Lisa Bjurwald kastar bumerang med sig själv!

Uppdatering 090109: Jag har just fått påpekat att författaren till orginalkrönikan inte heter Lisa Brunwald utan Lisa Bjurwald. Ber om ursäkt, jag var något trött när jag kollade in krönikan. Nu är det ändrat.

Kände för att skriva om SvD:s Lisa Bjurwalds
krönika lite, den är så rolig.

"Som socialistisk svensk är det en smått surrealistisk känsla att varje gång Israel dominerar bloggrapporteringen betrakta den fulla vidden av högervridningen i Mellanösternfrågan.

En av de mest häpnadsväckande kommentarerna hittills står journalisten och sionistsympatisören Lisa Bjurwald för. I en artikel på svd.se menar Bjurwald på fullaste allvar att Israel befinner sig i underläge mot Hamas.

Vi tar det igen: diktaturen Israel, som låter människor som nyss blivit myndiga och som ännu inte fullgjort sin militärtjänst gå i krig i Gaza och utövar ett vidrigt statsunderstött rasförtryck, går med vapen i hand och ekonomiska medel i krig mot några uselt beväpnade rebeller för att säkra fortlevnaden för en stat som bygger på fördrivandet av hundratusentals människor, skövlandet av lika många hem, olivlundar och åkrar och införandet av världens nya apartheidstat. Så beter sig en klart fundamentalistisk rasiststat som kämpar för sin egen fortlevnad, inte för folkets.

Hamas är möjligen en terroristorganisation som medvetet gömmer sig bland civilbefolkningen för att de inte har någon annastans att gömma sig. Jag vet inte så mycket om de terrordåd de påstås ha utfört, men det står helt klart att de inte förfogar över pansar, jaktflyg, Cobras, hellfiremissilier och sidewinders likt den israeliska krigsmaskinen. De har möjligen ett heligt krig mot judarna och utplånandet av staten Israel inskrivet i sin stadga - det vet jag inte. Men de
är demokratiskt valda till att styra den palestinska staten som nu angrips med full kraft av en av världens mäktigaste, kärnvapenbestyckade militära supermakter. Lisa Bjurwald vill att Hamas ska komma ut och "fight it out like men" mot den israeliska armén. Man tar sig för pannan. Så resonerar bara en som befinner sig så långt bort från förtryck som det bara är möjligt och som har allt att vinna på att liera sig med förtryckaren.

I måndags brann judiska samfundets lokaler i Helsingborg. Det var andra gången på fyra dagar som samfundet utsattes för ett brandattentat. Aktionerna är helt ologiska. Antisemitismen är central i den folkvalda terrororganisation som pyttesmå delar av den svenska vänstern nu öppet hyllar - och för den delen också hos det iranska ledarskapet. Vad nu Iran har med svensk vänster att göra, det var ju Bjurwalds USA som gjorde Iran till vad det är idag, en plats så avgrundsreligiös att till och med Bjurwalds egna borgerliga kamrater i Livets Ords och Ja till Livets politiska gren Kristdemokraterna ryser av välbehag vid blotta tanken. Vad beträffar Helsingborg utfördes det avskyvärda dådet garanterat av någon stollig nazist, en ideologi som Lisa Bjurwalds parti aldrig förmått ta avstånd ifrån på riktigt. "De är idioter, men de är VÅRA idioter", liksom.

Alla är inte lika tydliga med sina sympatier. En norsk läkare på plats i Gaza, Mads Gilbert, har under konflikten fått sina uttalanden förvandlade till braskande tidningsrubriker i svenska medier ("Det här är det värsta jag sett", "Vi vadar i blod"). Den läsare som gör en enkel personkoll på internets sökmotorer, får veta att Gilbert är en revolutionär kommunist som uttalat sitt stöd för 11 sep-tember-terroristernas attacker mot USA. Har han fel som yrkesman för det? Är han som revolutionär kommunist, men läkare, mindre trovärdig än om en råborgerlig doktor stått och påstått att de bara hade mindre krossår och lite orolig nattsömn att ta hand om? Löjligt av Bjurwald att förringa.

Gilbert och hans läkarkollega Erik Fosse är utsända av den norska biståndsorganisationen NORWAC, för vilken Fosse är chef. NORWAC:s samarbetspartner inkluderar Hizbollahs Martyr Foundation, som samlar in och delar ut pengar till självmordsbombares familjer. Vilket ju är rätt snällt eftersom de med stor sannolikhet annars hade fått svälta. Palestina är inte känt för att ha något av det som proppmätta Lisa Bjurwald dagligen kan ta del av. Det är ofta därför självmordsbombare uppstår. Men det är klart, är man inte med så är man emot, och då får man skylla sig själv om man haft någon i släkten som blivit självmordsbombare, och då far alla föresatser om rätt ut genom fönstret i den borgerliga snålblåsten.

Naturligtvis kan man trots extrema åsikter göra stora insatser som läkare i en konfliktzon. Men är Gilbert en opartisk källa? Knappast. Är det lämpligt att ge honom en så dominerande roll i mediebevakningen av Gaza? Definitivt inte. Från SvD:s moderatförening hade man hellre sett Carl Bildt, men oturligt nog saknade han såväl medicinsk kompetens samt mod nog att bege sig till Gazas skitigaste hellhole.
"

Now. Hamas är en jävla skitorganisation
, galet religiös, vars kvinnosyn befinner sig på medeltida nivå och som förmodligen beklagar uppfinnandet av elden. Jag ger dem inget stöd överhuvudtaget som organisation, och faktum är att jag inget vet om deras påstådda terrorism.

Men faktum är, och det är lite lustigt, att den svenska högern hela tiden sedan 2005 har blundat för att de valdes till styrande part av det palestinska folket i ett val som observatörerna hade lika mycket problem med som de brukar ha med ett val i Norge. Det vill säga inga. Att det inte passade "Mellanösterns enda demokrati" och deras kukförlängare USA med apologeter som Lisa Bjurwald står häpnadsväckande klart. Frågan är om inte Bjurwald, Federley och Malm ska ta och ifrågasätta varför det är rätt att först försöka svälta ut ett folk som genomfört ett demokratiskt val, och sedan låta dem dö i flammor, av splitter och av fosforbomber istället för att föra dialog.

För det är väl det de borgerliga
"demokraterna" alltid har varit kända för?

Kommentarer
Postat av: Martin F

I USA är det ett federalt brott att bohjkotta Israelhttp://www.bis.doc.gov/complianceandenforcement/antiboycottcompliance.htm

2009-01-09 @ 07:49:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Nämen herrenadå, fan vad sjuuuukt!"The antiboycott laws were adopted to encourage, and in specified cases, require U.S. firms to refuse to participate in foreign boycotts that the United States does not sanction. They have the effect of preventing U.S. firms from being used to implement foreign policies of other nations which run counter to U.S. policy."När detta Rom faller blir i alla fall inte jag ledsen. Hoppas bara jag får uppleva det!

2009-01-09 @ 08:52:16
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0