Historiens dom över Israel lär bli hård!

Fascistmakten Israel har i princip förklarat utrotningskrig mot Palestinas folk.

"Ett barn är begravet i Gaza.
En yttersta deportation.
Hans kropp ligger svept i en trasa.
Han avled av ockupation.

Med samma förlamande fasa
som barnen vid Auschwitz´station
han såg när de började gasa
och skjuta helt utan pardon

Så lätt kan ett livsprojekt rasa
Så krossas en världsillusion
Ett barn är begravet i Gaza
förgjort av en herrenation. "


Mats Nörklint

Inga ord kan beskriva den totala ironin i att staten Israel, grundad av bland andra överlevare från nazisternas förintelse av judar under andra världskriget nu själva gör sig skyldiga till folkmord.

Men inte någon lär bli ställd inför rätta i det här fallet, inga nürnbergrättegångar lär hållas, ingen lär släpas skrikande till Den Haag för att rannsakas för brott mot mänskligheten. För mördarna den härången har allt för många kamrater på Capitol Hill och allt för många slagskepp och ekonomiska intressen för det.

Måtte historien döma dem som begår de här brotten, och måtte den döma er som stödjer USA och Israel. Ni är medskyldiga.

Jag lider med alla oskyldiga judar världen över som inte alls stöder det här långsamma folkmordet, för de får tyvärr ta mycket av skiten för det.

Kommentarer
Postat av: Freden

Kanske dags att lägga till "Gazaremsan Mars 2008" i olof palmes jultal från 72( inte en av ens politiska favoriter men skriva slagkraftiga tal kunde han).

2008-03-04 @ 00:32:23
Postat av: Nicklas Eriksson

Eller hans talskrivare. Fast det kanske var så att man skrev sina tal själv då.

2008-03-04 @ 06:28:42
Postat av: Freden

Vem vet, ett bra tal likväl.

2008-03-04 @ 11:49:17
Postat av: Alvaro

Såg en dokumentär i förra helgen som var ganska anmärkningsvärd. Israelerna är ju ganska noga med att relativt skamlöst använda Förintelsen som en PR-grej, men hur kommer det sig då att det är just Israel som är bland de sämsta länderna på att ta hand om de överlevande från denna mänsklighetens skamfläck? Tämligen ironiskt att överlevare från Förintelsen har det betydligt bättre i Tyskland än i Israel, där det är så illa att många faktiskt svälter för att de inte får tillgång till vad som faktiskt juridiskt och moraliskt är deras. En sådan behandling torde ju diskvalificera staten Israel från alla örsök till att fortsätta att använda Förintelsen som politiskt slagträ...

2008-03-06 @ 23:28:08
Postat av: Nicklas Eriksson

Ja.

Fast jag håller inte alla judar i staten Israel som skyldiga till den långsamma utrotningspolitik deras regering driver. Inte heller håller jag med om att den definierade yta som utgör staten Israel vare sig moraliskt eller juridiskt skulle tillhöra det judiska folket mer än det skulle tillhöra det palestinska.

Men du har rätt i att Israel borde skämmas över att använda Förintelsen som debattslagträ.

2008-03-07 @ 18:19:01
Postat av: Alvaro

Nej, det är så sant som det är sagt, alla judar är givetvis inte skyldiga. Att säga något sådant vore att hamna i samma liga som de som avfyrar missiler mot civila mål med motiveringen att alla man träffar ändå är "the bad guys", även om ord inte alltid är jämförbart med missiler. Kontentan är att man inte kan dra alla över en kam, precis som du säger. Detta fråntar dock inte staten Israel ett ansvar. För vad är det för skillnad på terrorism och "statlig terrorism"? Det finns ingen internationellt vedertagen definition av ordet terrorism, därför blir användandet av det präglat av godtycklighet.

Ja, jag vet, jag svamlar och spretar...men det är så mycket med denna konflikt som fångar ens intresse och ilska. Konflikten är inte bara en lokal angelägenhet, den är en skamfläck för mänskligheten och belyser alla våra brister på en gång.

2008-03-07 @ 22:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0