Copkiller?




ICE-T när det begav sig. LAPD svarade med en t-shirt där det stod "Let´s ICE-T".


Kan inte låta bli
att häpna över de hatets och oförsonlighetens apologeter (jävla puckon på ren svenska) som får komma till tals i allehanda medier. Till exempel Oisín Cartwell (who ever the fuck that is?) i Aftonbladet idag om Annika Östberg.

Ja hon är dömd för polismord. Ja hon dömdes för ett knivdråp som hon erkände men vars omständigheter ingen levande svensk (för att låna dina ord Oisín) vet något om Ja det var dyrt att flyga henne till Sverige. Ja, Oisín, du ser ut som en evangelisk högerkristen precis som de hatiska släktingarna till Richard Helbush, polismannen som blev skjuten av Annikas kille. Hur fan de nu fick för sig att de kunde bevisa att Annika själv genom detta var en mordlysten galning säger mer om att det är krut i amerikansk bourboun och att sprit och religion inte ska kombineras vid utövande av lag än om vem hon egentligen är.

För satan, hon var säkert inte mer än fjorton är gammal i skallen när det begav sig. Dessutom använde hon droger vid den tiden, och alla utom CUF och LUF vet att det är farligt för ens hjärna.

Lite drygt 650000? Vad är det om man drar av det från Elmehagens pension? En piss i Missouri. Jag lägger GÄRNA lite av mina skattekronor på att Annika Östberg ska få sitta här eftersom jag tror på att man någon gång kan avtjäna det man döms för, alldeles särskilt när det har skett i ungdomligt narkotikapåverkat oförstånd.

Dessutom tycker jag
att både hon och hennes mamma har lidit tillräckligt. Sen tycker jag att man inte ska göra skillnad på vilket straff man får för att ha mördat oavsett vilket yrke offret hade. Det om något säger något om vilken sorts samhälle man har.

Kommentarer
Postat av: Johannes

Du formulerade precis det jag tycker angående hela A.Östberg karusellen.



Länkade till det från min blogg. Klockrent inlägg!

2009-04-09 @ 19:59:40
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Tack, Johannes!

2009-04-09 @ 21:22:53
Postat av: Lasse Strömberg

Ber att få instämma med föregående talare.

2009-04-09 @ 22:30:24
URL: http://fotolasse.se
Postat av: rog

Bravo

2009-04-10 @ 01:03:42
URL: http://blogghelvetet.se
Postat av: Orossa

Usel analys. Här handlar det om extremnationalister

som är får en tår i ögat av att blonda svenskar tvingas

sona sina brott i utländskt fängelse oavsett hur grova

brott de begått. Samma snyftvals drogs av sd:arna

när en blond svensk yngling stuckit ner någon i

Grekland. Det blev en väldig snyftvals kring det

korrupta grekiska rättsväsendet. Killen är fortfarande

inte friad men vägrar att resa tillbaka till Grekland

för att möta rättvisan. Det kan ju inte finnas något

annat land än Sverige där man kan dömas rättvist.

Det vill säga om man är etnisk svensk. Det är annor-

lunda om man råkar vara en mörk invandrad svensk.

2009-04-10 @ 01:55:49
Postat av: livelev

Orossa - Jag antar att du syftar på den svensk man fick loss från Guantanomofängelset för ett par år sedan?



Det avgörande är om rättspraxis står i överensstämmande med rättsmedvetandet. Att dömas till 40 år i fängelse för ett mord någon annan begått är helt enkelt inte godtagbart - inte i Sverige i alla fall. Och om jag i och med detta kvalificerar mig som extremnationalist så är du nog den första som kallat mig det. Jag kan garantera dig att extremnationalisterna inte håller med dig om det.

2009-04-10 @ 08:31:57
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Kristoffer

Vad är det du finner så hatiskt i Cartwells text? I reaktionen på överförandet till Sverige har det nästan låtit som att hon är oskyldig. Expressen halvt jämförde henne med Dawit Isaak. Cartwell skriver en text som påminner om att hon inte alls är oskyldig. Var är det hatiska?



