Maud Olofssons egen påsksmäll!

image25

Sveriges
svar på Joseph McCarthy, Margaret Thatcher (sorry Annie Johansson, det ÄR inte du) och Ronald Reagan, antikollektivisten och den gravt fackföreningsfientliga Maud Olofsson tillika näringsminister måste uppleva en svår tid nu när den fria marknaden plötsligt utgör ett hot mot det enda som rimligen kan hota henne: hennes väljarbas kan komma att vända sig emot henne. Och då denna koboltblå skelettliberal som aldrig dragit sig för att rycka ut som en påskkärring out of hell, vilt skriande och svingande svärdet mot allt som han anses vara det minsta reglerat ser sin egen makt hotad, då jävlar i snuset är det dags för regleringar! Bensinbolagen ska stänga 1000 av landets bensinstationer, eller tappar som vi säger här i Göteborg. Och då främst på landsbygden där hennes tidgare nämnda väljarbas bor. Fredrick Federleys små handelshögskolevänner med backslick och hippt metropolitiska bögglasögon i Kungsholmscentern och Stureplanscentern är nämligen inte fler än strax under hundra personer (ja, med rösträtt alltså).

Snälla Maud Olofsson, hur vore det om du vore något sånär konsekvent i din politik? Du kan ju inte ena stunden stå och predika den fria marknadens lov, sjunga ut om vilken sjuhelvetes salighet vi alla ska uppfyllas av om vi bara låter kapitalet härja fritt för att nästa börja driva gammaldags kollektivistisk centerpolitik igen!

Till och med en person som jag finner så in i helvete vidrig och slemmig som Johan Stäel von Holstein är mer konsekvent än du. Han säger sig nämligen inte vara för en helt fri marknad av den ankla anledning att marknaden kanske kommer att vilja lägga ner Sverige en dag av någon anledning. Och just det är det en bit av vad vi ser nu. Jag skulle tro att frihetshäxan från Robertsfors inte är den enda dumliberalen som skruvar obekvämt på sig och svettas just nu. Det vrids nog lite oroliga liberala händer lite varstans i Sverige, vars ägare satsat sitt politiska förtroendekapital i tjafset om hur bra en "fri" marknad är för alla och hur gynnade vi blir av att inte ha en susning om huruvida kommer att få någon pension överhuvudtaget.

Och nu
när vi ser hur den fria marknaden gynnar den blott lite mindre än hälft av svenska folket som bor i glesbygd, ja då rasar det förtroendekapitalet som en amerikansk fastighetsbubbla. Vi som inte har svårt att tänka oss statliga bolag till allas intresse är inte lika oroliga, men ändock oroade. Det är nämligen sådant här vi har varnat för hela tiden. Men allt är ändock som det brukar; kapitalintressena ska skyddas till varje pris, så det som måste offras, det kommer att offras. Precis som under bankakutens dagar, då svenska folket tvingades satsa en femtedels nationalbudget för att rädda Kungsholmscenterns föregångare, de så kallade finansvalparnas (även de Handelshögskolestudenter, come to think of it så borde ta mig fan hela Handelshögskolan terroriststämplas!) och kapitalplacerarnas heliga miljarder. Hade jag bestämt hade jag bara låtit skiten gå omkull. Av någon anledning verkar vänsterfolk ha större förtroende för "markanden" på sina sätt än högerditot?

Ska bli intressant att se vad som händer om oljebolagen gör verklighet av sina hot? Kommer Venezu... jag menar Västerbottens egen lilla Chavez att förstatliga? Kommer hon att statskuppa grundlagen för att hålla sig kvar? Allt snart i en verklighet nära dig.

Kommentarer
Postat av: Resursbloggaren

Härlig sida! Tack för ditt stöd för Resurs Påskupprop! Vi fortsätter kampen för den lille mannen (och kvinnan?)!

2008-03-24 @ 07:51:10
URL: http://resurs.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Tack! Ja självklart ingår kvinnan i det, "den lille mannen" är ju bara ett uttryck!

