SÄPO och BRÅ, partners in fantasi.

SÄPO och BRÅ har släppt sin gemensamma rapport om våld från höger- och vänsterextrema. Hela dagen har medierna rapporterat att antalet fall av våld "har varit nästan lika stort från båda sidor". Man har i och för sig berättat att nassarna har mycket vapen. De enda jag känner som äger vapen är jägare och hemvärnsmän (vilka i och för sig pekas ut som ofta representerade bland nassarna), och jag känner ändå bra mycket folk, men man berättar inte på nyheterna att nassarnas våld ofta är dödligt medans det som "vänstern" ägnar sig åt inte har varit det på över etthundra år.


Folkpartiets IQ-begåvning Nyamko Sabuni
var på P1 idag och berättade om "behovet av ett EXIT för folk från vänstergruperingar". Jadu, Nyamko, fråga dig varför inte något sådant finns. Vad tror du? Jag vet varför. För att det inte behövs. Den enda vänstergruppering som jag känner till som folk har lämnat med någon form av negativa känslor riktade mot rörelsen (som skulle härröra ur hur man behandlades under sin tid som medlem) är Elevkampanjen och Rättvisepartiet Socialisterna. Det är fakta och inte något skitkasteri, P!

I alla fall, det behövs inte något EXIT för att få folk att lämna vänstergrupper eftersom inga vänstergrupper tvingar folk till medlemsskap på samma incestuösa sätt som nassarna gör. Och du kan trots allt lämna även RS och EK utan att bli uppsökt och misshandlad. Jag umgås ofta med såväl sossar som vänsterpartister jag lärt känna under min tid i partiet som utanför och aldrig har jag hört om några sådana fall.

I Socialistiska Partiet förekommer ofta att gamla före detta medlemmar kommer på Första Maj, olika events eller bara till lokalen för att prata en stund. De skriver i Internationalen och de deltar i nätdiskussioner. Det har förekommit uteslutningar, men i de fallen har det mest varit fråga om folk som inte velat gå ur utan velat ha en uteslutning (kan tydligen vara status), och inte heller mot dem har det förekommit några som helst trakasserier. De har bara varit fria att lämna.

Visst, det stod lite
hett blod mellan det som blev KFML(r) (senare Kommunistiska Partiet) och "sosse-KFML" när ärrarna bröt sig ur, men jag tror inte det gick till mer än några nidvisor om hu "förbundet stärks i kampen mot högeravvikelser" och liknande. I den autonoma miljön som SÄPO och BRÅ skiter på sig av vet jag bara ett enda fall av något som helst lämnande som medfört att personen blivit offer för något som skulle påminna om trakasserier, och det är fallet Sofi Mörner. Det är dock rätt lätt åtgärdat, det är bara att hon ger fan i att läsa på vissa forum så slipper hon taskigheterna.

SÄPO och BRÅ framstår som pinsamma när de ska beskriva hur en "vänsteraktivist" tänker:

"Så här är det. Jag är emot fascism i alla dess former. Jag tänker bekämpa
fascismen som jag vill, hur jag vill och när jag vill. Jag accepterar inte      
maktenslagar, jag tror inte på demokrati".

Rent löjeväckande faktiskt, eftersom ökad demokrati är det enda en revolutionär socialist strävar efter. Problemet med den demokratiform de har ålagts att försvara är att den ser tafflig, liten och outvecklad ut i jämförelse med den demokrati som vi vill se. Den litania som de sedan drar är så löjlig att den knappt går att läsa utan att man skäms för den som har skrivit den. Snacka om Lapidus-komplex! Jaja.

Strofen när de bedömer likheterna mellan nassar och autonoma är också fullt i klass med vad som ofta kan läsas på Politikerbloggen av en ilsken nittonårig internetkrigare som just gått med i LUF. Den vanliga, medvetna men inte öppet erkända missuppfattningen om nazismen som en arbetarrörelse presenteras och läggs till. Kan enbart spekulera i varför, men det måste vara för att misstänkliggöra den revolutionära socialismen för mellanskiktsföräldrar.

