"Jag formulerade inte brevet själv..."




Åsna, dock ej Björn Pålsson.

Nej visst.
Och pitbulls äter barn.

Ibland funderar jag på varför jag lägger så stor energi på att bekämpa Sverigedemokraterna här när de har (hade, enligt ryktena sparkade det oerhört demokratiska partiet ut honom på öronen) såna åsnor som Björn Pålsson från Landskrona i sina led.

Ja alltså rojalisten och demokraten som vill förbjuda Republikanska föreningen för att de vill avskaffa kungahuset.

Sverigedemokraterna gör ett bra jobb med att avskaffa sig själva, tror jag ska ge dem en break. Inte mycket som gått deras väg på sistone=)

Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

"Sverigedemokraterna gör ett bra jobb med att avskaffa sig själva, tror jag ska ge dem en break. Inte mycket som gått deras väg på sistone=)"



Nja, att man fortfarande ligger över 4 % trots dessa "avslöjanden", och att man inte backar - det säger väl något annat än vissa mindre genomtänka teorier?

2009-03-01 @ 20:21:41
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag tror att svaret ligger i att de sju systrarna är så bedrövligt usla snarare än att det mångkriminella partiet SD är så bra...

2009-03-01 @ 21:03:04
Postat av: Johannes

Vafasen, det där måste jag missat. Lite kul eftersom de alltid gömmer sig bakom demokrati begreppet hela tiden. Detta behöver ju såklart inte vara representativt men är ju ganska självklart (ifall det inte var de innan) att SD varken är ett seriöst eller "rent" parti. Behövs å andra sidan inte alltför mkt för att lista ut det...

2009-03-01 @ 22:55:15
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

"Jag tror att svaret ligger i att de sju systrarna är så bedrövligt usla snarare än att det mångkriminella partiet SD är så bra..."



Du menar det "mångkriminella" SD som har 50 % mindre dömda kandidater än samtliga riksdagspartier?



Ja dröm att det bara handlar om alla andras misstag att SD går framåt. Men vilken grund, och vilka källor har du på detta?

2009-03-01 @ 23:54:15
Postat av: HellBoy

Du har missuppfattat allt(nästan) Nicke, det heter det mångkriminella samhället... som skapats så riktigt... av de 7 systrarna....

2009-03-02 @ 00:20:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag har inga källor eftersom jag inte påstår något som kräver källhänvisning. Var har du din egen källa på "50% mindre dömda"? Det låter som en tandkrämsreklam.



Är du säker på att du gått över till ND, Jimmy? För du är fan i mig SD:s bästa propagandaminister:)



Jag tror som sagt att du har missuppfattat mig. Jag pratar inte om opinion här. Jag är inte en av de som lever i en drömvärld och tror att SD inte ska komma in i riksdagen. Självklart gör de det. Det kommer t.o.m. att bli bra, eftersom svenska folket då får se vad ni gör när ni väl sitter i bestämmande försmalingar: noll och intet. Jag har som bekant suttit en halv mandatperiod i KF med din ex-führer Stadtstroppengefreiter Jansson, och han vaknade väl en gång var tredje möte eller så. Det finns diariefört, så det är bara att ringa GBG:s kommun och beställa ut kopior på sammanträdena.



Vad jag menar är att det är så extremt lätt att få foten ur partiet. Det är ingen hög nivå direkt.



Inga medlemmar = inget parti. Enkelt.



Skapas inte kriminalitet av kriminella, Hellboy?

2009-03-02 @ 12:21:02
Postat av: HellBoy



" Skapas inte kriminalitet av kriminella, Hellboy?"

Rätt Nicke och ändå fel..att SD skulle vara mer otursförföljt av kriminalitet(skapat av kriminella?)

har ju tom EXPO ursäktande tagit avstånd ifrån.

