Borgarnas värsta mardröm!

Sådant här, mina vänner, det är sådant som får borgarna att SKAKA av rädsla ända ut i fingerspetsarna, det här är deras absolut värsta mardröm: arbetare som står enade tillsammans och som kämpar mot ett mål!

TIll kamraterna på Volvo Lastvagnar
: kämpa på, men akta era ryggar! Det har kommit knivar i dem förut från lakejerna!

Kommentarer
Postat av: Magnus

Läs en bok!

2009-04-28 @ 23:45:22
Postat av: Gryningsräd

När skall "arbetarna" vakna upp ur sitt klasskampsjämrande. "Borgarna" (dom som röstar höger?) försvarar individens rätt att bilda organisationer och hålla möten bäst fan dom vill. Här skakas inget. Dock kan man tycka att facket blandar ihop äpplen och päron lite när man jämför kostanden för flygplan med anställda.I Sverige betalar företagen och löntagarna stora summor i skatt för att ha ett skyddsnät vid sjukdom, arbetslöshet m.m. Du kan väl knappast begära att företagen TROTS detta skall stå för trygghet - alltså ha folk anställda trots att dom inte behöver det? Man får välja lite vilken fot man ska stå på.

2009-04-29 @ 02:58:49
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Martin

Gryningsräd,

mycket bra poäng! Det här är inte en angelägenhet enbart för Volvoarbetare, det är en angelägenhet för varje skattebetalare i landet!

2009-04-29 @ 08:55:43
Postat av: lennart

Inte särskilt skrämmande måste jag säga utan mer en tandlös demonstration som i det långa loppet inte kommer att få någon större effekt

2009-04-29 @ 10:49:10
URL: http://limericks.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Tja, Lennart, det kanske är svårt att bedöma när man ägnar sin blogg åt dikter om pedofilt homosex?Men reaktionerna såväl som historien visar ju att jag har rätt.

2009-04-29 @ 16:32:23
Postat av: Daniel

Det är fan rätt. Man säger hela tiden att jantelagen regerar i sverige (vilket är bluff).

Och när väl demonstrationerna sätter igång så börjar folk att gnälla och tycka att arbetarna ska vara lite mer jante.Nä fan, bli mer franska av er. Kom ihåg att utan arbetarna så finns det inga framtida vinster och ingen som arbetar ihop till flygplanen som cheferna ska åka i.

Hade vi haft en trygghet i Sverige så hade vi inte behövt strejka, men regeringen vill ju ta ifrån oss våra pengar med repressiva åtgärder som om alla människor vore lata.

Dessa människor visar att dom inte är lata utan att dom vill arbeta och samtidigt vill dom inte gå ut till den hopplösa tillvaro som vår menlösa regering bestämmer över med att endast sitta hos arbetsförmedlingen och söka jobb som inte finns samtidigt som ens egna och samhällets ekonomi minskar.

2009-04-29 @ 16:44:20
Postat av: Martin

Ja, det är märkligt att borgarna inte har några invändningar. Volvos aktieägare tar 4 miljarder och lämnar arbetarna OCH skattebetalarna att ta smällen. Trodde moderater var emot subventioneringar. I det här fallet är det skattepengar rakt ned i fickan på Volvokapitalisterna. Det finns pengar för omställningar och utveckling av företaget.

2009-04-29 @ 19:06:29
Postat av: Nicklas Eriksson

Jag håller med, inte fan är svensken särskilt fylld av jantelagarna inte.Martin: förra året delade de svinen ut TRETTIO jävla miljarder! De plundrar ju och nollställer bolagen inför varje år i princip!

2009-04-29 @ 21:55:49
Postat av: Gryningsräd

Nicklas Eriksson:

Hade det inte varit bättre att försöka bemöta Lennarts inlägg istället för hans person?Daniel:

Just detta rätt inskränkta sätt att tänka är tyvärr talande för folk på vänsterkanten. Det är ingen som säger att "arbetarna" (vilka är det förresten? bara dom som är medlem i IF Metall?) behövs. Ett företag behöver alla typer av människor: dels de som startar det, dom som bidrar med kapital (och därmed riskerar sina pengar för en idé som dom tror på), dom som tar stora strategiska beslut, dom som skruvar ihop det som andra människor ritar och räknar ut, personal som betalar ut löner osv."...folk att gnälla och tycka att arbetarna ska vara lite mer jante..."