2008-03-24 @ 09:59:25
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Murray N

Stäl von Holstein är en fjant och kvasiliberal. Det är klart att han är rädd för den fria marknaden när det är så att folk i andra länder kan erbjuda bättre och billigare alternativ till hans företag. Hans fria marknad sträcker sig väl bara inom Sverige eller maximalt EU och USA. Det är ju dessutom staten som han i krönika efter krönika uppmanar ska subventionera småföretag, fast det i själva verket är en total ickeåtgärd att slänga tillbaka småsmulor av den kaka man stulit. Skitland efter skitland har seglat upp och om Sverige på grund av ekonomiska liberaliseringar och ändå är Sverige inte "nedlagt". Varför?

Varken Stäl von Holstein eller centermuppan är ju dock särskilt liberala. Både förnekar ju människor deras grundläggande negativa rättigheter.

2008-03-24 @ 19:53:00
Postat av: Alexander

Kan någon säga mig vad det har för relevans att Federleys glasögon är "bögglasögon"?

2008-03-24 @ 21:38:39
Postat av: Nicklas Eriksson

Alexander: Det har så klart ingen annan relevans än att det är apfult och att de har likadana brillor för att vara en subkultur och låta folk se att de är brattiga småskitar som aldrig kommer att göra ett vettigt handtag i sina liv. Det är i deras bostadsrätter jag kommer att gå och lufta deras element, byta filter och annat småskit de inte klarar av. Det lät annars som ett lite småsurt inlägg från just Kungsholmscentern eller dylikt. Vad säger du om Frihetshäxans inkonsekventa politik då?

Murray, fråga du idioten Störd Von Holstein om den saken.

2008-03-24 @ 22:20:53
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Calle

Nicklas, vad jag har förstått av Federley själv så är han ingen brat, hans föräldrar ska ha arbetat inom låginkomsttagaryrkan (minns inte vilket) och levt på bidrag. Detta är alltså enligt Federley själv.

Angående det här med ett "vettigt handtag" så skiljer sig väl inte Federley från Mona Sahlin, Göran Persson, Wallström eller någon annan stor svensk politiker? Att vägen till riksdagen och regeringen går via ungdomsförbunden, ordförande där, uppdrag som politisk sakkunnig/sekreterare osv är ju allmänt känt i Sverige. Dessutom har vi ju tidigare sett att du från gruppen "vettigt handtag" exkluderar alla yrken som inte är fysiskt betungande, som webbdesigner, journalist, lärare etc, enligt din definition är det väl till och med så att en majoritet av svenskarna för tillfället inte gör ett "vettigt handtag"...

Skulle du kunna länka till någon artikel där Holstein skriver att han är emot en fri marknad eftersom det kan slå negativt mot Sverige?

2008-03-25 @ 02:04:01
URL: http://www.calleb.blogg.se
Postat av: David

"gravt fackföreningsfientliga" är en ganska drastisk benämning på någon som vill ha föreningsfrihet osv. Snacket om att ta bort vissa av fackens privilegier och skatterabatter är väl knappast fackföreningsfientligt, det är bara sunt förnuft.

2008-03-25 @ 12:36:24
URL: http://runeword.blogspot.com
Postat av: Nicklas Eriksson

Vad Federley har för bakgrund är fullständigt ointressant, det är vad han är nu som spelar roll. Klass är per automatik inget beständigt. Klassresa, ya know? Vem vid sina sinnens fulla skulle komma på att kalla Göran Greider för arbetarklass bara för att han kommer ur den? Federley var uppenbarligen rätt liten när hans föräldrar var illa ute, för det verkar han ha glömt bort nu i alla fall. Numera tillhör han den politiska överklassen, och risken för att han skulle behöva träda in i lönearbetarklassen är minimal, särskilt med hans "nätverkande". Det finns ett tyskt ordspråk som passar väldigt bra in i det fallet: "Der Feind liebt das Verrad, aber verachtet den Verräter". Det däremot kanske kommer att slå mot "arbetargrabben" från Kungsör någon gång?

""gravt fackföreningsfientliga" är en ganska drastisk benämning på någon som vill ha föreningsfrihet osv. Snacket om att ta bort vissa av fackens privilegier och skatterabatter är väl knappast fackföreningsfientligt, det är bara sunt förnuft."