Det "mångkriminella samhället " skapas av de styrande då underlaget dvs. de kriminella importeras till stor del då identitet och bakgrund ej kan styrkas på asylsökande. Att därigenom ett stort antal ex. krigsförbrytare hittat hit är ju ingen hemlighet. Hela asylhanteringen uppmuntrar till fusk och fiffel. På toppen av detta är straffen allför låga och icke kännbara då brottslingarna blir dömda i svensk domstol.

I Sverige är det fin-fint att leva som kriminell!

2009-03-03 @ 01:05:43
Postat av: Jimmy Windeskog

Niklas:

Tycker du att sanningen låter som tandkrämsreklam? En rätt konstig syn på omvärlden. Faktum kvarstår dock, SD:s kandidater är till 50 % mindre dömda än när det gäller riksdagspartierna enligt TT och Expo.



Sedan har ju jag som har kunskap i ämnet ett ansvar att ge en korrekt bild. Jag är inte pro-SD längre av logiska skäl, jag bara berättar hur verkligheten ser ut på ett objektivt sätt. Du har svårt att dölja din besvikelse i detta ser jag.



Tycker du att du inte gör dig rätt löglig när ditt enda "argument" är att barnsligt kalla Jansson för "ex-führer"? Speciellt när dina gamla ordförande är dömd för att ha skrikit rasistiska slagord till en invandrad vakt som tog hand om henne när hon var för berusad.



Vad det gäller uträttat arbete efter bärkraft är SD i svensk kommunpolitik ett av det mer aktiva. Men det visste du givetvis redan. Även om SD givetvis inte är lika aktiva som när jag var kommunpolitiskt ansvarig i SD, men så la jag ribban rätt högt också.



Jo uteslutningar förekommer på tok för ofta i SD. Men motstatsen förekommer i andra partier. Se på SSU där man kan som ledande företrädare kan bli dömd för rasistiska slagord, misshandel, demonstera med AFA eller mordhota människor på nätet utan att ens få en varning. Inte ens Achmed Rami lyckades bli utesluten ur SSU vill jag minnas.

2009-03-03 @ 08:53:13
Postat av: Nicklas Eriksson

HellBoy: det är möjligt, jag läser inte Expo, så jag vet inte vad de skriver.



"Det "mångkriminella samhället " skapas av de styrande då underlaget dvs. de kriminella importeras till stor del då identitet och bakgrund ej kan styrkas på asylsökande."



Det är ett vanligt sverigedemokratiskt/nationaldemokratiskt/nazistiskt påstående (och notera nu att jag inte påstår att bara därför är ni samma sak! Sossar, kommunister och syndikalister hävdar alla arbetarrätt, men är inte samma sak bara därför).



Att många flyktingar per automatik blir kriminella i en illegitim lags mening när man till varje pris försöker fly är jag mer än villig att bortse ifrån.



". Att därigenom ett stort antal ex. krigsförbrytare hittat hit är ju ingen hemlighet."



Det vet jag ingenting om. Jag har aldrig sett någon som helst statistik på det. Kan du prestera någon ska jag ta del av den. Den mest kända är dock ingen flykting: Biljana Plavsic som togs hit av mina forna partikamrater att försörjas av mig och andra arbetande svenskar.



"Hela asylhanteringen uppmuntrar till fusk och fiffel. På toppen av detta är straffen allför låga och icke kännbara då brottslingarna blir dömda i svensk domstol. "



Jag tyckte också (jo faktiskt, jag fick lite småskit för det av partikamrater och andra) så innan jag började läsa rättskunskap. En rätt stor del av kursen har varit att ta ställning till vad i straffrätt som faktiskt är rimligt att döma till, penetrera frågeställningarna och därifrån argumentera för ett rimligt straffvärde. Att se allt ekonomiskt är nog bara att rekommendera om man tillämpar det på allt.



"I Sverige är det fin-fint att leva som kriminell! "



Vanlig missuppfattning.











2009-03-03 @ 18:36:38
Postat av: Nicklas Eriksson

Jaha. Då är det väl kanske så. Jag läser som sagt inte Expo, och TT:s tillförlitlighet har sjunkit enormt i mina ögon sedan jag började hänga med en journalist. Säger du det så. Jag bryr mig inte sådär jättemycket, det är mest kul att retas med dig.



