sedan, att S inom ett par mandatperioder kommer att vara Sveriges tredje största parti efter Moderaterna och tidigare nämnda Miljöpartiet? För det är dit vi är på väg nämligen.

Inte för att jag är
för en socialdemokratisk politik. Jag anser att partiet är borgerligt och liberalt (även om det fortfarande hyser riktiga socialister som medlemmar) och står för en marknadsvänlig och kundtänkande orientering bort från medborgarskapet och gemenskapen med våra medmänniskor. Men de är i alla fall inte sämre än Fredrik Reinfeldts anhang - ännu. Och en sossestyrd regering skulle i alla fall inte kommande mandatperiod ytterligare försämra för de som har det sämst ställt i samhället. Däremot skulle de fortsätta förbättra för de som har det bäst, men det har varit socialdemokraternas paradgren i alla år - låta överklassen ha kvar sina privilegier så att "de inte flyr utomlands med sina pengar". Förklara det den som kan.

Skitsamma. Poängen är följande: Svenska väljare är JÄVLIGT underliga. De kan utan att tveka hoppa mellan sossarna och moderaterna bara på idiotiska sakfrågor istället för att se till helheten (tänkte skriva vänstern och moderaterna, men det tror jag inte är så många som gör) från vecka till vecka, och om de normalt röstar på S och S för en allt värre högerpolitik, ja då börjar svenska väljare att rösta på de riktiga högerpartierna! Förklara det den som kan.

Svenska väljare är också förbannat skumma så tillvida att de som övergav S för M i förra valet för att de var trötta på pösmunken själv, gammelgalten Göran Persson, inte slutar rösta på M när nu deras medelgalt Fredrik Reinfeldt blir allt mer lik sin företrädare! Förklara det den som kan.

Kommentarer
Postat av: Eva-Marie

hej

Det är mycket som är underligt här i världen och det du beskriver tillhör ett av världens mysterium.

vänligen, eva-Marie

2009-09-08 @ 21:50:24
Postat av: D

Jo jag håller helt med dig alltså jag undrar vad för slags kool-aid folk dricker som amerikanerna brukar säga. Den stora folkmajoriteten tjänar ju på socialismen och i brist på det så åtminstående en gammal hederlig keynsiansk politik.

Vänsterpartiet har faktiskt oförtjänt dåliga siffror och att man dessutom torksar till miljöpartiet, liksom vad fan? Ett parti med cannabisplantan till symbol och en politik därefter är större än ja ett socialdemokratiskt parti av gammalt snitt. Ibland hajar man noll.

2009-09-09 @ 00:07:21
Postat av: Horan Marx som levde lyxliv på Engels föräldrars bekostnad=snyltarmetaliteten var skapad

När hjärnan är fylld av tokig klasskamp, så har man svårt att se det rationella i folks partisympatier...

2009-09-12 @ 11:03:40
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, jag har svårt att se det rationella i ditt Tourettes-raljerande.Hade du något vettigt och underbyggt att säga eller är du bara muffare?

2009-09-12 @ 18:42:32
Postat av: Andreas

Horan Marx som levde lyxliv på Engels föräldrars bekostnad=snyltarmetaliteten var skapad:När det gäller att inte leva som man lär som du menar att Marx inte gjorde - hur ser du på det faktum att samma kapitalister som förespråkar en fri marknad utan statlig inblandning nu springer till staten och tigger om pengar affärerna går dåligt?Hur ser du på att dina hjältar beter sig så?

2009-09-12 @ 20:56:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, herregud, det är det mest upp-och-nedvända av allt. Att underkänna sin egen ideologi så totalt som de har gjort i praktiken men inte låtsas om det i teorin. Jag undrar, kan det vara timbro-terapin som verkar?

2009-09-13 @ 00:03:26
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0