Dagens glädjande besked!Inget EU-parlament, och nu gillar svenskarna blattar mer. Börjar bli ett hårt liv för Jormarna.


SOM-institutet
har genom sin forskning kommit fram till att svenskarnas attityd mot flyktingar blir bättre. Företrädare för och sympatisörer till Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna hävdar ganska ofta att de har folkets stöd i sin kamp mot flyktingar. Det här måste komma som ett rätt hårt slag mot dem, eftersom de alltid har satt en hög trovärdighet just till SOM-instituet, i alla fall när det gäller deras rapporter om journalisters politiska tillhörighet samt hur lågutbildade de som röstar vänster är.

Kommentarer
Postat av: Gustav

Äääh, du vet väl att de har MINST 20% de där SD, "egentligen". ;)Ihop med ND har de säkert egen majoritet, i varje fall i fantasin!

2009-06-27 @ 21:55:17
Postat av: HellBoy

Det lär ju brinna i Rosengård (och mer därtill) ett antal ggr innan riksdagsvalet nästa år så det lär inte vara några problem att värva röster...frågan är bara hur många % över 4 SD hamnar på. Väl mött!

2009-06-27 @ 23:11:03
Postat av: Nicklas Eriksson

Säkerligen Hellboy. Men det är lite konstigt, för det är in i helvete många gånger som det har brunnit där och ni har inte egen majoritet ännu... Konstigt det där.

2009-06-27 @ 23:56:57
Postat av: Jimmy Windeskog

Artikeln är ju direkt felaktig när man använder sig av inkorrekta definitioner.Det är möjligt att motståmdet mot egentliga flyktingar minskat något i Sverige, men 97 % av de som får permanenta uppehållstillstånd i Sverige (omkring 100.000 per år) är inte flyktingar!

2009-06-28 @ 11:47:29
Postat av: Jimmy Windeskog

"Säkerligen Hellboy. Men det är lite konstigt, för det är in i helvete många gånger som det har brunnit där och ni har inte egen majoritet ännu... Konstigt det där."SD fick över 10 % i Malmö förra valet - och det var innan bränderna.

2009-06-28 @ 11:48:59
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja vadå, är 10% ens i närheten av egen majoritet?Jimmy - alla definitioner som pekar på att du har fel är inkorrekta enligt dig.Ifrågasätter starkt din uppgift om SD resultat i Malmö. På val.se (länk kommer) om valet 2006, rubrik "högst Sverigedemokraterna" kommer som lägst av tio Karlskrona med 9.55%. Malmö finns inte ens på listan. Visserligen är ALLA andra kommunerna skånska utom Karlskrona. Otippat, ha ha!http://www.val.se/val/val2006/slutlig/topten/index.html

2009-06-28 @ 17:42:45
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Anonyma kommentarer är inte tillåtna.

2009-06-28 @ 21:32:42
Postat av: HellBoy

http://frianyheter.wordpress.com/2009/06/28/mediamorkret-sanker-sig-sakta-over-landet/#commentsmer

Detta är en anledning till att SD inte har fler röster, läs MEDIAMÖRKNING! eller har dessa brott blivit vardagsmat?

Jimmy har en poäng då definitionen flyktingar används i undersökningen och de utgör ju endast ca 5% av de som kommer till Sverige...undrar hur resultatet blivit om de ställt samma fråga gällande människor som illegalt vistas i Sverige.

2009-06-29 @ 00:00:26
Postat av: Jimmy Windeskog

Själv tycker jag att FN och Genevékonventionen har ganska hög trovärdighet om vad som är att räkna som flyktingar.Sedan hade jag tydligen lite dåligt minne om Malmös siffror. rätt siffra var 7.47 % och inte 10 %. Jag tycker dock inte att det påverkar min poäng speciellt mycket.

2009-06-29 @ 13:05:10
Postat av: Nicklas Eriksson

Den där sajten borde ägna sig åt att skriva usel våldsporr istället för att leka nyhetsförmedlare, ha ha!Du har iofs helt rätt, de har blivit vardagsmat. Men du kan ju inte med bästa vilja i världen påstå att det "mörkas" när det faktiskt skrivs om brotten.Var personen som begår det är medborgare är komplett ointressant, och DET kanske du anser vara en mörkning, men eftersom de flesta av oss andra skiter i det och bara anser att de ska i fängelse oavsett så får du nog rätta dig efter oss andra är jag rädd. Eller skaffa jobb på den där sajten, Hellboy.Om de ställt den frågan tror jag den positiva procenten blivit ännu högre. Såvida du inte ställt frågan till LO eller förbunden. Minus, såklart, mitt eget Fastighetsanställdas som i alla fall FÖRSÖKER ta strid för papperslösas rätt.Javisst har de? Och om nu svenskarna börjat gilla såna allt mer är väl allt bra? Nej, det påverkar inte din poäng särskilt mycket, den framgick. Men det är fortfarande låååångt från egen majoritet givet det extremt stora antalet bränder i Herrgården givet ditt resonemang.2009-06-29 @ 17:44:19
Postat av: Jimmy Windeskog

"Du har iofs helt rätt, de har blivit vardagsmat. Men du kan ju inte med bästa vilja i världen påstå att det "mörkas" när det faktiskt skrivs om brotten. "Det är klart det mörkas när det gäller etniciteten hos många av gäringsmännen.

