What´d you prefer...


Sitter här och funderar
på vilket av följande scenario jag tycker vore värst: a) Sverigedemokraterna in i riksdagen 2010 och Kristdemokraterna ut. b) Kristdemokraterna kvar i riksdagen och Sverigedemokraterna utanför.

Jag vet helt ärligt inte vilket av alternativen jag skulle föredra. Båda är små missnöjespartier, stinkande av "gammal hederlig moral", intolerans, antifacklighet och inskränkthet.

Kristdemokraterna
och Sverigedemokraterna: varsin sida av samma hög gödsel.Kommentarer
Postat av: Johannes

Ja så sant, fast just nu (den senaste opinionsmätningen har jag för mig) står ju båda partierna utanför riksdagen. Detta lär väl självklart inte hålla i sig men hoppas kan man väl iaf. Hur osannolikt det än måvara.

2008-11-06 @ 20:32:58
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Johannes

Sen vill jag bara tilläga att jag vet att man bör ta dessa opinionssiffror med en stor nypa salt när det är lite mindre än två år kvar till valet men kom och tänka på det bara.

2008-11-06 @ 20:45:18
URL: http://hannes2.blogg.se/
Postat av: Nicklas Eriksson

Javisst bör man det, men var för sig är de illa nog.

2008-11-06 @ 20:58:18
Postat av: Tobias

Jag tror nog att du och alla andra politiska korrekta oikofober får förbereda sig på att kristdemokraterna (tyvärr) räddas kvar och att Sverigedemokraterna självklart kommer in.

2008-11-07 @ 04:15:15
Postat av: Nicklas Eriksson

Det var som sjutton! "Tobias" förnekar det förmodligen enda parti av de sju systrarna som direkt kan tänka sig samarbete med dem!

2008-11-07 @ 07:29:44
Postat av: Nicklas Eriksson

Åh... och jag är inte oikofob, jag är sverigedemokratofob.Tio gånger mer respekt för nationaldemokraterna, de vågar i alla fall stå för vad de tycker i motsats till ynkliga sverigedemokraterna med sina husnegrer. Vad har ni tänkt göra med dem sen förresten?

2008-11-07 @ 07:38:44
Postat av: Gustav Landström

Man kan tycka vad man vill om Kristdemokraternas vurmande för familjen och att de har en homofob och värdekonservartiv inställning i många socialafrågor. De har ibland även en ganska positv och socialliberlal inställning, tex i nykterhetsfrågon osv.De är defentivt att föredra mot RAISTISKA Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är rasister, de har en rasistisk historia och kommer från en rasistisk rörelse, det gör inte Kristdemokraterna.

2008-11-07 @ 14:41:19
Postat av: Nicklas Eriksson

Nej det gör de ju inte, men de kommer från en gammelkyrklig tradition där den vite mannen var skapelsens krona. De är sammanhäftade.

2008-11-07 @ 14:42:30
Postat av: SeeTheLight

"sverigedemokratofob", det säger en del om nivån på dina resonemang.

2008-11-08 @ 19:57:38
Postat av: Niklas H

Gustav Landström:

Du drar dej inte för att klistra på RASIST-etiketten.

Men vad har du att säga till mej då som nyligen gått med i SD, och tidigare har röstat på både MP och FP.Jag har själv bildat mej en uppfattning om dem, och sett att de, liksom jag, är kritiska till nuvarande invandringspolitik. Jag har inte varit med under deras "historia", så du kan inte sätta RASIST-etiketten på mej enbart pga deras historia.Jag har både arbetskamrater och vänner som är invandrare, och som jag tycker mycket om. Är jag rasist numera för att jag gått med i SD?Nej, du får komma med bättre sakliga argument än det gamla vanliga RASIST-etikettviftande om de ska bita på mej. Det finns många fler människor som har gått och kommer gå samma väg som jag, du kan inte bara vifta bort dem med rent trams. Ta diskussionen om hur problemen löses istället, vem vet, du kanske kan övertyga mej om du bara försöker!

