Dagens länk!

Klockan är inte mycket, men jag har redan hittat dagens länk. Den går till Kildén & Åsman som bryter den osynliga handen och ställer det orimliga i vår livsföring på sin spets!

Kommentarer
Postat av: Kristoffer

Vad är det som hindrar det samhälle som Kildén vill ha? Om majoriteten av svenska folket vill ha ett sådant samhälle så är det ju bara gå till val på det och börja förändra. Varför denna passivitet?

2009-01-16 @ 12:09:43
Postat av: Nicklas Eriksson

Därför att ett sådant samhälle får man inte genom val.Dessutom tror inte majoriteten av svenskarna på sin egen kraft. De kan inte ens föreställa sig att en annan värld är möjlig. Det är där vi socialister kommer in. Vi måste skola arbetssäljarna. Med det tar tid. Flera hundra år faktiskt. Men det är helt oundvikligt.

2009-01-16 @ 14:12:43
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Kristoffer

"Därför att ett sådant samhälle får man inte genom val"Nu får du ursäkta om jag ber dig skola mig i ideologin här. Men är inte det samhällssystemet som efterfrågas demokratiskt? Och om det nu är det så är väl val den rätta vägen att gå? Jag, som svensk medborgare, vill ju självklart ha kvar rätten att påverka vilka som styr Sverige.

2009-01-17 @ 01:26:46
Postat av: Nicklas Eriksson

Kristoffer, det beror på vem du frågar. Mitt samhällssystem som jag efterfrågar är det, eftersom i det har vi etthundra procent demokrati och inte som i nuvarande lite under 66.6 procent.Vi har idag en tvåtredjedels demokrati (också känd som borgerlig demokrati). Vi tillåts ha politisk demokrati och vi tillåts ha social demokrati. Så långt allt väl. Den borgerliga demokratin (som socialdemokraterna har varit för i alla år) sätter dock stopp när man kommer till den ekonomiska demokratin, det vill säga makten över de pengar som cirkulerar i samhället och som vi alla i någon mån är med och omsätter och förökar.Borgerlig demokrati sätter stopp för det gemensamma ägandet utifrån en bestämd teori om "ägande" som tillåter två procent av alla världens invånare att äga nittio procent av alla tillgångar och pengar som finns. Det är bland annat därför som sossarna aldrig har lyckats ta bort all skit vi dagligen ser i samhället, eftersom man har spelat med borgarnas regler och accepterar när de säger nej.Det gör inte jag och för den delen inte resten av oss som vägrar kalla oss för reformister (sossar, de tror att världen går att förändra i grunden genom lagstiftning).Nu finns det olika former av socialister. De auktoritära, som av någon anledning tror på en stat, ett parti, en styrande apparat som slutgiltigt mål där staten vaggar dig till sömns och håller din hand från vaggan till graven. Sossarna och, ironiskt nog, leninisterna och stalinisterna förenas i den här tron.Sedan finns det de som tror mer på Karl Marx och Friedrich Engels teorier om att staten ska upplösas i det sista steget av socialismen och allt ska bli som det var i urtillståndet, att vi gemensamt ägde världen och allt som kom därav och ingen hade rätt till större del än någon annan bara för att han orkade hägna in mer land.Vi, för jag tillhör den här kategorin, önskar givetvis inte att folk ska leva som på stenåldern eller ens som vi gör nu. Vi är för en samhällelig utveckling. Många av oss är dessutom för ett delvis privatägt näringsliv. Let´s face it, jag vill ha Lonsdaletröjor och Dr. Martenkängor, inte tröjor som det står "staten" på eller kängor som någon byråkrat tycker är rätt för alla skinheads.Det jag inte vill med ett privatägt näringsliv är att det ska vara möjligt att två procent av alla världens invånare att äga nittio procent av alla tillgångar och pengar som finns.Tyvärr för ägarna så vill inte jag att de ska få leda och fördela arbetet eller ens bestämma själva över sina produktionsmedel. Det ska seriösa arbetarråd göra (ja jag inbegriper tjänstemän i det här). Förtjänsten ska fördelas med en jämnhetsgrad som inte behöver vara exakt lika stor för varje yrke eller ens varje anställd (om det inte är på totalt diskriminerande grunder såklart), men det ska inte skilja så att vissa knappt har råd med bil medan andra har råd med en lyxbil.

2009-01-17 @ 18:27:54
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0