"Jag är inte pro-SD längre av logiska skäl, jag bara berättar hur verkligheten ser ut på ett objektivt sätt. "



Precis...



"Tycker du att du inte gör dig rätt löglig när ditt enda "argument" är att barnsligt kalla Jansson för "ex-führer"?"



Det var inte avsett som ett argument utan som en förolämpning.



"Speciellt när dina gamla ordförande är dömd för att ha skrikit rasistiska slagord till en invandrad vakt som tog hand om henne när hon var för berusad."



Jag undrar vad du hade skrikit till honom om du sett ut som hon gjorde i ansiktet dagen efter? Jag hade inte ens varit berusad. Var hon inte lite fin ändå? Blå och gul som svenska flaggan, Jimmy! Visst tänder du lite på sönderslagna brudar? ;)

Ungefär som Thor Paulson kanske?





"Inte ens Achmed Rami lyckades bli utesluten ur SSU vill jag minnas."



Men du lyckades bli utesluten ur SDU och SD... Säger väl rätt mycket?



2009-03-03 @ 18:43:33
Postat av: Jimmy Windeskog

"Jag bryr mig inte sådär jättemycket, det är mest kul att retas med dig. "



Nej, att du inte bryr dig om fakta och hur verkligheten ser ut framgår med all önskvärd tydlighet, oroa dig inte för det.



"Det var inte avsett som ett argument utan som en förolämpning. "



Problemet med dig är ju att du använder dåliga förolämpningar som argument, logiskt antar jag när inte ens du själv känner tilltro till dina egna resonemang. Det är ju dock vanligt inom extremvänstern.



"Jag undrar vad du hade skrikit till honom om du sett ut som hon gjorde i ansiktet dagen efter? Jag hade inte ens varit berusad. Var hon inte lite fin ändå? Blå och gul som svenska flaggan, "



Jag hade aldrig försatt mig i en krog där man, trots att den är ett ställe för fotbollshuliganer, blir så full att man blir utkastad, skrfiver rasistiska slagord och sedan hotar med att ringa Tomas Bodström. Sådna självmål är det bara antidemokratiska vänsterextremister som bjuder på.



"Men du lyckades bli utesluten ur SDU och SD... Säger väl rätt mycket? "



Nu stämmer ju inte heller detta påstående från dig, om det är för att du är okunnig eller lögnare känns mindre viktigt. Men vi kan ju i alla fall konstatera att till och med extrema antisioniter tas emot med öppna armarf på vänsterkanten.



2009-03-04 @ 01:34:54
Postat av: Nicklas Eriksson

Där får jag nog svara okunnig. Så jävla viktigt känns det inte för mig att hålla koll på det. Det är inte ett problem för mig. Om du tycker det är jobbigt... tja, hårda bud, man.



Du hör väl själv hur dumt det låter när du kallar en högersosse för "vänsterextremist"? Om inte det är en förolämpning mot oss som verkligen tillhör vänstern så vet inte jag.



Jag är själv antisionist (antisionit vet jag inte riktigt vad det är, har det att göra med folk som vill att ordet "sion" ska strykas ur julsånger?) och har alltid känt mig mottagen med öppna armar sedan jag lämnade mittenpartiet (S).

2009-03-04 @ 15:06:59
Postat av: Jimmy Windeskog

Nej, att du inte tycker fakta "är så jävla viktigt" förvånar ingen. Det är snarare ständigt förekommande hos antidemokrater.



Sedan är det väl dock mindre viktigt vad sekterister kallar sig själva, det är ju den förda politiken (om vi verkligen om politik i ditt fall) som är det intressanta i en seriös analys.



Sedan är ju olika former av antisemtism inte direkt ovanligt i dina kretsar, snarare en del av uniformer.

2009-03-04 @ 18:52:57
Postat av: Nicklas Eriksson

Kom igen, EN gång till kan du väl kalla mig antidemokrat?



