En Marknadsliberals syn på demokrati och människovärde.

Musiktema: Ya hobbi falastin

Bloggaren
Marknadsliberalen som egentligen heter Stefan Karlsson, ger uttryck för rent svinaktiga åsikter.

Han skriver: "Förre Ung Vänster-ordföranden Ali Esbati, som är en mästare på att ta händelser relaterat till Israel ur sin kontext och därmed förtala Israel på ett sätt som förmodligen upplevs som övertygande för dem som inte har klart för sig hur de palestinska problemen är helt självförvållade,uttalar tämligen oblygt sin djupa beundran för Hamas och sin förhoppning om att den Egyptiska regimen ska störtas, något som garanterat skulle leda till att den starkaste oppositionsrörelsen, Hamas motsvarighet Muslimska brödraskapet, skulle ta makten (min kursivering).".

Vad skriver Marknadsliberalen här egentligen? Jo, att lidandet i Gaza, påtvingat av Israel i första hand, USA i andra och Sverige i och med EU-medlemskapet i tredje, är något Gazas utfattiga torterade befolkning har sig själva att skylla för, för att de utnyttjade sin rösträtt som Stefan Karlsson ser som självklar och lade sin demokratiska "en man, en röst" på det alternativ som majoriteten  trodde var det bästa för den palestiska nation som var i gryende. Inte sagt att det var det bästa, men vilka är vi här i Sverige, feta och mätta att bedöma det?

 "Mellanösterns enda demokrati" som vissa kallar slaktarstaten Israel, tålde inte att Mellanösterns andra demokrati röstade "fel" i deras ögon. Och detta ska det palestinska folket skylla sig själva för enligt Marknadsliberalen. Det är självförvållat att Israels F-16 nu skjuter missiler över en tätbefolkad stad. Ja!

Sedan traskar han på i ullstrumporna
och gör jobbet för oss som agiterar mot hans version av demokrati enklare när han säger: "Ultravänsterns vurmande för islamister blir därmed allt tydligare. Med tanke på hur Hamas och Muslimska brödraskapet står för statligt påtvingad könssegregering och dödsstraff för homosexualitet så är tydligen deras vanliga hjärtefrågor om feminism och "gay pride" inte så viktigt längre." och använder sig av den tröttsamma gamla slöan om att "ultravänstern (hur man nu kan kalla Vänsterpartiet för det?) stöttar religiösa fundamentalister.

Det tycker han nog att jag gör också, men det ska jag säga herr Marknadsliberalen att jag skiter blankt i om Hamas, Muslimska Brödraskapet eller annan valfri "tro-på-tomten-organisation" totalt upphör att finnas. Jag tänker på de stackars jävlarna i Gaza som bara försöker överleva dagen (och som nu antagligen kommer att ta till vapen till siste man), jag tänker på de kvinnor som sitter med dygnsgamla barn i famnen och försöker vyssja dem till raketdån, i damm och explosioner, jag tänker på de stackars fäder som försöker avgöra om kötthögen framför dem innehåller delar av deras barn eller inte!

Klassisk taktik från högern att utpeka vänstern som tillskyndare till olika kyrkor. Marx skrev att religion är opium för folket, och det håller de flesta av oss fast vid. Me ndet är ändå okej, för det gör mig bara argare och därmed starkare besluten att bekämpa åsikterna hos såna som Stefan Karlsson, Marknadsliberalen.

"En potentiell negativ följd av detta vore att högerpartiet Likud och Benjamin Netanyahu lär försvagas i det kommande israeliska valet, vilket vore synd eftersom Netanyahu är det bästa valet för Israel eftersom han står både för en realistisk hållning mot palestinierna och en marknadsliberal ekonomisk politik." skriver han sedan.