Såhär fördelar sig i alla fall de politiskt motiverade brotten enligt undersökningen:En sak som nämndes tidigt i morse i P1 Morgon, men som sedan snabbt tonades bort till förmån för mer allmän rapportering kring rapporten är att antalet våldsbrott utförda av nassarna låg på över 800 medan de låg på strax över 500 av "de autonoma". Inte rätt för det, men det säger något med tanke på hur extremt få nassar det finns och hur farliga de faktiskt kan vara. Som ni ser domineras nassebrotten av "brott mot liv och hälsa" och vapenbrott.Här ser vi exempel
på hur nassarna placerar sig när det gäller mord och dråp. Den lilla puckeln de får till på "de autonoma" vet jag faktiskt inte var de hittar. Grov misshandel, misshandel och vållande till kroppsskada är lika illa. "De autonoma" leder bara i detta fall när det gäller det godtyckliga brottet "framkallande av fara för annan".

Tittar vi sedan på hur de båda grupperna angriper så ser vi ju klart hur nassarna står för det farliga våldet mot enskilda personer som inte alls kommer från en politisk miljö. Misshandel av poliser är rena löjan och inga fall av att "autonoma"
skulle ha misshandlat poliser som inte varit i tjänst eller liknande förekommer. Det är fråga om anmälan efter att man skyddat sig när polisen varit för snabba fram med batong och pepparsprej och behöver inte alls ha uppkommit i samband med några som helst politiska aktiviteter utan kan lika gärna hända före/under/efter en fotbollsmatch enligt min uppfattning. Vad kolumnen "okänd" betyder begriper jag inte och har därför svårt att kommentera den. "Autonoma" förs i ett annat diagram längre ner fram som betydligt oftare skyldiga till skadegörelse.
 Här ser vi också skillnaden i brott mot vapenlagen samt knivlagen och övrigt. Nassarna in the lead när det gäller samtliga vapen, både krut- och gatustridsvapen.

Ja, läs den själva.
Avsnittet om Staden tycker jag såklart är det mest intressanta. Men glöm inte att det ljugs friskt från rapportförfattarna, och antagligen om båda sidor.
Kommentarer
Postat av: Jimmy Windeskog

Men är det inte bra att politiskt våld mot demokratin uppmärksammas?Fast det kanske är just vi som drabbas av det våldet som tycker det och inte de som utför det....

2009-07-06 @ 19:40:05
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag utför inget politiskt våld alls. Har aldrig gjort. Kommer förmodligen aldrig att göra. Så vad menar du? Jag menar bara att det är massor med fel, vinklingar och lögner i rapporten och att man ska ha det med sig när man läser den.

2009-07-06 @ 21:18:00
Postat av: Jimmy Windeskog

Äh, det vara bara en lite barnslig provokation för att komma fram till min poäng - dvs att även om en del vänsterextremister i någon mening själva inte deltar i detta våld eller kanske tom offentligt fördömer det så verkar det inte hindra dem att gå med i samma tåg och demonstrationer. Och det är en viktig poäng i detta.Sedan undrar jag, om du tycker vänsterdelen i rapporten är tokfel, gäller det fascistdelen också?

2009-07-06 @ 22:05:02
Postat av: Martin

Fan, SÄPO citerar som de vill! det skulle vara:

"tror inte på den parlamentariska demokratin!"Men det är klart, tjänstemannen som transkriberade bandet kunde inte stava parlamenånting.

:) :)

2009-07-06 @ 23:23:34
Postat av: Nicklas Eriksson

Fast jag tycker inte att din poäng är applicerbar.Våldet finns med i högerideologin. Det gör det bara i självförsvar i den revolutionära socialismen.Antagligen stämmer det i någon mån ja. Jag känner inte så många nazister, men han som jag praktiserade hos i våras var förmodligen en vanlig hygglig arbetarkille från början.Martin: ja, eller "den borgerliga demokratin". De som bestämmer allra mest över mig och har stärst inverkan på min vardag är ju företag, och de har jag ingen som helst makt över. Det är ju därför vi vill ha ekonomisk demokrati.

2009-07-07 @ 18:38:10
Postat av: Jimmy Windeskog

Att anfall 30 pers mot en person och utföra ett mordförsök på en demokratisk politiker är givetvis allt annat än "självförsvar". Att vänstern måste ha ett sådant språkbruk för att kunna försvara sitt hat inför sig själva tyder ju på att de själva inser hur ljusskygga och destruktiva deras ideologier är.Ert våld är inte mer "självförsvar" än när nazister dödade poliser i Malexander.