Det är inte jag som vill tvångsassimilera människor.

2009-03-04 @ 21:14:45
Postat av: Jimmy Windeskog

Jag tycker du skall vara stolt för dina politiska ståndpunkter, inte gömma sig bakom en rånarluva som vissa politiska grupperingar gör.



Bra att du inte förespråkar tvångsassimilering emellertid, det låter ju som något hemskt.

2009-03-04 @ 21:32:15
Postat av: Nicklas Eriksson

Men du förespråkar det ju i alla fall, hur hemskt det än kan låta i dina rosenöron Jimmy.



Såhär skriver ditt parti och därmed du: "Sverige bör hjälpa andra nationer som hamnar i temporär nöd. Den bästa hjälpen är att hjälpa människorna på plats eller i närområdet. Det är en björntjänst att flytta människor till en helt okänd kultur som de inte kan assimilera sig i."



Har även lite fler frågor om ert "demokratiska" principprogram:



Hur demokratiskt är det att vilja ta rösträtten från någon då?



Och vad är en perverterad familjeform?



Och ni i ND som är så goda demokrater, hur vill ni hjälpa till att öka demokratin på arbetsplatserna?



Och var ligger det sant demokratiska i att fattiga verkligen ska tvingas förevisa sin fattigdom genom matkuponger?



Hur tror ni i ND att personer som behandlas så kommer att känna att "samhället" är bra för dem och vill dem väl?



Och hur tänker ni i fråga om "avskräckande bestraffning" när all forskning som gjorts pekar på att det inte fungerar så?



Vari ligger demokratin i att negligera av världssamfundet fattade beslut och bara ta emot flyktingar från vårt närområde? Ni vill ju motverka kulturell likriktning skriver ni ett par rader upp i principprogrammet.



Det här tycker jag är lite skumt också:

"Svenskarna och de andra europeiska folken hotas idag av total etnisk utplåning genom integration med folk från andra världsdelar. De amerikanske myndigheterna har räknat ut att amerikaner med europeiskt ursprung kommer att vara i minoritet år 2050 – något många av oss kommer att få uppleva om vi inte lyckas vända utvecklingen. Prognosen för Sverige är lika katastrofal." skriver ni. Samtidigt skriver ni i principprogrammet "Naturen är vår moder. Naturlagarna har utvecklat oss till människor. Eftersom vi är underordnade naturen så måste vi alltid anpassa oss efter naturlagarna. Både de socialistiska och liberala ideologierna står i direkt motsats till naturens lagbundenhet och innebär att naturens ursprungliga utvecklingsplan för oss människor inte bara stoppas, vi går till och med bakåt i alla hänseenden; psykiska och fysiska sjukdomar ökar, intelligensen och moralen sjunker.".



Då säger i alla fall min biologiundervisning (och kunskap i hundavel) att det är bra med lite nya friska gener.



Ni säger också (det blir lite hippieflum under "miljö" faktiskt) "Däggdjuret Homo Sapiens (människan) är inte slutmålet i naturens plan". Men varför anser ni då att svenskar är det i Homo Sapiens?



Ser fram den blandade framtid som väntar oss och som jag tar aktiv del i.



Seså, svara nu på detta så blir jag glad!





2009-03-04 @ 22:17:17
Postat av: Jimmy Windeskog

Ok, det var mycket, men jag försöker...



"Men du förespråkar det ju i alla fall, hur hemskt det än kan låta i dina rosenöron Jimmy.



Såhär skriver ditt parti och därmed du: "Sverige bör hjälpa andra nationer som hamnar i temporär nöd. Den bästa hjälpen är att hjälpa människorna på plats eller i närområdet. Det är en björntjänst att flytta människor till en helt okänd kultur som de inte kan assimilera sig i."



Jag är motståndare till alla former av assimilation, jag och ND är för integration. Du kanske tycker att resoenamnget måhända är otydlig, men bara för att man konsterar att att assimilation inte fungerar så kopplar ju inte detta att man själv tack vare denna analys skulle ge att man skulle vara för tvångsassimilering. Jag förstår inte riktigt din slutsats här.



