A fairy tale of GöteborgJesus med de två onda Johanarna och en kommentarsfältspammare under korset

Robert Damberg
, ordförande för IOGT-NTO skrev en debattartikel som var rätt bra, där han vädjar till folk att låta julen var a vit, dvs alkoholfri för barnens skull. Genast rasslar det till i bloggosfären och på fulmedias kommentarsfält och några av den mer rumsrena högerns mest extremistiska företrädare de onda Johanarna som Johan Ingerö och Johan Hedin, Peace, Love and Capitalism tycker genast att han dra åt helvete. För att inte prata om världens farligaste kompis, Vän av ordning på insändarsidorna.

De anklagar honom för att vilja tvångsförändra svenskens förhållande till alkoholen på ett sätt och med en emfas som om han hade bett dem att äta en levande huggorm. Aldrig har det varit så tydligt som just då att svenskens förhållande till alkoholen behöver förändras! Att gå så fullständigt balistic över ett oskyldigt förslag som bara skulle innebära nytta för en, det visar på ett lätt överskådligt sätt varför snickaren Jesus från Nasaret blev uppspikad på en påle med tvärslå bara för att han föreslog att folk kanske skulle vara lite snällare mot varandra.

Om fariséerna var lika liberala som de onda Johanarna som tidigare har gjort sig känd för att förespråka misshandel av strejkvakter så begriper jag att Jesus gick en lång och kvalfull död till mötes. Men jag jämställer såklart inte Robert Damberg med Jesus. Däremot tycker jag att Jesus hade en bra syn på alkohol: ett glas vin till maten, sen fick det vara bra. OM han hade fått smaka på vårt äckliga nordiska brännvin hade han nog sagt: "Huggormsgift, jag känner det icke" och kastat det till marken. Och Johanarna hade garanterat blivit drivna ut ur templet som de månglare de är.

God jul från Arbetarperspektiv!

Kommentarer
Postat av: Johannes

Detsamma, detsamma Nicklas. Hoppas du får en härlig jul!

2009-12-24 @ 12:25:49
URL: http://johannesc.wordpress.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Det ska det nog kunna bli:)

2009-12-24 @ 13:05:28
Postat av: Patrik

Ja, det råder ju ingen tvekan att det är Vän Av Ordning och "liberalerna" som är de största hoten mot Verklighetens folks (fm) fred och frihet.God Jul! Kampen fortsätter!

2009-12-24 @ 14:36:33
URL: http://campkent.wordpress.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Klart den fortsätter, den vilar aldrig! God fortsättning!

2009-12-25 @ 09:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0