Fel. Argumentera på ett vettigare sätt istället för att blanda ihop ägarfrågor med företagsfrågor. Det är nämligen inte samma sak. Dessutom, som jag skriver ovan, antingen skall företag TA socialt ansvar, eller så ska dom inte det och låta staten sköta om det. Just nu känns det som att folk vill att företag skall göra både och."Kom ihåg att utan arbetarna så finns det inga framtida vinster och ingen som arbetar ihop till flygplanen som cheferna ska åka i."

Se min första paragraf och tänk efter lite."Hade vi haft en trygghet i Sverige så hade vi inte behövt strejka, men regeringen vill ju ta ifrån oss våra pengar med repressiva åtgärder som om alla människor vore lata"

Saken är att även regeringar INNAN den borgerliga tog dina pengar, dock kallat för "arbetsgivaravgifter" samt "inkomstskatt" och sedan försökt påskina att det alltid är någon ANNANS skatt som går till just A-kassa och sjukförsäkring m.m.Varför skulle inte aktieägarna få några pengar? Du jobbar väl inte utan lön?

2009-04-30 @ 03:32:35
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Daniel

Gryningsräd.Jag vill bara fråga dig, hur skulle Leif Johansson ha råd med ett flygplan om inte arbetarna fanns. Om vi tar upp en annan snubbe vid namn Christer Gardell, så har han aldrig utfört ett hederligt arbete i hela sitt liv utan bygger hela sin bubbla på spekulationsekonomi. Han ser bara till att plocka ut vinster till lägre skatt än om han hade arbetat och kommer sedan aldrig att betala tillbaka sina lån som han har tagit.

Ang kapital till bolagen så startas dom flesta bolagen inte med riskkapital utan startas som sidoprojekt medan man fortfarande är anställd. Det är bara en liten priviligerad grupp som kan springa till banken och låna miljoner och miljarder såsom det skedde i t.ex. itbubblan.Och ang. jante så stycker folk att man inte ska yttra sig utan bara knyta näven om man är upprörd. Jag förstår inte varför folk är så rädda för strejker.Ang skatter... vill bara säga att det var inte socialisterna som uppfann skatten.

Arbetsgivaravgifterna är avsaknaden av löneökning som skulle gå till pensioner och akassa istället. Men såsom regeringen dribblar med skatterna så finansierar den höjda arbetsgivaravgiften annat (t.ex. borttagandet av fastighetsskatten). Akassan är överfinansierad men ändå tvingar regeringen facken att höja avgifterna genom att dom har ändrat reglerna.För övrigt så är jag egenföretagare och har anställda inom handels. Men skillnaden mellan mig och mina anställda är inte så stor då jag har samma lön och villkor samt är själv med i akassan. Dock så har jag inte samma anställningstrygghet, men jag har gjort ett val att vara egenföretagare.

2009-04-30 @ 09:08:14
Postat av: Martin

Daniel,

de flesta jag vet som startar bolag är folk som har tröttnat på att försöka få gehör för sina idéer i hierarkin i stora bolag. Folk som försöker utveckla verksamheten de verkar i, men får kalla handen från en ledning som stagnerat och tycker man skall göra som man alltid gjort.Bra att du påtalar det falska i att högern representerar företagare, i bloggar brukar liberaler och moderater utge sig för att tala för småföretagare. Är själv småföretagare och trots detta är jag socialist. Har faktiskt blivit mer radikal av att starta företag, när man möter riskkapitalister inser man hur olämpliga dessa är att ha någon som helst makt i samhället.Volvoarbetarna vill arbeta med Volvo och utveckla volvo. Kapitalisterna vill pungslå Volvo så mycket det går på arbetarnas och skattebetalarnas bekostnad.Kapitalisterna har ingen anledning att utveckla Volvo, de går in för snabba cash. De behöver inte bekymra sig för hur det går, det finns alltid ett restvärde i fabriker, maskiner osv så de behöver inte tänka frammåt, de är trygga hur som helst.

2009-04-30 @ 09:35:46
Postat av: Nicklas Eriksson

Bemöter precis vad jag känner för. Dessutom skriver den jäveln limerickar om vuxna män som sätter på småpojkar i röven (som om det skulle vara kul bara för att pojken i fråga är asiat), så han förtjänar inte att tas på allvar.Aktieägarna ska inte få alla pengar. Det är precis det jag skriver, svenska företag plundras i princip varje år inför aktieutdelningarna. Soliditeten blir lika med noll, svenska företag ligger bland de sämsta i världen när det gäller soliditet.Du kan dessutom inte jämföra aktieutdelningar med arbete. Vari ligger prestationen att sätta in pengar som du kan avvara i ett bolag? Det finns ingen.