"Hur demokratiskt är det att vilja ta rösträtten från någon då?"



Det beror vilka kriterier man har på rösträtten, även i dagens Sverige finns denna möjlighet. Ger det att Sverige är "odemokratiskt" i dina ögon?



"Och vad är en perverterad familjeform? "



Det är motsatsförhållandet till kärnfamiljen.



"Och ni i ND som är så goda demokrater, hur vill ni hjälpa till att öka demokratin på arbetsplatserna? "



ND är ju för ett ökat delat och offentligt, det är nog det närmaste ND kommer ämnet i politiska styrdokument idag.



"Och var ligger det sant demokratiska i att fattiga verkligen ska tvingas förevisa sin fattigdom genom matkuponger? "



Var i skulle det finnas något odemokratisk i en sådan reform?



"Hur tror ni i ND att personer som behandlas så kommer att känna att "samhället" är bra för dem och vill dem väl? "



Varför skulle de inte göra det? Jag ser inget motsatsförhållande här. Men visst, i alla former av samhällen existar det verkligt och upplevda utförandeskap men det är ju inte en demokratisk fråga.



"Och hur tänker ni i fråga om "avskräckande bestraffning" när all forskning som gjorts pekar på att det inte fungerar så? "



Vilka forskningsrapporter syftar du på?



"Vari ligger demokratin i att negligera av världssamfundet fattade beslut och bara ta emot flyktingar från vårt närområde? Ni vill ju motverka kulturell likriktning skriver ni ett par rader upp i principprogrammet. "



Demokrati handlar mycket om självbestämmande, som en demokratisk stat skall givetvis ha den rättigheten. "Världssamfundet" är ej en formell organisation, man har ej att rätt att stifta lagar eller överstatliga beslut. Att då hänvisa till någon form av "metafysiska beslut" är antidemokratiskt.



"Då säger i alla fall min biologiundervisning (och kunskap i hundavel) att det är bra med lite nya friska gener. "



Nu förstår jag inte din fråga, att folk blir minoriteter har inget med "friska gener" att göra - det första citatet är ju ett demografiskt resonemang. Det andra citatet handlar om att man har fel om man påstår personlighet och färdigheter också har med arv att göra, vet du något om hundavel så vet du ju att biologin ger oss rätt i detta.



"Ni säger också (det blir lite hippieflum under "miljö" faktiskt) "Däggdjuret Homo Sapiens (människan) är inte slutmålet i naturens plan". Men varför anser ni då att svenskar är det i Homo Sapiens? "



Vart påstår ND att människan skulle vara "naturens slutmål" i Sverige? Och menar du att naturen inte har med vår miljö att göra?



"Ser fram den blandade framtid som väntar oss och som jag tar aktiv del i. "



Japp, minns din glädje för mångkulturen när någon du känner blir rånad eller våldtagen, eller när ett bostadsområde nära dig sätts i brand i mångkulturella upplopp och kravaller.



Jag hoppas svaren hjälpte dig att förstå lite mer.

2009-03-04 @ 23:58:28
Postat av: Nicklas Eriksson

"Jag är motståndare till alla former av assimilation, jag och ND är för integration. Du kanske tycker att resoenamnget måhända är otydlig, men bara för att man konsterar att att assimilation inte fungerar så kopplar ju inte detta att man själv tack vare denna analys skulle ge att man skulle vara för tvångsassimilering. Jag förstår inte riktigt din slutsats här. "



Om man inte är för någon form av assimilering, varför nämner man det ens i sitt partiprogram? Varför skriver man inte bara integration då?



"Det beror vilka kriterier man har på rösträtten, även i dagens Sverige finns denna möjlighet. Ger det att Sverige är "odemokratiskt" i dina ögon?"



