Vill Metall ur, låt Metall hoppa av!

Det här inlägget ska inte tas som att jag är trötta på mina kamrater från IF Metall!!!

Men gud
i jävelen vad jag är trött på ert förbund och er ordförande!

Nu får det vara nog med Metalls "protester" så fort det är någonting! Alltid ska det jävlas från stora starka Metalls håll! Låt nu för tusan kvinnodominerade Kommunal få igenom sin jämställdhetsbonus! I avtalsrörelsen höll Lövdén också på och gnällde som den jättebebis han är.

Era medlemmar är ju för tusan ofta gifta med kommunalartjejer, hur kan ni sätta "samarbetet med industritjänstemännen" så högt att ni skiter i er egen klass?

Nu hotar IF Metall med att lämna LO-samordningen. Låt dem då göra det får vi se hur bra de klarar sig själva.


Kommentarer
Postat av: Patrik Renfors

Jag håller med dig! Då är jag ändå metallare!

2008-03-04 @ 06:59:37
URL: http://www.oxelokamrat.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja, det är bra. Hoppas du gör vad du kan för att få Metall att ändra sig!

2008-03-04 @ 15:26:26
Postat av: Nils Lindholm

Håller med jag är så jävla förbannad på Stefan Lövèn och hans jävla gnäll. Jag är medlem i IF metall och jobbar på en verkstad och det är fan så man skäms. Men jag lovar att göra mitt för att det ska bli nån ordning på förbundet.

2008-03-08 @ 00:02:26
Postat av: nicke

IFmetall gör ju enbart vad medlemmarna kräver eller hur?
Sedan tycker jag att man får tänka efter före man utalar sig. IFmetall har avtal som har lägre minimilön än en del avtal som de kvinnodominerade förbunden har. Det kanske man inte kan tänka sig men så är det, kolla vilken minimilön guldsmedsbranschen har som ett exempel. Ifmetall har inget emot att se till att höja minimilönerna, men att införa en jämställdhetspott gynnar ju knappast de lägst avlönade medlemmarna inom metall, då IFmetalls medlemmar som till störtsa delen är Män jobbar inom avtalsområden som har lägre minimilön än vad de kvinnodominerade förbunden har. IFmetall vill satsa på de personer som jobbar inom de avtalsområden som har lägst löner och inom dom avtalsområden är det mestadels män som jobbar, då hjälper inga jämställdhetspotter.

2008-03-14 @ 11:37:40
Postat av: Nicklas Eriksson

Jaha du tycker det? Tänk om jag har gjort det då? Det är nämligen inte första gången IF Metall håller på på det här viset! Jag har ypperligt svårt att tro att detta är IF Metalls medlemsvilja, snarare viljan från ledning och avdelningsstyrelser runt om i landet.

Och du ska inte för en sekund försöka försöka få mig att tro att guldsmeder kan ha sämre lön ett ett par hundratusen vårdbiträden och hemtjänstslavar på timvick(modernt ord för livegenskap).

PS: Denna var dagens absolut roligaste:

"Män jobbar inom avtalsområden som har lägre minimilön än vad de kvinnodominerade förbunden har."

2008-03-14 @ 14:17:53
Postat av: nicke

Ta och kolla upp det först innan du utalar dig, men tydligen är du helt ovetande om att IFmetall har avtal som har lägre minimilön än en del utav bland annat kommunals avtal. Det är just därför ifmetall är emot just jämställdhetspott men är för en lägstalönesatsning.

Niklas det roliga i kråksången är att du inte har en aning
om vad du pratar om när det gäller IFMetalls avtalsområde, innan du skriver nästa inlägg så gå igenom IFmetall´s avtal som exempel guldsmedsbranschen och tvätteribranschen börja där, och se sedan vilka lägstalöner som gäller inom Kommunalsavtalsområden.

2008-03-14 @ 14:33:00
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja och vilka jobbar inom tvätteribranschen om inte en massa kvinnor, ganska ointressanta för IF Metalls ledning. För du kan ju inte påstå att det ens på IFs tid fanns särskilt mycket intresse för dem.

Lägre minimilön betyder inte att de inte har en lokal lönebildning som ger betydligt mer och återfinns i stort sett aldrig på kvinnodominerade arbetsplatser där ingångslön är normen, men däremot på mansdominerade. Hur många tjejer jobbar som guldsmeder? Och hur många såna finns det i Sverige. Hundrafemtio? Fyrahundra? Vårdbiträdena mäts i sexsiffriga nummer.

Jag har jobbat fackligt i en massa år och besökt en vansinnig massa arbetsplatser, slutade dock bl a för att jag blev så jävla trött på att stora starka metall alltid sätter dagordningen.

Metall har som medlemmar i LO en skyldighet att se till hela kollektivet, och den bryr de sig inte om.

2008-03-14 @ 16:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0