Mmm, Likud, detta väldoftande parti, medlem i International Democrat Union (tillsammans med moderaterna), syskonparti till general Francos gamla Partido Popular, Acción Democratica Nacionalista från Bolivia. den gamle militärdiktatorn Hugo Banzers parti, Colorados från Paraguay som under mer än sjuttio år varit ansvariga för att Paraguay inte är en demokrati (de rika som Marknadsliberalen håller på vill helt enkelt inte att det ska vara det),  Arenapartiet från El Salvador som så sent som 1980-talet skickade paramilitära dödsskvadroner efter rödingar, sköt dem och slängde deras kroppar i massgravar eller i diken. International Democrat Union, där högerpartiet Likud, som Marknadsliberalen verkligen gillar, hyser också intressanta punkter som de båda chilenska fascistpartierna Union Democrática Independiente och Renovación Nationál. Båda är starka fans av Pinochets diktatur och hyllar ofta den gamle massmördaren genom att bära hans plakat i marscher (ja de säger inte demonstrationer). De sa heller inget om de grekiska partier som understödde diktaturen där, och Salazars och Catanhos underbara ofrihet för annat än de rika och marknaden i Portugal är medlemmar i International Democrat Union.

Så jag undrar, käre herr Marknadsliberal, vilka som är de största tillskyndarna till folkets ofrihet och den rikes stövelklack? Vi eller du?


Du skriver också i kommentarsfältet "För det första: alldeles bortsett från att Hamassupporters inte kan ses som oskyldiga offer så är det på intet vis nödvändigt att döda allihop, det är bara nödvändigt att döda Hamasanhängare som gör väpnat motstånd.".

Det är ju alldeles otroligt generöst av dig
. Du ser alltså inte en vanlig palestinsk medborgare (eller för den delen israelisk...) som återigen bara utnyttjat sin demokratiska rättighet att välja sin regering och röstat på Hamas som helt oskyldig? Tack, du har just gjort vår kamp ännu lite lättare!

Synd bara att Israel räknar stenar, tomflaskor och slangbellor som väpnat motstånd och med det i hågen gladeligen dödar barn. Inte underligt att unga israeler som tjänat sin  war machine måste resa till Goa i ett halvår efter avslutad tjänst och försöka knarka bort minnesbilderna av det de bidragit till och som du sitter här uppe i Högan Nord och skördar frukterna av.

Kommentarer
Postat av: BAW

Krönikören och journalisten Kurt Lundgren skriver:

International Herald Tribune berättade så här för några dagar sedan på sidan 1. Min snabböversättning.”GAZA: på Shifa-sjukhuset i måndags strömmade civilklädda Hamas-soldater genom korridorerna. När sjukhusledningen frågade dem vad som var på gång, vad vill de, svarade de att de skulle ordna upp säkerheten. Men det var en intern blodsutgjutelse på gång.På den fjärde våningen där ortopedikliniken ligger låg en kvinna i den övre 20-årsåldern; hon sade till de Hamasmännen som gick förbi att hon gärna ville se sin man, Saleb Hajoj, 32 år. Men denna förfrågan brydde de sig inte om.Femton minuter senare bars Hajoj ut ur sitt sjukrum av unga män som påstod att de skulle flytta honom till en annan avdelning.När han låg där på båren sköts han helt kallblodigt i vänstra sidan av huvudet, en del av hjärnan följde med kulan ut på den andra sidan av huvudet.Hajoj och fem därtill som denna dag blev skjutna på sjukhuset på detta sätt anklagades för att ha samarbetat med Israel. Hajoj hade suttit i centralfängelset i Gaza, dömd av Hamas-domare, men när Israel bombade fängelset kunde han och de andra fångarna ta sig ut varav en del måste till sjukhuset.En talesman för Kommissionen för mänskliga rättigheter i Gaza berättade att i fängelset hade fångarna åtnjutit ett visst skydd och deras fall hade granskats noga; ingen hade avrättats under fängelsetiden. Men nu togs hämnden ut.2009-01-04 @ 09:33:56
Postat av: Bengt

Visst går det att räkna upp en massa internationell dynga, här kommer mitt bidrag

https://www.flashback.info/showthread.php?t=700936

2009-01-04 @ 10:32:13
Postat av: BAW

Intressant information om Gazakonflikten.

