Men lilla Mona, stäm ner klassamarbetspipan nu!

Tror jag att högerräpan Mona Sahlin tycker att det är fruktansvärt när SSU gör något roligt för en enda gångs skull och utlovar rosor för vad de trodde var en simpel matförgiftning mot kapitalets springpojkar, pamparna på Svensk Näringsbrist.

Jag tänkte likadant och det slår jag vad om alla pengar jag någonsin kommer att tjäna om att en stor del av svensk vänster också tänkte. Det är bara det att det inte passar lilla Fröken Höger, Mona Sahlin. Näringslivet ska man samarbeta fullt ut med, eftersom klassamarbete är viktigt för socialdemokraterna. Att det inte är lika viktigt för arbetarklassen är inget man bryr sig om på 68:an. Därför är det viktigt att de slimmade magarna genom personliga tränare på Näringsbristens Hus i Stockholm inte tror att någon tycker illa om dem.

Blommogram är
på väg till SSU Stockholm för vassaste idén i år.

Kommentarer
Postat av: Carl

Du är fan dum i huvudet. Kanske skulle leta upp vart du bor och bajsa i din vattenanslutning och sedan skratta åt dig när du ligger utslagen i en vecka.

2008-09-27 @ 12:06:27
Postat av: Nicklas Eriksson

Carl: den ligger i Göta älv. Bara att gå ner och sätta dig och kläm.Jag springer då inte och tömmer spyhinken och baddar pannan på några jävla kräk i Svenskt Näringsliv som Jonas Morian, det ska du bara ha klart för dig.

2008-09-27 @ 13:02:08
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Roger

haha jo jag måste erkänna att jag garvade stort när jag läste det där. Det är så man vill börja tro på en gud, rättvisa finns.

Blidde så väldans glad nu, så jag ska nog springa iväg och krama lite SSUare

2008-09-27 @ 14:14:43
URL: http://www.flumdrutt.se
Postat av: Daniel

Jag fattar inte? Vad har SSU gjort?

2008-09-27 @ 15:38:42
Postat av: Daniel

Öhm. Nu blev jag osäker på om jag postade förut. =/ Om du raderade mitt inlägg så ber jag om ursäkt om jag postar igen.Vad SSU har gjort? Utlovat blommor till SN? Eller vill du ge blommor till SSU? :S

2008-09-27 @ 15:46:25
Postat av: Roger

Daniel:

Läs 1792001.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel1792001.svdSå får du lite info om vad det hela handlar om.

2008-09-27 @ 22:45:46
URL: http://www.flumdrutt.se
Postat av: Ohyra

Roger, din länk funkade inte. Jag la upp två fungerande.1792001.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel1792001.svd1786077.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel1786077.svdPersonligen tycker jag det är vansinnigt roligt - även om sidan där organisationen som tog på sig ansvaret hade sin notis nu plockat bort den nyheten. (vilket nog är rätt klipskt med tanke på SÄPO's involvering i det hela)Nicklas, du kan ju alltid skicka blommor till dom som gjorde det :-)

Btw, enormt megagrattis på din stora dag (vilket var igår visserligen, men idag vaknar du ju upp till första dagen som gift)

2008-09-28 @ 08:12:44
Postat av: Nicklas Eriksson

Oh, tack så mycket Ohyra!Ja, det var ett äventyr kan jag lova!

2008-09-28 @ 15:37:35
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Fredrik

2008-09-28 @ 15:38:08
Postat av: Fredrik

@Ohyra: "Personligen tycker jag det är vansinnigt roligt"

Vansinnigt roligt om någon hade dött också? Barn, gamla och sjuka finns det (hör och häpna!) även i de lokaler svenskt näringsliv sitter i.P.S. Du har ett väldigt passande nick.

2008-09-28 @ 15:40:44
Postat av: Giles

Det skrattades gott i fikarum i hela landet. Sossetoppen får förstås moralpanik, som vanligt.Vi andra tycker att det var roligt och att Svenskt Näringsliv de jävlarna förtjänade det.Ödets ironi, Svenskt Näringsliv som arbetar för att försämra villkoren på arbetsplatser runt om i landet blir själva offer för sin politik och förgiftas på sin "arbetsplats". Kanske var en arbetare någonstans i produktions- eller tjänstekedjan stressad och slarvade lite med att renligheten, vem vet...

2008-09-28 @ 17:46:24
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Nicklas Eriksson

Barn får inte vistas i miljö som kan vara skadlig för dem, Fredrik. Det var inga barn där. Gamla är de ju allihop, i alla fall i själen.Ohyra HAR ett väldigt passande nick, läs på hans blogg vad han menar.Giles: jag tycker det var jävligt roligt! Här arbetar de så hårt de kan för att downsiza, outsourca, entreprenadisera och försöker med alla medel att få oss att sänka våra löner och försämra våra arbetsvillkor. Redan har det dött fler på jobbet sedan 2006 än det gjorde åren innan på grund av deras politiska gren moderaternas nedskärningar. Då kan de fan ha lite shigella också.