Okej, vad är det du avser? Visst kan vuxna individer i Sverige vara utan rösträtt, men att det på något vis skulle vara möjligt att ta ifrån en vuxen individ med redan erhållen rösträtt densamma förefaller inte möjligt enligt vallagen. Enligt 5 kap. 2§ framgår visserligen att utlandssvenskar kan bli utskrivna ur röstlängden, men flyttar de tillbaka sin plats, och rösträtten förlorar de inte.



Frågade min svåger som är samhällskunskapslärare på ett gymnasium här i stan och han sa att det inte är möjligt så du kanske kan upplysa mig? Det funkar inte med omyndigförklaring, det avskaffades 1989, och vid förvaltarskap förlorar man inte rösträtten.



I min bok "Affärsjuridiska problem (5 uppl.)" om rättshandlingsförmåga framgår att man satt under förvaltarskap förlorar rätten att träffa avtal, men hade det rört sig om något för det som i Sverige kallas demokrati så centralt som rösträtten hade nog det framgått på något sätt, tror du inte? Men har du någon annan idé så shoot, så ska jag diskutera det med min rättskunskapslärare och LO/TCO Rättsskydd för tolkning snarast.



Nej, Sverige är visst inte en demokrati. En borgerlig demokrati, visst, eller en 2/3-dels demokrati, men enligt mig fattas det en dimension för att demokratin ska bli hel. Det är den hela mitt engagemang går ut på att få in.



"Det är motsatsförhållandet till kärnfamiljen. "



Okej, vari ligger det perversa att en mor eller far lever ensam med sina barn. Det är ju inte en kärnfamilj?



"ND är ju för ett ökat delat och offentligt, det är nog det närmaste ND kommer ämnet i politiska styrdokument idag."



Är det ordet "ägande" som fallit bort? Hur går diskussionerna för framtiden då? Ska demokratin stanna vid fabriksporten som den gör idag eller har ni en bättre idé?



"Var i skulle det finnas något odemokratisk i en sådan reform? "



Demokrati innebär inte bara rösträtt till ett parlament. Då skulle Israel vara en demokrati och det är det inte. I en demokrati som Sverige vill vara behandlas alla människor lika inför lagen. Att då peka ut människor som fattiga genom matkuponger som är lätt att se i butiker är inte att behandla människor lika. Däri ligger det odemokratiska med matkuponger.



"Varför skulle de inte göra det? Jag ser inget motsatsförhållande här. Men visst, i alla former av samhällen existar det verkligt och upplevda utförandeskap men det är ju inte en demokratisk fråga. "



Det är det väl i allra högsta grad..? Om en person inte upplever sig som delaktig i samhället, hur påverkas den personens vilja och ambitioner att handla på ett för samhället nyttigt och utvecklande sätt tror du? Jag ser ju bara i min egen krets hur folk som ser sig svikna av samhället skiter i att rösta. Två har gått så långt att de har blivit medlemmar i sammanslutningar som traditionellt betecknar sig som en stat i staten.



"Vilka forskningsrapporter syftar du på? "



Här skriver DN om en: http://www.dn.se/opinion/debatt/strafftiden-for-valdsbrott-har-okat-dramatiskt-1.799429. Det finns en SOU-länk också, den är bättre sammanfattad i DN: http://www.regeringen.se/content/1/c6/11/34/79/964e772d.pdf . Här en artikel om ämnet från The Atlantic: http://www.theatlantic.com/doc/200805/world-in-numbers .



Och här: 200885.pdf" rel="nofollow">http://www.criminology.su.se/content/1/c6/02/33/75/SOU200885.pdf . Läs sid. 258.



"Demokrati handlar mycket om självbestämmande, som en demokratisk stat skall givetvis ha den rättigheten. "Världssamfundet" är ej en formell organisation, man har ej att rätt att stifta lagar eller överstatliga beslut. Att då hänvisa till någon form av "metafysiska beslut" är antidemokratiskt. "



Haha, det var nog första gången jag hört någon kalla ett beslut av världssamfundet, som Sverige valt att vara en del av, för metafysiskt! Riktigt bra. Dock tror jag du är rätt ensam om din tolkning, de flesta anser att även beslut som vi inte är bekväma med ska man rätta sig efter. Du är väl inte anarkist?



