Idioterna del II

Idioternas triumfparad firar nya framgångar inom fotbollen. Nu senast mellan Syrianska FC och Västerås angreps spelare med raketer och hemmagjorda bomber. Visserligen med svag laddning men ändå. Detta är svenska tredjedivisionen.

Nu är det fan ta mig
dags att sätta stopp för det här. I England har alla som gripits för huliganism anmälningsskyldighet hos polisen innan match, och där får de stanna. Vissa har det en timme innan och efter, andra har det ett dygn. När det är landskamp måste de lämna in sina pass.

En annan sak som har hänt i England är att huliganer inte får jobb mer efter en dom. De blir helt enkelt svartlistade. De enda jobb de har att se fram emot är som budbilschaffisar och liknande om deras polare har ett eget företag, inga andra anställer dem. Desuutom har England kameror i tiotusental. En huligan som fotograferas på läktaren kan, såvida han inte bor mitt ute i bushen, följas tillbaka i tiden från det att han lämnade sin port. Detta har medfört att England, som är läktarkulturens hemland, inte har någon läktarkultur mer. Engelsmän reser till stockholmsderbyn för att uppleva lite gammaldags läktarstämning. Fotbollsmatcher är döda tillställningar med kritstrecksmaffian och barnfamiljsstämpel. Pisstrist med andra ord*.

I grund och botten
tycker jag inte ett piss synd om de huliganer och kategori C som dömts och stämplats på det här viset, eftersom ingen har tvingat dem "att slåss för sina färger". Hade de slagits för sig själva eller sin klass hade det varit en annan sak, och jag är ingen pacifist. Men jag vill ändå inte ha en sådan här lagstiftning och en sån kamerapark i Sverige. Det kommer att användas mot av staten oönskade och suspekta politiska element.

Vad fan som ska göras har jag dock ingen aning om. Det går inte att tala med C-folket. Då får man stryk. Det är inte "kanske", det smäller om man försöker ta det med dem på läktaren, och det är inte folk beredda att utsätta sig för. Så har DU några förslag är du välkommen med dem.

* Alla uppgifter rörande England och landets huliganlag är enligt min kompis John från Yorkshire.

Kommentarer
Postat av: Magnus

De här idioterna från Helsingborg IF:s supporterklubb slår verkligen t o m vanligt läktarvåld:http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=834463Mordförsök (eller näst intill) på en person som över huvud taget inte har med matchen att göra; man vill inte tänka på vad som händer om du trycker in t ex en kinapuff i munnen på någon och verkligen hindrar henne från att spotta ut eller fukta den. Killarna måste verkligen ha varit dyngraka, eller snarare påtända kanske, men det spelar ingen roll. Det minsta man kan begära är att HIF-supporterklubben ber kvinnan om ursäkt och att föreningen sedan försöker få ordning på sin erkänt dräggiga lokalfirma.

2008-10-01 @ 14:30:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0