Aftonbladets fula artikel.
Om Lars Johan Hierta visste vad det blivit av hans gamla kämpande Aftonbladet...

Aftonbladet förvånar
en aldrig, de är lite som LO. Lever gott på gamla meriter och sin före detta status som seriösa och kämpande för sanning och rättivsa men är numera bara en trött och kladdig kopia av sitt forna jag.

Som artikeln de har idag om de tre kvinnorna som påstås ha misshandlat  och dömts för misshandel av sambon till Sverigedemokraternas presstalesman. De målar upp de här tre unga tjejerna som om de vore jävlar. Jag misstänker att det är ett led i deras nya schipstedtifiering, att visa att "vi kan minsann granska båda sidornas våldsverkare". Men det kan de inte, inte på ett rättvisande sätt i alla fall. Det de gör är att komma med grova beskyllningar och falsarier. De kopplar samman kvinnorna med Revolutionära Fronten, hur de nu får ihop det. Jag har aldrig i hela mitt liv sett ett medlemskort i RF, så jag antar att de går direkt på polisens, eller möjligen säkerhetspolisens uppgifter. Det andra sämre än det första, otroligt nog.

Aftonbladet tar in åsikter från folk som inte har den minsta insyn i hur det ser ut i olika vänstergrupperingar och presenterar dem som sanningar, bland annat föräldrar till kvinnorna. Det är beklagligt att det kan presenteras som fakta. Dessutom säger det en del om Aftonbladets kvinnosyn när de framställer det som att de tre kvinnorna skulle ha arbetat åt några andra och inte kunnat tänka själva om så vore.

Men det riktigt fula man sedan gör är den långa lista på attentat som man tillskriver RF och AFA och som är en fantastisk lista på hur man kan få kålsuparteorin att få genomslag hos folk. Ni vet, den där teorin om att nazisterna och vänstern skulle vara lika illa. Men tittar man på listan så är alla dåden riktade mot organisationer som i någon mån är främlingsfientliga (utom attackerna mot kristdemokraterna, det är rena feberdrömmarna från skribentens sida. Ingen av vare sig RF eller AFA skulle enligt den kännedom jag har om organisationerna slösa tid på något så futtigt som kd), ingen har dött och ingen har blivit illa skadad. Vavra Suk, nationaldemokraten som misshandlades av okända gärningsmän i våras (brottet stämplades som mordförsök..) var hemma från sjukhuset samma kväll.

Dessutom är dåden ganska få. Räknar man bort "attackerna" mot kristdemokraterna så är det elva incidenter från 2001 till 2009. Det misslyckade attentatet mot hamburgerrestaurangen utfördes dessutom av två kompletta stollar som inte har större "koppling" till AFA än vad jag har: det vill säga, de känner en del mäniskor som de är ganska säkra - men inte helt - på att de är medlemmar i antingen AFA eller RF, men de umgås inte regelbundet utan träffas när deras bekantskapskretsar skär varandra. Mer än så var det inte med de två klantiga dynamitarderna som skulle spränga en Donken. Jag slår vad om att det också räcker för att skämtarna i säkerhetspolisen ska kunna knyta även mig till RF och AFA.

För en publikation som Aftonbladet, vars syfte uppenbarligen är spridning av dimridåer och parodi på journalistik räcker det nog med att jag har gått i SAC:s demonstrationståg på Första maj.

Och mer än så är det inte med Aftonbladets artikel. För under tiden 2001 till 2009 har nazisterna hunnit med att urskiljninglöst misshandla en ungmoderat som de trodde var kommunist utanför Svenska Mässan i Göteborg, försöka bränna inne ett ungt par och deras bäbis i en stockholmsförort plus att de mördar i snitt en person varje år. I alla fall kan nazister knytas till ett tjugotal mord, dråp och vållande till annans död sedan 80-talet.

Ibland är det en meningsmotståndare som den facklige kämpen Björn Söderberg, eller fullmäktigeledamoten i Haninge kommun Mattias Bernhardsson från Rättvisepartiet Socialisterna, men ofta bara en som råkade vara på fel plats vid fel tillfälle, som till exempel John Hron i Kode eller den afrikanske killen i Klippan (som dessutom fick sitt minne skändat med att någon slängde ett svartmålat kålhuvud på platsen för mordet).

