Stay the hell out of Första Maj, ungborgare!

Centerns Ungdomsförbund ska ha förbundsstämma (inte kongress, det låter alldeles för proletärt för de små Svenskt Näringsliv - lakejerna) någonstans i Småland eller where ever på Första Maj. De har sökt tillstånd för att demonstrera. Ja ni läste rätt, de har sökt tillstånd för att på Första Maj genomföra en borgerlig demonstration för något som de kallar "solidaritet".

De som
inte ens begriper innebörden i första stavelsen i det ordet ska demonstrera på arbetarklassens dag! De som inte ens erkänner att det finns klasser ska demonstrera med gröna fanor!

Nu tror alla
att jag ställer mig på den upprörde sossens sida, vad han nu hette. Han blev lite pissed. Men det skiter jag i, partiet Socialdemokraterna borde också stay the hell out of Första Maj. De har förvandlat en högtidsdag till ett jävla medelklassfamiljejippo med ansiktsmålning, hoppborgar, banderoller och plakat/banderoller som måste godkännas av den satans arbetarkommunens heliga ombudsmän så att de inte retar någon för mycket och förbannade Unga Örnar jonglerande på styltor med clownbyxor!

Första Maj är inte en speciell dag att vara lite lagom lattesolidarisk på. Det kan man vara alla andra dagar på året också. Första Maj firas till åminnelse av arbetare som stridit och dött för arbetarklassens rätt världen över. CUF står obetingat på arbetsköparnas sida i konflikten mellan arbete och kapital. Även de arbetsköpare som mördar, trakasserar, avskedar utan orsak samt hindrar facklig organisation på arbetsplatserna. Förra året mördades, deporterades och trakasserades hundratals fackliga kämpar runt om i världen, i liberala frihetshärdar som Colombia, Guatemala, Vitryssland, Kina, Dubai och Indonesien. Bananarbetare i Brasilien arbetar sig till hjärtinfarkt under ett arbetstempo som inte var lika hårt ens på slavtiden.

Om CUF
känner gemenskap med dessa är ni välkomna ut på Första Maj, men så länge ni har en medlem (eller före detta, who gives a fuck) i er förbundsstyrelse som älskar när hennes vänner kallar henne "Maggie" efter hennes idol Margaret Thatcher, så länge ni kommer med idiotförslag om att försämra vår redan hotade arbetsrätt, så länge ni tar Timbros schanle up the back door - då ska ni stanna inne, för annars garanterar inte jag er säkerhet. Risken finns att ni provocerar mer än ni hade tänkt er. Och retar upp helt fel människor att reta upp.

Kommentarer
Postat av: Calle

Haha, när har liberaler hyllat Colombia, Guatemala, Vitryssland, Kina, Dubai eller Indonesien?

En del av dessa länder har uppmärksammats eftersom de på ett positivt sätt genomfört ekonomiskt liberala reformer vilket lett till en minskad fattigdom och höjd levnadsstandard, men mig veterligen finns det ingen som sagt att dessa länder är förebilder generellt sett.

2008-03-21 @ 00:01:49
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Det har de inte, men de hyllar "friheten" för företagen i de länderna.

We´ve been over this before heven´t we?

2008-03-21 @ 12:42:26
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Kraka

På något sätt är det "spännande" att liberaler och andra högeranhängare väljer att demonstrera på den dag som i hela världen är en socialistisk högtid. Det tyder på att man inte kan sin historia, inte vet vad man pratar om (som vanligt) och att man inte har förmåga att skaffa sig en egen plattform att utgå från. Med andra ord: Nan gör bort sig totalt.

2008-03-22 @ 08:01:26
URL: http://kraka.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Nicklas Eriksson

Det är precis så det är Kraka. De har aldrig begripit vad Första Maj är för något och kommer aldrig att göra det heller.

2008-03-23 @ 02:30:27
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0