http://www.ilyameyer.com/

2009-01-04 @ 14:16:33
Postat av: livelev

BAW - På vilket sätt rättfärdigar detta att flygbomba ett tättbebyggt område fullt av civila? Jag stöder inte på något sätt Hamas. Jag hatar religiösa partier oavsett om de kallar sig Hamas eller KD.Men nu handlar det om att en nation (israel) invaderar en annan nation (palestina), med ungefär samma argument som Serbien hade när de gick in i Kosovo. Jag antar att du ansåg det helt uppåt väggarna att NATO gick in med trupp mot Serbien den gången?

2009-01-04 @ 18:14:34
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: BAW

Tja vad sägs om sjumårs bombardemang med 10 000 qassamraketer mot enbart civila mål i Israel.

Vad tycker du att Israel skall bomba då Hamas placerar sin raketramper vid moskeer, skolor och civila bostäder. Hamas använder civila som sköldar. Det hördes inga protester från dig livelev eller andra under Hamas bombardemang, så varför nu?

2009-01-05 @ 09:42:53
Postat av: Nicklas Eriksson

Nu är ju inte jag livelev, men jag protesterar heller inte mot lite hemsnickrade 200-dollars qassamraketer från palestinierna. Jag kan berätta vad det beror på i mitt fall: rättskänsla. Det är det ENDA vapnet som palestinierna har gentemot en av världens starkaste krigsmakter som även innehar kärnvapen.Man kan säga att det är ungefär som David mot Goljat, fast i det här fallet är det övermänniskostaten Israel som är filistéen Goljat och palestinierna som är Kung David. Vilken ironi.Postat av: livelev

BAW - OK. Först och främst - vilken är din källa? För det andra - 10.000 raketer borde ju ha ställt till med en hel del. Hur stora är de israeliska civila förlusterna de senaste sju åren? Och hur stora är de palestinska civila offren under samma period?Jag tycker Hamas är idioter, men Israel har gjort såhär långt innan Hamas fanns som rörelse i Palestina. Den här attacken är heller ingenting som kommer från klar himmel. Man genomför inte en invasion utan ordentliga förberedelser, och enligt den liberala israeliska tidningen Haaretz har planeringen för den här aktionen pågått sedan ett halvår.Vill man slå ut raketerna och Hamas så är det inte så svårt. Gaza är lika stort som Orust, och jag skulle tippa på att det är ett av de mest välinfiltrerade områdena i världen för Mossad. Varför inte bara döda Hamasledarna? Att istället släppa fosforbomber över bostadsområden och bomba köpcenter, sjukhus och universitet pekar inte på något annat än etnisk rensning.

2009-01-05 @ 12:55:43
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: BAW

Nicklas, bara för att man är fattig har man inte rätt till att terrorisera andra. Hamas har som bekant tillgång till raketer från Iran med betydligt längre räckvidd än de hemmagjorda.

Livelev, Irans ombud Hamas gömmer sig modigt bakom kjolarna på kvinnor och barn, därav civila offer.

Att inte palestinierna inte lyckas tillfoga Israel någon större skada beror på att de är kattuggande klantarslen. Arbaber brukar inte dominera vid Nobelutmärkelser.

2009-01-05 @ 14:02:09
Postat av: livelev

BAW - Så du menar alltså att araberna är så klantiga att de inte egentligen utgör något hot? Eller?Nu råkar ju Hamas vara den demokratiskt valda regeringen. Var det lika OK när ryssarna gick in i Tjeckoslovakien 1968?

2009-01-05 @ 15:17:35
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Baw

livelev,även kattuggande klantarslen utgör en viss fara. Dina sovjetiska vänners agerande får du själv svara för. Självklart har Israel rätt att försvara sig mot Irans ombud Hamas och jag hoppas att de gör det kraftfullt denna gång. Sedan är det dags att ta itu med Irans norra ombud i Libanon Hizbolla.