2008-09-28 @ 18:09:05
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Daniel

Att vänstern tar ut det inträffade som någon sorts seger säger en hel del om både intellektuell förmåga och om vänsterideologins ställning. Bara en total förlorare tror att man vunnit en seger för att några tjänstemän på motståndarsidan får ett par karensdagar.

2008-09-29 @ 00:18:40
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är nog ingen här som är så naiv Daniel. Oavsett vad ni på högerflanken vill tro är de flesta som är vänster vanliga vuxna jobbare, och inte finniga plakatrevolutionärer från estetiska programmet.Vad menar du med seger? Det är det först när kapitalismen inte finns mer och inte kan komma tillbaka, när ingen längre minns Milton Friedman eller var han ligger begravd och när världsrevolutionen är permanent.

2008-09-29 @ 07:44:59
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Tiger

Naturligtvis är detta ett övertramp som taktiska och smarta politiker som Mona Sahlin aldrig skulle göra. Troligen inte bara för att det är taktiskt korkat utan för att hon troligen tycker att det är vulgärt och otrevligt.Ungefär som när LO-bloggaren Kennerfalk liknar journalisten Maciej Zaremba vid en dreglande hund eller när vänsterungdomar skojar om vilka som ska hängas efter revolutionen.Nu är ju inte den här typen av attityder något som bara förekommer inom vänstern. Att skoja om mordet på Palme och skämtsamt hylla Pinochet har jag själv stött på i kretsar jag har rört mig. Dessa attityder brukar ju inte spegla verkliga uppfattningar utan ses som skämt, men är likväl smaklösa. De flesta vet också bättre än att ge uttryck för sådant offentligt, men ibland bubblar dumheter upp till ytan.Både till vänster och höger, bland vänster och liberaler borde man inse att den här typen av utspel eller uttalanden knappast gynnar de idéer man kämpar för. Man vinner liksom inte sympati utan får mest folk att ogilla en.Så i det här fallet jublas det högt inom den del av vänstern som inte inser att SSU:s utspel är kontraproduktivt och det jublas tyst bland den höger som begriper detta. Vanligt folk rynkar på näsan och förfasas tillsammans med Mona Sahlin.

2008-09-29 @ 12:02:16
URL: http://www.moderskeppet.blogspot.com
Postat av: Gustav

Trots att jag brukar vara rätt positiv och öppen när jag skriver här och diskutera sakligt så kan jag faktiskt inte göra annat än att le i mjugg när jag läser om "världsrevolutionen". Eller om hur kapitalismen inte längre skall finnas och aldrig skall kunna komma tillbaka, et cetera. Om det är det som innebär seger är jag faktiskt rädd att vänsterflanken aldrig någonsin kommer att kunna göra annat än gå hem besvikna från matcherna... ;)Sen är det å andra sidan inte världens grej det här med SSU. Vissa tycker om den här typen av humor, andra gör det inte. Det är ju uppenbart att det är för att det är förmodat viktiga personer som drabbats som någon töntig drama queen slår på stora trumman. Det är ju rätt otroligt att det faktiskt var någon som gjorde ett "dåd" och mer av skadeglädje över en olycklig slump. Såhär ömhudad får man faktiskt inte var i rikspolitiken, då blir det bara politiskt korrekta mähän kvar.

2008-09-29 @ 12:22:28
Postat av: Nicklas Eriksson

Tiger: det den unga plakatvänstern brukar glömma är att revolutionen inte är ute efter kapitalisternas kroppar utan deras system. Nu tror inte jag att revolutionen kommer i min livstid, men jag skulle inte få ut något av att hänga människor som skulle kunna bidra till världsomställningen. Och jag skulle inte göra det heller. Jag är revolutionär, inte mördare.Är Kennerfalk LO-bloggare? Det visste jag faktiskt inte. Jag kände så klart till inlägget du refererar till, men jag hade ingen aning om att han bloggar för Landsorganisationen.Jag tror att du har fel angående vem som rynkar på näsan. Vanligt folk har slutat bry sig för länge sedan.Gustav: klart du tror det, det är en del av spelet och något som du innerst inne är väldigt rädd för att tänka på. Och du har rätt. Nu är det så som skriver. I hela världen utom i Latinamerika är vänstern hårt tillbakapressad, och den postindustriella fasen i vilken vi befinner oss kan vara i hundratals år. Men en dag, och det är jag övertygad om, kommer vi åter att befinna oss i en situation som gjorde att ILO bildades; massorna hade det så dåligt medan de rika hade det så bra att man fruktade en storrevolution i hela Europa i kölvattnet av den ryska statskuppen som Lenin och hans bolsjeviker iscensatte. Och då står hoppet till en stark frihetlig vänster som inte ser stat eller parti som det slutgiltiga utan människans sanna frihet: friheten från att utnyttjas och förslavas.Nej, du har mer rätt i det här än Tiger. Det är inte världens grej, det är det vanliga fjanteriet mellan partier och ungdomsförbund om vad som går an och inte. Men vilka i rikspolitiken är INTE politiskt korrekta mähän skulle jag vilja veta? Kanske Josefin Brink. Fredrik Malm är visserligen ett mähä, men politiskt korrekt skulle jag inte vilja kalla en sådan krigshetsare som han.

