Storägare i Volvo anklagas för bolagets förluster!

Det verkar som om IF Metallklubbarna på AB Volvo runt om i landet haft mer rätt än någon anat när de anklagat bolaget för att delat ut mer pengar än tillrådligt till aktieägarna. Nu går Gunnar Ek, Aktiespararna, ut och anklagar storägare för att ligga bakom förlusten, och han höjer fingret mot den av svenska liberaler så älskade Christer Gardell:

"-Framför allt Christer Gardell som aktivt arbetat för att få detta till stånd. "

"-Man hade utan tvekan behövt de 20 extra miljarder som man tvingades av storägarna att dela ut, till att förstärka bolaget genom att till exempel köpa andra företag, som nu kan köpas till låga priser, säger Gunnar Ek.
"

Vem är förvånad? Jag har suttit i styrelsen för ett av landets allra största serviceföretag och sett på hur vansinniga mängder med miljoner vi skeppade ned till Paris medan vi själva fick fightas järnet för en lokal lönebildning som aldrig blev av eftersom Fastighets inte kunde komma överens med Almega om en grundsyn. Strejka fick vi ju inte för kollektivavtalet.


Kommentarer
Postat av: Rommedahl

Utdelningar är ju inte alltid ett problem.

När bolaget behöver pengar så kan ju ägarna genomföra en nyemission för att få in mer pengar i bolaget.Men nu grinar ju volvo illa och vill att skattebetalarna skall gå in och betala permiteringslöner. Så illa!

2009-01-15 @ 10:47:53
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, det är väl bättre att göra det än att betala bolagen pengar som styrelserna kan leka som de vill med. Men det är ju inte bra i vilket fall, vi kan ändå aldrig konkurrera i pris med Kina och Indien.Biltillverkning är död i Sverige ändå inom ett decennium. Därför vore det bättre att lägga pengarna på att skola om arbetarna för att tillverka miljöteknik, det är det som kommer, sanna mina ord.

2009-01-15 @ 14:10:21
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Daniel A

Har förresten Gardell dött? Han har inte visat sig på ett halvår nu av nån outgrundlig anledning.

Vågar han inte stå för sina åsikter?

2009-01-19 @ 10:23:10
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, jag antar att han inte vågar det. Det har varit ovanligt tyst från den galne entreprenadbaronen Johan Stäel von Holstein också på det senaste om kapitalismens förträfflighet. Han sitter väl i sitt gamla dragiga slott i Halland och skakar i vrede över hur det kunde gå så snett igen trots att han är entreprenör.

2009-01-19 @ 10:34:53
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Daniel A

Kan rekommendera att läsa siffrorna om IQubes olika bolag på div. företagsupplysningssidor. Hur kan man anses vara trovärdig när man har en vinstmarginal på -133,63% Det är JSvH:s siffror.

Cevian har en vinstmarginal på 14,98%, men han har väl trollat ut den mesta vinsten utomlands. Gardell är ju inte känd för att spela med rena kort.

2009-01-19 @ 11:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0