Babylon By Bus!
Mja, inte till Babylon kanske, men runt Göteborgs överklassmiljöer går i alla fall bussresan Bussresan som anordnas av Förbundet allt åt alla, och den går under parollen "Odla ditt klasshat".

"Göteborg är en starkt segregerad stad med stora klasskillnader. En av Göteborgs rikaste personer, Carl Bennet, hade år 2007 en taxerad förmögenhet på 805 760 977 kr. En astronomisk summa som ytterst få av oss ens kan föreställa sig. Denna rikedom kan till exempel jämföras med en undersköterskas medellön på 227 100 kr/år, vilket innebär att undersköterskan måste arbeta i otroliga 3548 år för nå Bennets förmögenhet."

"På tal om lön är medelinkomsten för politikerna i Göteborgs fullmäktige 532 336 kr, mer än dubbelt så mycket som medelinkomsten i Göteborg. Jan Hallberg, moderaternas förste man i Göteborg, har en årsinkomst på 1 076 770 kr. Hallberg och moderaterna vill spara sig ur krisen och skära ner på kommunala verksamheter samtidigt som de ekonomiska klyftorna fortsätter att växa. Skillnaden i medelinkomst mellan Bergsjön, den fattigaste stadsdelen, och Älvsborg, den rikaste, är uppe i en kvarts miljon kronor."

"Det är dags att visa klassfienden i ljuset, den klass som tvingar oss att slita på jobbet, skadar oss genom arbetsplatsolyckor och i slutet av varje arbetsdag lämnar oss utmattade i TV-soffan.
Därför arrangerar Förbundet Allt Åt Alla en guidad busstur rakt in i Göteborgs överklassområden. Du kommer att få möjlighet att odla ditt klasshat genom att bevittna och lyssna till den otäcka sanningen om hur parasiterna lever på vår bekostnad och aktivt verkar för att öka klassklyftorna genom att roffa åt sig än mer av det som är vårt.
"

Åk med vet ja!

Kommentarer
Postat av: mona

Eller så kan man kamma sig skaffa sig ett jobb och forma sin egen framtid istället för att som vänstern vara avundsjuk och hata alla som är bättre på att tjäna pengar än en själv!Hata alla som tjänar pengar på att sparka fotboll, varför ska dom tjäna pengar på att sparka på en boll när jag inte tjänar en krona i mitt korplag! Hata alla som är duktiga på idrott, fan va orättvisst varför ska dom tjänar massa pengar när inte jag gör det, öööh jag är så djävla avundsjuk för att jag var för lat för att träna varje dag efter skolan, jag ville hellre boffa och läsa marx! Fan åt zlatan han är inte värd mer än någon annan, varför ska han tjäna mer pengar än undersjuksköterskan som räddar liv! Upp till kamp alla vänsterkamrater! Vi ska krossa alla som inte är loosers!

2009-09-18 @ 20:44:27
Postat av: Nicklas Eriksson

mona: ordet "loser" stavas med ett o. Hur formar du din framtid som stavar så illa?"Avundsjuka är överklassens ord för rättskänsla"August Strindberg

2009-09-19 @ 09:44:30
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Andreas

Mona:Härligt, det är precis sånt där som hundratusentals människor runt om i Sveriges förorter behöver höra. De är losers och bara avundsjuka, det har absolut inget att göra med att kommunen skär in på infrastruktur, fritidsaktiviteter, kultur och skolor...Skippa skitsnacket, borgarbruttan.

2009-09-19 @ 11:02:08
Postat av: Cheezle

Feeeet platta! Nu drar jag till Malmö och spanar in hur SP avancerar i Skåneland.Fred

2009-09-19 @ 15:44:53
Postat av: Nicklas Eriksson

Javisst är det skönt, Cheezle!Om Oskarshamn kommer på banan så ser det riktigt roligt ut inför hösten/vintern!

2009-09-19 @ 17:01:44
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: docma"kommunen skär in på infrastruktur, fritidsaktiviteter, kultur och skolor..."Lite hemläxa:

Uppgift 1a: Ta reda på hur stora utgifterna i fast penningvärde för summan av ovanstående aktiviteter var 1990 , 1995 , 2000, 2005 o 2008 i din kommun. Rita en x-y-diagram där x-axeln är tidsförloppet och y-axeln kronor. Förbind punkterna med streck. Ökar eller sjunker utgifterna med åren?Publicera gärna Ditt svar här!2009-09-19 @ 19:30:46
Postat av: Nicklas Eriksson

Publicera gärna ditt svar på varför förhållandet Bennet/undersköterskan är rätt här.

2009-09-19 @ 22:44:51
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Martin F

Haha, docma är för jäkla rolig. Härligt översittarperspektiv när man vill få folk att göra läxor. Ett diagram som hon vill göra är helt meninglöst om man inte tar hänsyn till en määäängd faktorer. Men vill man se allt svartvitt så visst, whatever floats your boat.

2009-09-22 @ 15:33:19
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin: Eller hur? Men så fick jag inget svar på min fråga heller, det säger väl en del:)

2009-09-22 @ 20:16:41
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0