Define this, Jimmie!Liberaler är ju
som alla vet en samling sanslösa hycklare, men det finns en som är värre och det är Jimmie Åkesson SD.

Nu påstår han, när det uppdagats att en person som ska representera SD i kyrkovalet har nazistisk bakgrund (nähä?!) från Nordiska Rikspartiet (jag länkar egentligen aldrig till nassar, men gör ett undantag nu för att det ska bli uppenbart hur löjligt Åkessons uttalande  verkligen är), att han inte kan definiera NRP, som leds av Assar Oredsson men som tidvis letts av hans fru Vera Oredsson som tyckte att hennes make var en för vek nazist. Hon tyckte det behövdes hårdare tag, och sådana lärde hon sig i Hitlerjugend...

Jimmie Åkesson har tidigare sagt att en person med nazistisk bakgrund (i rörelse eller sympatier med sådana) inte kan representera Sverigedemokraterna.

Jag kan berätta en sak för dig Jimmie: NRP är själva definitionen av svensk nazism. Tydligare än så blir det aldrig. Du bör nog skaffa dig starkare glasögon. NRP skriver så här (och alla får väl dra sina egna slutsatser av det ) på sin hemsida:

"Nordiska Rikspartiet ägnar sig åt grundläggande klassisk nationalsocialism, som genom många decennier behållt ideologin levande i vårt land, och vi har utbyte med NS-rörelser runt om i världen. Kom med även DU, som prenumerant av vår press och håll lågan brinnande "


Röda Malmö skriver på samma ämne

Också en satir, men inte mindre rolig, snarare tvärtom


Kommentarer
Postat av: HellBoy

Här har nog vår tjocke värmlänning hittat något som kan anses som berättigad kritik...."även en blind höna kan finna ett korn". Bra jobbat, Nicke!

2009-09-16 @ 09:27:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Fast tydligen är det mer än vad din partiledare klarar, som inte kan "definiera" ett parti som är så öppna nazister som man överhuvudtaget kan vara, som nazister.Dags att nacka pågen och koka kycklingsoppa i det ljusbruna lägret? Det lär ju räcka till nästan hela partiet!

2009-09-16 @ 10:47:18
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: HellBoy

Han har gått ner i vikt...har du? Förresten, varför hackar du plötsligt på folk med sk. övervikt?

2009-09-16 @ 16:28:35
Postat av: Nicklas Eriksson

Japp, ett kilo i veckan de senaste tre veckorna, från 107 till 104.Men det är dags att kicka honom nu eller?

2009-09-16 @ 17:19:46
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Andreas

Alltså, jag förstår att Åkesson var kul för SD 2005. Då var han ung och ny efter tio år med samma partiledare men nu... han gör ju bort sig hela tiden.Med en sån tankspridd och glömsk partiledare så är det som bäddat för fortsatta bekymmer för SD.Herregud, NRP är det enda uttalade nazistpartiet i Sverige och Åkesson var med när ND:arna bröt sig ur Sverigedemokraterna. Hur kan han ens påstå att han har svårt att definiera dessa partier?

2009-09-16 @ 18:52:35
Postat av: Daniel

Patrik Ehn är ju inte direkt nazist. Han var ju 15 år i centerpartiet... iofs har centerpartiet varit det brunaste partiet många gånger så det är väl där kopplingen finns. Det är inte så stor skillnad mellan att hoppa mellan centern och NP med tanke på båda partiernas historia. Och att han nu blir sverigedemokrat är väl inte så förvånande. Men vänta bara två mandatperioder så kanske han ställer upp för moderaterna. Deras samhörighet med sverigedemokraterna är ju vida känt med tanke på hur många människor som hoppar där emellan och med tanke på hur lika åsikterna ang invandrarna är.

2009-09-17 @ 09:12:11
Postat av: Andreas

Daniel:http://fc.centerpartiet.se/pressmeddelanden/FOV2-00012FB4/S0096B711Han hade kontakter med engelska fascister under sin tid i Centerpartiet. Så det där med "det var bara 24 år sedan" låter mer och mer som en lögn.

2009-09-17 @ 10:19:18
Postat av: Daniel

@AndreasOm man läser i mitt inlägg så ändrar jag mig lite samtidigt som jag skriver.

Jag vet dock inte om han uteslöts men det var väl först på 60-talet som hela centerpartiet slutade ha kontakt med nazistiska partier utomlands.

http://www.dn.se/opinion/signerat/ingen-gron-vitbok-om-det-bruna-1.495910

Så historiskt sätt så kallas man inte nazist om man är med i centern även om man har nazistiska åsikter.Detta är egentligen allvarligare än att det fanns stolliga maoister. För maoisterna har i alla fall aldrig suttit i en svensk regering.

2009-09-17 @ 11:30:48
Postat av: Andreas

Fast att Centern fram till 60-talet hade kontakt med nassar visar ju bara att Ehn var fel ute med flera årtionden när han kombinerade sitt medlemskap i Centern med kontakter med fascistiska partier så sent som 2002.

2009-09-17 @ 12:26:36
Postat av: Daniel

@AndreasDet finns många människor som är lite efter tidsmässigt. Det finns ju dom som önskar att hemmafruar fortfarande var standard och det finns som som fortfarande tror på bronsålderssagor. Vi är alla olika. Fast centern har en hel del människor som inte är särskilt roliga. Kolla bara i kommuner såsom Sjöbo.

2009-09-17 @ 14:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0