Det SKULLE det kunna vara, om det inte var för att det är en del i en genomtänkt plan för att krossa svensk fackförening.

"Angående det här med ett "vettigt handtag" så skiljer sig väl inte Federley från Mona Sahlin, Göran Persson, Wallström eller någon annan stor svensk politiker?"

Stämmer. Det är därför Totto blir själaglad och berömmer (s) för deras högerförslag.

"Dessutom har vi ju tidigare sett att du från gruppen "vettigt handtag" exkluderar alla yrken som inte är fysiskt betungande, som webbdesigner, journalist, lärare etc, enligt din definition är det väl till och med så att en majoritet av svenskarna för tillfället inte gör ett "vettigt handtag"..."

Har jag inte alls gjort. Jag har sagt att de yrkena inte kan klassas in som arbetarklass per automatik. Stor skillnad, Calle.

"Skulle du kunna länka till någon artikel där Holstein skriver att han är emot en fri marknad eftersom det kan slå negativt mot Sverige?"

Vad säger du om Freiheitshäxans inkonsekventa politik då?

Skulle jag säkert om jag pallade att gå igneom hans krönikor. De finns nog på metro.se. Det är inte särskilt länge sedan han skrev den. Tre månader kanske.

2008-03-25 @ 17:06:21
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Amour

Hahah. Jag är med i Ung Vänster bara så du vet. De flesta där vill tillbaka till stenåldern. Det är den debatten som förs: Ska vi hylla Pol Pot, Fidel Castro, Stalin och Lenin eller inte? Och de som svarar med nej blir absolut mobbade och uteslutna från att vara med på toppen/styrelsen vad du vill.

Det tycker jag inte är äkta vänsterpolitik. Inte heller sossarnas högervridna äckliga propaganda, det är heller inte vänsterpolitik, det är populism.

Jag ska berätta en sak för dig. Jag är uppfödd i 80-talets Nicaragua med contras (CIA) som våldtog våra kvinnor, mördade äldre och tog unga män till deras förintelsearmé. Tror du att jag tycker att konsumtion är något trevligt när människor har så låga löner att de måste låta sina barn gå i skolan?

Det är det du tror kanske. Men du vet inte ett skit om mig. Jag ville bara säga att ni har missat en viktig poäng i debatten. Vad tror du kommer hända med en civilisation om där inte finns nån handel?

Handel är DEFNITIONEN på civilisation. Ta det eller fortsätt snacka skit, för vad du egentligen säger, ÄR att vi SKA gå tillbaka där vi inte ska handla med varandra, vi ska sätta de olika världsdelarna så långt ifrån varandra som möjligt.

VAD SKA DU GÖRA åt det faktum att det finns en handel idag? VAD HAR DU FÖR ALTERNATIV?

Sluta dömma folk för fan skaffa liv!

2008-03-26 @ 09:38:17
URL: http://ecobeauty.blogg.se
Postat av: Amour

Jag menade förstås att de har så låg lön att de inte kan låta sina barn gå i skolan, måstet syftade på att man måste låta barnen arbeta. Sorry. Läs i min blogg om rättvis handel. Och sluta snacka skit om du inte kommer med något bättre alternativ!

2008-03-26 @ 09:39:38
URL: http://ecobeauty.blogg.se
Postat av: nicklas eriksson

Allright: solo una pregunta, entonces: estas loca?

2008-03-26 @ 13:21:04
Postat av: Nicklas Eriksson

Förresten Calle: Federleys päron tjänade tillsammans 700000 kronor 2006, så det tunga dagarna verkar vara över...

Källa: Skatteverkets taxeringsinformation

2008-03-26 @ 20:35:44
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se
Postat av: Nicklas Eriksson

Lägg av nu, Eva. Jag sa åt dig att hyfsa till käften, det har du inte gjort och du är inte välkommen hit igen.

Du som vuxen kvinna borde verkligen sluta hänga på fjortissajter och försöka lura på dem dina hudkrämer. Du har börjat låta som de.

2008-04-05 @ 10:03:13
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0