Hans-Ola Mårtensson har bränt sista proppen men Millton har säkrat upp!

"Juristen" Hans-Ola Mårtensson (någon journalist som vill gräva i hans examen? Jag tror att han har köpt den på samma postorderuniveristet som Sven-Otto Littorin!) påstår att islam är en "psykosocial sjukdom" och en massa andra besynnerliga saker. Utbildat folk brukar inte så ofta ge uttryck för snus, folköl-och Eddie Meduzastinkande rasism, den brukar vara långt mer subtil, så det är säkert på det viset.

Jag tror att han är fucked som jurist hos migrationsverket i alla fall. Det bör han vara, och det känns ju rätt bra i så fall. Det verket klarar sig utan fler rasistsvin.

Jag var och lyssnade
på "de Rödgröna" på Gustav Adolfs torg idag. De lät peppiga och svejsiga och we shall overcome som tusan. Men för en annan som minns att det knappt är ett halvår sedan som Peter Eriksson, Maria Wetterstrand och Mona Medelklassväljare försökte manövrera ut Vänsterpartiet totalt var det mest skrattretande.

Jaja, vi får se om vi ställer upp i riksdagsvalet. Annars blir det väl en uppgiven röst på Vänsterpartiet. LITE bättre än den så kallade Alliansen blir det väl för vanligt folk, de vill nog gärna tro det i alla fall.

Det roliga med
den här så kallade "krisen" är att den inte är någon kris utan en helt naturlig del i det samhälle som är kapitalistiskt. Ett sådant samhälle, som format av Milton Friedman och hans smalnackade universitetsliberaler måste braka ihop i cykler eller drabbas av krig, för annars kan inte hjulen snurra så fort som Friedman och andra monetarister kräver, postumt eller icke.

Det är kul nu när man har börjat arbeta och upptäcker att ena arbetskamraten är kommunist från El Salvador och den andra är frihetlig vänster (!) från Kuba. Vi har roliga diskussioner - på spanska I might add! - på lunchen, ha ha.

Kommentarer
Postat av: Pelle

Hans Ola Mårtensson har ju rätt om Islam (det stämmer ju fö på alla religioner) Och vad gäller de övriga uttalandena ligger de väl nära den allmänna opinionen. Skulle vilja läsa mer om Sossepartiet på hans blogg.

2009-06-25 @ 13:28:05
Postat av: Daniel

Du glömde skriva att Hans Ola Mårtensson är f.d. moderat. Det är också ganska viktigt att komma ihåg att väldigt många rasister växlar mellan sd och m när dom är förtroendevalda.

2009-06-25 @ 13:48:37
Postat av: Nicklas Eriksson

Pelle: Hans Ola Mårtensson har inte rätt om islam. All organiserad religion är visserligen ett borgerligt påfund, och därmed förkastlig, men det är inte en psykosocial sjukdom. Har ingen aning om vad han skriver om sossarna. Eftersom han tydligen är ex-moderat är det väl något snällt antar jag. Brothers in arms mot socialismen som de är menar jag.Gå och spela lite Eddie på kassettband i stereon på amazonen nu. Schas!Daniel: jag visste faktiskt inte om att han varit moderat. Där ser man! Jojo. "Nya Moderaterna" minsann!

2009-06-25 @ 18:04:13
Postat av: Daniel

Han blev utesluten när hans åsikter blev för offentliga, men han har kvar sin plats i kommunfullmäktige i Lomma, numera som politisk vilde.

Han betecknar sig numera som Nyliberal vilket egentligen är ännu bättre :)

2009-06-26 @ 09:27:02
Postat av: Daniel

Glömde en länk:

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.4322727Lite intressant läsning.

2009-06-26 @ 09:29:32
Postat av: Calle

Som jag har uppfattat det så är krisen en orsak låne- och bankkris i USA, inte så mycket skapad av bankerna själva utan av politiker som tyckte att vem som helst skulle kunna ta ett stort huslån.

2009-06-26 @ 12:03:25
Postat av: Daniel

@Calleman kan se det på olika sätt.

Givetvis är en del av bankkrisen ett politiskt beslut från USA, men den är ideologiskt grundad i den amerikanska drömmen om att alla ska äga sin bostad. Och om alla ska äga sin bostad så måste det till lån, och för att göra sig populär som politiker så måste man sänka kraven på tilldelningen av lånen.

Fast bankerna kunde faktiskt ha sagt stopp.