Sen undrar du hur man kunde bevisa att Ö-D var en mordlysten galning. Ja, det har man väl inte ens försökt göra. Däremot har hon erkänt ett dråp och två mord. Och bilden av att pojkvännen utförde de två morden och att hon varit styrd av honom är ju hennes. Utredningen pekar inte på det, domen pekar inte på det och hennes egna motsägelsefulla förhör pekar heller inte på det.



Till sist finner jag det lite märkligt hur du resonerar i följande del:

"För satan, hon var säkert inte mer än fjorton är gammal i skallen när det begav sig. Dessutom använde hon droger vid den tiden" skrivet av dig om en person dömd för dubbelmord.

"en evangelisk högerkristen precis som de hatiska släktingarna" skrivet av dig om människor som hatar kvinnan som var delaktig i mördandet av deras släkting.

2009-04-10 @ 09:34:21
Postat av: Nicklas Eriksson

Det jag finner hatiskt i hans text är det underliggande förakt mot människor som inte är som honom, då han känner sig tvingad att gå ut och påminna om vad hon är dömd för. Den som inte är blind ser det lika tydligt som man ser Eiffeltornet från ponte invalid en klar dag i maj.



Mmm, ja. Så skriver jag. Varför hata människor så innerligt hela tiden? Kommer polismannen tillbaka för det? Och jag ser faktiskt - mycket tack vare mitt yrke och mina fackliga uppdrag tror jag - en poäng med att faktiskt ha ett resonemang om hur mentalt utvecklad eller uppstoppad en person är innan lagförande och straffpåföljd.



Jag har genom jobbet insyn i ett projekt här i Göteborg som syftar till att stoppa upp kommande brottskarriärer för unga människor och få in dem i samhället igen, och tro mig när jag säger att de allra flesta där är inte äldre än femton år i skallen oavsett hur gammal kroppen är. Det anser jag har en stor - om än inte helt avgörande - betydelse för hur en människa ska dömas. Narkotika likaledes, eftersom jag inte anser att man får skylla sig själv som knarkar.



Orossa; vad snackar du om?



Vadå extremnationalister? Ta du och läs på lite grann innan du yttrar dig om sånt du inte vet ett dugg om. Jag är internationalist, socialist och hundra procent mån om allas lika värde och allas lika behandling inför såväl lag som i samhället.



Du verkar vara en sån där lättstött fan som bara anser att det ena utesluter det andra. För att jag anser att Annika Östberg blivit horribelt behandlad av ett uselt kaliforniskt rättssystem, tror du att det per automatik gör att jag tycker att Calle Jonsson (eller vad han hette) blivit utsatt för samma sak?



Förklara dig!

2009-04-10 @ 10:29:51
Postat av: Dr Love

Släpp henne fri. Hon har tagit sitt straff med råge. Man kan väl ändra sig som person. Visst det är ett allvarligt brott men som sagt det gäller att rehabilitera människor och inte bara förvar dem. Annika är värd att få ett bra liv nu de år hon har kvar.

2009-04-10 @ 12:15:05
Postat av: Kristoffer

Nicklas,



Du missförstod min sista poäng. Poängen var att du visar empati och förståelse för Östberg-Deasys situation och ingen empati och förståelse för släktingarnas situation. Din ton är istället negativ när du skriver om dem. Samtidigt som du kritiserar Cartwell när han dömer en människa så gör du samma sak. Du dömer döttrarna för att de hatar sin faders mördare. Hur kan du tala om Cartwells förakt för annorlunda människor när du själv visar exakt samma sak (hatiska evangeliska högerkristna)?

2009-04-10 @ 13:55:10
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är faktiskt lite svårare att visa empati för dem. Varje gång jag har sett dem på tv har de stått och hatat med en passion så het att man nästan kunnat känna den. Jag har aldrig påstått att man kan känna lika mycket empati för alla. Det är det nog bara Kristina Lugn som kan. Polismannens släkt har fått lejonparten av Annika Östbergs bästa år. Det får vara bra för deras del nu.



