Dagens debatt från Arvid Falk!

Idag har Arvid Falk en mycket bra debattartikel om jobbtrafficking med! Hur många ska behöva då för våra billigt renoverade badrum, svartbyggda stall och klippasfalterade garageuppfarter? Check it out!

Kommentarer
Postat av: Roger

det är ett VI och DOM numera i samhället. Tyvärr tror jag inte någon kommer att reagera nämnvärt när det sker en olycka. Solidariteten har försvunnnit. Det finns inget tänkade om mannen brevid oss längre. Varför skulle någon bry sig. Så länge gemene man får ha sin villa och volvo ifred.

2008-09-22 @ 19:24:20
Postat av: Nicklas Eriksson

Du har tyvärr rätt. Inte ens när den femtonåriga helsvenska flickan dog på sommarjobbet tidigare i år blev det särskilt mycket, men vi får ändå göra vårt bästa för att bilda opinion.

2008-09-22 @ 20:09:23
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Roger

Jag växte upp med en far som trodde hårt på det fackliga och solidaritet. Det är många gånger smärtsamt att se hans arbete rinna iväg som det gör. Kommer så väl ihåg när jag var yngre och hur han talde om de framsteg vårt samhälle gjort. Mycket tack vara att vi hade en gemensam agenda. Alla skulle få ta del, av samhället, alla skulle leva i ett rättvist samhälle. Många av de saker han arbetade för, monteras nu bit för bit. Det finns inte så mycket kvar av hans dröm och visioner, en och annan solblekt affisch dyker upp med ord som kamp och solidaritet. Det verkar som om vi glömt varifrån vi fått allt bra vi har här i landet.

De som skriker högst idag om alla orätvissor och alla som får, är de som fått den fetaste smörgåsen från bordet av välfärd. Egoism, för att skydda de intressen som de fått via bla facklig kamp och solidariet. Det är illa....

2008-09-22 @ 20:21:49
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, borgarklassen har lyckats bra med sitt splittrande av arbetarna. Men det är egentligen helt i linje med Marx förutsägelser om den postindustriella fasen.Läs bloggen littlemisschatterbox om du vill ha ett bra exempel på en som fått ALLT via det solidariska samhället och som nu gör allt för att avskaffa det. Och det här är det mest paradoxala i den frågan: hon är moderat för att andra ska få samma chans som hon!!!Snacka om att ha missat bussen.

2008-09-22 @ 20:48:15
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Mikael

Ja, låt allt bli som förut. Allt var bättre då. Ingen handel med omvärlden, inga semesterresor runt om i världen, inget internet, inga mobiltelefoner och sådant tjafs. Då alla jobbade på samma arbetsplats under hela yrkeslivet, inte utbildade sig i samma utsträckning och medellivslängden var 10 år mindre än idag.Ju förr dess bättre!

2008-10-02 @ 18:03:00
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Nicklas Eriksson

"ingen handel med omvärlden". Hur långt får du gå tillbaka i tiden då?Funny guy!

2008-10-03 @ 14:12:06
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0