Sist vänstern i Sverige
dödade någon var vid sprängningen av strejkbrytarfartyget Amalthea i början på förra seklet. Och sist någon oskyldig som inte har med rasism och nazism att göra fick stryk av vänstermänniskor var nog då någon gång också. Läs gärna Salka Sandéns bok "Deltagänget" för att få era tankar om "kålsuparteorin" krossade.

Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag håller i princip med dig om att det nazistiska våldet hittills har betydligt grövre och värre än det ifrån den autonoma rörelsen. 20-25 mord/dråp kan aldrig jämföras med lika många fall av misshandel hur borgarmedia än räknar.Dock så har faktiskt AFA tagit på sig såväl attentatet mot Kristdemokraterna som attentatet mot Vavra Suk. Det framgick inte av din text.

2009-09-13 @ 15:35:56
Postat av: lars

"Ni vet, den där teorin om att nazisterna och vänstern skulle vara lika illa. "Tja dom har ju samma grundideologi socialismen. Att de slåss och bråkar har jag aldrig förstått varför inte slå sina påsar ihop alla socialister har ju samma grundideologi delad med tex adolf hitler som även har var socialist.

2009-09-13 @ 19:06:51
Postat av: Andreas

Du bör nog plugga upp dina kunskaper i nazistisk teori.

Lars:Socialister vill ha ett klasslöst samhälle där ens härkomst inte ska spela någon roll. Deras människosyn är horisontell. Läs Kommunistiska manifestet av Marx.Nazister vill ha ett strikt hierarkiskt samhälle där vissa ska ha det mycket bättre för att de har rätt härkomst medan de övriga ska vara utlämnade till härskarfolkets vilja. Nazister har alltså en vertikal människosyn. Läs Mein Kampf av Hitler.Socialister har alltså inget att vinna på att samarbeta med nazister.Om man ska leta efter en ideologi som liknar nazismen i människosyn så måste det vara nyliberalerna. De anser också att de svaga ska lämnas åt sitt öde.

2009-09-13 @ 20:43:45
Postat av: Nicklas Eriksson

Tack Andreas, jag hade inte kunnat säga det bättre:)Att det överhuvudtaget heter "nationalsocialism" är ju en irrlära för att få folket att acceptera nazismen då för tiden.Jaså, det visste jag inte. Futtigt att ge sig på något så obetydligt som kristdemokraterna.

2009-09-13 @ 22:02:22
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Kristina

Tack Nicklas!

Läste nyss artikeln på AB, blev tokig, men kände att en hel del aggressioner rann av mig när jag läste ditt blogginlägg. Typ, "jag är inte ensam iaf"- känsla.F.ö. det som gjorde mig sur var bl.a. sättet AB försöker misskreditera kvinnornas legitimitet pga påstådd medelklassbakgrund. Så gör dom alltid mot autonoma, precis som att eventuell medelklassbakgrund skulle göra den politiska agendan mindre legitim?!

2009-09-13 @ 22:04:05
Postat av: Andreas

Kristina:Helt rätt!Nu ska det nämnas att det brott som tjejerna är dömda för är avskyvärt. Man ska inte slå folk för deras politiska åsikter. Inte ens SD:are.Dock så gör Aftonbladet helt fel i att haka upp sig på vänsteranhängares medelklassbakgrund. Inte skulle man ju på samma sätt ifrågasätta att etniska svenskar kan vara engagerade i kampen mot främlingsfientlighet. Man skulle inte heller ifrågasätta manliga feminister.Jag själv har visserligen genuin arbetarklassbakgrund men med den utbildning jag går så lär jag så småningom hamna i medelklassen. Men jag glömmer ju naturligtvis aldrig varifrån jag kommer och det är väl också själva poängen med socialismen. Att arbetarklassen ska kunna flytta fram sina positioner istället för att bli kvar i samma bojor för all framtid.Medelklassare som sluter upp för arbetarklassens sak är alltså värda all heder. Det är engagemang och sann solidaritet! De ser att alla inte har haft samma förutsättningar som de själva i livet och vill göra något åt det.Liberalismen ger bara människor en teoretisk möjlighet till klassresa - socialismen ger dem en praktisk sådan!2009-09-13 @ 22:44:34
Postat av: Hugo

Det fula med hela medelklasstramset, som de lägger hyfsat mycket vikt vid även i denna artikel, är ju att det bara är 1 av de 3 som kan räknas "dit" om man nu ska ta det de skriver som sanning. Men ändå hamnar alla 3 i samma fack. Tror folk verkligen på skiten?