2009-04-30 @ 12:49:40
Postat av: Robin

Kan inte tillföra något mer till diskussionen utan håller helt med min kamrat Niklas.

Men ett par tänkvärda ord kan jag tillföra.

"En aktieportfölj är som ett omklädningsrum, den stinker av andras BLOD, SVETT och TÅRAR".

2009-04-30 @ 20:17:15
Postat av: livelev

Bah - fega Götelaborgare.På Volvo här uppe i Umeå larvade man sig inte med nån fjantig demonstration....

2009-05-01 @ 00:25:17
URL: http://blogg.passagen.se/livelev
Postat av: Nicklas Eriksson

Tack Robin. Visst är det så. Men har man inget luktsinne så skiter väl de i det.

2009-05-01 @ 07:09:48
Postat av: Gryningsräd

Daniel:

"Jag vill bara fråga dig, hur skulle Leif Johansson ha råd med ett flygplan om inte arbetarna fanns."

Precis lika dumt som att säga att arbetarna inte skulle ha några bilar att bygga om inte Leif Johansson fanns. Alla behövs nämligen i ett företag...Riskkapital brukar mest användas till när företaget går från litet till stort - inte i starten. Och med riskkapital menar jag inte banken, utan privatpersoner och riskkapitalbolag som tror på en affärside och ger företaget pengar i utbyte mot aktier - inte ränta som banken gör."...socialisterna som uppfann skatten."

Jättebra argument!"Akassan är överfinansierad"

För tillfället ja. Men eftersom arbetsgivaravgiften inte är direkt kopplad till någon verksamhet (pengarna öronmärks inte) så är ju det rätt ointressant. Jo, jag VET att arbetsgivaravgiften HAR bestämda områden, men i praktiken går dom ner i samma mörka hål.Synd att vi i Sverige inte tar hand om våra egenföretagare. Varken den förra eller denna regering."Du kan dessutom inte jämföra aktieutdelningar med arbete. Vari ligger prestationen att sätta in pengar som du kan avvara i ett bolag?"

Inte prestation, men finansiell risk. Inte samma sak det vet jag, men ändå jämförbart. Men på samma sätt kan jag väl säga att anställda inte skall ha någon lön eftersom dom inte tar något finansiell risk.Robin:

"En aktieportfölj är som ett omklädningsrum, den stinker av andras BLOD, SVETT och TÅRAR"

Ja, och i rännstenarna utanför Volvo ligger arbetarklassen i sitt egna blod. Äh - lägg av med klasskampsretoriken och kom med in i 2000-talet.

2009-05-02 @ 02:41:48
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

"Alla behövs nämligen i ett företag... "Säger det något om hur ägarförhållande ska vara?"Riskkapital brukar mest användas till när företaget går från litet till stort - inte i starten. Och med riskkapital menar jag inte banken, utan privatpersoner och riskkapitalbolag som tror på en affärside och ger företaget pengar i utbyte mot aktier - inte ränta som banken gör. "Eh, ja när det gäller storfinansen. Annars brukar riskkapitalet kallas "Almi" och betalas av mig, Robin och Daniel."Synd att vi i Sverige inte tar hand om våra egenföretagare."Varför ska vi "ta hand" om dem? Blir man inte egenföretagare för att man är så ung och krispigt frisk att man vill slippa sådant? Eller menar du att de inte klarar av det de har valt?"Inte samma sak det vet jag, men ändå jämförbart. "Hur kan det då vara jämförbart???"Men på samma sätt kan jag väl säga att anställda inte skall ha någon lön eftersom dom inte tar något finansiell risk."Nej det kan man inte eftersom den finansiella risken för oss är att INTE arbeta. Motsatsförhållande existerar inte i den här frågan.Om du tycker att Robin ska komma in i 2000-talet så kan du ju börja med att motbevisa honom. Just det, jag glömde - det kan du inte. Men det är väl så, det man väljer att inte se, det finns inte.I rännstenarna utanför Volvo ligger snart ingen arbetarklass alls eftersom the likes of you har sett till att ingen har sina jobb kvar inom en snar framtid.Det blir allt hårdare att kalla sig Gryningsräd på den här bloggen...