2008-09-29 @ 15:19:09
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Tiger

Nicke, fel av mig beträffande vilken flagg Kennerfalk bloggade under. Han bloggade inte för LO utan för sossarna. Jag borde ha kollat det.Jag tror inte du vill hänga någon. Inte de flesta av de vänsterpersoner som skämtar om det heller. Detta var bara ett exempel på sådant som man från högerhåll brukar hålla upp, peka på och säga: "titta så hemsk vänstern är!"SSU:s utspel är ytterligare ett sådant exempel. Sådant stoff används sedan mot vänstern. Ungefär som när du själv för ett tag sedan hittade någon kille som jobbade inom näringslivet och på sin privata blogg uttryckte sig hånfullt om arbetare. Då använde du detta som ett exempel på hur hemsk man är inom näringslivet. Mycket vanligt folk rynkar kanske inte på näsan eller bryr sig nämnvärt, men en hel del gör det.Sedan tycker inte heller jag att detta är "världens grej". Jag blir sällan personligen upprörd över den här typen av övertramp. Det är mest klantigt att ge friläge för motståndarsidan och kvaliteten på debatten sänks.

2008-09-29 @ 16:35:37
URL: http://www.moderskeppet.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ah, kvaliteten på debatten är inte sådär vansinnigt hög ändå tycker jag. Inte många blir ju övertygade av en debatt i Brunnsparken mer. Nymedia har ju gjort så att folk kan sitta på sin kammare och läsa exakt vad man vill på gott och ont. Debatter är ju mest till för att stöta och blöta ideologierna mot varandra (och ha skoj för debattörerna, för även om man ibland blir så förbannad så att man nästan avlider är det trots allt skitkul. Det är ju därför jag håller på).Jag bryr mig inte så överdrivet vad man "använder mot vänstern". Europas vänster är nere för räkning ändå just nu och lider av extrem brist på idéer och trafikstockningen i mitten. Dessutom tror jag inte på parlamentarism längre heller, så...

2008-09-29 @ 18:05:37
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Tiger

Kvaliteten på debatten är låg ändå så varför inte sänka den ytterligare? Vänstern är ju ändå nere för räkning så varför inte dra sitt strå till stacken för en fortsatt utveckling åt det hållet?Jag har faktiskt svårt att tro på att du har en så uppgiven hållning. Trots att du och jag har motsatta uppfattning i de flesta frågor så tror jag att du verkligen brinner för vad du tror på, tar dessa frågor på allvar och dessutom är rakryggad.

2008-09-29 @ 19:06:59
URL: http://www.moderskeppet.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Du har helt rätt, men det är bara att konstatera fakta. I princip hela Europa är de socialistiska partierna i princip utraderade. Både de som en gång var socialistiska men inte är det mer (sossarna, labour) och de som faktiskt är det än. Det som ger mig hopp om Europa är inga politiska partier utan människor som avvisar högerpolitik.Däremot i Sydamerika har det kommit långt. Inte många regimer som ska bort nu för att hela kontinenten ska vara röd. Det är nog det som är lite skillnaden, kanske inte när det gäller dig, men med många borgerliga debattörer på den här sidan.De flesta tror att man bara bryr sig om hur det ser ut i Sverige, men socialismen är internationell.

2008-09-29 @ 19:17:32
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Magnus Persson

Du måste vara galen! Är du medveten om att inte bara folk från Svenskt Näringsliv äter på denna personalmatasal? Och att även de blev drabbade av detta idiotiska tilltag. Tex så blev ett gäng lågbetalda bibliotekarier drabbade. Men så går det väl när den kriminella tokvänstern får agera fritt. Då är alla medel tillåtna. Även att förgifta sina medmänniskor. Stick och brinn är det snällaste jag kan säga!

2008-10-19 @ 12:00:20
Postat av: Nicklas Eriksson

Gött, Magnus. Puss på dig också. Också kan du ju spendera en stund på kammaren och lära dig känna igen en provokation även fast den hoppar upp och skiter dig i ansiktet. Ska vi säga så?Du får gärna säga andra saker också om du vill.Se f.ö. gärna filmen "Maria Carmen España - el Fin de Silecio". Då kan du ju lära dig något om vilka det är som brukar falla först, snubben.

2008-10-19 @ 12:03:36
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0