"Vatican, we have a problem..."


Ja det har vi.
Ett stort, tungt problem med Vatikanen, den heliga stolen och allt som kommer därifrån.

Det hade vi i och för sig förut med, men den förre påven var polack och hade nog inte allt för trevliga minnen av hur nazisterna slet sönder hans land och resten av Europa.

Den påve som nu sitter är ex-hitlerjugend. Bara en sådan sak. Åh, visserligen bara ex-hitlerjugend som "var tvungen" att vara med, ni vet hur det brukar låta. Jag tror inte för en sekund att Joseph Ratzinger var tvungen att gå med. Eller det kanske han var, men jag tror att det begreppet inte gick att tillämpa eftersom han med största sannolikhet gick med helt frivilligt. Nu är han ett av de gamla kräken som står och söker försoning inför en stor post (eller som för vissa, för att slippa ett åtal) och hans apologeter berättar hur ofrivilligt han var med i minior-nassarna och deltog på deras jamborees.

Joseph Ratzinger,
den gamle tysken, släpper in det nazistiska, förintelseförnekande katolska brödraskapet SSPX i värmen igen. Den gamle polacken Karol Wojtyła exkommunicerade dem. Ser ni ett samband?


Under strecket:

Nej, jag menar inte att alla tyskar är nazister. Lika bra att skriva det i förebyggande syfte. Trollen flockas verkligen där ute nuförtiden. Undrar om det beror på att många av dem blivit av med jobbet och inte har så mycket annat att göra än att hänga på nätet?

Kommentarer
Postat av: Martin F

Nu var det väl så att alla tyskar automatiskt blev medlemmar. Och Joseph om jag fattat det rätt deserterade.Givetvis är han är avskyvärd människa men det verkar lite suspekt med nån guilt-by-association-argument. Rätt ska vara rätt

2009-01-25 @ 10:39:20
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej alla tyskar blev verkligen inte medlemmar i Hitlerjugend, var har du fått det ifrån?

2009-01-25 @ 15:52:56
Postat av: Martin F

Ja, poängen är väl att han var 14 år och inte var aktiv nazist?Jag tycker förövrigt inte det har någon relevans, ska man kritisera påven ska man göra det för de beslut han fattar som det.Det är inte speciellt svårt...

2009-01-26 @ 12:41:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0