2009-01-05 @ 15:48:20
Postat av: Nicklas Eriksson

BAW: jo det är just vad man har om man är fattig.Jag är ingen reformist utan revolutionär och anser att revolution är enda sättet att omfördela. Självklart ska det ske utan våld om det går, men det tror jag inte. Rika kommer alltid att få stå ut med våld från underklassen. Vad tror du de "svenskfientliga" rånen beror på? Inte har det att göra med etnicitet i alla fall.Just den saken, att det finns fattiga, är själva grunden för att de mänskliga rättigheterna bara är en chimär. Vi kommer ju alltid att ha den ekonomiska skillnaden som en grundläggande barriär mot jämlikhet, och den ska bara bort.Oj, ja, de "nya förbättrade" raketerna räcker ju tre kilometer istället för två. Glömde det.

Postat av: livelev

BAW - En sak ska du ha jävligt klart för dig - jag hatade Sovjet lika mycket som alla andra diktaturer. Jag är inte kommunist.

Vad du är vet du nog bäst själv....

2009-01-05 @ 16:24:20
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: BAW

Nicklas, jag tror inte att den Iranstyrda och sponsrade ledningen för Hamas är direkt fattiga. Däremot är de palestinier som hålls som gisslan av Hamas fattiga. Men å andra sidan så skjuter varken de eller palestinierna på västbanken några raketer på Israel heller. Hamas fundamentalisterna är beredda att offra det palestinska folket.

2009-01-05 @ 18:02:23
Postat av: BAW

Vet inte vad du menar med att skriva om "svensk fientliga rån" och att de inte skulle bero på etnicitet. Beror gruppvåldtäkterna också på fattigdom? När blev en muslimsk flicka gruppvåldtagen senast, Nicklas det handlar om makt.

Skärp dig du har ju utbildning.

2009-01-05 @ 18:39:55
Postat av: Nicklas Eriksson

De beror ytterst på idioti och bristande respekt för kvinnor. Men ja, också delvis på grund av fattigdom och utanförskap.Det byggs upp en känsla av att vara längst ner på botten, ständigt pissad på och så vill man ge igen. Och så gör man det på helt fel sätt. Men de är heller inte orsakade av etnicitet. Om situationen var tvärtom skulle fler våldtäkter begås av män med svensk härkomst mot kvinnor av utländsk. Enkelt. Fanns det inga av utländsk härkomst alls i Sverige så skulle män från underklassen och arbetarklassen begå fler våldtäkter mot medel- och ägarklasskvinnor. Också enkelt. De som gruppvåldtar har ingen makt ÖVER sin situation, våldtäkten blir ett fruktansvärt fel sätt att få lite makt I den. Samma princip som när en jobbig gubbe jag hade på hemtjänsten absolut ville ha äggen kokade i DEN kastrullen och ingen annan, fast jämförelsen haltar lite.Lika enkelt är förresten att det inte finns någon särskrivning i ordet "svenskfientliga". Eller det kanske inte är så enkelt. Hur kan du ha det jobbet du har och ändå skriva så dålig svenska? Din kommatering är hemskt dålig! Jag får inte ihop det.Och jag HAR ingen utbildning, jag är på väg att få. En tre terminers KY-utbildning. Skriva, läsa, räkna och förstå enkla politiska och samhälleliga sammanhang och mänskliga funktioner och reaktioner kunde jag redan innan jag började där.

