Urban outfitters gör en ABU Svängsta!Kommer att bli en allt vanligare syn på svenska gator.

Företaget Urban Outfitters
på Bibilioteksgatan i Ståkkhålm vill sparka hela sin personal och sedan hyra in dem via pesten som kallas bemanningsföretag till en betydligt lägre lön. Allt personalen ville var att detta genomruttna företag skulle teckna kollektivavtal så att de skulle få en lite större trygghet. Detta sviniga sätt att öva utpressning och lönesänkning mot sin personal öppnade fiskeföretaget ABU Garcia i Svängsta för när de vann i arbetsdomstolen i januari 2003. Det fanns ett skäl till att bemnaningsföretag var förbjudna i lag från trettiotalet och framåt, det kanske börjar trilla ner lite kronor om varför det var så nu?

När händer detta dig på din arbetsplats? Ni kanske har avtal nu, men rätt vad det är så har tillräckligt många lämnat facket för att kunna ha råd med ett par extra jeans varje månad att er arbetsköpare kommer och vill säga upp avtalet. Då blir det till att kavla upp ärmarna och ta fajten hela vägen en gång till. Jag garanterar att våra fäder och mödrar fyra generationer bakåt skulle vrida sig i sina gravar om de såg vilka klassomedvetna sillmjölkar vi har blivit. Stöd nu arbetarna och tjänstemännen på Urban Outfitters som är rädda om sina jobb och antagligen tycker rätt bra om att arbeta där de gör och för den de arbetar och gå med i Facebook-gruppen! Efter att du har gjort det kan du ta ställning mot kapitalets orätt mot oss som arbetar för vår föda genom att gå med i Socialistiska Partiet!Vi kommer att få göra det vi kan för att hålla strejkbrytare borta.


Anders Svensson (SP)

Josefin Brink (V) om saken

Nicke Grozdanovski (V)

Trotten (SP)

Mikael Nilsson (V)

Röda Verb (KP..?)

Jag har inte hittat en enda S-märkt blogg som skriver om detta.

Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Många lär sig aldrig. Det blir väl som när IT-bubblan sprack. Då kom de anställda rusande och ville gå med i facken när det redan var försent.

2009-11-29 @ 10:08:42
URL: http://fotolasse.se
Postat av: lars

Är det en från brunvänstern som står och gör Hitler hälsning?

2009-11-29 @ 18:16:34
Postat av: Anonym

Tyvärr är det ju ofta så, Lasse. Sent ska syndaren vakna.lars, om du inte kan skilja på en hitlerhälsning (som du för övrigt inte kan stava till heller) och ett pekfinger begriper jag inte varför du gör dig besvär.

2009-11-29 @ 18:45:37
Postat av: Karl Malghult

Eländet fortsätter:http://sydsvenskan.se/ekonomi/article583815/Euromaint-varslar-91---hyrs-sedan-in.htmlDet värsta är, för att använda en gammal klyscha, "det här är bara början..."

2009-12-04 @ 15:03:22
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja fy faan! Det är nästan så man är glad att man redan jobbar i ett, men de lär väl snart också varsla... undrar hur långt de kan dra det?De jävla personalcheferna och deras råttor till stab lyckas alltid få ha kvar sina trygga anställningar, konstigt det där.

2009-12-04 @ 19:33:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0