Så kan det gå med "beundrandsvärda entreprenörer"!

Malmö har lagt ut sophämtningen på ett "beundransvärt hjälte-entreprenadbolag" kallat Resta. Anledningen till att Resta startades var att företaget skulle "generera minst hundra surfdagar åt de två hjältarna som startade det.

De anställda uppmanas under hot att skita i avtal, arbetsmiljölag och fack, annars hotar surfarna med sänkta löner och andra repressalier.

Bryt kontraktet med Resta omgårnde, Malmö! Ett sånt företag har ingen plats på marknaden. Åh, och surfare ska inte vara rika. Det ska inte "hjälten" Christer Myhrán vara heller.

Kommentarer
Postat av: Robin

Avreglering och marknadsekonomi är av Gud sänt.

AMEN

2008-11-30 @ 11:56:14
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, eller hur är det?"Hundra surfdagar", bara ett sånt jävla uttalande borde ju rendera yrkesförbud!

2008-11-30 @ 11:57:56
Postat av: Martin

LOU ställer ofta till problem för kommunerna, särskillt när det gäller avfallshämtningen. Majoriteten av allt avfall kommer ändå att köras till kommunens anläggningar för antingen deponeringen, rötning eller förbränning. Varför inte då låta de kommunala bolagen ta hand om avfallshämtningen utan upphandling!?Det skrevs i veckan om Härryda kommun som har låtit Renova ta hand om avfallshämtningen i kommunen utan upphandling,s ka bli kul att se hur detta går!

2008-11-30 @ 16:15:37
Postat av: Nicklas Eriksson

LOU är ju bara en del i implimenterandet av liberal politiks upphöjande till lag genom EU.Härryda kommer nog att förlora. Lustigt att ett sådant beslut tas av en moderatledd kommun?

2008-11-30 @ 23:13:08
Postat av: Martin

I många kommuner sköter de kommunala bolage sophämtningen utan att upphandling har skett och det kommer bli kaos de närmsta åren runt om i Sverige. Kommer kommunerna kunna lägga sig på de nivåer som de privata bolagen ligger på, vad händer med fordonsparker och kommer det finnas underlag för att elda sopor i de lokala förbränningsanläggningarna eller kommer avfall att forslas hundra mil för att förbrännas/deponeras, ska bli kul att följa!LOU = Lagen om ofantlig upphandling!!

2008-12-01 @ 10:19:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0