Är folk så jävla lättlurade?

2009-09-14 @ 02:19:47
Postat av: Nicklas Eriksson

Kristina: det som gjorde mig extra sur (förutom att en är en vän och en annan en som jag har träffat flera gånger, och ingen av dem utgör något jävla "hot" mot sin omgivning) var att de omnämns som "torpeder" som förutsattes inte kunde tänka och agera på egen hand. Det ständiga snuttifierandet av kvinnan, och sättet att trycka undan att en kvinna själv kan ha åsikter som går stick i stäv med vad som anses vara "kvinnligt" gör mig skitarg.Andreas: Nej, man ska inte slå folk för deras politiska åsikter, men man kan inte räkna bort att det faktiskt händer. Världen är ett hårt ställe.Det är som debatten som har rasat nu om eventuellt våld på GAIS läktare borta mot Elfsborg. Gubben som åkte på stryk slängde tydligen en full öl i ansiktet på en av våra huliganer, något som jag mycket völ kan tycka motiverar en lavett, för så beter man sig fan inte.Man får tänka lite också, inte bara traska på i ullstrumporna och vara naiv och tro på principer och att lagen ska skydda en. Lagen skyddar ju i efterhand, precis som en försäkring. Om jag går och ställer mig i Blåvittklacken och jublar och firar som en idiot när GAIS gör mål kan jag inte räkna med att slippa gruppstryk bara för att lagen förbjuder det. Hjärnan måste alltid vara med och vara ens bäste vän. Hänger man sig åt en kontroversiell politisk åsikt (som jag gör, ett tag kom det ett mail med hot om diverse saker i veckan) kan man kanske inte räkna med att slippa repressalier bara för att lagen förbjuder det. I den bästa av världar, ja, men den lever vi tyvärr inte i.Håller helt med dig om de framflyttade positionerna. Tyvärr har ju sossarna svikit å det grövsta när det gäller utbildningen så att många som gör klassresan omgående blir moderater. En del behöver inte ens göra den, har träffat mängder med dumma byggnadskillar som tyckt att de tjänat så bra så varför ska de rösta rött för?Hugo: folk låter sig luras om de vill bli lurade. I det här fallet är det många som vill det tror jag. Det var därför jag skrev artikeln.Vi får nog vänja oss vid en helt annan klassdefinition i framtiden än den strikta marxistiska som numera känns som om den vore skriven för en annan planet ibland. Jag brukar tänka att de som inte äger något av produktionsmedlen tillhör den arbetande klassen.Sedan finns det ju klasser inom klassen. Jag menar läkare behöver ju inte äga så mycket som en tungspatel av sjukhuset de arbetar på men utgör ändå en såpass klar maktfaktor att det är svårt att kalla dem arbetarklass ändå eftersom det inte bara har med ägande att göra. Klassdefinitionen har ju också att göra med hur mycket egen makt du har över din arbetssituation.

2009-09-14 @ 06:59:07
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: lars

"Socialister vill ha ett klasslöst samhälle där ens härkomst inte ska spela någon roll. Deras människosyn är horisontell. Läs Kommunistiska manifestet av Marx."Nah på pappret låter det precis så, men i verkligheten så förtrycker 'partiet' medborgarna, som tvingas leva i fattigdom och förtryck medan partiets representanter lever i överflöd."Nazister vill ha ett strikt hierarkiskt samhälle där vissa ska ha det mycket bättre för att de har rätt härkomst medan de övriga ska vara utlämnade till härskarfolkets vilja."Se mitt svar ovan, partiet lever i överflöd medans resterande förtrycks."Socialister har alltså inget att vinna på att samarbeta med nazister. "Samma ideolig i grund och botten skillnaden är väldigt små, hitler var ju en stor socialist, han var fadern till många av de reformer som socialister i övriga världen tog till sig. Att man ogillar varandra är helt enkelt för att man är så fruktansvärt lika det är mikroskillnader. Båda hatar olika grupper vänstern hatar judar och framgångsrika människor tex.