2008-11-08 @ 22:40:11
Postat av: Nicklas Eriksson

Det här är inte Gustav Landströms blogg, det är min."Men vad har du att säga till mej då som nyligen gått med i SD, och tidigare har röstat på både MP och FP. "Att en av borgerlighetens konsekvenser är rasism. Inget underligt."Jag har inte varit med under deras "historia", så du kan inte sätta RASIST-etiketten på mej enbart pga deras historia."Nä, men nu är du med i ett rasistparti, så då går det utmärkt oavsett hur många "invandrare" du påstår dig känna! De är säkert från Norge allihop.

Kom igen när du hänger med lite massajer istället."Ta diskussionen om hur problemen löses istället, vem vet, du kanske kan övertyga mej om du bara försöker!"Formulera ETT av problemen då så ska jag knäcka det åt dig på två och en halv sekund.2008-11-08 @ 22:52:32
Postat av: Nicklas Eriksson

Seethelight: Fob och fob, jag hatar er helt enkelt hela packet. Bättre så?

2008-11-08 @ 22:53:28
Postat av: Niklas H

Nicklas Eriksson:

Jag vet att det inte är Gustavs blogg, men jag riktade mig till honom eftersom det var han som viftade med rasist-etiketten.Jag håller till viss del med om att borgerlighetens förda politik kan leda till rasism. Ska man vidga vyerna ytterligare kan man ju även säga att också vänsterblockets politik leder till rasism. De olika blocken har ju trots allt regerat bägge två under olika perioder.Din logik att använda "guilt by association" är inte lysande som argument för att kalla mej rasist. Med samma logik kan du kalla mej rasist/nazist ifall jag skulle rösta på socialdemokraterna i nästa val; Statens institut för rasbiologi grundades ju trots allt efter en socialdemokratisk motion.Jag ska formulera ETT problem som du bad om. Det är ett som jag tycker är av humanitär karaktär.

Några fakta som jag inte tror någon säger emot:a) I sverige finns ett relativt stort utanförskap bland invandrare, särskilt då i speciellt utsatta områden som Rosengård och Rinkeby. Med "Utanförskap" menar jag då att andelen arbetslösa, bidragsberoende, och risken att hamna i kriminalitet, är betydligt högre än för genomsnittet.

Vad utanförskapet beror på må vara klassammhället, att alla svenskar är rasister eller vad mer för inelligent man kan tänkas komma på.b) Sverige beviljar mellan 50 och 100 tusen uppehållstillstånd årligen. Helt uppenbarligen löper dessa nya svenskar en hög risk att hamna i utanförskap.Som jag ser det är det ett problem att innan man löst a) fortsätter att ta in tiotusentals, uppemot hundratusentals människor varje år, som man VET löper hög risk att hamna i arbetslöshet, kriminalitet och bidragsberoende. Är det inte fruktansvärt cyniskt och ovärdigt mot dessa människor, och mot de som redan befinner sig i utanförskap och riskerar att cementeras där?Vi går för den delen mot en lågkonjunktur där vi redan sett tusentals varsel, och uppåt 100000 jobb kan försvinna på sikt. Hur kan du med gott samvete stå och glatt välkomna och le åt 100000 människor som hoppfulla kommer hit varje år, samtidigt som du VET att en alltför stor andel av dem kommer att hamna i utanförskap? Det anser jag är hyckleri, nästan som att sticka kniven i ryggen på dem.Det anser jag är ett problem. Hur du vänder det för att få mej till rasist blir ju intressant att se :)

Ännu bättre får du gärna förklara hur problemet a) kan lösas samtidigt som b) fortgår, dvs minska utanförskapet samtidigt som vi spär på det.

Det är helt ok om du mailar mej. Jag gillar att belysa och se saker ur olika perspektiv, så jag diskuterar gärna. Vet dock inte om kommmentarssidan till detta blogginlägg är rätt forum? Det får du avgöra.

// Niklas

2008-11-08 @ 23:59:30
Postat av: Anonym

"Seethelight: Fob och fob, jag hatar er helt enkelt hela packet. Bättre så?"Hmm, jag tror jag misstog mej om att man kunde diskutera vettigt med dej? Jag tycker den kommentaren visar på otroliga fördomar mot en viss grupp av människor, liknande den rasism som jag hoppas du vill bekämpa... Motbevisa mig gärna.

2008-11-09 @ 00:01:58
Postat av: Niklas H

Hoppsan, senaste kommentaren var från mej. Glömde skriva in namnet.