"

Nu förstår jag inte din fråga, att folk blir minoriteter har inget med "friska gener" att göra - det första citatet är ju ett demografiskt resonemang. Det andra citatet handlar om att man har fel om man påstår personlighet och färdigheter också har med arv att göra, vet du något om hundavel så vet du ju att biologin ger oss rätt i detta. "



Eh, nej faktiskt inte Jimmy. Hur mycket hundavel har du sysslat med? Om du har någon erfarenhet så vet du att man inte korsar två hundar som är rädda, nervösa och underlägsna med varandra. Det resulterar inte i en stabil avkomma.



Okej för ett demografiskt resonemang, man får ju lätt intrycket av att det handlar om rasrenhet. Men om det inte är rätt så är det väl så...



"

Vart påstår ND att människan skulle vara "naturens slutmål" i Sverige? Och menar du att naturen inte har med vår miljö att göra? "



Eftersom ni anser att "svenskhet" är det finaste som finns att eftersträva och den största personlighetsutveckling som går att uppnå? Gör ni inte det?



"Japp, minns din glädje för mångkulturen när någon du känner blir rånad eller våldtagen, eller när ett bostadsområde nära dig sätts i brand i mångkulturella upplopp och kravaller. "



Det är väl inget att bli glad för Jimmy! Nu gör du mig besviken! Hur som helst så är jag inte så tappad bakom en vagn att jag skyller något på "mångkultur".



Jag gör inte analysen att en viss kultur har större potential för att frambringa våldtäktsmän än andra.



Tack för svaren. Om de hjälpte mig att förstå lite mer? Ja.

2009-03-05 @ 22:28:38
Postat av: Nicklas Eriksson

"Jag håller med dig att meningen är mindre bra formulerad, men det förändrar inte att din första tolkning var felaktig. "



Nämen okej, jag kan köpa det, för jag har aldrig själv hållit med om ALLT ett parti har tyckt. Men då kan ju du arbeta för att ändra formuleringen?



"Jag syftade på människor som blir omyndigförklarade, jag kände faktiskt inte till att den skulle vara avskaffad. Så jag får ge mig i detta med ursäkten att jag inte är någon jurist eller aktiv politiker. Vad däremot NDs text syftar på är ju främst medborgarskap skall bli indragna om de utfärdats på felakti grund. Jag är av åsikten att man givetvis inte skall belönas med medborgarskap och rösträtt för att man bluffar och ljuger. Det är ett enkelt rättsstatstänkande således. "



Okej, var det inte du som hade läst lagboken fram och tillbaka? Jag är inte heller jurist utan fastighetsarbetare men läser rättskunskap. Något jag rekommenderar alla att göra.



"Nja, finns finns det något som vissa kallar socialistiska demokrati, nazismen menade sig mellan varven vara en germansk demokrati. Den intressanta följdfrågan blir ju dock om inte en dimension i demokratin fattas om svenskar inte har rätt att besluta om sin egen vardag samt rätt att välja bort? "



Nej det anser inte jag eftersom den form av demokrati vi har bygger på majoritetsbeslut. Men det ÄR en intressant fråga. Dock alltför liberal för att den ska kännas okej. Men vad är det du anser att du inte har rätt att välja bort?



"Nu verkar du blanda ihop ordet "perverterad" med "pervers" vilket är ett misstag och direkt felaktig. "



? Är inte "pervers" en allmän beskrivning av ett allmänt tillämpbart tillstånd och "perverterad" ett mer snävt begrepp som rör personer eller enskilda företeelser? Har du konto på nationalencyklopendin? För NA gör ingen skillnad dem emellan i alla fall. Vad är det felaktiga jag gör?



"För det första förekommer det matkuponger redan i dagens Sverige. För det andra ser jag inte din argumentation som gilltig, en sådan reform skulle ju slå likadant mot alla personer som skulle uppfölja aktuella kriterier."



