Maila Poseidon!

Just nu ockuperar ju en grupp det gamla församlingshemmet på Holländareplatsen i Gamlestaden i Göteborg. De gör det i protest mot att ett så stort hus med massor av (enkla) lägenheter tillåts att stå tomt och förfalla i de tre år det har stått, när det finns tusentals i Göteborg som inte har bostad.

Taktiken av det kommunala
bostadsbolaget Poseidon Bostads AB för tankarna till de gamla gnidna värdarna i Haga, Olskroken, Annedal och Lunden förr om åren när man med flit lät hus stå och förfalla tills de var i så dåligt skick att det bara var att riva och bygga nytt - och mångdubbla hyran. För det är det kommunen vill göra med huset, riva och bygga nytt. Gentrifieringen av Gamlestan har startat.

Jag har mailat
Poseidons vd, Anders Söderman, och begärt att han ska dra tillbaka polisanmälan och rusta upp kåken så att den går att använda genast i stället för att bygga om den till lyxhus. Gör det ni med!

anders.soderman@poseidon.goteborg.se har han.

Mitt mail:

"Hej Anders! Jag vill protestera mot att ni har polisanmält husockupanterna på Holländareplatsen i Gamlestaden. De har helt rätt i det de gör och deras kritik mot er är också den rättfärdig. Att låta ett sånt stort hus med många lägenheter bara stå tomt och förfalla år efter år för tankarna till de gnidna värdarnas i Haga taktik förr om åren! Det ska inte ett kommunalt bostadsbolag syssla med anser jag. Dra tillbaka er anmälan samt börja genast att rusta upp huset utan någon gentrifiering av området så vinner ni massor i goodwill. Med vänlig hälsning Nicklas Eriksson Göteborg"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0