SD står med foten i munnen.

Efter det att Sverigedemokraterna gick ut med pukor och trumpeter, och hela deras kör av gråterskor satt igång och larmat som stollar om att Aftonbladet inte ville ta in deras reklam bestämde sig Socialistiska Partiet i Lund för att göra en liten kupp.

Man skrev till SD-kuriren. Då SD menade att det var odemokratiskt av ett enskilt företag att vara selektiva och inte vara en legal klottervägg för vad skit som helst tänkte Socialistiska Partiet i Lund att vad tusan, vi gör en annons från oss och säger att vi vill ha in den i SD-kuriren. Givetvis med vårt budskap, och ett som dessutom motsäger Sverigedemokraternas så får vi se hur Rickard Jomshof, deras ansvarige utgivare gör när han får bomben i knät!

Sagt och gjort, en annons tillverkades. SD var okej med att sätta in annonsen. Man förklarade sig vara en liten lokalförening som kämpade för integration typ. Något i den stilen. Såhär ser annonsen ut:


Bilden är från kaliforniska polisens register, och därmed offentlig för de som vill använda den. Men tror ni att vi har hört av SD-kuriren efter att de fick annonsen. Nej.

Jo, Jomshof har skrivit i Röda Malmös kommentarsfält att han väntar på besked från Socialistiska Partiet om äganderättigheterna till bilden. Det är hans sätt att komma ur den pinsamma fällan. Men han har inget case. Aftonbladet har använt bilden flera gånger utan rättighetsproblem, och dessutom är det bara i näringsidkande sammanhang som offentliga personer kan vinna en sådan tvist.

Så det kamraterna i Lund har gjort är att dra ner byxorna på Jomshof och hela hans parti och nu står de gapiga rasisterna där med rumpan bar och sin egen syn på demokrati om inte ändrad så i alla fall framsatt i ljuset.

Touché, som Sanna Rayman SvD:s ledarredaktion skrev.

Bloggat: Svensson, Kildén och Åsman och Proletärbella.

Kommentarer
Postat av: Cheezle

Up date: Det sa pang! Någon måste ha hällt en spann vatten över Richard Jomshof, för direkt när vi gick ut med “nyheten” så vaknade han till liv. Han skrev i bloggar, han fjäskade på i mail, och lovade dyrt och heligt att han haft dåligt med tid och “bla bla bla”. Vi har alltså nu fått ett svar, och vi får väl vänta och se om det blir något av vår annons, eller om SD försöker “vänta ut stormen” och förhala tills frågan än en gång faller i glömska.

2009-10-17 @ 16:19:24
Postat av: Jimmy Windeskog

Skulle ju vara tjänstefel att publicera en sådan oseriös annans som pekar ut en person som ett samhällsproblem (och så bor hon inte ens i Sverige....).

Fast visst, att spela med i denna sekts barnsligheter skulle ju ge SD väldigt mycket gratisreklam, det är ett vinnande argument i sammanhanget.

2009-10-17 @ 17:32:48
Postat av: Magnus

Håller med. De flesta tidningar hade nekat den här annonsen i och med att den pekar ut en enskild som ett problem.

2009-10-17 @ 19:17:58
Postat av: Cheezle

ööööh...? Till skillnad från hur SD genom åren betett sig...?

2009-10-17 @ 19:43:11
Postat av: Malte

Varför skulle Sverigedemokraterna ta in en annons för ett konkurrerande parti. Tar Internationalen in annonser om Kommunistiska Partiet?

2009-10-17 @ 22:10:28
URL: http://kulturnotis.tumblr.com
Postat av: Kristina

Ja, det tror jag man gjort. Oavsett så är det upp till Internationalen eller SP att bestämma det. Aldrig i livet dock att vi skulle ge SD-idioterna utrymme. Men nu var det ju SD:s hyckleri och gnäll på AB det handlade om, eller hur?

2009-10-18 @ 09:52:53
Postat av: Andreas

Vilka lama ursäkter ifrån SD-symparnas håll.SD har gnällt på att ett privat företag som Aftonbladet själva väljer vilka annonser de vill ta in. Det minsta man kan begära av SD är att de tar in de som vill annonsera.Om SD anser att SP inte får annonsera för att bilden är kränkande så är det ju rimligtvis också helt upp till Aftonbladet att avgöra om de finner SD:s annonser för kränkande för publicering.Up yours, SD!

2009-10-18 @ 11:34:50
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja eller hur, Cheezle? De är ju så mångfacetterade och kunniga i sin omvärldsanalys att man ba´svimmar!Ja så är det. Vissa har blivit fistade utan vaselin, och det märks på hur gnälliga de är;)

2009-10-18 @ 15:25:31
Postat av: Andreas

Jimmy Windeskog:Barnsligheter? De enda barnrumporna här är väl SD som gnäller likt en tjutande unge på att Aftonblandet inte publiceras sina motståndares annonser när de själva inte vill göra det.Varför försvarar du för övrigt hela tiden ett parti som kickade ut dig?

2009-10-18 @ 15:29:12
Postat av: Nicklas Eriksson

Andreas; jag tror att Jimmy drömmer om att åter bli tagen till nåder och bli erbjuden en plats som riksdagslatmask för sitt idoga internetkrigande;)

2009-10-18 @ 20:34:16
Postat av: Martin F

Vill minnas att arbetarperspektiv och Bahloo inte känner varandra irl. Varför ska då den ene svara för var den andra tycker (eller inte tycker). Har du ett problem med Bahloo ska du väl ta det med honom eller henne?

2009-10-19 @ 11:05:07
Postat av: Nicklas Eriksson

Martin:Vissa personer borde lära sig betydelsen av censur, lära sig läsa samt börja ta sin medicin som doktorn ordinerar.Censur är när någon som kan bestämma det (förslagsvis en myndighet eller en organisation som har motsvarande makt) tar bort en enskild eller organisations rätt att uttrycka sig. Det är INTE när jag inte vill upplåta min privata blogg till rasistisk smörja eftersom jag inte hejdar dig från att skriva någon annanstans. 'Eftersom Roger inte kan läsa har han inte sett att jag ett flertal gånger sagt att jag och Bahlool (vilken jag helt korrekt aldrig träffat away from keyboard, jag vet inte ens var han bor) tycker lika om det mesta med skiljer oss åt när det kommer till synen på religion, vilket han håller med om.Roger får inte skriva här, därför plockar jag konsekvent bort det han skriver. Han är en fanatisk muslimhatare, och såna vill jag inte ge något utrymme.

2009-10-19 @ 15:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0