2009-06-30 @ 11:56:52
Postat av: Nicklas Eriksson

Fast den är ju inte intressant. På vilket vis är den det?

2009-06-30 @ 16:21:28
Postat av: Gustav

Oj oj oj.. Fria Nyheter, där har du verkligen begåvningsreservens vattenhål nummer ett. Sällan har man sett så mycket gnälliga, havererande bonnrasister som i deras kommentarsfält.Det enda med den sajten som inte enbart är djupt tragiskt, är att med sådana företrädare och sympatisörer kommer "de nationella" aldrig, aldrig att uppnå någon riktig maktposition.

2009-06-30 @ 18:57:32
Postat av: Nicklas Eriksson

Jo, kanske, men precis som med Bert och Ian (deras mentala föregångare) kommer de att förlora den på en mandatperiod igen.Men nu vetefan om de ska sitta och känna sig säkra på en riksdagsplats alls. Om piratpartiet ställer upp nästa år är det långt ifrån givet för SD att de kommer in.

2009-06-30 @ 21:45:51
Postat av: HellBoy

Ser Fria Nyheter ungefär som ett "Efterlyst" på nätet, fast bättre på att ge fullständiga signalement.Tror även att Efterlyst har samma tittarskara med rednecks som FN, plus de mer begåvade och intelligenta i samhället som ni tillhör(Gustav mfl.). Att Efterlyst tenderar att bli invandrar-TV beror såklart på att TV3:s ledning består enbart av hel eller halvrasister...Tänk er scenariot PP kommer inte in däremot SD på betryggande 6-7 % och därtill med..... vågmästarroll....hujedamig, vilken olycka,eller?Mitt eget skräckscenario är att SD inte lyckas bestiga 4%-spärren och att vakna upp med Fifflar-Mona som statsminister, då går iallafall mitt flyttlass, det kan du lita på.

2009-06-30 @ 23:16:24
Postat av: Anonym

Jag skulle faktiskt inte tro att SD kan nå den typen av framgångar som NyD lyckades med. Folkhems- och knätofsnostalgin och kulturchauvinismen är nog inte alls ett lika starkt kort hos medelklass och småföretagare,

som NyD:s mer allmänna utspel mot byråkrati, slöseri och förmyndarmentalitet. Jag har vid tillfälle pratat med en del gamla moderater som sveptes med i NyD-vågen och det var främst de bitarna som varit lockande för dem. De riktigt tomtiga rasisterna fick ju inte heller spelrum i NyD förrän Greven och Skara-Bert var på väg ut ur manegen. Innan dess var ju invandringen mer en ekonomifråga än en om ''svensk kultur i fara'', även om gränserna var suddiga.Sedan är jag ingen Efterlysttittare, men haltar inte jämförelsen rätt ordentligt? Efterlyst rapporterar om brott som man vill ha allmänhetens tips om, rent generellt. FN har som affärsidé att gnälla om invandring och brott, men slänger då och då in en och annan helsvensk gärningsman här och där som alibi - i stort sett alltid enbart sådana som begått brott som triggar pöbelmentalitet typ sexbrott och brutala mord. (medan invandrarna dras fram om det så gäller minsta snatteri, eftersom man vet att blodhundarna går igång på ingenting om det är en rom eller somalier med i bilden).

2009-07-01 @ 09:23:10
Postat av: Jimmy Windeskog

"Fast den är ju inte intressant. På vilket vis är den det?"Det är klart den är intressant iom att det visar på konsekvenserna med en oansvarlig politik.

2009-07-01 @ 12:56:27
Postat av: Jimmy Windeskog

Sedan finns det ju inget som helst empiriskt stöd för att SD i riksdagen skulle utvecklats som NyD, snarare tvärtom.PP är väl ett större hot i någon mening, men jag är tveksam. Vi får väl se om de ses som ett riksdagsparti eller bara som ett EU-parti som ju hände för Junilistan. Det finns ju också undersökningar som ger resultatet att SD och PP i sak inte slåss om samma väldjargrupper, det tror jag i mycket är en riktig analys.