2009-01-05 @ 23:26:53
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Och förresten: nej, vilken ledning är fattig? Men alldeles oavsett vad du eller jag tycker om Hamas, så råkar det vara så att det är de som palestinierna valde till sin regering för något år sedan. Det passade inte USA och Israel som tyckte att de borde ha röstat Fatah istället eftersom Fatah är lättare att ha att göra med och dessutom har erkänt Israel, något som Hamas inte har gjort och heller inte vill göra.Jag kan garantera dig, att om stödet för Hamas var stort innan, så tiodubblar varje dödat arabiskt barn det hos det palestinska folket. Även de som inte röstade på Hamas i förra valet kommer nog att göra det när nästa kan hållas. För vad är det lättaste sättet att skapa en "terrorist"? Jo, att börja fälla bomber.Jag tror inte att du har en aning om vilka det är som skjuter raketer. Media och Israel påstår att det är Hamas, och ja, det stämmer nog till viss del. Men om man har läst det minsta om gerillakrigföring/partisantaktik vet man att en organisation aldrig eller i alla fall ytterst sällan är ensamt ansvarig.Hade jag varit palestinier hade jag dragit iväg qassam på qassam, och det hade du också. Men du verkar ha det för bekvämt på ditt fina arbete, och magen för full av mat för att kunna sätta dig in i situationen?

2009-01-05 @ 23:33:49
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: BAW

Noterar vad du skriver om rån och våldtäckter, men jag håller naturligtvis inte med dig. Vi har fått in en kultur från mellanöstern och afrika som är klart kvinnoförnedrande. Gäng och klanmentaliteten kommer också från samma kulturer.Etniska svenskar som lever i fattigdom (de finns ) tar inte ut sin besvikelse på detta sättet.

Så till Hamas, det var Irans pengar som vann valet i Gaza inte Hamas.Hamas är islamiska fundamentalister vars mål är att utplåna Israel. För att nå sitt mål kommer de gladeligen att offra varenda palestinier.

Noterar att du har synpunkter på min kommatering samtidigt som du erkänner din bristande utbildning. Är det inte så att du på typiskt vänstermaner är avundsjuk på min sociala situation.

2009-01-06 @ 10:38:20
Postat av: Per

BAW är det du Jimmy? Om inte så kan väl även denna tröttsamma sverigedemokrat dra åt helvete. Likheten mellan Hamas och SD är mycket större än likheten mellan Hamas och valfritt vänsterparti.

2009-01-06 @ 11:11:48
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, det är inte Jimmy. Det här är en människa som man trodde skulle veta bättre. Han jobbar på ett stort företag som säljare och ser ut att ha kommit upp i en ålder där man åtminstone borde kunna stava lite bättre än han gör av de bilder som jag har hittat på honom att döma."Etniska svenskar som lever i fattigdom (de finns ) tar inte ut sin besvikelse på detta sättet. "Ett endaste litet belägg för det kan du kanske prestera? Och visst finns det svenskar som lever i fattigdom, men det blir ändå aldrig samma sak i den situation vi nu befinner oss i. Den fattigaste svensk har tillträde till samhällsfunktioner och platser där den rikaste blatten i Sverige aldrig skulle få sätta sin bally churh loafer. Men kom igen, bevisa att svennekidsen som hänger runt i de värsta förortsgängen inte gör samma saker i sin frustration. Kör hårt."Så till Hamas, det var Irans pengar som vann valet i Gaza inte Hamas."Gör det skillnad på legitimiteten av valsegern rent demokratiskt om så vore? Ni anklagar ju alltid palestinierna för att vara antidemokrater?"Hamas är islamiska fundamentalister vars mål är att utplåna Israel. För att nå sitt mål kommer de gladeligen att offra varenda palestinier. "Islamiska fundamentalister, ja, definitivt. Men utrota varje palestinier tror jag knappast är deras mål. Det är nog bara desperat retorik från din sida. Verkar rätt kontraproduktivt att i så fall bygga vägar, skolor och sjukhus åt dem innan om de nu behöver pengar så illa. Det var mer än den proppmätta korrumperade Fatahklanen klarade av.Mina synpunkter på din kommatering beror dels på att den är helt otroligt usel. Och på att du vädjar till mig att "skärpa till mig och förstå för att jag ju har utbildning", underförstått att du och jag skulle ha något gemensamt. Det har vi såklart inte, jag tror att det är önsketänkande från din sida. De beror också på att jag vill spetsa till skillnaden mellan utbildade Bengt W som inte kan stava sig ur en blöt papperspåse och grovarbetande Nicke som knappt gjort ett stavfel i hela sitt liv.Jag tror inte det har med någon eventuell dyslexi hos dig att göra, Bengt, jag tror helt enkelt att jag är mycket intelligentare än du. Du vet att frågor avslutas med ett frågetecken och inte en punkt, va? Ska nog kanske ringa din chef i morgon och kolla om alla dina rapporter med mera är lika illa skrivna som dina inlägg här.Nu läser du på om statskapitalism, och sen när du har gjort det är du välkommen att försöka bevisa ditt värde.