2008-11-09 @ 00:02:43
Postat av: Nicklas Eriksson

"Jag håller till viss del med om att borgerlighetens förda politik kan leda till rasism. Ska man vidga vyerna ytterligare kan man ju även säga att också vänsterblockets politik leder till rasism. De olika blocken har ju trots allt regerat bägge två under olika perioder. "

Till viss del? Vad händer när ägenderätten hotas? Jo liberalerna går ihop med de konservativa och andra som försvarar äganderätten och reagerar med våld(Italien, Spanien, Portugal, Grekland, Chile med flera länder)och därefter fascism. Det är inget konstigt, det är konsekvensen. Rasismen kommer långt tidigare eftersom förutsättningen för borgerlig politik är en splittrad arbetarklass som ser annat än kapitalet som sin naturliga fiende. Ni har lyckats utomordentligt i Frankrike, grattis grattis.Nu vet jag inte vad du syftar på för vänsterblock (jag håller mig liksom inte bara inom Sverige) men eftersom de allra flesta vänsterblock är reformistiska (socialdemokratiska) så kör även dessa med en borgerlig politik som numera låter kapitalet få i princip helt fritt spelrum, så det är ingen skillnad där alls. De som inte är reformister är svårt statskapitalistiska och nationalistiska. Ingen skillnad där heller."Din logik att använda "guilt by association" är inte lysande som argument för att kalla mej rasist. Med samma logik kan du kalla mej rasist/nazist ifall jag skulle rösta på socialdemokraterna i nästa val; Statens institut för rasbiologi grundades ju trots allt efter en socialdemokratisk motion. "Javisst, var motsäger jag dig? Nu har det ju iofs bevisats vetenskapligt att sossarna har tredje eller fjärde färst antisemiter i sina led, men du verkar tro att jag är sosse vilket du inte bör göra. Jag är partilös, revolutionär och frihetlig socialist med allt svårare anstrykningar av Kropotkin OCH Bakunin!"Jag ska formulera ETT problem som du bad om. Det är ett som jag tycker är av humanitär karaktär.

Några fakta som jag inte tror någon säger emot:a) I sverige finns ett relativt stort utanförskap bland invandrare, särskilt då i speciellt utsatta områden som Rosengård och Rinkeby. Med "Utanförskap" menar jag då att andelen arbetslösa, bidragsberoende, och risken att hamna i kriminalitet, är betydligt högre än för genomsnittet.

Vad utanförskapet beror på må vara klassammhället, att alla svenskar är rasister eller vad mer för inelligent man kan tänkas komma på.b) Sverige beviljar mellan 50 och 100 tusen uppehållstillstånd årligen. Helt uppenbarligen löper dessa nya svenskar en hög risk att hamna i utanförskap. "Svar på a: klart det är ett problem. Det beror på att kapitalet behöver en stor arbetslöshetsreserv som kan hjälpa till att hålla arbetarklassens anspråk på bättre villkor och löner nere. I det träsk som alltid bildas av arbetslöshet (du kan ju kolla upp hur det såg ut här i Olskroken där jag bor under 20- och 30-talen. Det är ingen slump att här ligger så mycket rester av gamla kyrkor trots att området är så litet) frodas andra lösningar och andra frälsare än en sammanhållen arbetarklass än Marx eftersom opportunister inom grupperna tar chansen att sprida sitt religiösa vanvett. Läs gärna min post "Bassem Nars blinda öga" som du hittar i rollen. Där har du en betydligt bättre utveckling än jag orkar med nu.Svar på b): jadu varför gör man det? KAN ha att göra med ditt syskonparti regerar i Danmark och knappt tar emot en jävel nuförtiden och att Nordens österrikare, finnarna, aldrig tatt emot en jävel utan att EU reagerat. Men den stora orsaken är nog att Sverige tar emot av HUMANITÄRA skäl. Att sedan systemet för en värdig mottagning och utplacering är fucked up är ju bara att skylla på sossarna. Nöjd?"

