Den elfte september.

Idag, torsdag den elfte september är det trettiofem år sedan bombplan ur den fascistiska arméfraktionen bombade La Moneda, presidentpalatset i Santiago de Chile och general Augusto Pinochet fördrev Chiles lagligt valde socialistiske president Salvador Allende, högg av poetens och vissångaren Victor Jaras händer, mördade honom och dumpade hans lik på gräsmattan där han bodde framför hans fru och installerade sig som landets ledare helt i strid med all folkrätt i världen.

Han mördade 3000 människor och drev många fler i landsflykt. Det spelade ingen roll för Moderaterna som inte ens ville beklaga det inträffade. Pinochet dog av hög ålder utan att ha blivit dömd för sina brott mot mänskligheten. På sin sida hade han bland andra Ronald Reagan och Margaret Thatcher, den senare har alltid kallat den gamle mördaren för sin vän, och hon var den enda kände ex-ledare eller högt uppsatte politiker som sörjde när Augusto slutligen dog. Offentligt i alla fall.

Måtte detta aldrig
hända igen. Måtte högerns alla förbannade doktriner om liberal ekonomi och ett konservativt styre med stat, kyrka och kärnfamilj som rättesnöre där arbetarens rätt kommer i tredje hand om ens någon, återuppstå.

Måtte världens arbetare inse sin makt och sina verkliga intressen, förenas och se till att detta aldrig händer mer.

Kommentarer
Postat av: Erik

Revolution nu!

2008-09-10 @ 22:53:17
Postat av: Nicklas Eriksson

...eller så snart som möjligt i alla fall.

2008-09-11 @ 13:52:33
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Oi!

http://autonomakarnan.motkraftblogg.net/2008/09/11/glad-11-september/

2008-09-11 @ 20:43:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0