2009-01-06 @ 11:55:25
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: BAW

Av din ilska att dömma har jag nog träffat i veka livet. Nicklas, att du har så svårt att ta kritik och att bli emotsagd ligger dig till last i dabatten,skärpning.

Statskapitlismen är bara ett påhitt för att dölja kommunismens verkliga brister. Kommunismen har aldrig och kommer aldrig att fungera.

Hur många rån, bötningar, åldringsöverfall, gruppvåldtäckter, skottlossningar, skolbränder, mord mm behövs för att du skall få upp ögonen.

Tror du att de tjugo hjältarna som överföll en flicka i Södertälje, kallade henne hora, misshandlade henne med bla sparkar mot huvudet var arbetslösa svenskar. Tror du att den 22 årige hjälten i Slöddertälje som stoppade in brinnande ciggaretter och en trädgren i vaginan på en handikappad kvinna samtidigt skrikande "hora" var en arbetslös svensk?

2009-01-06 @ 13:40:38
Postat av: Daniel

Etniska svenskar våldtar också. Har flera polare/bekanta som blivit våldtagna av svenskar. Men ingen av de har anmält så det kommer ju inte in i statistiken.Kommunismen är en reell rörelse och så länge kapitalismen finns kommer den att finnas.

2009-01-06 @ 17:49:47
Postat av: Nicklas Eriksson

BAW, när skrev jag att jag tyckte att de var hjältar? När försvarade jag ens beteendet? Har jag i själva berket skrivit något annat än att jag begriper varför det inträffar? Nej. Och det är därför jag bara skrattar åt dig.Ja, jag är helt övertygad om att unga svenska män är kapabla till sådana dåd de också. Jag tror nämligen att människor har samma kapaciteter oavsett var de kommer ifrån.När det kommer till statskapitalism kontra kommunism är det sorgligt uppenbart att du inte har gjort läxan. Gör det. Fram tills att du kan prestera en korrekt redogörelse över skillnaden är du inte välkommen att posta här mer. När du gör det kommer du att vara välkommen igen.Då kan du också passa på att berätta vad det är jag ska få upp ögonen för?

2009-01-06 @ 19:16:07
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

App app app, BAW.Fel. Åter; fram tills det att du presterar en korrekt beskrivning över skillnaden mellan kommunism och statskapitalism är du inte välkommen här. Den här gången hade du fel. Du får lära dig att vara objektiv föreslår jag.

2009-01-07 @ 14:16:56
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Johannes

Nu förstår jag ingenting, BAW. Det enda Nicklas gör är att svara på dina kommentarer och ber dig läsa på om skillnaden mellan statskapitalism och kommunism men du försöker hela tiden slingra dig och vill inte alls kännas vid det. Det är ju mest för din egen skull annars framstår du bara som okuunig när du själv dessutom gett dig in i den här diskussionen.Jaja ska inte lägga mig i eran diskussion men kunde inte låta bli!

2009-01-07 @ 20:37:08
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Fel svar, BAW. Du är inte välkommen här innan du objektivt kan förklara skillnaden mellan kommunism ur ett marxistiskt (OBS: ej leninistiskt eller stalinistiskt) perspektiv och statskapitalism.Läs på och förklara så är du välkommen igen. Fråga Jimmy Windeskog (nd) vad han tycker om jag vill ha sanningar som jag trivs med.

2009-01-07 @ 23:19:28
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0