Man har samma politiska drömmar här i sverige med dagens regering och riksbank där bankerna är alldeles för oaktsamma med att låna ut samtidigt som räntan är rekordlåg. Många av dom som lånar nu kommer inte att ha råd med en ränteökning på kanske 2-3 procentenheter. Men samtidigt så har vi ett styre som säger åt folk att man ska inte hyra sitt boende utan man ska köpa och äga det. Mycket av den tillväxten vi har i dagens ekonomiska system bygger på att tillväxt kommer av lånade pengar och lågkonjunkturen kommer först när alla inser att dom måste betala på lånen. Eller kolla på dom kraschade länderna Lettland och Island.

2009-06-26 @ 15:37:36
Postat av: Nicklas Eriksson

Calle: du stödjer systemet och vill att det ska bestå. Naturligtvis gör du inte samma analys som jag av det. Det hade varit konstigt.Daniel har rätt, fast den ideologiska grunden ligger djupare än så. Den ligger på samma plan där USA understödde statskupper och beväpnade mordpatruller i El Salvador (det är därför jag arbetar ihop med min arbetskompis som kommer därifrån).

2009-06-26 @ 20:51:48
Postat av: Calle

Nä, det ligger ju i din natur att du vill dra smuts över liberalismen. Så ledes tycker du att statliga förordningar om att banker måste ge ut lån till personer som annars inte hade fått lån är är en del av liberalismen :O

2009-06-27 @ 03:34:36
Postat av: Nicklas Eriksson

Visst vill jag "dra smuts" över liberalismen, men det är svårt eftersom den är så bra på det själv.Nej, jag är emot såväl stater som företeelse som statliga förordningar, så det vill jag inte alls.

2009-06-27 @ 14:37:03
Postat av: Gustav

Det var väl inte att du ville det som Calle menade, utan att du ibland verkar anse att det är en del av liberalismen med sådant där fuffens. Det är det ju egentligen inte, då liberaler ofta vill att staten så långt som det är möjligt skall hålla fingrarna borta från sådant som t ex bankers låneverksamhet.Det är ju sedan faktiskt en viss skillnad mellan liberala principer å ena sidan och amerikansk maktpolitik som den i Syd- och Mellanmerika å den andra. Att hävda att de två är samma eller alltid hör ihop är ungefär som när mindre nyanserade högerdebattörer alltid drar in Stalin & co närhelst socialismens eventuella förtjänster eller nackdelar skall diskuteras.

2009-06-27 @ 22:03:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Jo Gustav, jag vill verkligen att liberalism ska framstå som det usla alternativ för arbetarklassen det är.De påstår att de vill det, men vilka springer snabbast till staten och bölar när en bank håller på att gå omkull..? Inte är det vi rödingar i alla fall.

2009-06-27 @ 23:58:53
Postat av: Calle

Det är knappast liberaler som bölar om att staten ska köpa ut banker? Alla liberaler jag har mött har varit emot sådana projekt. Titta gärna också på Ron Paul i USA som röstade emot deras så kallade bail-out.Du och andra vänsterdebattörer verkar ofta bland ihop företagare och chefer med liberaler. Det stämmer att liberaler ofta gillar företag, men det är knappast så att alla företag är liberala och alltid agerar utifrån liberala principer.Jag tycker överlag att det är en rätt tråkig debattstil att försöka dra in massa utomstående saker och tillskriva motståndaren ståndpunkter som personen inte har.

2009-06-28 @ 07:53:52
Postat av: Nicklas Eriksson

"Det är knappast liberaler som bölar om att staten ska köpa ut banker? Alla liberaler jag har mött har varit emot sådana projekt."Jaha du. De svenska som sitter i regeringsställning har du inte mött i såfall."Du och andra vänsterdebattörer verkar ofta bland ihop företagare och chefer med liberaler. Det stämmer att liberaler ofta gillar företag, men det är knappast så att alla företag är liberala och alltid agerar utifrån liberala principer."Nej, vi "blandar" inte ihop. Vi VET att företagen agerar utifrån den princip som passar dem bäst för tillfället, (för det mesta korporativ precis som nazismen). Dock är det liberalismen som är förhärskande ideologi i landet vi lever i. Korporativismen finns i stort sett bara som pappersprodukt, ingen driver den. I alla fall inte öppet."Jag tycker överlag att det är en rätt tråkig debattstil att försöka dra in massa utomstående saker och tillskriva motståndaren ståndpunkter som personen inte har."Jaha. Fast jag är ju inte okunnig i läsekonsten. Det framkommer oftast bättre mellan raderna än i dem vad personen tänker.

2009-06-28 @ 17:34:07
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Anonyma kommentarer är inte tillåtna.

2009-06-28 @ 21:31:48
Postat av: Rolf

Ja, den där Hans-Ola är inte den den skarpaste direkt. Märkligt folk överhuvudtaget som jobbar på migrationsverket.

2010-08-22 @ 18:42:33
URL: http://www.lastoffer.net/laana_pengar/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0