2009-05-03 @ 17:01:36
Postat av: Gryningsräd

Nicklas:

Vaddå "ska" vara? Ägare blir man genom att köpa aktier. Det gör man på börsen som är öppen för alla. Vad är problemet med ägarförhållandet?Almi ger ut LÅN - inte riskkapital. Riskkapital är pengar man FÅR i utbyte mot del i företaget. Går företaget i konken så försvinner pengarna. Ett lån betalar man dels ränta på, dels kan man få ut pengar ur ett konkursbo. Lief Johansson betalar också pengar till Almi - och bra mycket mer än vad ni gör ;-)Varför? Tja, därför att Sverige knappast kommer att få fram storföretag som Volvo, Astra och Ericsson. Egenföretagarna är framtiden, tjänstesektorn är den sektor som kommer att växa mest. Framförallt nu när industrin minskar. Lagar, skatter och regler är gjorda för stora företag och anställda. Inte att man är sin egen.Jämförbart eftersom principen är den samma. Du ge något IN (arbete/kaptial) och vill få någonting UT (lön/avkastning).Det som jag sa till Robin var att skippa retoriken. Att Metallare med 25000kr i månaden ligger rätt långt från "blod, svett och tårar".Hur har jag (och vad är sånna som jag?) sett till att världen har slutat köpa bilar? Var det "sånna som jag" som såg till att vi gick från lie på åkrarna till skördetröskor? Eller manuella vävare till vävmaskiner? Du verkar ha det svårt med utveckling och omställning, men det har pågått i hela mänsklighetens historia. Och det kommer också att fortsätta... det är därför industrin i Sverige minskar.

2009-05-04 @ 07:03:33
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

"Vaddå "ska" vara? Ägare blir man genom att köpa aktier. Det gör man på börsen som är öppen för alla. Vad är problemet med ägarförhållandet?"Idet här fallet att produktionsmedlen ägs av ett fåtal som också får tillgång till den största delen av vinsterna. Jag och många med mig underkänner detta system, och vi ställer heller inte upp på systemet med börsen."Almi ger ut LÅN - inte riskkapital. Riskkapital är pengar man FÅR i utbyte mot del i företaget. Går företaget i konken så försvinner pengarna."Ja. Det som är tråkigt är att det också försvinner de här levnadsbetingelserna som kallas möjligheten till lönearbete för oss arbetssäljare. Som vi inte kan leva utan, för tro det eller ej så ser inte vi kommunister/socialister oss som bidragsberoende utan som arbetare."Det som jag sa till Robin var att skippa retoriken. Att Metallare med 25000kr i månaden ligger rätt långt från "blod, svett och tårar"."25000... du vet ju verkligen rätt lite. Med tilläggen som finns kommer vissa metallare lätt upp i nära 30000, särskilt om de jobbar natt. Detta spelar dock ingen som helst roll om man vore oförsäkrad. Bara en vaccination går på runt 1500 i reda pengar. Har man hund ser man snabbt vad vård kostar egentligen, och då spelar det ingen roll om man har 30000 i månaden, man blir utblottad direkt ändå. Då BLIR det blod, svett och tårar.Dessutom har en metallare sällan någon livlina. En kille som Robin och jag känner stod på Volvo LV en dag som vanligt och skruvade växellådor. Plötsligt trillade 400 kilo växellåda ner och träffade honom mellan nacken och axeln och slog fullständigt sönder alla ben ner till bröstbenet. Hade han inte fått jobb som ombudsman hade han bara haft en framtid som förtidspancho att "se fram" emot. Riskkapitalister och deras likar har ALLTID en utväg genom rätt kontakter med mera. De hamnar ALDRIG längst ner på stegen."Hur har jag (och vad är sånna som jag?) sett till att världen har slutat köpa bilar? "Såna som du är liberaler. Det är helt och hållet ert fel som kollektiv att kriserna kommer tätare och tätare och blir djupare och djupare. En arbetarstyrd ekonomi skulle aldrig bli så svängig som den så kallade fria marknaden."Var det "sånna som jag" som såg till att vi gick från lie på åkrarna till skördetröskor? "Nej, det var det kloka uppfinnare som gjorde. Det hade liberaler inte ett dugg med att göra."Du verkar ha det svårt med utveckling och omställning, men det har pågått i hela mänsklighetens historia. Och det kommer också att fortsätta... det är därför industrin i Sverige minskar."Inte ett dugg, jag välkomnar det. Jag är för en progressiv samhällsutvecklimg, remember? Jag har varit industriarbetare i sammanlagt åtta månader av mitt liv och skiter totalt i att själva industrierna försvinner, det är jobb jag vill ha kvar. Som inte har till huvudsyfte att berika riskkapitalistkräk eller aktieägare.