2009-07-01 @ 14:37:16
Postat av: Nicklas Eriksson

"Det är klart den är intressant iom att det visar på konsekvenserna med en oansvarlig politik."Bara om man med det menar att den oansvariga politiken bottnar i att visa på marknadsmisslyckandet som har lett till att sådant här uppstår. Annars är våldtäkt i fredstid en tragisk händelse som uppstår på grund av en känsla att vilja skada den som har makten över en genom att våldta hans kvinnor samt ett tecken på en osund machoism.Men nu blir det inget SD i riksdagen eftersom PP kommer att sno runt 2% av deras röster (fan, håller på att skriva "era" hela tiden"). Junilistan var ett tecken i tiden, en tid som inte finns mer.Nej, inte i sak kanske, men det finns undersökningar som tyder på att det är just det de gör, att PP kom som något nytt och fräscht för de som främst missnöjesröstat på SD för att ge "etablissemanget" en slags spark i röven.Sen är det väl ett tecken att PP fick sin högsta procent röster i Dalarna där SD varit ganska starka, sista stoppet innan Norrland liksom.

2009-07-01 @ 16:30:05
Postat av: Jimmy Windeskog

Nu är du verkligen ute och cycklar. Vad har marknaden med etniska och kulturella problem att göra?Sedan är det ju fint att du kallt räknar med att PP skall sno så mycket av SD:s röster att de skall missa riksdagen. De senaste undersökningarna ger SD mellan 4 och 5 % vilket i egetliga siffror nog kan räknas upp till omkring 7 eller 8 %. Det är alltså inga dåliga krav du har på lilla PP, som jag menar riskerar att få samma "EU-partistämpel" som Junilistan fick och eventuellt gör samma magplask som dem i riksdagsvalet.SD har väl egentligen (i jämförelse med övriga landet) inte varit något speciellt starkt SD-fäste sedan slutet av 90-talet. Den nergången sedan dess (internt alltså) är knappast kopplat till vad PP gjort de senaste måndaderna.Som utomstående är det lätt att få bilden av önskedrömmande hos vänsterextremister när det gäller förhållandet mellan SD och PP. Men det är bra - utan hopp blir livet grått och trist.

2009-07-06 @ 15:12:41
Postat av: Nicklas Eriksson

"Nu är du verkligen ute och cycklar. Vad har marknaden med etniska och kulturella problem att göra?"Förstärker dem, eftersom det står i marknadens intresse med en splittrad arbetarklass."Sedan är det ju fint att du kallt räknar med att PP skall sno så mycket av SD:s röster att de skall missa riksdagen."Ja, faktiskt. Håller sig PP:s hype så får SD nog bjuda till av bara helvete om de ens ska nå 3.5."De senaste undersökningarna ger SD mellan 4 och 5 % vilket i egetliga siffror nog kan räknas upp till omkring 7 eller 8 %."Right, right..."Det är alltså inga dåliga krav du har på lilla PP, som jag menar riskerar att få samma "EU-partistämpel" som Junilistan fick och eventuellt gör samma magplask som dem i riksdagsvalet."Det är inga krav, det är förhoppningar, för hur illa jag än tycker om deras laizzes-fairpolitik på alla andra områden är upphovsrätt (och monumentala okunnighet dessutom) så ser jag hellre dem i riksdagen än SD.Dessutom har du nog inte tänkt hela varvet om du tror att PP ska gå samma öde till mötes som tragiska junilistan. PP attraherar en HELT annan målgrupp än Lundgren och Wibe. Visserligen är PP:s målgrupp också förbannade män, men det är unga förbannade män med en annan agenda och ett annat intresse än de trötta halvgamla ölhäcksraggarna som röstade på JL. Det är nog du som kommer att bita dig i knogarna på valnatten, Jimmy, inte jag."SD har väl egentligen (i jämförelse med övriga landet) inte varit något speciellt starkt SD-fäste sedan slutet av 90-talet. Den nergången sedan dess (internt alltså) är knappast kopplat till vad PP gjort de senaste måndaderna."Antar att det blivit något fel här?"Som utomstående är det lätt att få bilden av önskedrömmande hos vänsterextremister när det gäller förhållandet mellan SD och PP. Men det är bra - utan hopp blir livet grått och trist."Det är det redan. Jag har bara ett hopp för framtiden. Och det har inget med vare sig JL, PP eller SD att göra.2009-07-06 @ 17:10:18
Postat av: Jimmy Windeskog"Förstärker dem, eftersom det står i marknadens intresse med en splittrad arbetarklass. "EN ganska avancerad konspirationsteori att marknaden som fenomen skulle ha sådana syften. Men skulle den ha det så agerar den ju fullt korrekt - inget splittrar folk och slår mot arbetare så kraftfullt som just mångkulturen. Mångkulturen är dagens största klassfråga."Ja, faktiskt. Håller sig PP:s hype så får SD nog bjuda till av bara helvete om de ens ska nå 3.5."Nog mer drömmande än seriös analys är jag rädd för."Right, right..."Jo, dina fantasier har ju verkligen mer status än väljarundersökningar av flera oberoende företag?"Det är inga krav, det är förhoppningar, för hur illa jag än tycker om deras laizzes-fairpolitik på alla andra områden är upphovsrätt (och monumentala okunnighet dessutom) så ser jag hellre dem i riksdagen än SD. "Krav, förhoppningar - big deal."Dessutom har du nog inte tänkt hela varvet om du tror att PP ska gå samma öde till mötes som tragiska junilistan. PP attraherar en HELT annan målgrupp än Lundgren och Wibe. Visserligen är PP:s målgrupp också förbannade män, men det är unga förbannade män med en annan agenda och ett annat intresse än de trötta halvgamla ölhäcksraggarna som röstade på JL. Det är nog du som kommer att bita dig i knogarna på valnatten, Jimmy, inte jag. "Så länge det inte finns något som stödjer dina teorier så finns kanppast någon större orsak att oroa sig."Antar att det blivit något fel här? "Om du inte förstod vad jag skrev så får jag förtydliga mig då - jag visade att din tes var felaktig och inkorrekt."Det är det redan. Jag har bara ett hopp för framtiden. Och det har inget med vare sig JL, PP eller SD att göra. "Lev på hoppet du, det är det enda ni kommunister har.2009-07-06 @ 18:21:10
Postat av: Nicklas Eriksson