2009-09-14 @ 14:48:44
Postat av: Martin F

@ LarsJag tror ingen här är ett fan av de vänsterdiktaturer du pratar om så argumentet faller. Det är bara pinsamt att du försöker förklara för folk visa åsikter dom har.Att du inte fattar vad en vänster-högerskala är, är fett pinsamt. Eller är du så jävla dum som att du tror att det är en cirkel?Kommunisterna var de första i koncentrationsläger i nazityskland. Tror du att nazisterna bara inte fattade att socialisterna hade samma åsikter? Jeez

2009-09-14 @ 16:25:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Lars här är ett prima exempel på vad som händer när folk bor för länge på samma plats=)Tilläggas kan att han lämnade mailadressen lars88@hotmail.com. Han är alltså nasse eller nassewannabe.

2009-09-14 @ 18:37:51
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Andreas

Lars:"Nah på pappret låter det precis så, men i verkligheten så förtrycker 'partiet' medborgarna, som tvingas leva i fattigdom och förtryck medan partiets representanter lever i överflöd."Och? Vi diskuterade väl ändå ideologi här? Med ditt resonemang så kan jag dra på mig ett kors och slå ner någon och sen säga att oprovocerad misshandel är en grundläggande del i den kristna religionen. Ska du påstå att socialistisk och nazistisk ideologi liknar varandra så bör du kunna peka ut likheterna i ideologiska skrifter."Samma ideolig i grund och botten skillnaden är väldigt små, hitler var ju en stor socialist, han var fadern till många av de reformer som socialister i övriga världen tog till sig. Att man ogillar varandra är helt enkelt för att man är så fruktansvärt lika det är mikroskillnader. Båda hatar olika grupper vänstern hatar judar och framgångsrika människor tex."Jaså? Du menar alltså att nazister som hyllar nationalstaten, vill slänga ut alla invandrare, anser att kvinnans roll är att föda barn och anser att klasskamp splittrar folket bara skiljer sig mikroskopiskt ifrån socialister som är emot nationstanken, vill ha öppna gränser, är emot könsroller och bygger hela sin ideologi kring klasskamp?MENAR DU PÅ FULLT ALLVAR DET?Det första Hitler gjorde när han fick makten var också att förbjuda fackföreningar. Du vet säkert att socialister är de som ivrigast försvarar fackföreningstanken.Men det är alltså bara en mikroskopisk skillnad?Och nej, vänstern hatar inte framgångsrika människor. Många framgångsrika människor är ju för fan vänster. Jan Guillou, Åsa Linderborg, Christopher Hitchens osv. Vänstern hatar däremot giriga företagstoppar som sparkar sina anställda men tar ut enorma fallskärmar och bonusar. Vänstern hatar multinationella företag som låter sina anställda jobba för slavlöner och utan säker arbetsmiljö.

2009-09-14 @ 18:42:19
Postat av: lars

Nicklas du får gärna förklara för mig varför jag helt plötsligt är nazist för att min mailadress är lars88@hotmail.com ??? Är 88 något nazzetal eller vadå? sorry men jag har inte koll på hemliga nazze och vänster koder.Ps jag är inte nazist, skrattretande motargument :)

2009-09-14 @ 19:16:30
Postat av: Nicklas Eriksson

"Är 88 något nazzetal eller vadå? sorry men jag har inte koll på hemliga nazze och vänster koder. "Den var fin...Svara på Andreas inlägg istället du.

2009-09-14 @ 19:54:28
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: lars

Jag ska svara på hans inlägg imorgon, hinner inte nu, det blir ett par rader.Men jag är fortfarande nyfiken är 88 ett hemligt nazze tal eller är man nazze om man använder HOTmail? eller vad... Jag är nyfiken alltid kul att lära sig nya saker.

2009-09-14 @ 20:50:43
Postat av: lars

Googlade själv och fann det jag sökte, http://en.wikipedia.org/wiki/88_%28number%29 spännande, alltid lär man sig något nytt, får väl byte till lars99@hotmail istället, borde iofs kanske googla 99 först :)Förresten visste inte att det fanns en nazzeglass, GB 88 den gillar jag usch det måste betyda att jag är en nazze, antar att nicklas aldrig äter GB 88 pga ideologiska skäl :)

2009-09-14 @ 20:56:40
Postat av: Nicklas Eriksson

Det var något av det värsta skitsnack jag har hört sedan jag konfirmerades, lars. Spela inte okunnigare än du är på riktigt. Du vet mycket väl att du måste sitta uppe och läsa på hela natten för att ens kunna börja bemöta Andreas.Nej jag äter inte den, men det har inte med ideologi att göra utan med att den inte finns som laktosfri.