2009-05-04 @ 18:36:03
Postat av: Gryningsräd

Nicklas:

Okej, om ni inte tror på systemet så får ni väl slippa då. Men det är så systemet fungerar, sorry för det.Ja, alltid tråkigt när ett företag går i konkurs eftersom det drabbar så många: ägarna, de anställda, fodringsägare osv. Därför måste vi ha ett klimat där det är enkelt för folk att starta företag och där skatt på arbete blir lägre. Det leder till fler arbetsmöjligheter.Jag vet att metallare har rätt bra betalt, jag tog i underkant för att undvika "du vet ingenting om hur vi har det"-kommentarer, men det fick jag ändå. Inte lätt alla gånger :) Vaccination? Hund? Om man inte tycker att pengarna räcker till får man antingen 1) göra sig av med det som kostar pengar (svårt att göra sig av med hund dock) 2) tjäna mer pengar 3) dra in på något annat 4) hålla klaffen och sluta skylla på ägare och direktörer.Kanske att en "arbetarstyrd" ekonomi inte hade svängt, men det hade heller inte utvecklats lika bra. Alla hade haft det lika dåligt helt enkelt...Se det lite större nu Nicklas. Det som jag menade var att utveckling kommer alltid att leda till arbetslöshet, men att det kommer till nya jobb eftersom folk inte behöver slita med det mest nödvändigaste.Omställning Nicklas, det är det som vi pratar om här. Och jobb som du vill "ha kvar" försvinner pga omställning, men det kommer tillbaks nya jobb...

2009-05-08 @ 07:28:41
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

"Ja, alltid tråkigt när ett företag går i konkurs eftersom det drabbar så många: ägarna, de anställda, fodringsägare osv. Därför måste vi ha ett klimat där det är enkelt för folk att starta företag och där skatt på arbete blir lägre. Det leder till fler arbetsmöjligheter. "Det är skitenkelt att starta företag, jag har gjort allt utom att skicka in brevet till bolagsverket. Ska det bli lättare får man nog anställa folk på bolagsverket som bara sitter och bedömer om det är på riktigt eller inte. Skatten på arbete? Den kan vi väl ta bort helt? Den gör väl inget nyttigt ändå?Nädu Gryningsmannen, det där har vi hört i en valrörelse och i snart en hel mandatperiod. Det blir 200000 jobb FÄRRE under den. Visserligen till följd av en av dina åsiktsfränder (som har lobbat HÅRT för att få igenom de förslag du just lade) frampiskad kris, och det hjälper inga företagsbidrag i världen för. Sverige har ett av världens bästa system för småföretagare (hör med franska eller italienska småföretagare du och se vad de tycker. Eller grekiska!) redan. De behöver inte ha det ett dugg billigare, för det är det ni avser med kampanjerna."Jag vet att metallare har rätt bra betalt, jag tog i underkant för att undvika "du vet ingenting om hur vi har det"-kommentarer, men det fick jag ändå. Inte lätt alla gånger :) Vaccination? Hund? Om man inte tycker att pengarna räcker till får man antingen 1) göra sig av med det som kostar pengar (svårt att göra sig av med hund dock) 2) tjäna mer pengar 3) dra in på något annat 4) hålla klaffen och sluta skylla på ägare och direktörer."Vilka bra tips! Så lätta att genomföra när man redan som arbetare lever som ett svenskt företag: med urdålig soliditet, allt i den heliga tillväxtens namn! Att "göra sig av" med sin hund skulle vara som att adoptera bort sitt barn. Åter detta med era psykopatiska drag alltså, det förefaller mer och mer sannolikt. En normalt funtad människa kommer inte med ett sånt förslag."Kanske att en "arbetarstyrd" ekonomi inte hade svängt, men det hade heller inte utvecklats lika bra. Alla hade haft det lika dåligt helt enkelt... "Jättevanligt och jättedåligt argument. Är det "dåligt" att kanske bara ha tio tandkrämer att välja på istället för 40? Är det "dåligt" att slippa se sina kamrater sittandes på en parkbänk med en öl i näven eftersom de inte har något kvar sedan kapitalismen tagit allt ifrån dem? Är det "dåligt" att ha full sysselsättning som ÄR full sysselsättning istället för hyckel-sossarnas och de ännu mer hycklande moderaternas älskade EU-mål där en massa folk ändå går arbetslösa eller göms i åtgärder som bara förnedrar?"Se det lite större nu Nicklas. Det som jag menade var att utveckling kommer alltid att leda till arbetslöshet, men att det kommer till nya jobb eftersom folk inte behöver slita med det mest nödvändigaste."Men det kommer alltid att hoppa över en stor del av varje generation som inte är önskvärda i uppdateringen av samhället, äldre, de yngsta och de som inte har det så lätt för sig. När jag gick på komvux på nittiotalet var det fullt av den tidens uppsagda volvoarbetare som tvingats till skolbänken. Fullt av dem går fortfarande arbetslösa, och det är över tio år sen. Kapitalismen är sannerligen ett mästerligt ekonomiskt system när det gäller kapitalförstöring...Jag köper GÄRNA det som du säger, att alla "ska ha det lika dåligt (vilket vi redan konstaterat är ett skitargument)" framför att en stor del ska ha det dåligt, en liten del lite bättre och en pytteliten del ska ha det fantastiskt. Läs på lite om funktionell och vertikal inkomstfördelning, ett tips inför helgen.