Jag vet, jag fick själv såna efter att jag blivit av med mitt första arbete någon gång... 1993 tror jag, och inte hade hunnit få a-kassa. Har aldrig skämts så mycket i hela mitt liv, Jimmy. Hade jag inte tagit ur det hade jag garanterat inte haft den här debatten med dig idag. Då hade jag suttit i fängelse. På grund av hämndlystnad. Okej, på ett rent semantiskt plan håller väl kanske inte demokratibegreppet på exemplet matkuponger, men åter; demokrati inbegriper så mycket mer än rösträtt. Antar att vi inte blir överens om tolkningen.



"Den fjärde länken funkade inte "



Ja vad fan, jag ser det! Den funkade i går kväll! Weird. Men det är ju inte så att det inte går att leta reda på SOU:er. Ring regeringskansliet, de hjälper dig. Sidan man kommer till erbjuder ju till o med hjälp. Jodå visst har de giltighet. Debattartikeln hänvisar ju till gjord forskning. Det handlar bara om att du inte håller med mig. OCh jag håller inte med om ditt påstående om "ligorna" skulle vara kriminella i alla samhällsformer. Individer skulle vara det, men de skulle aldrig kunna forma så extremt stora gäng som blir till hot mot hela samhället i ett klasslöst socialistiskt samhälle.



"

Men tror du att det finns en organisation som går under namnet "Världssamfundet" som tar bindande beslut? Man skulle ju kunna tro att du talar om FN, men inte heller där kan man ta överstatliga beslut. Det är osäkert riktigt vad du syftar på här. "



Men givetvis talar jag om FN! Jag har varit på en fyra veckors praktik på FN i Genève, så nog vet jag att FN bara har patetiska medel till sitt förfogande. Doch, och det är signifikativt för alla som respekterar rättsstaten och dess regler, har vi tagit på oss att följa något så följer vi det oavsett vad en del tycker om det.



"

Även om jag inte personligen inte sysslat med hundavel så skulle jag bli väldigt förvånad om du menar att verksamheten skulle stå utanför biologins lagar - att regler om resistenta och ickeresistenta gener inte skulle gälla överallt utan vid hundar. "



Nej det är mycket enkel biologi. Dominanta gener är det av en anledning; de medför en avkomma som med stor sannolikhet har bättre förutsättningar för sig.



"Ordet ras förekommer, av logiska skäl, vare sig i NDs program eller retorik. "



Nej inte mer än mellan raderna.



"Det svenska är inte "det finaste som finns", men det är vår särart. Ingen kultur eller inget folk har ett större existensberättigande, alla har rätt till självbestämmande och att föra sin egen utveckling. Det är ju detta som är själva huvudpoängen i ND:s ideologiska resonemang, Alla Folks Rätt Till Liv. "



Då tycker jag ändå att arbetarrörelsens urgamla paroll är bättre: "Alla folks frihet, hela världens fred". Er tes säger inget om hur livet ska gestalta sig.



"

Äh, retorik är också en del av politiken - men visst går det alldeles utmärkt att attackera ett odemokratiskt samhälssexprement som mångkulturen. Problemet är bara att mångkulturen inte tål kritik eller demokrati och det är dagens etablissemang väl medvetna om."



Eeh... mångkulturen överlevde till och med gaskamrarna. Den överlevde turkarnas försök till enkultur, mongolernas, romarnas och morernas. Den överlever allt, Jimmy. Ni har förlorat innan kampen ens har börjat. Men ett ger jag dig: den är inte speciellt demokratisk. Vet du vad jag grundar det på? Det är sällan någon vettig person ställer sig frågan om det skulle vara farligt, därför blir sällan någon tillfrågad. Rent demokratiskt.



"Va bra, då var jag alltså tydlig nog i svaren antar jag."



Ja, så tydlig har du inte varit innan. Åter tack.

2009-03-06 @ 11:07:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0