2009-09-14 @ 21:59:26
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

Du kan ju inte vara dummare än att du förstår hur du ser ut när du försvarar antidemokratiska våldsverkare.Sympatin hos SP blir pinsamt tydlig om nu inte det vanliga demokratihatet i Internationalen räckte.

2009-09-14 @ 22:08:52
Postat av: Andreas

Jimmy Windeskog:Exakt var försvarade han antidemokratiska våldsverkare? Han påpekade bara att det är fel att påstå att vänsterextremister och högerextremister är lika goda kålsupare. Han försvarade inte vänsterextrema våldshandlingar i sig.Som sagt - svenska nazister har ett flertal mord på sitt samvete. Det har inte svenska autonoma.

Jag tycker att misshandeln av Kinnunens flickvän var avskyvärd - men inte på långa vägar lika avskyvärt som MORDET på Björn Söderberg eller mordbranden mot syndikalistparet.

2009-09-14 @ 22:15:57
Postat av: Jimmy Windeskog

@Anderas

Han bagatelliserar ju dessa vänstergruppers krigsförklaring och romantiserande av vålsaktioner mot demokratiska grupper och enskillda medlemmar. Dessutom drar han själv till med uppenbara lögner, givetvis för att huliganerna i extremvänstern skall framstå som något annat än vad de är och företräder (att extremvänstern ofta inte vå¨gar stå för sina åsikter utåt är ju inget nytt utan har en stolt tradition).Ser vi på politiskt våld i Sverige så kan nazister knappast mäta sig med vänstern, de är inte ens i samma liga.

2009-09-14 @ 22:26:10
Postat av: Andreas

Vilka lögner skulle det vara?Vilka bevis har du för att brudarna var RF:are mer än att info-14 säger det?Vavra Suk uttalade sig ju i teve redan dagen efter så det verkar ha varit ett ganska lamt mordförsök fast det enligt honom var 20 man som utförde det.Det har du säkert rätt i att autonoma rent kvantitativt begår fler brott. Jag vet inte. När det dock gäller grovheten i våldet så skulle jag vara mer orolig för nazister än vänsterextremister.Jag förstår att du själv som nationaldemorkat inte fruktar nassar (ert skamliga samarbete med info-14 vittnar om det) men många andra har god anledning att göra det.

2009-09-14 @ 22:55:02
Postat av: Nicklas Eriksson

Bagatelliseringen hos mig finns bara i ditt huvud, Jimmy.Det är Aftonbladet som står för bagatellisering när man jämställer ett mordiskt gäng som dödar i snitt en människa om året med folk som står för lite smällar på käften och några repade bilar med trasiga rutor då och då.Andreas: Vavra Suk var hemma samma kväll med lite plåster i ansiktet och en blåtira har jag för mig.

Det är heller ingen som har bevisat något medlemskap i RF. Man går endast på polisens uppgifter. Dessutom är det ingen brottslig gärning att vara medlem i RF så jag begriper inte vad han menar.Och Jimmy har rätt i att autonoma begår lite fler vandaliseringar och liknande. Det kan dock inte i någon civiliserad människas bok vara lika illa som mord och dessa ständiga misshandlar som de nazister som Jimmy ständigt försvarar gör sig skyldiga till."Sympatin hos SP blir pinsamt tydlig om nu inte det vanliga demokratihatet i Internationalen räckte."Jimmy, var vi inte överens om att lägga ner det demokratitjafsandet fram och tillbaka? Du tycker att jag är en antidemokrat, det skiter jag högaktningsfullt i, och jag tycker detsamma om dig men bitchar inte om det. Var det inte så vi sa?Rättar du dig inte efter överenskommelser så är jag rädd att jag nog inte kan låta dig fortsätta kommentera eftersom din ständiga alarmism är lika störande som din meningsfrände Dick Erixons. Vi har redan pratat om detta och varit överens, så jag förstår inte varför du plötsligt har glömt det.

2009-09-14 @ 23:19:40
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

"Bagatelliseringen hos mig finns bara i ditt huvud, Jimmy. "Du beskriver en grov misshandel på en med knogjärn på en ensam kvinna med att gärningsmännen inte utgör något "hot"!!!