2009-07-07 @ 20:14:50
Postat av: Nicklas Eriksson

"Att anfall 30 pers mot en person och utföra ett mordförsök på en demokratisk politiker är givetvis allt annat än "självförsvar""So? Måste det finnas i ideologin för det?Och det fattar du väl vad dumt du skriver: om 3+0 pers angriper en person för att ha ihjäl honom och inte lyckas så förstår du väl själv att de inte anföll för att döda?"Ert våld är inte mer "självförsvar" än när nazister dödade poliser i Malexander."Då var du väl glad Jimmy?

2009-07-07 @ 21:58:19
Postat av: Jimmy Windeskog

"So? Måste det finnas i ideologin för det?"Nej, men i detta fall finns det ju bevisligen det."Och det fattar du väl vad dumt du skriver: om 3+0 pers angriper en person för att ha ihjäl honom och inte lyckas så förstår du väl själv att de inte anföll för att döda?"Det rubriserades som mordförsök och det vet du med."Då var du väl glad Jimmy?"Knappast, däremot hade en politisk gruppering som brukar skrika "Dagens poliser skyddar morgondagens Hitler" jublat riktigt ordentligt som jag fattat det.

2009-07-08 @ 18:22:16
Postat av: Kristina

Jag hade också rejäla problem med användningen av demokratibegreppet i rapporten. Den autonoma vänstern framställs som anti-demokrater och likställs därmed med nazister. Det är felaktigt och ruttet!

2009-07-09 @ 12:03:10
Postat av: Nicklas Eriksson

"Det rubriserades som mordförsök och det vet du med."Ja. Och? Domaren i PB-målet kan inte bli mer jävig och slapp änd¨å av kroken. Det behöver inte vara rätt bara för att en korrupt svensk domstol säger så."Nej, men i detta fall finns det ju bevisligen det."Visa var."Knappast, däremot hade en politisk gruppering som brukar skrika "Dagens poliser skyddar morgondagens Hitler" jublat riktigt ordentligt som jag fattat det."Jaså? Ja det har jag ingen aning om, men du uttrycker det ju korrekt. "Den stolta dag som hans drömmar ser skall allt ogräs mejas ner. Med disciplin och med excercis! Och Führern själv ska va svensk polis"Dan Berglund, ballad om en svensk polis.Kristina: de måste skriva så. Det beror på deras oförmåga att tänka bortom stämpelklockan.

2009-07-09 @ 16:52:55
Postat av: Rommedahl

Våldet finns visst representerat inom vissa ideologiska strömningar på vänstersidan. Förnekar du det Nicklas så ljuger du för dig själv.

2009-07-10 @ 00:35:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, som det revolutionära svaret på borgarvåldet. Men det revolutionära våldet går inte ut på att fem stycken ge sig på en tjej och hennes kille.Fan, dissident Rommedahl, det var inte igår! Hur är det?

2009-07-10 @ 17:48:38
Postat av: Alex

Visst finns det en "våldsvänster", den består av ungefär 100 personer i Sverige och våldet riktar sig huvudsakligen mot våldsgrupper som SMR och Fria Nationalister, även om vissa AFA-grupper även angripit sverigedemokrater och skyltfönster.Men det är knappast ett stort samhällsproblem och knappast jämförbart med det våld som riksdagspartierna representerar, för att inte tala om det våld som det världssystem som de försvarar representerar. Massmedia är dock mäktigare än sin forntida motsvarighet - tortyrkammaren - och genom att fokusera på ytterst marginaliserat våld från politiska radikaler och islamiska terrorister så skymmer man siktet från det stora, vardagliga våldet.Det är sorgligt hur folk i dag upprörs många gånger mer över stenkastning i Rosengård än över krig, fattigdom, förtryck och orättvisor.

2009-07-10 @ 23:44:03
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Martin

Alex,

så är det. Kapitalet har alltid ögonen på bollen, det är därför viktigt att slå ned på propaganda.

2009-07-11 @ 00:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0