Som jag ser det är det ett problem att innan man löst a) fortsätter att ta in tiotusentals, uppemot hundratusentals människor varje år, som man VET löper hög risk att hamna i arbetslöshet, kriminalitet och bidragsberoende. Är det inte fruktansvärt cyniskt och ovärdigt mot dessa människor, och mot de som redan befinner sig i utanförskap och riskerar att cementeras där? "Jo men det hade det varit oavsett var på jorden de bott. Och ni sverigedemokrater tror ju att de flesta kommer hit för att bli försörjda vilket är lite lustigt med tanke på er tro på ett så kallat "fosterland". Ni vill ju stanna i Sverige helst av allt, vad får er att tro att andra folk inte skulle vilja detsamma om de fick välja? Min svärfar kom hit för att han hade blivit torterad och mördad annars, inte för att det verkade så jävla lockande med socialbidrag. Är du inte lite farligt ute nu som partist? Riskerar du inte att låta lite för mycket av det som ni lagt skynket över synas..? "DE ÄR INTE SOM VI!!!! OCH DET ÄR INTE KULTUR SOM AVGÖR!!! DE ÄR HELT ENKELT SÄMRE MÄNNISKOR!!!"Det får mig att se dig och ditt parti som rasister, Niklas. Er fernissa är alldeles för tunn. Ni skyller allt från skoskav till finanskris på invandring, och hade det inte varit för att ni behöver ett ickerasistalibi, och därigenom blev sionister så hade ni gått på stan och delat ut pamfletter som varnade för judefaran precis som era andliga förfäder i NSDAP gjorde på tjuogtalet när ingen hade hört ordet nazist och deras politik inte upprörde mer än er gör nu.Varför utse "kulturer" till fiender? Varför utse enskilda religionsutövare till fiender när det inte är de utan deras organisation, kyrkorna som är fiender? Varför inte en gång för alla inse att det är kapitalet som är huvudfienden och dess drängar kapitalisterna som är våra fångvaktare? Jo, därför att er analys är ofullständig och er kunskap låg. Ni väljer den enkla vägen, möjligen av okunskap, en stor del av lathet men också av feghet och rädsla för det ni ser om ni famlar er lite längre in i problematiken.Ni blir rasister (kom igen, det är INGEN som köper ert snack om kulturer, ALLA vet att ni menar blattar ändå) eftersom det är den anklaste och bekvämaste vägen som ni ser det.Du får posta vad du vill i mitt kommentarsfält så länge du håller det på en acceptabel nivå. Jag är inte jordens trevligaste att ha att göra med, så jag kräver inte att mina kommentatorer ska vara det heller. Angrip mig med allt du har, men lämna nadra utanför så har vi en deal och du får ha allt du skriver kvar.

2008-11-09 @ 11:41:03
Postat av: Niklas H

Oj, det var ett rätt långt svar, vet knappt var jag ska börja. Men jag är glad att du tagit dej tid och faktiskt formulerat vettiga svar och förklaringar. Vettiga en bit iallafall. Jag börjar kommentera det som du sa som var vettigt, och tar det ovettiga sen.Om ditt svar på a)

Där håller jag med dej om att det kan ha att göra med att "tillhandahålla" billig arbetskraft för kapitalister. Nästan helt analogt tror jag det är att tillhandahålla "billiga" röster till vänsterblocket, i och med bidragsberoendet. Billiga för dem som styr, kanske lite mindre billiga för skattebetalarna. Win-win för både höger och vänster alltså.

Men det är likväl fel, det är vi nog överens om.Om ditt svar på b)

Håller med dej om orsaken till problemet, att sverige tar emot av "HUMANITÄRA" skäl. Vi kan skylla på sossarna om du vill. Och som du sa tidigare kan man (kanske lite beroende på vilken politisk syn man har) säga att deras politik närmar sig den borgerliga. Oavsett vem man skyller kan man ju fråga sig hur "HUMANITÄR" mottagningen verkligen är i praktiken.