Det är själva definitionen av att bagatellisera!"Och Jimmy har rätt i att autonoma begår lite fler vandaliseringar och liknande. Det kan dock inte i någon civiliserad människas bok vara lika illa som mord och dessa ständiga misshandlar som de nazister som Jimmy ständigt försvarar gör sig skyldiga till. "Jag försvarar verkligen inte mina politiska fiender som du, AFA och nazister. Men som forskare ser jag det som en självklarhet att arbeta med empirist FAKTA, och där vet du också att vänstern står för majoriteten av den politiska kriminaliteten i Sverige."Det är heller ingen som har bevisat något medlemskap i RF. Man går endast på polisens uppgifter. Dessutom är det ingen brottslig gärning att vara medlem i RF så jag begriper inte vad han menar. "Ockej, de bara attackerar demokrater ihop och bygger upp vapengömmor ihop - samt stödjer varandra på rättegångar. Låter för mig som att du bara försöker lura dig själv."Jimmy, var vi inte överens om att lägga ner det demokratitjafsandet fram och tillbaka? "Nej, inte när du sitter och gullar med politiska huliganer - för då visar du att du är emot demokratin och då får du leva med att bli kallad antidemokrat. Inget svårt i det, som att kalla en våldtäktsman för en våldtäktsman.

2009-09-14 @ 23:29:56
Postat av: Nicklas Eriksson

"Du beskriver en grov misshandel på en med knogjärn på en ensam kvinna med att gärningsmännen inte utgör något "hot"!!!

Det är själva definitionen av att bagatellisera!"Ensam..? Nej men nu förstår jag vad du menar. Och jag kan faktiskt ge dig att det ser lite konstigt ut på den punkten. Ibland när man bloggar har man flera tankar i en linje, varav dessa alla inte kommer med i skriften. Vad jag menar ska ses i ljuset av att den äldsta av de tre riskerar avstängning från sin utbildning till sjuksköterska. Prefekten, eller vad det var för besserwisser, sa att hon utgjorde ett hot mot sina klasskamrater och folk på skolan, och det är såklart rent nonsens. Jag känner henne.Lägg av nu Jimmy. Du behöver inte spela för mig. Nassarna ÄR inte dina fiender, då hade du inte gått i demonstrationståg med dem. Ska påminna dig om den här kommentaren lagom till Salem. Ska nog maila gubbarna på info samtidigt med en print screen."Men som forskare ser jag det som en självklarhet att arbeta med empirist FAKTA, och där vet du också att vänstern står för majoriteten av den politiska kriminaliteten i Sverige."Fast som forskare kan du inte ägna dig åt att jämföra äpplen med ananas och förvänta dig ett rättvisande resultat som du gör nu. Du kan inte jämföra mord, mordbrand och förföljelse med någon enstaka misshandel, repade bilar, lim i lås och lite krossade rutor och förvänta dig att människor ska ta det seriöst."Okej (min rättning), de bara attackerar demokrater ihop och bygger upp vapengömmor ihop - samt stödjer varandra på rättegångar. Låter för mig som att du bara försöker lura dig själv."http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=514703&ref=rss visslar Vilka var det som gjorde det, sa du?"Nej, inte när du sitter och gullar med politiska huliganer - för då visar du att du är emot demokratin och då får du leva med att bli kallad antidemokrat. Inget svårt i det, som att kalla en våldtäktsman för en våldtäktsman."Då får vänja dig vid att bli deletad från och med nu då.