"EN ganska avancerad konspirationsteori att marknaden som fenomen skulle ha sådana syften. Men skulle den ha det så agerar den ju fullt korrekt - inget splittrar folk och slår mot arbetare så kraftfullt som just mångkulturen. Mångkulturen är dagens största klassfråga."Så du menar att arbetskompisen som står bredvid dig och delar samma bördor som du skulle vara fienden för att han har svart hår? Och att direktörerna, förmännen och ägarklassen vänner för att de har samma råttfärgade hår som du? Du är rolig du, Jimmy.Men ett har du rätt i, och det är att mångkulturen är dagens största klassfråga eftersom så många kulturer bidrar till den växande underklass vi har i Sverige idag och som bl. a. ditt parti bidrar till att misstänkliggöra för era ofullgångna klassanalysers skull."Nog mer drömmande än seriös analys är jag rädd för."Det säger väl mest. Jag är inte rädd..."Jo, dina fantasier har ju verkligen mer status än väljarundersökningar av flera oberoende företag?"Skulle väl säga "spekulationer", men kalla det vad du vill. Åh, och företagen också."Om du inte förstod vad jag skrev så får jag förtydliga mig då - jag visade att din tes var felaktig och inkorrekt."Det gör du med att säga en bokstav om man får tro dig, men nu var det inte det jag menade Jimmy, eftersom du antagligen har utelämnat namnet på en ort till förmån för "SD" och jag inte vet vilken ort det rör sig om."Lev på hoppet du, det är det enda ni kommunister har."Du glömde en sak: vreden.

2009-07-06 @ 19:34:41
Postat av: Jimmy Windeskog

"Så du menar att arbetskompisen som står bredvid dig och delar samma bördor som du skulle vara fienden för att han har svart hår? Och att direktörerna, förmännen och ägarklassen vänner för att de har samma råttfärgade hår som du? Du är rolig du, Jimmy."Det är du som påstår att man måste vara "fiende" med främlingar, inte vi nationalister. Men givetvis har olika folk olika behov och lojaliteter. Så har hela människans historia sett ut och det förändrades inte bara för att kommunisterna under ett halvt sekel lyckades förslava halva jordklotet."Men ett har du rätt i, och det är att mångkulturen är dagens största klassfråga eftersom så många kulturer bidrar till den växande underklass vi har i Sverige idag och som bl. a. ditt parti bidrar till att misstänkliggöra för era ofullgångna klassanalysers skull"Snarare det att de är de fattiga och outbildade som måste bo i dessa getton, som inte kan ge sina barn en värdig uppväxt och slippa ´bli utsatta för antisvenska hatbrott under sin uppväxt. Makten, de som tagit de motbjudande besluten om mångkultur mot folkets vilja, bor givetvis i helt andra områden. Gäller företrädare både från vänster till höger. Där har ju den största orättvisan idag!"Det säger väl mest. Jag är inte rädd..."Som sagt, jag har ju faktiskt underlag för mina teser."Det gör du med att säga en bokstav om man får tro dig, men nu var det inte det jag menade Jimmy, eftersom du antagligen har utelämnat namnet på en ort till förmån för "SD" och jag inte vet vilken ort det rör sig om."Fast nu talade vi om ett län/landskap, inte en ort."Du glömde en sak: vreden."Er vrede är så självskriven att den inte behöver påtalas i varje inlägg.2009-07-07 @ 21:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0