Inget band, inget liv...

Pjouuh!

Jag börjar bli så trött på att inte ha något band i mitt liv som har DET längre! Jag har totalt överdoserat på Dropkick Murphy´s, Street Dogs och Flogging Molly. Ja, jag erkänner, jag har börjat lyssna på BANDIT ROCK RADIO! Hur illa är inte det?!? Samma spellista over and over again, softrockskit som Tom Petty (rock?!?) blandat med satans nu-metal, med någon galopperande (dupp-duppidupp-duppiduppeduppidupp) dynga från åttiotalet för att hålla de mögligaste gamla hårdrockarna nöjda, samt få kontorsråttorna på revisor/arkitektuthyrningsföretagen längs Avenyn att känna sig smått levande igen.. Ni vet, de där flanarna som kommer in på rockbaren i snyggskjorta och kontorsbyxor (slipsen nedstoppad i fickan på North Face-jackan) och kastar oroliga blickar omkring sig.

Nu är inte heavy metal min grej alls. Längre. Jag VAR inne på det som fan en gång i tiden tills jag tröttnade på deras frånvaro av analys och "fight"-teman, men utan att ange VEM kampen ska stå emot.  Jag vill ha OI, jag vill ha punkrock! Men jag har inget band som har DET just nu!

Tips mottages ytterst tacksamt!

Kommentarer
Postat av: Daniel

Är det 'punkrock' som i rockig punk eller punk i allmänhet du vill åt? Du borde specificera dig lite på vilken punk du är ute efter då det finns så mycket olika band. Eller är du allätare?

2008-11-06 @ 23:21:25
Postat av: Alex

Cock Sparrer tycker jag är bästa streetpunk/oi!-bandet, men de har du ju garanterat hört?Malaysiska ACAB är också bra.

2008-11-06 @ 23:38:48
URL: http://stockholm.suf.cc
Postat av: Gustav

SKA-P lyssnar du väl säkert redan på, men det är ju rätt livat även om det varken är punk eller rock? (och så är det ju duktigt socialistiskt då, om man har det som krav)Jag är rätt dålig på oi och punkrock, det närmaste jag kommer det senare i inlyssning är väl Turbonegro och där är det inte mycket av kamptema... och Red Warszawa då men det är ju bara spex. ;)Annars är ju mycket inom några av mina favvogenrer country och bluegrass faktiskt musik med ett rätt klart arbetarklassperspektiv, fast det är ju varken punk eller rock och handlar ju sällan om kamp och organisering, om det nu är sådant man vill höra. Långt ifrån punkrock dock, det medges!

2008-11-07 @ 00:45:10
Postat av: Per

Hur många bandnamn vill du ha?

Moloko men, Those unknown, Patriot(de är inte rasister),Gc5, Street troopers, Skint, Funeral dress, Restarts(bäst!), Left for dead, The pist, Sick on the bus, Zero tolerance, Intensive care, Kafka process, Knuste ruter, Stengte dörrer, Bannlyst, The corps, Stage bottles, Camera silens, Komintern sect, Al Kapott, Social combat(fast bara första skivan), Colonna infame(dessa skulle du gilla nyktra kommunist skinskallar), Inner terrestials, Red union, The Boils, det får räcka så länge hör av dig så kan du få fler namn. Kolla även upp 7inchpunk.com

2008-11-07 @ 01:13:24
Postat av: Nicklas Eriksson

Daniel: borde kanske ha skrivit "street punk", det ligger väl närmast. Eller "keltrock", ha ha!Alex: jo, det har jag. Men ACAB ska jag kolla upp!Gustav: min fru har allt som SKA-P har släpt och jag har en stor del av det i min dator. Ska, shoegaze och what not går fett hem det också!Per. Jag säger bara Per! Vilken lista! Här ska kollas!! Det finns hopp igen!! Colonna infame låter ju ungefär som jag!

2008-11-07 @ 07:36:30
Postat av: Malin

Jag har förvisso inget tips, men jag satt och småfnissade åt din beskrivning av skjortherrar på rockbaren. haha, helst de i ljusblå eller rosa skjortor.

2008-11-07 @ 08:08:12
Postat av: Patrik Renfors

Jag brukar lyssna på Santa cruz-kanalen, där är det visserligen bara punk. Men den är väldigt blandad, gammal punk, men mest superb svensk trallpunk.http://spraydio.com/web/santacruz/room.jspEller varför inte gå in på min lastfm-sida.

http://www.lastfm.se/user/putterenfors2008-11-07 @ 13:27:46
URL: http://www.oxelokamrat.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Woah! Coolt! Tack Patrik!Malin; de finns ÖVERALLT! Anja brukar fråga dem rätt av vad de gör där egentligen:)

2008-11-07 @ 14:41:26
Postat av: Ohyra

Nu lyssnar jag enormt lite på Punk men får man föreslå - som nån annan - vissa countrylåtar. Flera av vilka har ett rätt klart kamptema? Som Nine-to-five med Dolly till exempel?Streetdogs är ju bra men... e lite tröttsamt med det där "irland-tjo" grejen.Nu e jag ingen punk connesseuir men du borde kolla med Ekkelekke (din ömma fru vet vem det är) som har den största samlingen punk som nånsin släppts på vinyl och som är väääääldigt mycket finsmakare :)

2008-11-08 @ 17:16:02
Postat av: Per

ohyra

Han känner ekke.När det gäller country så är det ju mer bluegrass och folk som gäller, Barbara Dane, Pete Seeger osv

2008-11-08 @ 21:29:56
Postat av: Nicklas Eriksson

Jarå klart jag känner Ekke!Det är bara ett problem med vinyl: det är inte i form av ettor och nollor...

2008-11-08 @ 22:48:59
Postat av: Ohyra

Ok, jag kan väl inte ha koll på vem som känner vem :DPer: har du hört Iron Horse? Speciellt deras "Bluegrass tribute to metallica" som är sjukt bra. One har faen aldrig vart bättreNicklas: Jag vet, men ändå...

2008-11-09 @ 10:24:26
URL: http://ohyra.blogspot.com
Postat av: Herku

Lyssna på Rush.. grymt bra.

http://www.youtube.com/watch?v=UWHEcIbhDiw

Bästa texten!

2008-11-10 @ 00:39:07
Postat av: Mattias K

Torpedo Göteborg, underbar göteborgspunk. Riktigt bra!

Finns inte på skiva ännu, du får nöja dig med låtarna på denna sidan.

Postat av: Nicklas Eriksson

Ja Torpedo har jag till och med sett live. Hur kunde jag glömma dem???

2008-11-10 @ 14:48:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0