Jag kunde tyvärr inte hitta någon föreslagen lösning på problemet i ditt svar.Efter dessa svar anser jag att du kommer med lite blandat vett och ovett.Lite utspritt skriver du negativt om kyrkor och religion, och där håller jag med dej. Religionen tycker jag inte verkar ha lett till mycket gott, och jag tycker inte den hör hemma som maktinstitution i ett modernt samhälle. Enskilda utövare ska förstås ha frihet att utöva sin religion som de vill, trots att du påstått att jag inte tycker det.Det främsta ovettet du skriver består i att utifrån dina fördomar mot SD påstå att alla som lägger sin röst på SD skulle anse att"DE ÄR INTE SOM VI!!!! OCH DET ÄR INTE KULTUR SOM AVGÖR!!! DE ÄR HELT ENKELT SÄMRE MÄNNISKOR!!!"

samt att

"så hade ni gått på stan och delat ut pamfletter som varnade för judefaran"

och

"kom igen, det är INGEN som köper ert snack om kulturer, ALLA vet att ni menar blattar ändå"

och

"utse enskilda religionsutövare till fiender"Det känns ungefär lika logiskt att påstå dessa saker om alla SD-anhängare som det gör när en rasist påstår att en mörkhyad är en sämre människa pga sin hudfärg. Kan du inte se det?

Jämför påståendena:

"Du är mörkhyad, alltså är du brottslig, ointelligent, dålig människa, opålitlig, etc"

"Du röstar på SD, alltså är du rasist, brottslig, ointelligent, dålig människa, opålitlig, etc"Sen tycker jag det är synd att du urholkar begreppet rasist. För mej är det någon som tycker att olika människor har olika värde baserat på hudfärg och etniskt ursprung. Nåt som jag för den delen är emot för jag tycker det är helt puckat.

Men med ditt svar på min fråga om alla sossar är rasister enbart på meriten att rösta på sossarna, så svarar du "Javisst".

Vad ska vi då kalla dem som "verkligen" är rasister? Megasuperduperultra-rasister?"Jag är inte jordens trevligaste att ha att göra med"

Haha, det är ok.

För egen del så ligger det inte riktigt i min natur att vara otrevlig. Men vi är ju alla olika, och det måste man ju respektera, eller?

2008-11-09 @ 13:33:35
Postat av: Nicklas Eriksson

"Om ditt svar på a)

Där håller jag med dej om att det kan ha att göra med att "tillhandahålla" billig arbetskraft för kapitalister. Nästan helt analogt tror jag det är att tillhandahålla "billiga" röster till vänsterblocket, i och med bidragsberoendet. Billiga för dem som styr, kanske lite mindre billiga för skattebetalarna. Win-win för både höger och vänster alltså.

Men det är likväl fel, det är vi nog överens om. "Fel. I alla fall från början. "Vänstern" (ett begrepp som jag tycker väldigt illa om) uppstod som en motreaktion på det här med de första lönekartellerna. Att sedan globaliseringen gjort så att folk numera knappt kan få jobb utan en högskoleingenjör i botten (jag läser 70 KY-poäng för att få jobb som fastighetsvärd!) leder till långsamma och tröga system som svar på ett som kräver blixtsnabb strukturomvandling för att må bra.Om det generar "vänsterröster", so be it. Det visar väl att folk ser en väg ut med vänsterpolitik. Men visst, det kan säkert hända att sossar ser förortsfolk som röstboskap. Det kommer bara att slå tillbaka på dem själva.Jag är i min nuvarande anställing, och kommer även att vara i min nästa som fastighetsvärd att vara väldigt lågbetald. Men hellre skattar jag för bidrag till folk än att de ska behöva förnedra sig med tiggarskyltar."Om ditt svar på b)

Håller med dej om orsaken till problemet, att sverige tar emot av "HUMANITÄRA" skäl. Vi kan skylla på sossarna om du vill. Och som du sa tidigare kan man (kanske lite beroende på vilken politisk syn man har) säga att deras politik närmar sig den borgerliga. Oavsett vem man skyller kan man ju fråga sig hur "HUMANITÄR" mottagningen verkligen är i praktiken.

Jag kunde tyvärr inte hitta någon föreslagen lösning på problemet i ditt svar. "Nej, det är för att du inte letade efter någon. Mitt svar, eftersom jag är revolutionär, är såklart revolution och omstörtande av det kapitalistiska sakhälle vi nu har. Ett avskaffande av kapitalismen (dock inte av marknadsekonomi. Planekonomin är lika med statskapitalism och fungerar inte så länge inte folk har exakt lika behov). Ett avskaffande av parlament och upplösande av staten och återgång till en gränslös jord med fria och lika ägande individer i det långa loppet.""DE ÄR INTE SOM VI!!!! OCH DET ÄR INTE KULTUR SOM AVGÖR!!! DE ÄR HELT ENKELT SÄMRE MÄNNISKOR!!!" "So? Så är det ju. En kultur är en odling, och sist jag tittade var det människor som odlade. Ni tycker helt enkelt att blattar är sämre människor än ni baserat på att de inte ser ut som ni och inte lever på samma sätt."Det känns ungefär lika logiskt att påstå dessa saker om alla SD-anhängare som det gör när en rasist påstår att en mörkhyad är en sämre människa pga sin hudfärg. Kan du inte se det?

