Sossarna i Göteborg går mot nederlag.

Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt går mot förlust i valet 2010. Jag som suttit i KF-gruppen har naturligtvis känt till Göran Johanssons önskan om att avgå, och att det med största säkerhet har varit Anneli Hulthén som tar över efter honom. Det är dock tyvärr förknippat med en valförlust.

För trots att Anneli Hulthén är bland det mest kompetenta sossarna har, och inte bara i Göteborg utan i partiet i övrigt, vinner hon inga val. Ledsen att behöva säga det Hon är inte tillräckligt känd helt enkelt.. Det är nackdelen med sossarnas sätt att belöna för lång och trogen tjänst, att en ledare blir så starkt dominerande att ingen bakom tillåts synas. Skulle jag gissa på vem som var näst mest kände sossen i Göteborg skulle det bli Frank Andersson, men det är inte för några positiva saker utan för att han gick och agerade strejkbrytare under kommunalstrejken "för att visa samhällsansvar". Operaaffären stärkte inte heller hans aktier bland folk, det kan jag lova.

Jag ser faktiskt inte någon i hela gruppen i Göteborg som skulle kunna axla Göran Johanssons mantel! Inte för att det inte finns erfarenhet, det gör det, men ingen har hans karisma och ingen kan leda som han.

Dock finns det en
som skulle kunna, men han tillhör inte Göteborgs partidistrikt, han bor för långt uppför älven för det. Han heter Johan Kanmert och sitter som regionsråd idag. Han kommer från facket och arbetar som rörläggare på daglig basis, har inget heltidsjobb i politiken och det respekterar folk. Dessutom har han energi och gnista som heter duga. Han är flerbarnspappa och är inte rädd för fan själv, och absolut inte för Jan Hallberg (m).

Kommentarer
Postat av: Dr LOVE

V håller med från Redberget. Johan skulle passa bra. Oerhört kompetent och med ideologin på rätt ställe.

det kanske till och med skulle få dig att bli sosse igen? ;-)

//M & DR

2008-10-01 @ 21:02:22
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej det skulle det inte, men det är bättre med en sosseledning i Götet än en borgardito.

2008-10-03 @ 13:59:12
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0