Den som inte tycker att evangeliska högerkristna är ena underliga jävlar är nog förmodligen en själv. Eller Kristina Lugn.

2009-04-10 @ 14:35:30
Postat av: Calle

Annika var knappast ett oskyldigt vittne till hennes pojkväns handlingar...Hon var med och planerade det första mordet, det på kötthandlaren, och hon distraherade Robert Hellbush så att pojkvännen kunde skjuta honom. När andra poliser hann ikapp paret så var hon med och laddade om revolvern. De agerade medvetet och i samförstånd, och i den situationen tycker jag inte att det är relevant vem som kramade avtryckaren.



Det är väl klart att döttrarna hatar deras fars mördare?

2009-04-12 @ 10:20:05
URL: http://www.callebergstrom.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

"Det är väl klart att döttrarna hatar deras fars mördare?"



Nej. Varför skulle det vara det?



Skitsamma vad hon gjorde. Hon har suttit av det och utgör inget hot mer.

2009-04-13 @ 12:30:40
Postat av: Calle

Om vi antar att du älskar din pappa/mamma (det behöver inte vara så, men vi antar det) och din pappa en dag på jobbet ser ett par längs med vägen som har punktering på bilen och när han försöker hjälpa dem blir han ihjälskjuten, vilka sorters känslor skulle du ha för de personenerna då?



Huruvida hon har suttit av tiden är inte alls klart, hon dömdes till 25 år till livstid och det blir Örebro Tingsrätt som snart får avgöra om hon ska få ett tidsbestämt straff och i så fall hur långt det blir. Skulle jag gissa så kommer hon nog få bestämt till 30 år, och då är hon snart ute - och då är hennes straff avtjänat.

2009-04-13 @ 12:56:26
Postat av: Nicklas Eriksson

Bah, scenariot spelar väl ingen roll? Jag hade inte kunnat hata efter så lång tid i alla fall, då hade jag behövt någon slags hjälp med huvudet.



2009-04-13 @ 18:06:31
Postat av: Kristoffer

Ja, och det behöver nog de kvinnorna som det väl främst handlar om här (döttrarna till polismannen). Och det är väl heller inte helt ovanligt när man som barn tvingats uppleva ett sådant trauma som att få sin far oprovocerat mördad.



Har du själv råkat ut för något liknande som barn? Annars så spekulerar du ju bara i hur du själv skulle reagera. Och du verkar tro det bästa om dig själv och det är väl skoj för din skull. Själv skulle jag inte vara så snabb att döma andra människor för deras reaktioner.



Det verkar snarare handla om att det just är "evangelistiska högerkristna" som hatar.

2009-04-13 @ 20:18:44
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej inget i den stilen, men fan lika traumatiskt. Dock; jag har självkännedom. Kalla det spekulation om du vill. Jag skulle inte kunna hata i nästan 30 år.



Undrar om de har fått någon hjälp, jag tror inte det.

2009-04-13 @ 20:23:10
Postat av: Kristoffer

Du tror alltså inte att de fått hjälp för att komma över traumat och ändå dristar du dig till att döma dem. Din människosyn är rätt kass...

2009-04-14 @ 05:27:53
Postat av: Nicklas Eriksson

Om det får dig att känna dig bättre, Kristoffer.

2009-04-14 @ 14:06:10
Postat av: cheezle

Den stora frågan är ju huruvida Ice-T driver med snuten när han spelar gris i Law & Order. Är det bra eller dåligt att skaparen av "Cop Killer" jobbar på dumburken?

2009-04-15 @ 19:50:04
Postat av: Nicklas Eriksson

För honom är det garanterat bra, cheezle. Ice har aldrig givit sken av att inte vilja tjäna pengar, så det går inte att kasta någon skit på honom för att vara en sell out heller tycker jag.

2009-04-15 @ 21:40:26
Postat av: Per

Det är ju faktiskt skamligt att vi inte har tidsbestämda straff i Sverige. Men nu när hon är här så är ju inte Leif Axmyr den som suttit längst.

2009-04-20 @ 04:25:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0