Amerikaner vet INGET om socialism.

Eller vadå, det har de faktiskt inga skäl att göra. Det gör inte svenskar heller. Inte gemene man och inte ens många av de som är engagerade i landets största, förment socialistiska parti. Så man kanske inte ska fördöma det så hårt att dumma kommentarer som dessa kommer:

"- Det är över. Jag skäms över att vara amerikan ikväll. Att de kan välja in en sådan radikal fåne och kommunist när det fanns en
krigshjälte med 20 års erfarenhet!"

Angela Marse, 59, pensionerad

"- De kommande fyra åren kommer helt enkelt att bli fruktansvärda med en muslimsk socialist som har utställt så mycket löften som han aldrig kommer att kunna hålla. Och jag är så upprörd över resten av världens förblindade kärlek för den här mannen"

Sean Thomas, 38

"- Han kommer ta sig in i din och min plånbok, säger Sandra Chase. - Gud hjälpe oss. Det här var verkligen inte en rolig kväll. Sällan har någon med så lite erfarenhet tagit hem något så stort"

Sandra Chase i sällskap med Matthew Hinden, 27-årig advokat.

" - Obama säger att han vill fördela inkomster och han vill göra landet mer socialistiskt. Det är inte så Amerika har byggt sin framgång hittills. Och jag tror inte att det är så vår framgång kommer att byggas framöver."

Andrew Abdel-Malik

Ni fattar? Barack Obama, radikal? Barack Obama, kommunist? Socialistiskt att fördela inkomster enbart?

Visst, det är förlorare som talar, och de är vana att få sin vilja igenom. Inte underligt att invektiven haglar. Men de som var på festen som Young Republicans Club anordnat i New York ikväll är inga vanliga Joe the Plummers inte. Angela Marse är inte ens sextio bast och är pensionär? Fatta vad en sådan försäkring ska ha kostat henne eller vilket jobb hon ska ha haft för att kunna ha såna fringisar! Misstänker att Sandra Chase inte är underbetald sekreterare åt en avdankad  brännvinsadvokat från Punxshatawney precis.

Andrew Abdel-Malik vet jag inte vad jag ska säga om. I DN:s artikel nämns inte vad han jobbar med eller hur gammal han är, men det låter som om han är son till en framgångsrik företagare med rötterna i arabvärlden som tagit, eller givits, ett västerländskt namn för att smälta in bättre. Tror liksom inte att Andrew putsar fönster eller kör metrotåg.

Visserligen bara spekulation, men olikt de stackars flanar som är republikaner i utfattiga byhålor i Nebraska och är det för att de tror att världen utanför är något man ska hålla sig borta från likt nya gener i släktträdet, är  storstadsrepublikaner folk med en agenda. En agenda som inte är bra för mina kollegor i fackföreningen UNITE/HERE.
Och de är sällan något annat än rika. Klassintresset ljuger inte.

Inte en enda gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0