Gott nytt år!Det kommer att bli nytt och det kommer att bli rött!

Ett gott nytt rött år
till alla klasskämpar där ute över hela världen, i såväl Fjärde Internationalen som de andra! Nästa år blir ett betydligt roligare år än detta, och det har ändå varit rätt bra med härliga smällar åt Sverigedemokraterna som avslöjades som de hycklare de är när de först gnällde om censur när Aftonbladet vägrade ha med deras äckliga annonser och sedan "censurerade" Socialistiska Partiet när vi ville ha vår annons i deras tidning.

Det anordnades även
bussresor av Förbundet allt åt alla som verkligen visade upp en värld som vanliga dödliga sällan besöker mer än för att städa villorna åt de som bor där: överklassen i Göteborg och hur äckligt bra den har det efter 70 år av sossestyre. Vi som åkte första turen gav även upphov till en sällan skådad polisövervakning. Fyra piketer och en helikopter följde oss farliga vänsterterrorister ända ut till Hovås, där gav de upp och insåg, för att citera Lindsey Wells på forumet socialism.nu: "Det måste ha varit lika spännande som att vakta en särskoleklass på en 4H-gård"=).

Svart verkstad gjorde en liten succé när de rörde upp känslor ute i de segregerade problemområdena i Malmös och Stockholms rikemansförorter när de skickade ut fingerade brev om tvångsinlösen av de rikas villor. Vilka reaktioner på telefonsvararen!

Socialistiska Partiet Göteborg har stött Hamnarbetarförbundet som kämpar mot de Rödgröna (minus V) i Göteborgs KF och Kommunstyrelse när dessa vill sälja ut verksamheten i hamnen för att slippa de jobbiga hamnarbetarna. Vi har visat att vi inte ställer upp på att en odemokratisk stat som Israel ägnar sig åt terror mot såväl sina grannländer med regelrätt krig som mot sina egna medborgare med raslagar som Sydafrika, Hitlertyskland eller USA på fyrtiotalet och framåt inte skulle ha skämts för.

Partiet organiserade även
ett stort och välbesökt möte tillsammans med Ordfront (egentligen var det väl kamrat Björn som roddade det, fan att jag inte kunde vara där!) om situationen i Iran, det kom 50 personer! Vi deltog i olika kulturella aktiviteter, vi märktes i debatt, till och med i borgarmedia som Göteborgs Posten. Våra kamrater fanns med i diskussioner om hur det ser ut i förorten och medialögnen om den och vi var väldigt duktiga där!

Vår suveräna tidning Internationalen har haft en stor och bra täckning på olika situationer i världen från lokala folkliga ockupationer till stora händelser i delar av världen som vanligtvis inte märks i media. Kongressår har det också varit för Socialistiska Partiet. Även ett valår till det tveksamt demokratiska EU-parlamentet där vi ställde upp under namnet Arbetarinitiativet tillsammans med Rättvisepartiet Socialisterna och obundna. Gick väl inte till historien, men vi var med och gjorde vårt bästa.

Sedan har vi gjort
säkert hundra grejer till som jag inte minns just nu. Jo, det har startats nya partisektioner på flera ställen i landet, och de trotskistiska revolutionära bloggarna har poppat upp och börjat inta nätet!

Jag är riktigt laddad för nästa år! Hoppas ni är det också!

Kommentarer
Postat av: Johannes

Gott nytt år!

2009-12-31 @ 23:02:37
URL: http://johannesc.wordpress.com
Postat av: Stefan

Intressant att den enda utrikesfrågan ni tar upp på er extremistiska hemsida är demokratin Israels folkrättsenliga rätt att försvara sig mot palestinisk terrorism.Om ni kan prioritera detta så visar det hur ignoranta ni är om vad som händer i världen, och är oförmögna att skilja det stora från det lilla.2010-01-01 @ 17:14:09
Postat av: Nicklas Eriksson

Socialistiska Partiet är internationalister, vi är en del av Fjärde Internationalen som finns i alla länder över hela världen. Vi har mer koll på vad som händer runt jorden än de flesta andra partier. Det hade du vetat om du hade läst Internationalen, tidningen som vi ger ut. Israel är f.ö. ingen demokrati, en demokrati har inte raslagar mot sina egna medborgare. Det har Israel. Enbart ett flerpartisystem räcker inte på långa vägar för att kvala in som en godkänd demokrati.Och visst är vi "extremistiska". Vi är revolutionära socialister, kommunister om du så vill. Trodde du att jag skulle ta det som en förolämpning eller?

2010-01-02 @ 00:40:35
Postat av: Nicklas Eriksson

Vet inte vad du har varit inne på för hemsida för övrigt, men här har du en länk till Socialistiska Partiets sida som täcker händelser inrikes och utrikes, från Gilbert Achcar till Öppna Gränser.http://socialistiskapartiet.se/e107_plugins/content/content.php?content.1146

2010-01-02 @ 05:10:46
Postat av: Fred Hop

Efter ha jobbat nyårsafton på en av stans (Uppsalas) största uteställen hopas jag att det bara kan bli bättre efter att ha sett början på det här året. Folk var fulla när de kom, folk blev bara fullare under kvällen, pölar av spyor o öl i en skön förening med krossat glas över hela fest- och toalettgolvet, idiotförklaringar från dryga och naturligtvis dryga och fulla gäster ("öööhh kan du inte sköta ditt jobb va") vilka till sitt antal är mångdubbelt flera än vanligt p.g.a. fyllan och behovet av att "visa vem som bestämmer" noll acceptans för att man måste sköta sitt jobb. Jag har jobbat i restaurangbranschen i flera år och under i stort sett alla stora festhelger på året utom just nyår och svinigheterna den här nyårsafton toppar allt, inte ens att man får extra betalt och extra med dricks (bl.a. en kille som gav bort en hel femhundring i fyllan och villan) gör det värt.

2010-01-02 @ 16:10:47
Postat av: Lasse Strömberg

Jag känner mig djädrigt laddad. Så 2010 ska nog bli ett bra år.

2010-01-02 @ 21:29:11
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Anonym

Gött att höra Lasse!Fred: jag har också jobbat på restaurang, både som vakt, servitör och bartender och det kan verkligen suga ibland. Håll hakan högt och låt ingen sätta sig på dig!

2010-01-03 @ 15:17:05
Postat av: Sebbe

Hur ser dagens situation med Internationalen ut? Ökar prenumerationerna, minskar de eller är det stiltje?

2010-01-11 @ 09:42:36
URL: http://jagkanbetemig.blogg.se/
Postat av: Cheezle

Det är tufft för Internationalen. Presstödsnämnden högg oss i ryggen för ett år sen, så detta året har vi fått samla in 230 000 från läsarna. Internationalen behöver alltid prenumeranter - men också folk som skriver en liten artikel då och då om vad som händer i Sverige och Världen.

2010-01-11 @ 13:15:49
URL: http://rodalund.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0