Slokande fanorImpotenta sossar. Bilden tagen vid annat tillfälle men samma plats

Jag jobbar hela helgen. När jag kom från jobbet och gick av bussen på Olskrokstorget så stod sossarna där, doing a bunch of sosse business antar jag. Jag kollade noga på hela gruppen, men ingen av dem kände jag ens igen. De bara stod där. De gjorde knappt något, pratade inte med någon, bjöd ingen på något, sålde inga tidningar.

Och jag kommer där knallandes med mina varselbyxor med knäskydd, stålhätteskor, arbetsjacka och spikfickorna fulla av verktyg som sticker upp. Gissa vad? Inte en av sossarna gjorde så mycket som en ansats till att gå fram och prata med mig. Helt galet. De kallar sig för ett arbetareparti och här kommer en livs levande arbetare gående framför dem. Och de inte så mycket som bjuder mig på en karamell eller kaffe. Jag tror inte att de har satt upp en bild av mig som avfälling på distriktet, men man vet ju aldrig såklart;)

Men det här tycker jag är en fin illustration över hur sossarna vill uppfattas i framtiden. Man vill inte ha några smutsiga arbetsbyxor. Det är betydligt viktigare att vinna medelklassen i storstäderna liksom.

Kommentarer
Postat av: Gustav

Du slår nog huvudet på spiken med beskrivningen av sossarna, men å andra sidan är i stort sett alla partier extremt lama när de står på gatorna och raggar(?) anhängare eller sprider budskap. Riksdagspartierna åtminstone.Man får en papperslapp stucken i handen och det är väl ungefär allt. Telefonkontraktsförsäljare och sådana där ungdomar med Rädda barnen-pärmar är ungefär tusen gånger bättre på att fånga en och åtminstone få något ord eller två, men är inte de som är med och styr landet. Lite synd att det är så.

2009-12-13 @ 12:47:42
Postat av: Nicklas Eriksson

Helt sant. De sju systrarna kunde gott lära av de ungdomarna. Debatten behöver livas upp lite!

2009-12-13 @ 14:55:45
Postat av: Bahlool

hehe du är bara sur för de inte bjöd på kaffe och kakor :P

jag har bott här sen 89 och jag har märkt en stor förändring under de åren i S politik. Från att ha varit vänster så är de inte mycket olika högern i sin politik, det skiljer sig väl lite här och där, men ingen fråga de tar upp, ser jag som verkligt viktigt och verkligt socialdemokratiskt.

2009-12-14 @ 21:50:14
URL: http://www.bahlool.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej, det är helt rätt. Det är inte så mycket i deras praktik som skiljer dem från högern. I partiprogrammen kan det låta annorlunda, men de har helt omfamnat marknadskrafterna som lösning på de flesta problem vi har.Jag skulle snarare säga såhär: ingen fråga de tar upp ser jag som verkligt socialistisk. Begreppet "Socialdemokrati" innebär numera ett urvattnat hopkok av ömhjärtad socialliberalism (lite som att de går och lyfter på hatten för tiggarna på gatan) och någon slags grön folkhemstanke som inte har någon som helst vänsterbäring utan kan lika gärna företrädas av Miljöpartiet.

2009-12-16 @ 20:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0