Jämför påståendena:

"Du är mörkhyad, alltså är du brottslig, ointelligent, dålig människa, opålitlig, etc"

"Du röstar på SD, alltså är du rasist, brottslig, ointelligent, dålig människa, opålitlig, etc"Får ju stå för dig. För mig är logiken glasklar och kommer alltid att vara det. Det är ju bara att titta på era bloggar och "Fria Nyheter" och vad den där andra muppbloggen heter. Kommentatorerna där har inte sällan uppdrag inom ert parti eller också driver de partisponsrade bloggar. Och det är inget snack om vad de anser: Schweden für Schwede, Ausländer aus!".

"Sen tycker jag det är synd att du urholkar begreppet rasist. För mej är det någon som tycker att olika människor har olika värde baserat på hudfärg och etniskt ursprung. Nåt som jag för den delen är emot för jag tycker det är helt puckat. "Nej, det gör jag inte. Det är du som vill fylla igen en liten del av vad det begreppet innebär för att rättfärdiga din rädsla för en svårfrånkomlig samhällsomdaning (jag skriver "svårfrånkomlig" eftersom den inte är omöjlig att komma ifrån) och den manifestation den har tagit sig, genom medlemskap i ett rasistiskt parti."Men med ditt svar på min fråga om alla sossar är rasister enbart på meriten att rösta på sossarna, så svarar du "Javisst". "Du skulle verkligen inte känna igen ironi om den så hoppade upp och sket dig rätt i ansiktet va? Okej, jag vet att den går dåligt hem i skriven form, men kom igen!"Vad ska vi då kalla dem som "verkligen" är rasister? Megasuperduperultra-rasister?"Om det är det du vill kalla dig. Jag tänker inte hindra dig. Jag kommer ALDRIG att köpa att Sverigedemokraterna inte skulle vara rasister eller att ni som röstar på dem/går med i partiet inte är det. Jag känner till för mycket om ert parti, era åsikter och ståndpunkter bakom pamfletterna och era göranden och låtanden för det. Bara en sådan sak som att jag fick hotsamtal efter att ha kallat din partikamrat Dragan Klaric för husneger, en term som inte har ett piss med "ras" att göra, jag är en fältneger enligt samma teori) säger en del. Det var knappast någon NSF:are som ringde det samtalet. Inga gillar er och inga vill samarbeta med er. Ni är helt isolerade och måste således göra sådant själva.Jag respekterar i princip alla som kommenterar här. Även Dragan Klaric respekterar jag som kommentator om han skulle vilja skriva, även om jag avskyr honom och det förräderi han står för kommer att behandla honom som sådan. Även om jag inte är trevligare mot dem än som behövs.De enda som är portade här är "Roberth Ström" eller alla jag misstänker vara honom under annat nick, han stollen Kraxeplax eller vad för barnkammarrim han nu använder samt glitterféer, denna bloggaravart.2008-11-09 @ 14:09:49
Postat av: Niklas H

Kanske har du fått mej att fundera en extra gång, kanske har jag fått dej att fundera lite. Åtminstone har vi båda fått tänka till lite extra för att skriva så mycket text.Man kan nog konstatera att allt inte är svart eller vitt. I vissa enskilda åsikter håller jag med dej, och därmed du också med mej. I andra står vi längre ifrån varandra, och där har vi nog små möjligheter att påverka hur den andra tänker.Men det är alltid kul att lufta sånt i en diskussion, så man får tänka ur lite fler infallsvinklar och inte bara sitter i sin egen lilla bubbla och tror stenhårt på att det bara är ens egna modell av verkligheten som är den absoluta sanningen.

2008-11-09 @ 14:30:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0