Camp Kent skriver sanningen.

Camp Kent, rs-blogg, skriver här om varför fackföreningsrörelsen bör bryta med Socialdemokraterna, och jag håller med till hundra procent. Mycket bra formulerat, jag vill själv att Fastighetsanställdas Förbund ger sossarna fingret och övergår till att driva en arbetsplatskamp värd namnet. Då ska ni se att medlemsantalet kommer att stiga! Samt beskär ombudsmännens makt nåt alldeles. De ska vara våra redskap, inte tvärtom.

Snälla Kommunal, sluta hylla SAP!

Fackföreningen är ett av de viktigaste instrument vi har för att kunna påverka vår levnadssituation. Endast genom organisering på sin arbetsplats kan man förändra styrkeförhållanden till arbetsköparens nackdel, och påverka i lönefrågor, arbetsmiljöfrågor etc. En enig bred fackföreningsrörelse kan också påverka samhällsutvecklingen i stort genom tex generalstrejker.

 

Jag är stolt över mitt medlemskap i i Kommunalarbetarförbundet, men tyvärr finns det en enorm klyfta mellan dess medlemmar och dess ledning. Likt alla andra fackföreningar inom LO är Kommunal uppbyggd på ett sätt som ger ombudsmän och ledning både intressen som skiljer sig från medlemmarnas och makt nog att köra över medlemmarna för att tillvarata dessa.

 

Denna klyfta blev väldigt tydlig i det senaste numret av medlemstidningen Kommunalarbetaren där chefredaktören Liv Beckström har skrivit en ledare om hur samhället förändrats från ”Ett land med omutbara, oväldiga tjänstemän, offentlighetsprincip, fria oberoende universitet och en stat i medborgarens tjänst” till ”Italien: en nation där privata intressen mixas med samhällets, utan insyn eller kontroll”.

 

När skedde då den här förändringen enligt Liv Beckström? 1960? 1970? 80/90/2000? Nej, 2006 måste denna enorma samhällsomvandling ha skett, varför skulle hon annars bara uppge apoteksutförsäljningen, Göran Perssons lobbyistkarriär och det faktum att forskare på universitet ibland bildar egna bolag som exempel?

 

Betyder detta att Sverige innan 2006 var en stat i medborgarens tjänst där privata intressen inte blandades med samhället?

 

Pyttsan! Ord kan inte beskriva nivån av detta strunt som socialdemokrats-apolegeten Beckström sprider. Under socialdemokraktiskt styre har vi fått uthärda exakt samma elände som nu Alliansen tvingar på oss. På vissa områden i mindre grad, men på andra så har det varit större.

 

Sossarna sålde telia, ministern Bodström lade grunden för FRA och det NYA övervakningssamhället (i det gamla, som på SAPs order existerade från ungefär 1950 till 1998 så registrerades, internerades och förföljdes tusentals personer på grund av deras politiska åsikter), sossarna drev igenom flera stålbad för offentlig sektor på 90-talet, de försämrar a-kassan, sjukförsäkringen etc. Om inte historien i sig talar sitt tydliga språk så visar väl tex faktumet att de inte lovar att riva upp borgarnas försämringar i a-kassan om de vinner 2010 tydligt vad de egentligen sysslar med.

 

Beckström visar också tydligt vilka intressen det egentligen är hon försvarar när hon försöker med vad som kanske kan vara detta årtioendets största logiska felslut:

 

Anledningen till att sosse-pampen (som köpte herrgård för 12 miljoner) Göran Persson knappt hann lämna partihögkvarteret innan han påbörjade sin nya karriär som lobbyist och ”privat åsiktssäljare” var att det inte finns något regelverk som reglerar karenstid för avgående regeringsföreträdare och att han inte fick nog med avgångsvederlag.

 

Hon vill alltså att vi ska muta våra förtroendevalda för att de inte ska sälja ut oss det första de gör? Vad i hela fridens namn?!

 

Jag undrar för mig själv om Liv Beckström verkligen är medlem i det fack för vars tidning hon är chef över. För det är tydligt att hon ställer sig på den sidan som har helt andra intressen än den absoluta merparten av de medlemmar hon ska representera.

 

Avgå!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0