2009-09-15 @ 07:47:11
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

"Ensam..? Nej men nu förstår jag vad du menar. Och jag kan faktiskt ge dig att det ser lite konstigt ut på den punkten. Ibland när man bloggar har man flera tankar i en linje, varav dessa alla inte kommer med i skriften. Vad jag menar ska ses i ljuset av att den äldsta av de tre riskerar avstängning från sin utbildning till sjuksköterska. Prefekten, eller vad det var för besserwisser, sa att hon utgjorde ett hot mot sina klasskamrater och folk på skolan, och det är såklart rent nonsens. Jag känner henne."Du känner henne ja, men tycker inte att hon utgör ett "hot" när hon med sina pöbelkamrater med gatuvapen i händerna anfaller ensama politiker?"gg av nu Jimmy. Du behöver inte spela för mig. Nassarna ÄR inte dina fiender, då hade du inte gått i demonstrationståg med dem. Ska påminna dig om den här kommentaren lagom till Salem. Ska nog maila gubbarna på info samtidigt med en print screen."Niklas, jag har nog mer än dig hamnat i problem med nazister och blivit förlöjligad i deras skrifter. Att jag är antinazister tvivlar varken jag eller de på bevisligen."Fast som forskare kan du inte ägna dig åt att jämföra äpplen med ananas och förvänta dig ett rättvisande resultat som du gör nu. Du kan inte jämföra mord, mordbrand och förföljelse med någon enstaka misshandel, repade bilar, lim i lås och lite krossade rutor och förvänta dig att människor ska ta det seriöst."Givetvis, det jag gör är att jämföra politisk kriminalitet med annan politisk kriminalitet. Och som du vet är nästan all kriminalitet nazister står för inte av politisk natur (även om det givetvis är ett stort problem det också)."http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=514703&ref=rss visslar Vilka var det som gjorde det, sa du? "Som jag sa, bägge grupperna gör det, vänstern mer ofta bara. Vilket ju givetvis inte försvarar dessa ligistfasoner."Då får vänja dig vid att bli deletad från och med nu då. "Trist, trodde vi skulle ha kommit längre med varandra än så iofs....

2009-09-15 @ 14:25:42
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är du som bestämmer. Vi kom överens om att sluta tjafsa om demokrati hit och demokrati dit och du var med på det. Vad händer om ena parten ensidigt bryter ett avtal?"Du känner henne ja, men tycker inte att hon utgör ett "hot" när hon med sina pöbelkamrater med gatuvapen i händerna anfaller ensama politiker?"Jag vet inte om hon ens är skyldig, och jag har ingen aning om vad Sveriges nazister anser henne ha gjort. Hon har aldrig någonsin uppvisat någon sorts våldsam natur så att jag har märkt det i alla fall."Niklas, jag har nog mer än dig hamnat i problem med nazister och blivit förlöjligad i deras skrifter. Att jag är antinazister tvivlar varken jag eller de på bevisligen."Du är verkligen inte antinazist, för då hade du inte sökt deras sällskap och tågat under samma paroller som de.Fett cred att ha blivit förlöjligad i deras texter, det är det ju ingen annan som har blivit menar jag..."Givetvis, det jag gör är att jämföra politisk kriminalitet med annan politisk kriminalitet. Och som du vet är nästan all kriminalitet nazister står för inte av politisk natur (även om det givetvis är ett stort problem det också)."Då kommer det att bli en tråkig överraskning för dig när du ska disputera.Som sagt, nu ligger bollen hos dig. Tänker du fortsätta med ditt kärringgnällande om antidemokrat hit och dit?2009-09-15 @ 15:18:50
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

Du slår ju på en rätt känslig punkt här när du bagatelliserar detta övergrepp och menar att dessa våldsfixierade gäringsmän "inte utgör ett hot". Det blir ju väldigt provokativt mot mig och alla andra som drabbats av samma våld.Få behöver nog betvivla på min antinazism (inte minst nazisterna själva). Att jag då gått i ett sorgetåg för en ung människa som dödades för att han var svensk är inte mycket till ideologi tycker jag, utan ett ställningstagande mot svenskfientligt våld. Jag gick på möten mot mordet på Björn Söderberg också (rekommenderade andra nationella att göra samma sak i mitt dåvarande veckobrev på nätet) utan att för den sakens skull vara det minsta syndiklalistisk.Kanske jag tjatande om demokrater lite mycket, men när man angriper andra nationalister bara för att de är nationalister så blir det ju en känslig sak för mig och mina vänner. Personligen har jag inget över för Kinnunen, men i detta sammanhang kunde det lika gärna varit mig och min tjej dina polare gav sig på. Att då tala om att dessa övergrepp inte är ett "hot" blir ju en smula konfrontrativt mot mig och mina vänner.

2009-09-16 @ 00:47:16
Postat av: Nicklas Eriksson

Jaja, det där får historien döma dig i.Både du och jag vet vilka som är dina vänner, och tjatar inte du mer om demokrati och min syn på det vs din så är du fortfarande välkommen att kommentera.

2009-09-16 @ 07:41:11
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0