Staffen testad och klar som WP-hund!Inte vår staff, men en jättefin American Pitbull Terrier


Idag har jag
, frugan och vår lilla staffetjej varit och gjort debut med henne i weight pulling- sammanhang. Vi träffades ute på Kviberg där klubben ligger. Det var vi, en New Foundland och tre amstaffar/mixar. NF:en och vår lilla tjej var helt färska.

Vi fick låna sele och en fem kilo tung kedja hängdes på. Sedan gick vi iväg på promenaden. Vi gick ungefär tre kilometer och lilltösen backade inte en sekund! Tappert drog hon kedjan hela vägen med ett koncentrerat uttryck i ansiktet. Hon var jätteduktig faktiskt!

Tur att spårvagnen
hem kom snabbt, för det pissregnade hela tiden, och staffar har ju inte så mycket päls, så hon frös direkt när vi stannade. Men det var jätteroligt och vi kommer garanterat dit igen! En hundsport som högerfolkpartisten Mathias Sundin och idioten som driver bloggen Agility dream skulle må mycket bra av att se i verkligheten, alla dessa "farliga kamphundar" som glatt gör något som de älskar.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Förklara för en okunnig, vad går weightpulling ut på? Verkar skoj!

2009-11-22 @ 17:35:23
URL: http://rodalund.wordpress.com/
Postat av: Nicklas Eriksson

Det går ut på att en hund ska dra en så stor vikt som möjligt en given sträcka. Rasrekordet för staffordshire bullterrier ligger på 1025 kilo (hanne). SM-guldet i minus 19 kilo hundens vikt då) vanns i år av en staff som drog över 700 kilo. Det du!Men vi ska inte ha henne att tävla utan gör det bara för att hon älskar att arbeta hårt och för att träffa andra trevliga hundägare.

2009-11-22 @ 17:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0