2009-05-08 @ 15:06:24
Postat av: Gryningsräd

Nicklas:

Om det är det du menar men att starta företag, så visst... buslätt!Och ändå har regeringen inte gjort ett smack åt skatten på arbete eller gjort det enkelt för företagarna. Skrämmande nyliberalt du!Företagen behöver har det billigare, främst för att kunna sälja sina tjänster till privatpersoner. Varför tror du att svartarbeten förekommer?Det var därför jag skrev "svårt att göra med en hund" eftersom jag VET vad en hund betyder. Min poäng är helt enkelt att skaffar man sig något som kostar pengar så får man stå sitt kast och betala.Nja, mer att det aldrig har funnits så få (även om dom dock är många) fattiga i världen. Medellivslängden ökar, spädbarnsdödligheten minskar osv...Det är inte dåligt med full sysselsättning, det är en utopi. Det kommer alltid att finnas arbetslösa, frågan är bara hur många det är och hur vi tar hand om dom. Det finns inga EU-mål om arbetslösa och åtgärder, men det kanske du redan visste.Hur menar du kapitalförstöring? Att personerna satt på en massa kunskap som var efterfrågade men som inte kom till nytta? Varför startade inte dessa ett företag och satte igång? Det är ju bara att skicka in en blankett!!!

2009-05-08 @ 18:19:44
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

"Och ändå har regeringen inte gjort ett smack åt skatten på arbete eller gjort det enkelt för företagarna. Skrämmande nyliberalt du! "

Inte värst, men det har de tagit igen på andra områden. Jag förstår om det svider i er extremisters ögon när realpolitiken kommer i vägen."Företagen behöver har det billigare, främst för att kunna sälja sina tjänster till privatpersoner. Varför tror du att svartarbeten förekommer? "Det kommer ändå aldrig att kunna bli så billigt att privatpersoner har råd med det vitt om vi inte inför den amerikanska modellen i Sverige fullt ut.

Även vi lågbetalda har rätt att kunna leva på en lön per person."Nja, mer att det aldrig har funnits så få (även om dom dock är många) fattiga i världen. Medellivslängden ökar, spädbarnsdödligheten minskar osv... "Fattigdomen minskar också, är ett populärt liberalt argument. Antalet som lever på mer än 2 USD per dag, den av FN stadgade gränsen för absolut fattigdom minskar som fan! De kanske lever på 3 ISD om dagen istället...Den relativa fattigdomen i Sverige minskar då inte i alla fall."Det är inte dåligt med full sysselsättning, det är en utopi. Det kommer alltid att finnas arbetslösa, frågan är bara hur många det är och hur vi tar hand om dom. Det finns inga EU-mål om arbetslösa och åtgärder, men det kanske du redan visste. "Haha, den var fin:) Visst finns det det, det är bara det att den följer den fina gamla phillipskurvan och görs om till ett inflationsmål istället. Men helt rätt, inga krav på åtgärder. Varför skulle det finnas det i det största högerpolitiska bygget någonsin?"Hur menar du kapitalförstöring? Att personerna satt på en massa kunskap som var efterfrågade men som inte kom till nytta? Varför startade inte dessa ett företag och satte igång? Det är ju bara att skicka in en blankett!!!"Läs din åsiktsfrändes och docenten i ekonomisk historia vid Handelshögskolan i Göteborg och Chalmers Jan Jörnmark böcker "Övergivna platser I & II" så får du en grundlig genomgång i kapitalismens lysnade förmåga till kapitalförstöring. Det är Jörnmark själv som använder ordet, jag har bara lånat det.

2009-05-09 @ 23:02:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0